Téma #575
Autor:Alan Marceau
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:25.08.2007 12:18
Počet návštěv:420
Počet názorů:17

Reggae
Předevčírem jsem byl na koncertě jedné reggae kapely. Odjakživa nemám reggae rád a tohle mě jenom utvrdilo... Ale proč? Vždyť je to tak oblíbenej styl hudby. Přemýšlel jsem, co mi na tom tak vadí. Myslím, že je to proto, že je reggae veselá hudba. V jedné písni xaviera baumaxy parodující reggae se nachází tento verš: too many positive people around me. Já mám rád hudbu, která vyjadřuje emoce člověka, kterej jí napsal. Když je někdo veselej, napíše veselou píseň, když smutnej, tak smutnou. Ale tady se pořád zpívá: jsme pozitivní, nebudeme bojovat, máme vás rádi, děláme revoluci ve vašich duších. To je tak pro někoho, kdo si zahulí a pohupuje se do rytmu. Ano, je tam i to sdělení. Ale myslíte si, že takhle i žijou? Že jsou pořád veselí, nikomu neubližujou a nikdy nejsou na nikoho naštvaný? Určitě si někdy zapláčou a je jim smutno, ale o tom jejich písně nejsou. Připomíná mi to budovatelský písně, který taky byly jen o tom, že budeme měnit svět. Možná se moje neláska k reggae týká i hudební stránky. Možná, že jen neumím objevit krásu reggae, tak by mě zajímalo, jestli by mi to někdo vysvětlil.

Názory
25.08.2007 12:22
Wopi
Reggae je hudba silně ovlivněná thc, tož proto je tak veselá. Jamajka je království marjány. Bob Marley byl zhulený imrvére. Ovšem taky brzy zemřel na raka plic.
25.08.2007 12:24
Rubik-On

uf...

25.08.2007 12:25
Wopi
No a žese orientujejen na tu veselou stránku? Proč ne- blues se zase orientovalo na tu smutnou, člověk by řekl, že se bluesmani v životě neusmáli.
25.08.2007 12:39
Alan Marceau
to bych neřekl... blues je právě hudba ze života... bluesmani zpívaj o tom, co je potkalo, ať to bylo veselý či smutný
25.08.2007 13:01
Wopi
Prostě - de gustibus non est disputandum čili proti gustu žádnej dišputát. Máš svuj vkus a hotovo :)
25.08.2007 13:03
Alan Marceau
moje babička říká: proti gustu neni mustru
25.08.2007 13:06
Rubik-On
uf...
25.08.2007 14:49
_-.-_
26.08.2007 09:22
jenyk_
ja mam regeeeeeeeeeeeeeeeee rad....a poprve slysel jsem v Parizi, uz davno, jako malej froc...a myslim, ze zalezi na tom, kde a jak je "doma", tim myslim treba jamajku...pro mne pohodoiva a radostna hudba...slunicko, voda, sem trisku chudej, ale neva:)))
26.08.2007 10:50
--
Nejsem na reggae odborník, ale třeba tenhle text mi moc rozhuchaný nepříjde (ale třeba je to taková světlá výjimka):

No, woman, no cry;
No, woman, no cry;
No, woman, no cry;
No, woman, no cry.

Said - said - said: I remember when we used to sit
In the government yard in trenchtown,
Oba - obaserving the ypocrites
As they would mingle with the good people we meet.
Good friends we have, oh, good friends weve lost
Along the way.
In this great future, you cant forget your past;
So dry your tears, I seh.

No, woman, no cry;
No, woman, no cry.
ere, little darlin, dont shed no tears:
No, woman, no cry.

Said - said - said: I remember when-a we used to sit
In the government yard in trenchtown.
And then georgie would make the fire lights,
As it was logwood burnin through the nights.
Then we would cook cornmeal porridge,
Of which Ill share with you;
My feet is my only carriage,
So Ive got to push on through.
But while Im gone, I mean:
Everythings gonna be all right!
I said, everythings gonna be all right-a!
Everythings gonna be all right, now!

So, woman, no cry;
No - no, woman - woman, no cry.
Woman, little sister, dont shed no tears;
No, woman, no cry.

I remember when we used to sit
In the government yard in trenchtown.
And then georgie would make the fire lights,
As it was logwood burnin through the nights.
Then we would cook cornmeal porridge,
Of which Ill share with you;
My feet is my only carriage,
So Ive got to push on through.
But while Im gone:

No, woman, no cry;
No, woman, no cry.
Woman, little darlin, say dont shed no tears;
No, woman, no cry.

Eh! (little darlin, dont shed no tears!
No, woman, no cry.
Little sister, dont shed no tears!
No, woman, no cry.)
26.08.2007 11:26
jenyk_
...to je Bobik Marley....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!))))))))))))))))))
26.08.2007 12:48
Rubik-On
žijete ve škatulkách celý svý životy? máte tam i lidi?
(for Alan a Wopi)
26.08.2007 13:10
jenyk_
jojo!!!spravne, rubik!!!
26.08.2007 14:56
vittorijo
Rubik-On napsal(a):
(for Alan a Wopi)
ja si napriklad nemyslim ze silou mocou potrebujem skatulkovat, sam to neznasam ked sa ma pytaju "a ty preco nevyzeras ako metalista ked spjevas v metalovej kapele? preco mas kratke vlasy a chodis jak diskac obleceny? preco modra a nje cjerna?", ale rege fuckt nemusim, nikdy, este tak ska alebo ska-pank ale rege je jeden z mala stylov ktory sa mi nikdy pacit nebude, je to nudne a stale o tom istom, to sa mi tusim skvor zacne pacit techno a rep.. nebude to kvoli tomu ze je to moc vesele, aj ska alebo fantasy power metal su vesele ale nje tak nudne a o nicom..
26.08.2007 16:08
Alan Marceau
Rubik-On napsal(a):
(for Alan a Wopi)
zajímavej námět pro diskuzi... možná máš trochu pravdu, ale myslím, že život ve škatulkách nežiju... ĺidi zásadně nehodnotím, pouze krásu děvčat (občas v souvislosti s jejich inteligencí), a to většinou podle nosu... tímto se omlouvám rubik-onovi za diskuzi, která ho zjevně štve...
s vittorijem docela souhlasím
26.08.2007 16:33
Rubik-On
docela mě štve, no... ale omluvit bych se měl spíš já...
jo, reggae je stereotypní, ale to je když to tak chceš vidět každej druh muziky... i v reggae najdeš, co tě baví... nebo spíš, já to našel...
a spojení (Wopi) reggae a THC je přesně tou škatulkou, fuj
26.08.2007 18:21
ataman
No, woman, no cry; jo tahle se mi libi plus nekolik dalsich (rat race, war), které si obcas pustim do nalady.
jinak skinhead reggae
neni nad otevrenou hlavu

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)