Téma #926
Autor:bříza
Fórum:
LiTerra
Datum publikace:07.11.2008 13:51
Počet návštěv:5356
Počet názorů:257

Mobbing

Mobbing

psychoteror

od slova to mob: srocovat se, dotírat, hromadně napadat

• jedná se o systematické intrikování, šikanování na pracovišti, řízené kolegy
    s cílem někoho poškodit, znemožnit a způsobit škodu
  • až 20% sebevražd se udává v souvislosti s mobbingem
  • 5-8% populace bývá obětí mobbingu
  • útok se může týkat možnosti vyjádřit svůj názor, sociálních vztahů, pověsti, úcty, vážnosti,
    kvality osobního nebo pracovního života či zdraví
  • napřed lze vysledovat první útoky, schválnosti (které startuje mobber),
    po té se aktivita mobbera systemizuje, dochází ke konkrétnímu napadání a poškozování, až dojde k zavržení a vyloučení ze světa práce (výpověď)

--------------------------------
Mám nepříjemný dojem, že se poslední dobou pár lidí z výšeuvedených důvodů odhlásilo. Co myslíte - neměli bychom s tím (rada) něco udělat ? Nebo Vám současná situace vyhovuje ? KDO je mobber ? Ten, kdo vyjadřuje negativní názor na dílo, nebo ten, kdo se systematicky za kritiku mstí v houfu podobně postižených jedinců ?

Názory
07.11.2008 19:53
zlatíčko
Lucretius Woogyankle napsal(a):
Takže tu žádný mobbing není?
Je. Ale teď i snaha, aby už nebyl. Aby nikdo, kdo by to zkusil, aby tu nezůstával. Proč? Protože by se s nim nikdo nebavil! Dosti řečí o tom, kdo se včera jak vylil, co právě jít, co nakreslily jeho děti. Bavme se (takřka) jen o literatuře! Pak se staneme pro lidi, co si tu hodlají utvářet svůj náhradní život (za ten skutečný, jimy nepodařený), prostě nezajímavými. A odejdou sami. Pak se vrátí i marťan a s ním i spousta další. Takových, kterým jde PŘEDEVŠÍM o to, mít si s kým povídat o svých literárních snahách. Co chtějí slyšet smysluplné kritiky a nechtějí být přitom obtěžování nevyžádanym mektánim.
07.11.2008 19:55
Wiki
Albireo napsal(a):
Konvi, opravdu se Marťánek nechal vyštvat? To už tu brzo bude opravdových básníků málo. Já to "oslavím" minutou ticha na její památku a je mi to hrozně líto.Tuhle spoušť tu zřejmě zanechala po sobě osika. Všichni asi vědí, že Marťánka nenáviděla a ani Marťánek neví proč.
a tuhle informaci máš od koho Albi ,

fascinuje mě, jak se tu řeší cizí osudy, problémy, aniž by nás o to někdo žádal a aniž bychom byli v obraze....

ty pavlačový domy byly přece jenom chytře vymyšlený, tam to na sebe partaje vykřičely, vychrstly si na hlavu lavor špinavý vody a bylo vykydáno....

poslední dobou pozoruju, že existuje pár jedinců tady, kteří nic jinýho nedělaj, než pořád jenom někoho řeší....
a přitom vědí úplný prd a všechno vidí zcela logicky jenom subjektivně...

kdo se vymazal, zase za čas přijde-.....internet je totiž jako droga...a pokud nepřijde, určitě jeho básničky někde najdeme, když budeme hledat
07.11.2008 19:56
Lucretius Woogyankle

zlatíčko napsal(a):
Je. Ale teď i snaha, aby už nebyl. Aby nikdo, kdo by to zkusil, aby tu nezůstával. Proč? Protože by se s nim nikdo nebavil! Dosti řečí o tom, kdo se včera jak vylil, co právě jít, co nakreslily jeho děti. Bavme se (takřka) jen o literatuře! Pak se staneme pro lidi, co si tu hodlají utvářet svůj náhradní život (za ten skutečný, jimy nepodařený), prostě nezajímavými. A odejdou sami. Pak se vrátí i marťan a s ním i spousta další. Takových, kterým jde PŘEDEVŠÍM o to, mít si s kým povídat o svých literárních snahách. Co chtějí slyšet smysluplné kritiky a nechtějí být přitom obtěžování nevyžádanym mektánim.
V tom případě nedáváš odpověď na mou otázku, kdo tu proti komu ten mobbing provozuje.

