e-cigareta |
Uděláme tomu propagaci i tady - koneckonců, každý druhý literák hulí jak fabrika, tak myslím, že sem to téma patří :o)
Tož jsem pořídil e-cigaretu (E-cigareta). Nikdy jsem nebyl silný kuřák (1 denně, někdy nic, max. 3). Nicméně bývám občas dost nervózní a zjistil jsem, že nikotin na to docela funguje (a paní doktorka říkala, že když to mám pod kontrolou, je troška toho nikotinu nakonec menší zlo než nějaké patáčky...).
Pokud jde o cenu - pořizovací cena je sice okolo 2 000, ale pět patron, což je cca 100 cigaret, pak přijde na 140,- Kč... takže (pokud to nezdraží) se to docela vyplatí...
První dojmy: + vůbec to nesmrdí + můžeš si dát jednoho, dva prásky a zas to klidně odložit + kýžený "uklidňující" účinek je prakticky okamžitý + po chvilce se to zahřeje a je to pak docel příjemné, jak to hřeje do dlaně (podobně jako dýmka)
- chuť se balené cigaretě nevyrovná ani náhodou (navíc je tam trošku cítit ten bakelit) - ale zas je to lepší (imho) než většina klasických "papiros". - jedna patrona je cca 20 cigaret a dá se to vybafat klidně za 10 minut, takže by to mohlo někomu, kdo se neovládne, hodit i celkem slušnou otravu... |
|
Počet úprav: 1, naposledy upravil(a) 'Repulsion_Bílý': 30.10.2008 00:57.
Názory |
30.10.2008 09:06
stanislav
|
mně to zatim přijde ee. vdechovat kouř je obřad, nějaký nikotiny elektrickochemickoumělohmotně polykat, na to moc nejsem zvědavej... |
30.10.2008 11:29
osika
|
Mně to přijde dobrý! Jako nekuřák nerada dýchám "cizí kouř", obřad to sice je, i je pěkný pohled na bafajícího spokojeného kuřáka, ale taková rakovina hrtanu mi nepřijde estetická. |
30.10.2008 14:22
stanislav
|
osika napsal(a): Mně to přijde dobrý! Jako nekuřák nerada dýchám "cizí kouř", obřad to sice je, i je pěkný pohled na bafajícího spokojeného kuřáka, ale taková rakovina hrtanu mi nepřijde estetická. kouřej šamani. bez kouře neni ohně! |
30.10.2008 14:26
osika
|
Jasně, ale jen u ohně:) |
30.10.2008 15:20
stanislav
|
osika napsal(a): Jasně, ale jen u ohně:) tak tak... |
30.10.2008 23:01
Nebudulínek
|
Co to je e-cigareta? :-) |
31.10.2008 01:13
Lu_Po
|
no way ... |
31.10.2008 10:17
LISKA
|
Nebudulínek napsal(a): Co to je e-cigareta? :-) e-cigareta je ee cigareta |
31.10.2008 10:19
stanislav
|
LISKA napsal(a): Nebudulínek napsal(a): Co to je e-cigareta? :-) e-cigareta je ee cigareta |
31.10.2008 10:20
osika
|
to je EMO pro kuřáky...
Kuřte kuřte, ale nevyfukujte :) |
02.11.2008 23:44
psavec
|
Už jí žužlám tři měsíce, tak můžu celkem fundovaně posoudit její klady a zápory. V žádném případě se nevyrovná normální cigaretě, ale jako šidítko je to dobré. Má málo kouře, což je značné mínus, ale hlavní plus je v tom, že nemáte pocit prázdných rukou. Protože jsem hulil něco kolem 30 cigaret, bylo doma jako v udírně, teď jsem to stáhl max. na 7 a chci jít na 5. Prostě ke kávě si vždy chci zapálit pořádnou cigaretu. Rozhodně je E-cigareta mnohem lepší než nějaké ty náplasti nebo žvejkačky. |
07.11.2008 11:35
kastel
|
Fuj - kouřím jen u piva, tudíž zřejmě na nikotinu nejsem závislý. Jak již bylo řešeno - je to o pocitech (pro mě paradoxně o svobodě) a pivo mi nahrazhuje oheň - sedí nás kolem něj hodně. e-cigareta je pro můj způsob a důvod kouření naprosto nevhodná, ačkoliv pro odvykače a závisláky jistě své výhody má. |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|