Téma #790
Autor:Gossen
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:22.05.2008 13:06
Počet návštěv:1963
Počet názorů:56

Bém zve na výstavu!

Do 15. června můžete shlédnout na pražském nábřeží Kapitána Jaroše výstavu projektu "Kolektivní identita" skupiny Guma Guar. Podrobnější informace najdete zde.

Fundované hodnocení předního českého odborníka na výtvarné umění, šplhání a pořádání olympiád Béma: "Nemám rád angažovanou kulturu, projekty Guma Guar považuji za umělecký brak a ani v nejmenším jim nechci dělat reklamu..."

...a ještě jedno hodnocení, tentokráte od zesnulého odborníka na výtvarné umění, šplhání a pořádání olympiád (to je ale náhoda) Goebbelse: "Když vidím takovou kulturu, sahám po pistoli!"

Počet úprav: 2, naposledy upravil(a) 'Gossen': 22.05.2008 13:43.

Názory
25.05.2008 12:02
Repulsion_Bílý
Gossen napsal(a):
postrampouch: otázka je, jestli by činili totéž... kdyby se jim nikdo nes... do jejich země a nechal je na pokoji... :-)
To máš těžký - Já ty různé americké intervence v Afganistánu, Iráku apod. taky neschvaluju. Je to pořád ten stejný mustr: "Náš systém demokracie je ten nejlepší možný, kdo to chce jinak, je špatný". Nicméně rozhodně nelze říci, že v těchto zemích si hleděli svého a do nikoho se nesrali...
25.05.2008 12:08
Gossen
Repulsion_Bílý napsal(a):
Gossen napsal(a):
postrampouch: otázka je, jestli by činili totéž... kdyby se jim nikdo nes... do jejich země a nechal je na pokoji... :-)
To máš těžký - Já ty různé americké intervence v Afganistánu, Iráku apod. taky neschvaluju. Je to pořád ten stejný mustr: "Náš systém demokracie je ten nejlepší možný, kdo to chce jinak, je špatný". Nicméně rozhodně nelze říci, že v těchto zemích si hleděli svého a do nikoho se nesrali...
to máš sice částečně pravdu, ale srali se snad do nás? navíc, stejně je celá tahle šaškárna o ropě, tomu, že se jedná o demokracii či lidská práva už snad nevěří ani eskymáci...
25.05.2008 12:25
Repulsion_Bílý

Gossen napsal(a):
to máš sice částečně pravdu, ale srali se snad do nás? navíc, stejně je celá tahle šaškárna o ropě, tomu, že se jedná o demokracii či lidská práva už snad nevěří ani eskymáci...
Dyk jo. Zatímco například do Číny se kromě několika nadšenců nesere nikdo.

25.05.2008 13:00
Gossen
Repulsion_Bílý napsal(a):

Gossen napsal(a):
Dyk jo. Zatímco například do Číny se kromě několika nadšenců nesere nikdo.

vono by to bylo jaksi poněkud o hubu, že? navíc co se specielně asie týká, nemá strejček sam zrovna aktivní skóre...
25.05.2008 21:29
postmoderní rampouch
miluju umění

neb mě obohacuje

25.05.2008 21:53
stínka_
...ty střevlíčky :-)
30.05.2008 12:21
stanislav
http://www.blisty.cz/2008/5/30/art40885.html

tak tohle je docela maso, a nejhorší, že to zní zcela uvěřitelně...
30.05.2008 12:26
postmoderní rampouch
ach jo, zase blisty