Protože jestli ta odpověď je, že zde provozují mobbing dvě skupiny proti sobě, obávám se, že o mobbing v pravém slova smyslu nejde.
07.11.2008 20:09
zlatíčko

zlatíčko napsal(a):
V tom případě nedáváš odpověď na mou otázku, kdo tu proti komu ten mobbing provozuje.

Protože jestli ta odpověď je, že zde provozují mobbing dvě skupiny proti sobě, obávám se, že o mobbing v pravém slova smyslu nejde.
Neexistují tu dvě jasně profilovaný skupiny. Ale sdružují se tu určití proti jiným. A to zcela účelově, s častou obměnou, včetně zrad a podlostí. Jestli je zrovna tohle mobbing nevim. Ale vim, že mě kdysi bavilo sem dávat krkolomí povídečky. Chceš si sem taky chodit číst věci, který se ti líběj?
O to jde.
(pokud ti ani teď nebude připadat moje odpověď dostačující, obávám se, že mezi námi projednou nedošlo k dorozumnění. to se ale občas stává, nic na tom není divného a můžeme ject dál. přeju hezký večer. newkrkolom)
07.11.2008 20:11
stanislav
zlatíčko je roztomilej....

ale s Urvískem se rovnat nemůže, to je větší škodič. jenže ono to funguje jen chvilku, pak se omrzí to brát vážně a nějak se čílit...

jo, Repe, že se vztekáš kvůli tomu, žes to zbodal s Filipem, to chápu, ale mě do svých nesmyslů nezatahuj, jsem kritizoval, že je tu tvý dílko o tom, že je někdo v bloku, ty od čáry, to je vytříděno jak Brno, Charlien postupoval ukázkově. jako triky, že jsem tě vyštval, to zkoušej jinde, mně jsi nikdy nic blbýho neproved, tak nemám důvod ti cokoliv oplácet, a s tím blázincem jsi to pokakal, nechystám se tam zrovna...  
07.11.2008 20:23
--
stanislav napsal(a):
jako triky, že jsem tě vyštval, to zkoušej jinde, mně jsi nikdy nic blbýho neproved, tak nemám důvod ti cokoliv oplácet, ...  
Nic o nějakém vyštvání jsem nikde nenapsal. Ale poslední asi tak měsíc si nenecháš ujít jedinou příležitost si nějak na mou adresu přisadit - nechápu proč, nerozumím tomu. Už jsi byl u mě v bloku, jako ses nějak omluvil, tak jsem to vzal, ale začal jsi zas... a sám jsi teď nedávno různě naznačoval, že jako to máš s tou psychikou na hraně, tak buď rád, že Ti to dávám k dobru jako polehčující okolnost.
07.11.2008 20:27
stanislav
repe, kdokoliv plácá blbosti, tak mě sem tam rozčílí, ty plácáš nesmysly už delší dobu, vytváříš nesmyslné kauzičky, tak se nediv, jsem se nijak moc neomlouval, jsem jen podotk, že jsi hodnej chlapík, ale filip v mnohé své kritice na tvou adresu má pravdu, to vidim jako pro tebe nestravitelné, časem se ti to třeba rozleží, a o blázinci nežertuj, moc dobře víš, že jsem na tohle citlivej od lidí, které beru za svým způsobem stravitelné...
07.11.2008 20:33
--
"plácám" pořád víceméně to samé, "kauzičky" poslední dobou prakticky žádné nevytvářím. Pouze jaksi tobě vyhovuje to teď vidět jinak než dřív, no. A jak už jsem řek - v podstatě hřešíš na to, že já nemám ve zvyku chovat se stejně bezohledně jako ty.

BTW: Jak by se ti asi líbilo, kdybych začal psát, že Urviš nebo Koželuh mají ohledně tebe v mnohém pravdu?
07.11.2008 20:42
bříza
Wiki napsal(a):
Albireo napsal(a):
Konvi, opravdu se Marťánek nechal vyštvat? To už tu brzo bude opravdových básníků málo. Já to "oslavím" minutou ticha na její památku a je mi to hrozně líto.Tuhle spoušť tu zřejmě zanechala po sobě osika. Všichni asi vědí, že Marťánka nenáviděla a ani Marťánek neví proč.
a tuhle informaci máš od koho Albi ,

fascinuje mě, jak se tu řeší cizí osudy, problémy, aniž by nás o to někdo žádal a aniž bychom byli v obraze....

ty pavlačový domy byly přece jenom chytře vymyšlený, tam to na sebe partaje vykřičely, vychrstly si na hlavu lavor špinavý vody a bylo vykydáno....

