Téma #176 |
Autor: | chudak |
Fórum: |
Datum publikace: | 04.04.2006 17:58 |
Počet návštěv: | 1294 |
Počet názorů: | 25 |
Fotky na Liteře aneb můj malý psík staví se na odiv |
Myslím, že je dosti znepokojivý a pro mě dosti odrazující fakt, že se tento server "zneužívá" k jákémusi veřejnému fotoalbu nejen zvířecích rodinných miláčků. Nebudu vyjmenovávat všechna "multimediální" díla, kde jen autor napere 5 obrázků svého psíka, koníka apod. Chtěl bych znát názor ostatních Liteřanů zda-li se jim zdá toto vhodné či nikoliv. Rád se podívám na vážně míněná fotografická díla liteřanů, nikoliv na jejich rodinná alba s nic neříkajícími ksichty ať již zvířecími či člověčími... Připojte se prosím svým názorem. Díky. Pokud tomuto podobné téma již existuje, omlouvám se , ale psal jsem jej po zhlédnutí několika výše popsaných děl. Díky |
|
Názory |
04.04.2006 23:04
Wopi
|
Pořád stokrát lepší rodinní miláčci než fotky o ničem, kterých je tu neuvěřitelné množství. Sorry, Konvalino, že za příklad jsem vybral právě Tvou, nejsi v tom jediná a navíc je dáváš mimo seznam děl, je to opravdu jen příklad, nic víc. Jsem línej hledat jinej.
TOHLE třeba je typické dílo v kategorii multimédia zhola o ničem. |
04.04.2006 23:48
konvapracovita
|
ale jdi wopi, jen závist potíš
má sestra, v tom je ta potíž
ta dokazuje jak špatně fotíš |
05.04.2006 09:36
Repulsion
|
Jestli je tohle fórum kvůli fotkám Gilwen, tak je naprosto mimo mísu. Gilwen tady fotí vůbec ze všech nejlíp.
Hlavně je u ní zajímavé, jak se za poměrně krátkou dobu vypracovala (ty její první fotky za moc nestály).
Ta poslední série mě osobně sice ničím nenadchla, ale špatná není. |
05.04.2006 09:51
chudak
|
Repulsion napsal(a): Jestli je tohle fórum kvůli fotkám Gilwen, tak je naprosto mimo mísu. Gilwen tady fotí vůbec ze všech nejlíp.
Hlavně je u ní zajímavé, jak se za poměrně krátkou dobu vypracovala (ty její první fotky za moc nestály).
Ta poslední série mě osobně sice ničím nenadchla, ale špatná není. Ale tak to jste si asi špatně přečetl první příspěvek neboli téma k diskuzi. Nejde o Gilwen a tato diskuze nevznikla jako přímá reakce na Gilwen dílo. Jde zkrátka o to, že Literra se skládá jakýmsi skladištěm rodinných fotogalerií a dle mého mínění by se tady fotky podobného typu objevovat neměly. Jistě Repi víš o čem mluvím, chtěl bych zkrátka znát také Tvůj názor, zda-li je vhodné zatěžovat čtenáře Literry obrázkami našich mazlíčků a rodinných příslušníků. |
05.04.2006 10:05
Repulsion
|
Jde o to, jestli ta fotka je sdělná i něčím jiným, než že tím, že se jedná o mazlíčka či rodinného příslušníka. Pokud ano, je to naprosto v pořádku. Pokud ne - tu a tam se to snese. Nemělo by se to ale přehánět. Osobně nemám pocit, že by tady fotek s touto tématikou bylo nějak neúnosně mnoho. |
05.04.2006 14:47
Monty
|
Mám dojem, že mezi fotkou mazlíčka a špatnou poezií je jen mizivý rozdíl... a to ten, že lidi s pomalejším připojením ta fotka zdržuje o něco dýl. :o) |
05.04.2006 18:45
Repulsion
|
Gilwen napsal(a): Tak teď nevím :) Zůstaň tu a nabízej nám hezké fotky. |
05.04.2006 19:30
adelka
|
Rodinná alba? A na jednu stranu, proč ne? Nevadí mi..... |
05.04.2006 21:29
Corvien
|
Ja myslim, ze pro lidi, ktery chtej neco dat (a maj co nabidnout) druhym by tu fotky byt meli. Svoje pokusy sem (alespon zatim) ale davat nebudu. |
06.04.2006 09:11
chudak
|
Gilwen napsal(a): nemyslím si, že fotím ze všech nejlíp, ale fakt je, že se diskuze rozběhla po mých fotkách s koňma, viz. úvod - "..kde jen autor napere 5 obrázků svého psíka, koníka apod. .." To jen tak na okraj.