tam ani neklikám
30.05.2008 12:33
stanislav
postmoderní rampouch napsal(a):
ach jo, zase blisty tam ani neklikám
jsi hloupej, když si myslíš, že dopředu víš, co v tom článku je... tyhle předsudky jsou směšný.
30.05.2008 12:38
postmoderní rampouch
to nejsou předsudky, to je statistika - když jsem zjistil, jaké procento blistů jsou tendenční lži, přestal jsem na ně klikat - je mnoho stránek, kde si číst
30.05.2008 12:49
stanislav
to nejsou předsudky, to je statistika - když jsem zjistil, jaké procento blistů jsou tendenční lži, přestal jsem na ně klikat - je mnoho stránek, kde si číst
to jo, jenže tenhle článek má zajímavej obsah, jinak bych to sem nedával, taky nemám blisty v oblibě, ale i na pochybným médiu se někdy mihnout relevantní informace, stává se, nějaký ideologický komentář bych sem necpal...
30.05.2008 12:55
postmoderní rampouch
už jen ten začátek... příspěvek anonymního autora.... já nevim... fakt
30.05.2008 13:10
stanislav
no, v tom je ten fór, že tohle si jinde nelajsnou. ale ono z textu vysvítá, že to psal někdo poměrně zasvěcenej do poměrů.
30.05.2008 13:10
bříza
Blisty tříbí myšlení a zušlechťují paranoiu! Je to skvělý zdroj, odkud se (po zvládnutí techniky jejich čtení) lze dozvědět řadu jinak obtížně dostupných informací.
30.05.2008 13:12
stanislav
souhlasim s břízou, že pro paranoiky je to pravý ráj, jak si tu paranoiu zušlechtit... :o))
04.06.2008 12:38
stanislav
http://karel.steigerwald.cz/clanky/2005/12/taktika-dr-goebbelse.aspx

tady steigerwald pojednává o goebelsovi... :o))
04.06.2008 13:55
bříza
stanislav napsal(a):
http://karel.steigerwald.cz/clanky/2005/12/taktika-dr-goebbelse.aspx

tady steigerwald pojednává o goebelsovi... :o))
Steigerwald je dle mého názoru osoba krajně nedůvěryhodná. Měl jsem s ním cosi do činění ještě coby s překupníkem a hochštaplerem, nežli jako námezdný pisálek zakotvil v Junge Fronte Heute, kde s ostatními mentálními velikány poučuje bezradné čtenářstvo, jak chápat realitu.
04.06.2008 13:57
stanislav
je to demagog, ale to je právě ta sranda, že on píše o goebbelsovi...
04.06.2008 14:00
stanislav

Maják Pravdy!

vnese světlo do toho pravičáckého mlžení... hehe

07.06.2008 22:04
stanislav
 PRAHA V kauze grantového systému pražských divadel, proti němuž několik týdnů protestují divadelníci, došlo k nečekanému a zásadnímu obratu. Pražský primátor Pavel Bém se nečekaně rozhodl vyjít umělcům vstříc: zruší takzvanou dotaci na vstupenku, která byla jádrem celého sporu a podle které měla divadla dostávat peníze na základě počtu prodaných lístků.
"Dotace na vstupenku jako nový pilíř grantové politiky byl odvážný krok. Ale paradoxně ukázal taky na slabiny tohoto systému. A ty jsou tak velké, že navrhnu zrušení dotace na vstupenku," řekl LN Bém.
Primátor uvedl několik chyb, kterých se dopustil radní pro kulturu Milan Richter, jenž za novým grantovým systémem stál. "Udělal chybu, že v novém systému nebyl schopen vést jasnou hranici mezi ziskovou a neziskovou sférou," tvrdí Bém.
Primátor chce zároveň rozdělit ziskový a neziskový sektor. Divadla by již měla žádat jen o čtyřleté granty. Ještě teď v červnu město divadlům poskytne peníze, s nimiž hospodařila loňský rok. Divadelníci protestovali rovněž proti chystaným výběrovým řízením na nové ředitele. Bém s Richtrem se rozhodli, že ředitelům, kterých se měla výměna týkat, dají k dobru další rok.
Některá divadla kvitují slíbené změny s nadšením. "Zní to velice rozumně a je to krok správným směrem. Odpovídá to kulturní politice města," řekl LN ředitel Archy Ondřej Hrab. Souhlasí s ním i zakladatel a šéf Divadla Semafor Jiří Suchý.
Naproti tomu šéfa Ta Fantastiky Petra Kratochvíla zprávy rozčílily. "Rozdělit divadla na zisková a nezisková je absolutně v pořádku. Ale privátní divadla by nikdy neměla dostat víc než v režimu de minimis," prohlásil. Dodal, že pakliže se i nadále bude pravidlo de minimis například u divadla Fidlovačka porušovat, obnoví arbitráž proti Česku.
[ << ] [ < ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)