poslední dobou pozoruju, že existuje pár jedinců tady, kteří nic jinýho nedělaj, než pořád jenom někoho řeší....
a přitom vědí úplný prd a všechno vidí zcela logicky jenom subjektivně...

kdo se vymazal, zase za čas přijde-.....internet je totiž jako droga...a pokud nepřijde, určitě jeho básničky někde najdeme, když budeme hledat
- pravdu díš Wiki. Možná, že přišel čas rozhádanou třídu "rozsadit". Jarda přišel s dost hezkým nápadem, jak by to šlo technicky zařídit, aby byl od prudičů pokoj - aniž by rada někoho blokovala, či jinak práskala fousama. V noci o tom popřemýšlím a zítra to nejspíš nadnesu radě (jen se trochu bojím, aby tu zas náhle nebylo až příliš ticho ...)
07.11.2008 21:03
zlatíčko
Ano břízo, ke ztišení by rozhodně došlo. Ale uvaž, není li to lepší, než pokračovat v současnym stavu. Srovnání evoluční: skoková objevení nových (kvalitnějších) druhů. Tomu ale musela předcházet nějaká katastrofa, co pročistila stavy méně přizpůsobivých. Doporučoval bych teď nevyměkávat, neustupovat. Však pohleď nahoru, standa s igorem už si zas pěkně spolu pobrukují... Jinak rozjedeš další kolečko.
07.11.2008 21:34
Nechci
zlatíčko napsal(a):
Však pohleď nahoru, standa s igorem už si zas pěkně spolu pobrukují...

to mi připomíná, že Holywood prej chystá remake "Souboje titánů"!!
07.11.2008 21:53
bříza
Nechci napsal(a):
zlatíčko napsal(a):
Však pohleď nahoru, standa s igorem už si zas
pěkně spolu pobrukují...

to mi připomíná, že Holywood prej chystá remake "Souboje titánů"!!
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
)
07.11.2008 22:10
--
zlatíčko napsal(a):
Však pohleď nahoru, standa s igorem už si zas pěkně spolu pobrukují... .
I nepobrukují, nevykládej si to jinak, než to je. Jsem Stanislavem dost znechucen. Jenomže mám v povaze, že jsem nerad lidmi znechucen. Obzvláště lidmi, které jsem měl či mám rád (ono to je vlastně totéž, protože, jak jsem psal výše, platí u mě, že "stará láska nerezaví"). Takže se vždy snažím dotyčného nějak pochopit, omluvit, dát mu druhou šanci apod... asi je to docela chyba, ale jiný už asi nebudu. Bylo by hezké, kdyby Standa přiznal, že nejednal správně...
08.11.2008 02:22
kalais
děcka nestačím valit oči

to je tak jediné na co se zmůžu
jak ve školce
jak ve školce

08.11.2008 02:31
Nechci
už jsem párkrát uvažoval, že bych přišel na některej ze srazů Literry, ale jak tak koukám, dobře, že jsem nešel... do těchhle žabomyšin bych fakt nechtěl zabřednout :)))
08.11.2008 07:35
stanislav
na srazech není nic žabomyšího. sudiči na ně nechoděj.
08.11.2008 07:43
stanislav
a Igore, nemá cenu se s tebou bavit, když jsi takhle nastavenej. hledáš všude jen útoky na sebe z mý strany, za vším. a to nemá cenu. žiješ v nějaké posunuté virtualitě...

mně nějaký "pravdy o mně" zas tak kecky nerozhoděj, poměrně vím, co jsem zač, takže beru vážně jen to, co není myšleno jako stupidní či sofistikovanější útok s cílem nakrknout či zkazit náladu ....
08.11.2008 07:48
stanislav
jednoduše, když někdo někomu vadí, má si ho zablokovat, zlatíčkovy nicky mám bloklý, je jich 25. taky pěkný.. a má ještě další... to potom je složitější, ale jde to, jakmile startuje, můžu si bloknout další jeho novej... a je to.
08.11.2008 08:15
stanislav
kalais napsal(a):
děcka nestačím valit oči to je tak jediné na co se zmůžu jak ve školce jak ve školce
i ba ne. sem tam slyšet, co si kdo o kom myslí, neni od věci...
08.11.2008 08:55
kalais
stanislav napsal(a):
kalais napsal(a):
děcka nestačím valit oči to je tak jediné na co se zmůžu jak ve školce jak ve školce
i ba ne. sem tam slyšet, co si kdo o kom myslí, neni od věci...
to jo, ale stejně valim oči...
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Pozn.: Téma je zamknuto, takže nelze přidávat žádné názory.