Poslední dobou jsem se občas tu a tam dočetla, že na LITERÁRNÍM serveru by fotky asi opravdu neměly co dělat. Tak jsem začala přemýšlet o odchodu. Jenže vždycky jsem našla zas další důvod pokračovat v čtení, psaní komentářů a včera i k vložení dalších fotek.
Tak teď nevím :)
PS: jestli jsem se zlepšila, tak to i proto, že první a poslední fotka jsou od sebe rok :) Ale no tak. Nemusíš nikam odcházet a tato diskuze je všeobecná, abych se dozvěděl, zdali mají ostatní lidé podobný názor jako já, že jsem rodinná fota nepatří. Nezlob se na mě, ale zrovna Tvé poslední dílo "Rodinka" do této kategorie patří. Zhlédl jsem Tvé ostatní díla nejen s koňmi a některá jsou super. Ale když před objektiv fotoaparátu postavíš dva lidi jak drží za uzdu své koně, nebo jakéhosi mladého muže v modré šusťákovce, o kvalitě multimediálního díla to moc nevypovídá. Nic proti koňům nemám, dokonce jediné mé multimediální dílo zde na Liteře je plné koní, ale pokud mají fotky nádech Rodinného alba, jsem zásadně proti. Zrovna to poslední Tvé dílko je z Rodinného alba jak vyšité. Nikam neodcházej, spíše zvaž, jaké fota zde uveřejníš. ALe opět podotýkám, že jde jen o můj názor a pokud Liteřané chtějí vidět jak vypadá kocour třeba od Wopi, nic nenadělám |
06.04.2006 11:39
Repulsion
|
S fotkami mazlíčků a dětí to tady, pokud vím, nikdo nepřehání. A ty Tvoje poslední fotky, Gilwen, nejsou špatné. Nepředstavují sice to nejlepší, co jsi sem zatím dala, ale také bych je neřadil do kategorie "domácích mazlíčků". Jsou docela dobře komponované a na minimálně na dvou je hezky zachycen vztah člověka a koně. Takže řešit zrovna tyhle Tvoje fotky je blbost. |
06.04.2006 13:54
chudak
|
Repulsion napsal(a): S fotkami mazlíčků a dětí to tady, pokud vím, nikdo nepřehání. A ty Tvoje poslední fotky, Gilwen, nejsou špatné. Nepředstavují sice to nejlepší, co jsi sem zatím dala, ale také bych je neřadil do kategorie "domácích mazlíčků". Jsou docela dobře komponované a na minimálně na dvou je hezky zachycen vztah člověka a koně. Takže řešit zrovna tyhle Tvoje fotky je blbost. Ty musíš být vždy a za každých okolností oportunista viď? :o) |
06.04.2006 17:58
stanislav
|
já jsem zásadně pro rodinné fotografie plus fotografie z literárních akcí. když je to aspoň trochu zajímavě pojato. mě ty ksichtiky zajímají. i ty mazlíčky skousnu. koho to nezajímá, nemusí na to klikat přeci...
básničky tu jsou mohem příšernější. si tak myslím. a hon na ně uspořádat, je blbost...
