Téma #883
Autor:Alan Marceau
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:28.09.2008 15:02
Počet návštěv:418
Počet názorů:17

Posloucháte elpíčka??
Máte, kupujete si a (nebo) posloucháte ještě stále stará vinylová elpíčka?? Já jsem si teď k svátku koupil luxusní sběratelskou edici desky "Velvet Underground & Nico" ve žluté barvě a jsem nadšen...

Názory
28.09.2008 15:17
Repulsion_Bílý
Ne. Celou sbírku jsem daroval tchánovi. Měl jsem vinyly rád - už proto, že za totáče to nebylo jenom tak, nějakou pořádnou desku sehnat... velký formát dal taky vyniknout grafice obalu... že se k tomu musel člověk odpovídajícím způsobem chovat a rituál otření desky před hraním měl taky něco do sebe... ale prostě.... (ty Velvety mám na CD... )
28.09.2008 15:20
Alan Marceau
Repulsion_Bílý napsal(a):
Ne. Celou sbírku jsem daroval tchánovi. Měl jsem vinyly rád - už proto, že za totáče to nebylo jenom tak, nějakou pořádnou desku sehnat... velký formát dal taky vyniknout grafice obalu... že se k tomu musel člověk odpovídajícím způsobem chovat a rituál otření desky před hraním měl taky něco do sebe... ale prostě.... (ty Velvety mám na CD... )
nejvíc oceňuju grafickou stránku obalu... a hlavně jsem zjistil, že mám lepší bedny u gramofonu než u hifivěže...
28.09.2008 16:22
stanislav
gramofon jsem někomu dal... takže ne... jen u rodičů na chalupě, ty maj ještě jakousi teslu...
28.09.2008 16:54
hrobnick
Jo, to šumění deště je neodolatelný...
28.09.2008 17:47
patafyzik
už nemam gramec... ale byl to fakt rituál...
28.09.2008 21:07
dlouhátlustáčára
měla jsem LP plné skříně - bohužel gramec dosloužil a už je nebylo kde přehrávat - věnovala jsem je všechny kamarádovi, ale bylo to bezvadné
prima časy
28.09.2008 21:38
Repulsion_Bílý
gramec ještě jeden doma mám - docela dobrý - technics. Ale chce to novou přenosku... kdyby někdo chtěl...
28.09.2008 23:49
silent
táta se chtěl své sbírky LP před nedávnem zbavit, ale zatrhla jsem mu to...neopouštěj staré známé pro nové:)
29.09.2008 16:33
Mbonita
mám gramec i spousty vinylovejch desek a je to vážně rituál je poslouchat..osobně si myslím,že fajnšmekr to dokáže ocenit....ta perfektní sterilita a dokonalost CD není ten požitek:-)
29.09.2008 16:37
dlouhátlustáčára
Mbonita napsal(a):
mám gramec i spousty vinylovejch desek a je to vážně rituál je poslouchat..osobně si myslím,že fajnšmekr to dokáže ocenit....ta perfektní sterilita a dokonalost CD není ten požitek:-)
souhlasím a dodnes mě mrzí, že jsem nesehnala nový nosič - měla jsem fakt slušnou sbírku, ale dělá to radost jiným - občas zaskočím poslechnout - hlavně straší folky a country :-))
29.09.2008 16:41
Mbonita
dlouhátlustáčára napsal(a):
Mbonita napsal(a):
souhlasím a dodnes mě mrzí, že jsem nesehnala nový nosič - měla jsem fakt slušnou sbírku, ale dělá to radost jiným - občas zaskočím poslechnout - hlavně straší folky a country :-))
kort pech...já na ty starý nahrávky nedám dopustit...mám hlavně spoustu jazzovejch věcí...skvostů:-)
29.09.2008 16:48
dlouhátlustáčára
Mbonita napsal(a):
Mbonita napsal(a):
kort pech...já na ty starý nahrávky nedám dopustit...mám hlavně spoustu jazzovejch věcí...skvostů:-)
jsme na stejné vlně :-))
29.09.2008 17:17
patafyzik
hlavně straší folky a country :-))
mě taky někdy straší :))
29.09.2008 17:20
dlouhátlustáčára
patafyzik napsal(a):
to je mi zřejmé už delší dobu, ale straší občas i mě a je chvályhodné, že se k tomu přiznáváš :-))
29.09.2008 17:37
šánnatas
huž nemám na čem, ale zničil jsem za ty roky pěknejch pár přenosek
02.10.2008 22:29
MarekMotor
patafyzik napsal(a):
patafyziku, víš, co je horší než špatná country?
---
Desky poslouchám, desky nakupuju, je to takový míň spotřební, pustit si vynil. To třeba vyhrabu Blue Effectu Svitanie a dokážu to obrátit i pětkrát... A jsou věci, který jinde než na vynilu nejsou (díkybohu).
03.10.2008 09:20
stanislav
marku, seš znalec a labužník. to se nevidí denně... :o)))

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)