Téma #149
Autor:Barbar_Cohen
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:06.02.2006 23:38
Počet návštěv:2537
Počet názorů:57

Co čekáte od života?
Nedávno jsem slyšel v rádiu písničku a ta začínala těmito slovy:

Nečekej v životě,
úspěch, štěstí,
čekej jen bolest a klam.
Každý z nás musí
svůj osud nésti,
musí ho nést sám a sám....

Tak jsem si říkal že tohle není špatný námět na diskuzi a docela by mě zajímalo co si o tom kdo myslí.....

Názory
19.02.2006 23:07
Monty
Tak v poho, mám to dokonce i s akordama.
Měla jsem tam ovšem menší nesrovnalost, viz:

KVĚTINÁŘKA

C G
Ulicí města šel mladý pán
G7 C
hezké děvčátko volalo naň:
F C
Kupte si kvítí jenž prodávám
G C
nemocnou mámu já doma mám.
Kupte si kvítí jenž prodávám
nemocnou mámu já doma mám.

Pán se otočí zhlédne ji tvář,
v očích mu zasvitne podivná zář.
Že byla krásná láskou k ní vzplál
všechno to kvítí zkupoval.

Když ráno vstane, peníze vezme
a s hrůzou zjistí, že jsou falešné.
Byla jsem panna, měla jsem čest,
ta pro mě navždy ztracena jest.

Ulicí města šel starý pán
hezké děvčátko volalo naň:
Kupte mé tělo jež prodávám
na pohřeb mámě vydělávám.
19.02.2006 23:08
Vích
Monty - Jo ještě jsem hrál Eej uchněm - ani se nikdo neusmál.
Garth - souhlas smrt bezbranného děcka je nejhorší.
19.02.2006 23:08
Monty
Confused Garth napsal(a):
Já jsem na mandolínu uměl humoresku a pár dalších jednoduchých skladeb. Ale jednou jsem ji v opilosti vrátil a tím skončila moje dráha solového mandolinisty.
Vrátil komu? Původnímu majiteli?
19.02.2006 23:09
Confused Garth
Ano, té erotiky tam tedy moc není.
Nicméně všechny akordy na mandolínu zvládnu, tak si můžem na hrachovce zahrát a zazpívat něco optimistických písní.
19.02.2006 23:10
Confused Garth
Vích - nesrovnávám smrti, ale písničky :)
Monty - Tak, měl jsem ji asi dva roky půjčenou. Ale teď si budu kupovat vlastní.
19.02.2006 23:14
Monty
Ano, té erotiky tam tedy moc není.
Nicméně všechny akordy na mandolínu zvládnu, tak si můžem na hrachovce zahrát a zazpívat něco optimistických písní.
No, tak to doporučuju stránky, který jsem teď náhodou našla, když jsem hledala text tý písně o zhrzeným ďoučeti:

http://zpevnik.folktime.cz

Tam jsou toho mraky. A vřele doporučuju skupinu "Ponožky pana Semtamťuka", zejména jejich píseň "Kulturista Standa".