a Koloťuk mi přijde fajn. třeba. otázka vkusu. jak už jsem kdesi zmínil, o ničem mi může přijít něco úplně jiného, ale v rámci nech mě žít, nechám žít tebe, to až tak potírat chuť nemám... no.
je to na každém, jeho soudnosti, co si myslí, že stojí za to uveřejnit, co už ne. každý má tuhle laťku nasazenou jinde, z toho bych vědu nedělal.
a když se něco někomu zásadně nelíbí, může to pod to dílko napsat. a ten autor pak může popřemýšlet, zdali se seknul či nic... |
06.04.2006 18:07
danuwaanalihi
|
ja neviem. ked si kliknete na ...o serveru
Co je to LiTerra?
Literárně společenská země.
Pro koho je LiTerra?
Pro ty, kteří rádi píší; pro ty, co rádi čtou - i pro ty, kdo si kolem toho rádi popovídají.
Čili?
Místo pro vážná zamyšlení i pro příjemnou zábavu.
Z toho mi plynie, ze literra je pre tych ktori radi pisu, citaju a rozpravaju sa okolo toho. Pokial su tu kategorie ako FOTOreportaz alebo multimedia, tak si myslim, ze by mali byt doplnene aspon nejakym textom. Vazny zaujemcovia o fotografiu tu aj tak budu stracat viac menej cas. Existuju lepsie servre na publikovanie fotiek a vymenu skusenosti medzi skusenejsimi uzivatelmi (co sa fotenia tyka ;-). Multimedia mozu byt koniec koncov aj zvuk alebo filmy ;-). Zacne tu niekto publikovat nieco podobne? ;) Ale co... Par fotiek tu mam aj ja a ak sa mi podari nejaka dalsia, tak si myslim, ze ju tu dam. Je na kazdom co uzna za publikovaniavhodne na literru a myslim si, ze tato debata je tak trochu zbytocna. Kolko ludi, tolko chuti. Ze? ;) |
06.04.2006 18:14
stanislav
|
danuwaanalihi, myslim, žes to sepsal(a) poměrně jasně, kolik lidí, tolik chutí. a prostor multimédií je tu jen na okraj, jde to v klidu ignorovat, koho to neba... a mě třeba klikat na fotky Gerzona nebo Poutníka baví, tak si s chutí kliknu. a jsem i rád, že komentáře nejsou o nějakým "výcvaku, přepálení, cloně atd.", jak tomu je třeba na totemu, který je pro fotky spíš postaven. |
07.04.2006 10:10
Wiki
|
fotky to tu alespo'ň trochu oživí, tu šeď , která se občas nedá ani číst...
|
11.04.2006 18:17
aldebaran
|
Jelikož se věnuji pouze próze a poezii moc nerozumím, uvítám proto každičkou fotku v sekci multimédia, která potěší nebo pouze zabije nudu. Je jasné, že některé fotky jsou ztrátou času, ale jak to chcete změnit? Ignorací? Zavedením sekce: RODINNÉ ALBUM? |
15.04.2006 11:41
Daemon Lord
|
Podle mě jde pouze o účel za jakým sem autoři fotografie rodin vkládají, pokud se chtějí podělit o své osobní fotky, aby o nich ostatní věděli něco víc, tak se klidně může založit sekce rodinné album. Ale nemyslím si že by to tu mělo fungovat jako úschovna na zálohování fotek, za tímto účelem lze použít mnohé jiné weby. |
17.04.2006 19:41
Albireo
|
Pokud vím, tak Literra ani nemůže fungovat jako úschovna fotek. Fotka se musí uložit někam jinam a na Literru dát jen odkaz na ni. |
26.04.2006 12:16
JASAN
|
Já jsem pro fotky malíčků, nic neříkající xichtíky manželů, dětí, zahrad a baráčků.
Když mne zaujme nějaké dílko, celkem se zájmem si prohlédnu, jak vypadá, jak vypadají jeho děti, zahrada pejsek a tak.
Jak říká stanislav, kdo na to nechce klikat, nemusí. |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|