Názory |
04.12.2007 11:13
stanislav
|
já nevím, já bych to hnal do celostátní stávky. jak k tomu chudáci přijdou, učitelé, že jsou v tom sami... a ty jejich platy? bych plakal, 15 litrů, když vyjdou ze školy, to je děsivě málo, já třeba mám ještě míň, ale já jsem skromný člověk... který však chápe jejich potřeby... |
04.12.2007 11:19
HanaKonvesz
|
hm. trošku mi to připadá jako trend dělat všechno polovičatě, nejdřív velký mediální humbuk ale pak se žádný proces ( soudní či jiný)prostě přes půlku nějak nedostane a rozplyne se v mediálním tichu... to by mně zajímalo, jestli kromě tý miliardy dostanou ještě něco. |
04.12.2007 11:23
Pomerančová
|
nase mlada si taky dneska stezovala, proc zrovna oni maji takovou reditelku, ze jejich skola nestavkuje |
04.12.2007 11:57
HanaKonvesz
|
Alžbětka má ve školce Mikulášskou besídku tak asi proto neparticipovali, že měli objednaný divadlo |
05.12.2007 10:57
--
|
Učitelé halt nemají tak dokonale organizované odbory jako třeba železničáři. Navíc jich spousta v odborech není. A ředitelé škol jsou někteří členové různých politických stran a stávku tolerovat nechtějí... ale ono to třeba všechno ještě přijde - když se na to školství bude ještě chvíli srát, budou kantoři čím dál nasranější, najde se charismatický vůdce, a už to pojede... |
05.12.2007 12:31
Naja
|
U nas odbory sice nejsou, ale stavkovalo se. Avsak na rovinu - vetsina z nas neceka, ze to bude mit na neco vliv. Ostatne reditel vyhlasil reditelske volno pro studenty a byly takove pokyny, ze se stavkovat mohlo leda tak, ze se to nikoho nedotkne jen stavkujicich. V praxi se nam tedy nepocita plat ze ten den a musime doplacet socialni a zdravotni, coz mi prijde jako zbytecna papirova valka (tech par korun na socialnim a zdravotnim) |
05.12.2007 16:55
miirdas
|
hehe stávky bych zakázal
na malý plat má dost možná vliv i úroveň učitelských sborů aby taky ne když na pajďák jdou povětšinou ti co buď nevědí kam nebo se jinam nedostanou
ovšem najdou se vyjímky ale ty bych taky zakázal
|
05.12.2007 17:19
modrý Wopi
|
miirdas napsal(a): na malý plat má dost možná vliv i úroveň učitelských sborů no to je ale ptákovina |
05.12.2007 17:52
miirdas
|
modrý Wopi napsal(a): miirdas napsal(a): na malý plat má dost možná vliv i úroveň učitelských sborů no to je ale ptákovina opravdu? nemám pocit, že by si většina učitelů měla vydělávat víc |
05.12.2007 17:54
modrý Wopi
|
to ale mluvíš zas o něčem jiném |
05.12.2007 17:58
miirdas
|
modrý Wopi napsal(a): to ale mluvíš zas o něčem jiném naopak o tom samém většina učitelů je naprosto k ničemu spíš bych je zakázal |
05.12.2007 18:30
modrý Wopi
|
fakt chytrej nápad :-/
a mimochodem - "něco má vliv na něco" a "někdo si něco (ne)zaslouží" jsou zcela odlišné věci |
05.12.2007 18:33
stanislav
|
miirdas je ťululum. poeta popleta. |
05.12.2007 19:29
HanaKonvesz
|
vždyť jo, ono by to šlo , moje kamarádka učí své děti doma sama a je to skvělý, já do toho asi taky pudu, tak by se postupně mohli učitelé zrušit
asi založím Svaz domácích učitelů.. |
05.12.2007 21:06
Mori
|
miirdas napsal(a): na malý plat má dost možná vliv i úroveň učitelských sborů jestli to nebude taky zčásti naopak... |
05.12.2007 21:14
miirdas
|
Mori napsal(a): miirdas napsal(a): na malý plat má dost možná vliv i úroveň učitelských sborů jestli to nebude taky zčásti naopak... zčásti určitě když z tohoto povolání není stát schopný udělat privilegovaný post pro opravdu inteligentní jedince kteří by i s nadprůměrným platem chodili do práce rádi
určitě by to bylo o něčem jiném
ale poeta popleta
|
05.12.2007 22:59
HanaKonvesz
|
miirdas napsal(a):
Mori napsal(a): miirdas napsal(a): na malý plat má dost možná vliv i úroveň učitelských sborů jestli to nebude taky zčásti naopak... zčásti určitě když z tohoto povolání není stát schopný udělat privilegovaný post pro opravdu inteligentní jedince kteří by i s nadprůměrným platem chodili do práce rádi určitě by to bylo o něčem jiném ale poeta popleta
nepopleta , ale to by jich nemohlo být 80 tisíc , ale jako univerzitních profesorů. Chce to vzít do vlastních rukou dosadit se na privilegovaný post sám, bez rizika nadprůměrného platu |
05.12.2007 23:23
miirdas
|
HanaKonvesz napsal(a): miirdas napsal(a):
Mori napsal(a): miirdas napsal(a): na malý plat má dost možná vliv i úroveň učitelských sborů jestli to nebude taky zčásti naopak... zčásti určitě když z tohoto povolání není stát schopný udělat privilegovaný post pro opravdu inteligentní jedince kteří by i s nadprůměrným platem chodili do práce rádi určitě by to bylo o něčem jiném ale poeta popleta
nepopleta , ale to by jich nemohlo být 80 tisíc , ale jako univerzitních profesorů. Chce to vzít do vlastních rukou dosadit se na privilegovaný post sám, bez rizika nadprůměrného platu univerzitní profesoři jsou jiná kategorie bohužel leckdy oceněná nižším platem nežli zbývají kantorské stavy |
06.12.2007 00:15
miirdas
|
HanaKonvesz napsal(a): miirdas napsal(a):
nepopleta , ale to by jich nemohlo být 80 tisíc , ale jako univerzitních profesorů. Chce to vzít do vlastních rukou dosadit se na privilegovaný post sám, bez rizika nadprůměrného platu nadprůměrný plat by mi přišel jako příjemné riziko
|
06.12.2007 10:29
--
|
HanaKonvesz napsal(a): vždyť jo, ono by to šlo , moje kamarádka učí své děti doma sama a je to skvělý.... Jo, taky jsem měl svého času takovou ideu. Vycházel jsem ze svých zkušeností, kdy jsem jako dítě na základce dost trpěl. Jenomže moje děti jsou naštěstí jiné. Ve škole se jim líbí.
Učit děti doma je opravdu náročné. Navíc ve škole se učí také orientovat se a prosadit v kolektivu, což jim doma ničím nenahradíš. |