Já myslím, že kdyby si to Barbar celý pročetl, tak by zjistil, že tahle písnička, co ji citoval na úvod, je vlastně docela veselá a optimistická.
19.02.2006 23:16
Confused Garth
Mistr mandolinista.
http://tamayo-fotografie.com/fotografie/Akce/Baron_indie/male/58310009.jpg
19.02.2006 23:19
Monty
A mistr banjista a mistr kytarista. Plus kus mistra s osrstěnou paží. Pěkné.
19.02.2006 23:21
Confused Garth
Ne, je tam jen mistr mandolinista, pak kytarista, nabjista a osrstěná paže. Asi jsi se špatně podívala...
19.02.2006 23:22
Confused Garth
nabjista je cizí výraz pro banjistu.
19.02.2006 23:25
Monty
nabjista je cizí výraz pro banjistu.
To zní nebezpečně. Ten termín "nabjista". Jako z kovbojky. Má nabité jistě kolty a ještě mu visí proklatě nízko. :o)))
I když mezi náma, já si spíš myslím, že je to přesmyčka než cizí výraz. :o)
19.02.2006 23:27
Confused Garth
Monty, taky mě napadlo, že je to přesmyčka, nebo že jsem se prostě uklepl, jak jsem psal rychle. Ale pak jsem si zjistil, že je to jen cizí výraz pro banjistu. Jak jsem si to zjistil? Díval jsem se na ten obrázek a soustředil se na osrstěnou paži. A najednou mě to napadlo, takhle jsem si to zjistil.
19.02.2006 23:32
Monty
Monty, taky mě napadlo, že je to přesmyčka, nebo že jsem se prostě uklepl, jak jsem psal rychle. Ale pak jsem si zjistil, že je to jen cizí výraz pro banjistu. Jak jsem si to zjistil? Díval jsem se na ten obrázek a soustředil se na osrstěnou paži. A najednou mě to napadlo, takhle jsem si to zjistil.
Ale osrstěná paže nepatří banjistovi. Tvoje asociace jsou jasné - osrstěná paže, symbol chlapáctví, nabjista - jistě nabitá zbraň, ať už jakéhokoli typu, třímaná v mocné osrstěné pravačce. Taky by se dalo uvažovat o spojnici mezi osrstěnou paží a osrstěnou dlaní, což je dle přežitých názorů starých puritánů následek samohany.
19.02.2006 23:35
Confused Garth
Ne, Monty, to jsou Tvoje asociace. Moje mysl už je u finské (možná hanácké) vodky a dorosteneckého týmu házenkářů. Jen se mi tam plete to CD bratří Nedvědů.
19.02.2006 23:38
Monty
Ne, Monty, to jsou Tvoje asociace. Moje mysl už je u finské (možná hanácké) vodky a dorosteneckého týmu házenkářů. Jen se mi tam plete to CD bratří Nedvědů.
Moje asociace těžko, já na srstnaté muže moc netrpím, pouze jsem se snažila rekonstruovat pomocí Freudovy symboliky vznik termínu "nabjista". :o)
19.02.2006 23:40
Confused Garth
Já taky netrpím na srstnaté muže. Ale když si znovu čtu Tvou rekonstrukci - možná, že to byl přece jen překlep...
19.02.2006 23:49
Monty
Já taky netrpím na srstnaté muže. Ale když si znovu čtu Tvou rekonstrukci - možná, že to byl přece jen překlep...
To je samozřejmě také možnost. :o)
Každopádně ať to bylo jak chtělo, myslím, že by bylo zbytečné kvůli tomu podstupovat např. test na detektoru lži nebo sexuologické vyšetření, kde by páni v bílých pláštích připevňovali elektrody na citlivá místa a pak by promítali na zeď obrázky banja, srstnatých rukou nez příslušenství a snímky bratří Nedvědů a dávali bedlivý pozor, co elektrody na to.
19.02.2006 23:51
Confused Garth
Monty napsal(a):
To je samozřejmě také možnost. :o) Každopádně ať to bylo jak chtělo, myslím, že by bylo zbytečné kvůli tomu podstupovat např. test na detektoru lži nebo sexuologické vyšetření, kde by páni v bílých pláštích připevňovali elektrody na citlivá místa a pak by promítali na zeď obrázky banja, srstnatých rukou nez příslušenství a snímky bratří Nedvědů a dávali bedlivý pozor, co elektrody na to.
Možná by to byl zajímavý námět na schůzi...
Sežeň elektrody, já vezmu pláště.
19.02.2006 23:56
Monty

Možná by to byl zajímavý námět na schůzi...
Sežeň elektrody, já vezmu pláště.
Ok, ale nejsem si tak úplně jistá, jestli elektrody na testování erotických vzruchů patří k běžnýmu sortimentu obchodů se zdravotnickými potřebami.
Přihlásil se na sraz nějaký lékař?
20.02.2006 00:04
Confused Garth
Nevím (lékař), ale myslím, že nám postačí ta trocha teorie, cos tu nastínila, trocha dětského zápalu a trochu vína, aby zastřelo racio našich mozků. Bude to veliká taškařice.
Jdu to promyslet do postele. Zítra.
[ << ] [ < ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)