Téma #793
Autor:kastel
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:23.05.2008 20:16
Počet návštěv:496
Počet názorů:15

Česko
Čau lidi, právě jsem byl zaskočen propagací ME ve fotbale na Primě. Paní učitelka tam učí děti skandovat pokřikem "Češi do toho!". Udělalo mi to bordel v hlavě tím, že jsem nikdy neměl problém přijmout název Česko (jako Dánsko, Norsko atd.) a bral jsem jako fakt, že Česko se skládá z Moravy, Čech, Slezka a možná se ještě někdo ozve. Může ale třeba Moravák (n)  fandit tímhle pokřikem? "Česko do toho" bych chápal, ale jsou všichni obyvtelé Česka Češi - dokázal bych si asi odpovědět ano s tím, že obyvatelé Čech jsou Čechové a ne Češi - to jsou potom všichni obyvatelé Česka. Co Vy na to?  

Počet úprav: 2, naposledy upravil(a) 'kastel': 23.05.2008 20:19.

Názory
23.05.2008 20:24
stanislav
nic.
23.05.2008 20:34
kastel
stanislav napsal(a):
nic.
Dík :o) Češi jsou teda správně?
23.05.2008 20:35
stínka_
Moravák by moh skandovat: ĆESKOMOR do toho!
a Slezan ČESKOSLEZ! :-)
23.05.2008 20:52
postmoderní rampouch
já bych skandoval "do toho!", abych si to s nikým nerozházel
23.05.2008 21:44
Mbonita
postmoderní rampouch napsal(a):
bať...velmi diplomatické:-))víno je na Moravě skvělé:-)
23.05.2008 22:02
postmoderní rampouch
a slivovice zvlášť :)
23.05.2008 22:13
děvčica z Hané
Mbonita napsal(a):
bať...velmi diplomatické:-))víno je na Moravě skvělé:-)
a slivovice zvlášť :)
tááák...a nezapomínať na ořechovko :-)))
na fotbale je sténě jedno, kdo tam co řve, neb só šeci zlití...
23.05.2008 23:43
Repulsion_Bílý

Bych to neřišil. Vsadím se, že Bavoři, Prajzové a další taky fandí všichni Německu. A to ani nemluvím o švýcarských kantonech. Jak je to s Rusákama si ovšem tipovat nehodlám...

Jinak mě vždycky všecky tyhle věci ohledně fotbalu, a "kdo neskáče není Čech..." pěkně sraly, ale od těch dob, co se na tom docela slušně taky přiživuju, už mi to tak moc nevadí. Ba naopak si říkám - čím víc blbých fanoušků, tím víc peněz pro mě. Tedy opět se ukázalo, že bližší košile nežli kabát. Tak hezky fanděte, fanděte... a nezapomeňte se u toho vyfotit digitálním fotoaparátem zn...

24.05.2008 07:10
kastel
Repulsion_Bílý napsal(a):

Bych to neřišil. Vsadím se, že Bavoři, Prajzové a další taky fandí všichni Německu. A to ani nemluvím o švýcarských kantonech. Jak je to s Rusákama si ovšem tipovat nehodlám...

Jinak mě vždycky všecky tyhle věci ohledně fotbalu, a "kdo neskáče není Čech..." pěkně sraly, ale od těch dob, co se na tom docela slušně taky přiživuju, už mi to tak moc nevadí. Ba naopak si říkám - čím víc blbých fanoušků, tím víc peněz pro mě. Tedy opět se ukázalo, že bližší košile nežli kabát. Tak hezky fanděte, fanděte... a nezapomeňte se u toho vyfotit digitálním fotoaparátem zn...

...asi zavádějící úvod....mně spíš šlo o Česko X Češi, tak nějak obecně...
24.05.2008 09:40
stínka_
Byla bych bývala spíš pro Bohemii. neb spojuje Boha a chemii :-)
24.05.2008 14:39
marťánek paní Koutné
...zaobíráš se otázkou dezorientovaných fanoušků, ale zapomínáš na aktéry, na hráče. Každý odjinud...a když se bude skandovat Česko, nebo Češi, ty ostatní urženě přestanou hrát...já bych jim to nepodsouvala :-))
24.05.2008 16:35
Repulsion_Bílý
stínka napsal(a):
Byla bych bývala spíš pro Bohemii. neb spojuje Boha a chemii :-)
hem...hem... to má spíš něco společného s krví, ne? Boží krev?
24.05.2008 16:35
Repulsion_Bílý
„Ta krev je prostě boží...“

(Hrabě Dracula)
24.05.2008 17:05
stínka_
...a nebo boha cheche míjí :-)
24.05.2008 17:27
dlouhátlustáčára
Jako Moravák bych mohla řvát, ale legislativně je vše v pořádku hlásíme se k české řeči a národnosti - neřešila bych to
A s tou slivovicí Na zdraví !!!!

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)