Téma #444 |
Autor: | Monty |
Fórum: |
Datum publikace: | 17.02.2007 12:44 |
Počet návštěv: | 2982 |
Počet názorů: | 91 |
Iluze |
Může mi někdo vysvětlit, proč mají pořád všichni nějaký iluze o světě a lidech v něm? Z jakého důvodu někdo předpokládá existenci univerzální morálky, univerzálního umění atd. atd.? Na literárních serverech se vyskytuji sedmý rok. Neustále je to o tomtéž. Někdo něco řekl, někdo někoho urazil, někdo někoho nepochopil, někdo se cejtí být ublíženej, někdo se maže... kurva, PROČ?
Neexistuje univerzální morálka. Existuje trestní zákoník a ani tím se nemusím řídit, pokud přijmu rizika z toho plynoucí nebo pokud jsem tak dalece dementní, že jim neporozumím.
Neexistuje univerzální umění. Každý má hranice nastavené jinak. Kdo zbožňuje Vlastu Javořickou, nebude zřejmě oceňovat Virginii Woolf. Každému, co jeho jest.
Existuje-li klišé, pak ve smyslu tisíckrát omletého. Nicméně ani to fakticky neznemožňuje autorovi určitý obrat použít, když ho použít chce.
Sedím-li v hospodě s kamarádem a po pátém fernetu mu pláču na rameni a stěžuji si na své problémy s impotencí (frigiditou), mohu DOUFAT, že bude diskrétní, ale nemohu na to SPOLÉHAT.
Na závěr mi dovolte dva mé oblíbené citáty.
"Někdo vidí smysl života v práci, někdo v rodině. Víš, v čem ho vidím já? V tom, abych se bavil."
Miky Kadlec (Ivo Pelant: Třetí patro) Nemluv pravdu v říši klamu sic ti nabouchají tlamu. Nechceš-li být terčem šikan, zapři vše a lži jak cikán.T. R. Field |
|
Názory |
24.02.2007 12:09
Wopi
|
svět je složitej |
25.02.2007 09:51
kastel
|
...je dobré se alespoň ptát... |
25.02.2007 22:13
Vích
|
Diotima napsal(a): carpe diem ještě blijem :-) každý stejně žije ve svém světě - otázka je, do kterýho z dalších světů se mu vlézt chce nebo nechce, takže krátký závěr momentálního - chci či nechci? .. výchozí je nastavení jedincovo (hodně faktorů) svůj svět je Dio myslím protimluv, pokud považujeme za svět to mimo sebe. Pro mne je svět to okolo o co se zajímám. |
26.02.2007 07:32
stanislav
|
básník Vích to řekl přenáramně, naznačil tak, že opravdový básník se nevěnuje sebestřenému blábolení, ale všímá si rosy v trávě, špačka na větvi jabloně, telefonní budky na rohu ulice a podobně. |
26.02.2007 11:28
Diotima
|
ano, je svět vnitřní a svět vnější, jako jest svoboda vnitřní a svoboda vnější - zajímat tě může cokoli a nebo nic - jest to svobodná volba jedincova. Čím víc se člověk střetává se světem okolo - tim univerzálním, přírodou, institucemi apod. a jinými jedinci (jinými vnitřními světy), tím víc je konfrontován, tím víc musí přemýšlet, jak s těmito dalšími dimenzemi spolužít, pokud chce spolužít - a v jaké kvalitě. Dá se to u piva rozpítvávat do haleluja - což je krásný! :-) |
26.02.2007 14:56
Monty
|
stanislav napsal(a): ...opravdový básník se nevěnuje sebestřenému blábolení, ale všímá si špačka na větvi jabloně...
