Téma #681 |
Autor: | Pomerančová |
Fórum: |
Datum publikace: | 13.12.2007 15:27 |
Počet návštěv: | 1313 |
Počet názorů: | 52 |
Exkurze do věznice? |
Moje mladší dítě mělo včera ve škole výchovnou besedu. No výchovnou.. nějaká paní vězeňská psycholožka přišla dětem vyprávět o sexuálních deviacích. Obsah besedy by byl na samostatné vyprávění (názory z minulého století, čokoláda za správnou /paní psycholožkou určenou/ odpověď na otázku, upozornění na knihy typu: Žil jsem jako pedofil", a podobně.) Přišlo mi to přinejmenším zvláštní. A ještě zvláštnější mi připadá, že akce má pokračovat exkurzí do věznice.
Tak nevím, jsem pro otevřenou a pokrokovou výchovu, ale tohle mi nepřijde pro 13leté děti nejvhodnější. Co myslíte vy? :-) |
|
Počet úprav: 1, naposledy upravil(a) 'Pomerančová': 13.12.2007 15:35.
Názory |
14.12.2007 18:23
--
|
jjezibaba napsal(a): Jiná věc jsou samozřejmě projevy té orientace a tady to vážně mají ti pedofilové oproti všem ostatním jiné a blbější v tom, že svoje choutky vlastně vůbec projevit nemůžou, aniž by svému "objektu" ublížili a aniž by se dostali do rozporu se zákonem.
No, to není tak úplně pravda. To už je zase vidět vliv mediální masáže, že každý pedofil znásilňuje nemluňata apod. Ve skutečnosti se docela dost pedofilů dokáže ovládat do té míry, aby neubližovali - jsou skutečně "filové" tj. děti milují a ublížit jim nechtějí. Vystačí s představami apod. Ale o těch se, pravda, kolikrát ani nedozvíme... |
14.12.2007 18:30
stanislav
|
já narozdíl od pedofilů své filství vykřikuju do celého světa:
jsem repulsionofil !!!! |
14.12.2007 18:30
--
|
stanislav napsal(a): já narozdíl od pedofilů své filství vykřikuju do celého světa:
jsem repulsionofil !!!! I ty kujóne :o) |
14.12.2007 18:33
stanislav
|
a taky mám rád eskymáky, třeba Nanuka, na snímku jsem já s Humbleho Pavla:
 |
14.12.2007 18:35
stanislav
|
Robert Flaherty žil v létech 1884 až 1951 a byl to zlatokop, zálesák, cestovatel - a dokumentarista. Když se v roce 1920 vypravil na Labrador, aby tu natočil reklamní film pro firmu Révillon Fréres, věděl, že neudělá nic jiného, než že natočí obyčejný život svých eskymáckých přátel. Vybral si rodinu jednoho z nich, toho, který nesl jméno ledního medvěda a zároveň božstva ledních medvědů - Nanuka. Nanuk, jeho žena Nyla i ostatní labradorští Inuité se v přirozeném, nic nepředstírajícím snímku představili veřejnosti v roce 1921, ve filmu nazvaném prostě Nanook of the North a v celuloidové podobě se rozletěli do světa. U nás bylo Flahertyho dílo uváděno a známo po názvem Nanuk, člověk primitivní, a jak si při pohledu do mrazícího boxu v samoobsluze uvědomíte, mělo stejně velký úspěch jako v krajinách jiných. O šedesát let později byl film dokonce v anketě UNESCO zařazen mezi sto největších děl světové kinematografie. Lovec Nanuk zemřel hlady dva roky po natočení filmu. Zůstal ale nejznámějším Eskymákem, stejně jako jeho jméno nejznámějším inutitským slovem a jeho kmotr bůh nejznámější inuitskou nadpřirozenou bytostí. |
14.12.2007 18:36
--
|
Hehe, "Nanuk" byla moje čundrácká přezdívka, používaná řadu let... :o) |
14.12.2007 18:40
stanislav
|
-- napsal(a): Hehe, "Nanuk" byla moje čundrácká přezdívka, používaná řadu let... :o) a teď tě miluju o to víc, tím pádem... :o)) |
15.12.2007 13:57
Kačírek
|
Pomi: aha vězeňskou, tak to už jí to prostředí taky vlezlo na mozek solidním způsobem. |
18.12.2007 11:53
Lumig
|
viz gossen, navsteva veznice, nevim, spis ve vzssim rocniku na gymplu..asi jsem suchar:-ú |
19.12.2007 06:32
stanislav
|
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10109769637-exit-316/307298380190026-10.09.