To musí mít opravdový básník fakt kurevsky velkej nikotinovej deficit, když si všímá takovejch věcí...
|
26.02.2007 15:12
stanislav
|
jsem pro svobodnou volbu! pro ještě větší přemýšlení na podkladě konfrontace s dimenzemi!
básník nekuřák je málem protimluv. kdo po ránu nechrchlá, v kavárnách či putykách se nezahaluje do dýmu, nemůže sepsat nic kloudnýho. špačky sbírají jen básníci zaměření na sociální kontext a konfrontaci se světem, jenž je protikladem blahobytného tupého mamonářství, správný básník není nikdy finančně na výši, jeho duch díky tomu však může vzlétnout vysoko! |
26.02.2007 15:14
Monty
|
Konfrontace s dimenzemi... to zní děsivě.
Slyšíš hlasy, i když položíš sluchátko telefonu? |
26.02.2007 15:20
stanislav
|
Monty napsal(a): Konfrontace s dimenzemi... to zní děsivě. Slyšíš hlasy, i když položíš sluchátko telefonu? ne. to bylo jen tak, aby řeč nestála, halucinace bych do toho netahal. reagoval jsem spíše na velmi produchovnělou poznámku básnířky Diotimy, ta o dimenzích to načala, já se jen přidal, jak řiká Paroubek, já nic, to Topolánek kope do auta a neví, kdy bylo Vatrló. |
26.02.2007 15:29
Monty
|
stanislav napsal(a): ... ta o dimenzích to načala, já se jen přidal, jak řiká Paroubek, já nic, to Topolánek kope do auta a neví, kdy bylo Vatrló. My my, at waterloo napoleon did surrender
Oh yeah, and I have met my destiny in quite a similar way
The history book on the shelf
Is always repeating itself
Waterloo - I was defeated, you won the war
Waterloo - promise to love you for ever more
Waterloo - couldn’t escape if I wanted to
Waterloo - knowing my fate is to be with you
Waterloo - finally facing my waterloo
My my, I tried to hold you back but you were stronger
Oh yeah, and now it seems my only chance is giving up the fight
And how could I ever refuse
I feel like I win when I lose
And how could I ever refuse
I feel like I win when I lose
Waterloo - finally facing my waterloo
|
26.02.2007 19:07
Diotima
|
řeči se vedou a voda plyne .. postůj, štvanče, a život přijde k tobě :-) iluze idealistům! žití materialistům! jsem pro ideální materialismus |
26.02.2007 19:34
narvah
|
já su pro abstraktní masochismus a ničení protivníků.. |
26.02.2007 19:55
Vích
|
já jsem pro zhmotňování ducha! |
26.02.2007 20:02
Rubik-On
|
já nejsem je to sranda |
26.02.2007 20:43
Big_George
|
Já jsem a je mně po čertech hodně.
Zkuste si představit, že bych nebyl. Popřít 0,13 tuny neposedně živé hmoty - jen to zkuste. Nedokážete to.
¨
A jsem pro každou srandu. Bohužel občas i pro srandu králíkům. |
26.02.2007 21:10
Monty
|
coito ergo sum
já nejsem |
27.02.2007 00:56
Wopi
|
nikdo není
všechno se jenom zdá nějakýmu totálnímu magorovi |
27.02.2007 11:13
Diotima
|
:-)) ano, stojí za to žít - s vámi a zde |
27.02.2007 11:19
miirdas
|
Diotima napsal(a): :-)) ano, stojí za to žít - s vámi a zde se mnou raději ne:)))
tací většinou končí na psychiatrii v lepším případě
v horším případě se léčbě vyhýbají až k závěrečnému kolapsu:)) |
27.02.2007 16:14
Rubik-On
|
miirdas napsal(a): Diotima napsal(a): :-)) ano, stojí za to žít - s vámi a zde se mnou raději ne:))) tací většinou končí na psychiatrii v lepším případě v horším případě se léčbě vyhýbají až k závěrečnému kolapsu:)) úspěšně se s tebou nějakou rok potkávám a myslím, že sem zdravý... je fakt, že ostatní si to nemyslí... ale na ty už nemyslím, co sem potkal tebe... až mne z tebe zebe... jsi cool... ahoj míro, ahoj míro... možná jsem... abstraktně soukupem |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|