2007-16:35-milost.html
tohle pust dceři, to je výchovné!!!! hehehehe |
19.12.2007 06:59
stanislav
|
jsem si to sjel, ten pořad o Milosti ... ten příběh o slovenském kytaristovi a jeho ženě mě vzal u serdéčka... |
19.12.2007 16:11
Zrzavý_kotě
|
stanislav napsal(a): jsem si to sjel, ten pořad o Milosti ... ten příběh o slovenském kytaristovi a jeho ženě mě vzal u serdéčka... mě taky..
loni mě podvedl přítel po šestiletém vztahu a rozešli jsme se :( milost jsem mu nedala.. |
19.12.2007 16:18
Zrzavý_kotě
|
exkurze do věznice - nevím.. možná lépe ve 13 letech, protože si možná uvědomí všechny souvislosti, když se utvářejí názory na svět a upevňuje výchova, než později, kdy už je sice rozumnější, ale už může být pozdě.. viz Lumig
Lumig napsal(a): viz gossen, navsteva veznice, nevim, spis ve vzssim rocniku na gymplu..asi jsem suchar:-ú ta čokoláda je ale divná.. |
20.12.2007 18:23
LISKA
|
nevím, ale mám pocit, že čím víc o zlých věcech vím, tím míň mne děsí. Člověk má mít před kriminálem hrůzu, a to co těm prckům ukážou, určitě hrozné nebude. V tom vidím tu chybu. |
20.12.2007 22:52
rohoz
|
Liško,
jako laici, jedno zda děti či dospělí, jen ztěží pochopíme, že hrůznost trestu odnětí svobody spočívá v tom,že:
1) odsouzení tráví 23 hodin denně ( 1 hodina vycházky na dvoře) na ploše 3-4 m2 na osobu, převážně nejméně po 5 osobách, ale často i ve větším počtu
2) nemají žádné soukromí, snad v nočních hodinách na WC
3) ten čast tráví navíc s lidmi, kteří jsou ze 60% psychopaty, kterým nemohou věřit, ačkoliv v lidské přirozenosti je touha a potřeba věřit silně zakořeněna
4) mají poměrně silně stereotypní režim bez mžnosti z vlastní vůle ho změnit
5) trpí značnou nejistotou a strachem z rozpadu vnějších citových a sociálních vazeb
I kdyby cely v kriminálech byly vybaveny jako hotelové pokoje při zachování ýměry 4 m2 na člověka, pak to bude pro běžného člověka velmi tvrdý trest. To, že se velká část vězňů do kriminálu vrací opakovaně, není dáno měkkými podmínkami. Za komunismu byla recidiva naprosto stejná a kriminály byly až nelidské. |
20.12.2007 23:35
LISKA
|
Rohozi,
mluvíme každý o něčem jiném. To, co mi říkáš, vím, ale to tam ty děti neuvidí. Chápeš? Můžou jim ukazát maximálně společenskou místnost ve vězení bez ostrahy. Jinam se nedostanou. |
21.12.2007 09:17
Pomerančová
|
LISKA napsal(a): nevím, ale mám pocit, že čím víc o zlých věcech vím, tím míň mne děsí. . pocit je spravny... nejvic desi neznamo. |
21.12.2007 09:28
rohoz
|
Liska,
nemáš pravdu. Exkurzím se ukazují jak společenské místnosti a prostory pro volný čas, tak i pro pracovní terapii, ale i obyčejné ložnice a cely pro výkon kázeňských trestů Navíc je vše proloženo výkladem a jsou zodpovídány zvídavé otázky. A už vůbec není pravdou, že exkurze jsou vpouštěny do věznic bez ostrahy. Takové věznice ani nejsou. Jsou 4 typy věznic - s dohledem, dozorem, ostrahou a zvýšenou ostrahou. Nevím, zda se exkurze vpouští do věznic se zvýšenou ostrahou, ačkoliv si myslím, že tam exkurzím hrozí zřetelně menší nebezpečí než v ostatních mírnějších typech věznic, poněvadž volný pohyb odsouzených je tam významně omezen. Do II. nejtěžší skupiny - vězení s ostrahou - však exkurze chodí, byť ne příliš často.
|
23.12.2007 21:34
papouch
|
jaká je správná odpověď? (papoušek chce čokoládúú .-) |
23.12.2007 21:35
Pomerančová
|
papouch napsal(a): jaká je správná odpověď? (papoušek chce čokoládúú .-) spravna odpoved je: rum ;-) |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|