Téma #926
Autor:bříza
Fórum:
LiTerra
Datum publikace:07.11.2008 13:51
Počet návštěv:5367
Počet názorů:257

Mobbing

Mobbing

psychoteror

od slova to mob: srocovat se, dotírat, hromadně napadat

• jedná se o systematické intrikování, šikanování na pracovišti, řízené kolegy
    s cílem někoho poškodit, znemožnit a způsobit škodu
  • až 20% sebevražd se udává v souvislosti s mobbingem
  • 5-8% populace bývá obětí mobbingu
  • útok se může týkat možnosti vyjádřit svůj názor, sociálních vztahů, pověsti, úcty, vážnosti,
    kvality osobního nebo pracovního života či zdraví
  • napřed lze vysledovat první útoky, schválnosti (které startuje mobber),
    po té se aktivita mobbera systemizuje, dochází ke konkrétnímu napadání a poškozování, až dojde k zavržení a vyloučení ze světa práce (výpověď)

--------------------------------
Mám nepříjemný dojem, že se poslední dobou pár lidí z výšeuvedených důvodů odhlásilo. Co myslíte - neměli bychom s tím (rada) něco udělat ? Nebo Vám současná situace vyhovuje ? KDO je mobber ? Ten, kdo vyjadřuje negativní názor na dílo, nebo ten, kdo se systematicky za kritiku mstí v houfu podobně postižených jedinců ?

Názory
07.11.2008 18:35
stanislav
je to jen a jen její věc, proboha, máte mejly ne?
07.11.2008 18:41
Albireo
Konvi, opravdu se Marťánek nechal vyštvat? To už tu brzo bude opravdových básníků málo. Já to "oslavím" minutou ticha na její památku a je mi to hrozně líto.Tuhle spoušť tu zřejmě zanechala po sobě osika. Všichni asi vědí, že Marťánka nenáviděla a ani Marťánek neví proč.
07.11.2008 18:43
stanislav
jako Marťánke je roztomilá žena, ale svéprávná, stejně jako osika, co to za ně furt řešíme jak blbý? jako nic ve zlým ale je to o ničem... Konvalino, přeju hezký zbytek dne, já se asi co nevidět odeberu z fochy domu, už aby to bylo...
07.11.2008 18:43
zlatíčko
Konvalina napsal(a):
Sláva, třikrát sláva, po právu SLÁÁÁVÁÁÁ :-)))
Všem na vědomost se dává aktuálně novinka, je skvělá!!!
Marťánek paní Koutné se zrušil tzn. doopravdy se zrušil!!!
Čím to oslavíme???

Opravdu? Už jsem nevěřil, že to zvládne. Fňukám si radostí a obdivem.
Bohunka to dokázala! Stejně, kdo jí má rád, stejně za ní bude chodit kamkoliv. Za Bohunkou a - za Literaturou! Tady si můžeme dál navzájem předvádět, jaký jsme prasata.
07.11.2008 18:45
zlatíčko
Albireo napsal(a):
Konvi, opravdu se Marťánek nechal vyštvat? To už tu brzo bude opravdových básníků málo. Já to "oslavím" minutou ticha na její památku a je mi to hrozně líto.Tuhle spoušť tu zřejmě zanechala po sobě osika. Všichni asi vědí, že Marťánka nenáviděla a ani Marťánek neví proč.
Obávám se, že důvod nenávisti byl ten nejprostší. Marťánek uměl psát, osika ne.
07.11.2008 18:47
bříza
Konvalino: mýlíš se, pokud se domníváš, že tady budeš na lidi vřeštět, když neuneseš kritiku, oni se budou mazat - a rada bude pouze přihlížet. Rep bohužel svou dehonestační báseň, pod kterou jsi vulgárně napadla radu Literry smazal - ale to je vcelku jedno. Vezmi laskavě na vědomí, že jsi v hledáčku a pokud se nepřestaneš nafukovat, splaskneš holka rozmilá - ať už chtít budeš, nebo nebudeš. Stokrát nic umořilo osla a zatímco Čára cosi pochopila a omluvila se, od Tebe sebereflexi dosud čekáme marně. Za atmosféru, která vedla ke konfliktu - díky kterému se Marťánek smazal jsi spoluzodpovědná, ačkoli to zřejmě vůbec netušíš.
patafyzik
zlatíčko napsal(a):
To jsou silná slova!

Obě umějí zatraceně dobře psát a to, co tu někteří předvádějí, je nechutné.
Albireo
Opravdový mobbing jsem na Liteře zažil dvakrát. Asi před dvěma lety proti Konvalině - ta to ustála. Teď proti čáře, bez jakéhokoli důvodu (pokud ten, kdo chce psa bít, za důvod nepovažuje oprávněnou stížnost Radě na - doslova - sprosté výpady od osiky).
07.11.2008 18:48
patafyzik
Albi, fakt jsi trošku mimo, ale to neva.
07.11.2008 18:49
stanislav
já tu žádný mobbing nezažil, jen zlatíčko mě poslal onehdá do kolen. jako podal dobrej výkon...
07.11.2008 18:51
zlatíčko
patafyzik napsal(a):
zlatíčko napsal(a):
To jsou silná slova!

Obě umějí zatraceně dobře psát a to, co tu někteří předvádějí, je nechutné.
A s ještě větším děsem se obávám, Jindřichu, že už i ty sis to sám poslední dobou uvědomoval. Silná slova? Taková už pravda bývá.
07.11.2008 18:56
zlatíčko
Takže když už jsem zmiňován nepatřičnými: už asi před rokem jsem navrhl radě, že stanislava odsud vykopu. Stačí mi na to málo: slova a pravda. Chcete li zachránit Literru, zvažte mou nabídku ještě jednou.
Zodpovědnost beru plně na sebe, nechte mi jen dva tři dny volný ruce. Protože odkrouhnout škodiče není hřích. A VY TO VÍTE!
07.11.2008 19:05
--
zlatíčko napsal(a):
už asi před rokem jsem navrhl radě, že stanislava odsud vykopu. Stačí mi na to málo: slova a pravda. !
Jako že Standovi stačí málo, to bylo vidět nedávno na Totemu v souvislosti s Urvišem. Bych ho mohl zrušit také. Ale co z toho, že? Měl jsem Standu rád i jeho zápisky apod. Možná, kdyby si Standa dopřál pár týdnů dovolené v Bohnicích, tak zas bude fajn... já zas jako nějak moc nedokážu přestat mít někoho rád jenom proto, že mě nasere... i toho Sklenáře mám vlastně pořád rád...
07.11.2008 19:14
bříza
To sis ten otevírák Zlatíčko špatně přeložilo. :) To NENÍ - opakuji NENÍ výzva k zahájení mobbingu na Liteře. A pokud se po této lehké přeháňce nerozjasní a někteří lidé se nevrátí ke slušným a korektním mravům, neboj se, že by rada nevěděla co činit. Jak vidím, frustrace, zloba a agresivita z některých jen odkapává. Chceme se FAKT chovat, jako krysy v příliš těsné kleci, nebo máme na víc ???
07.11.2008 19:28
zlatíčko
bříza napsal(a):
To sis ten otevírák Zlatíčko špatně přeložilo. :) To NENÍ - opakuji NENÍ výzva k zahájení mobbingu na Liteře. A pokud se po této lehké přeháňce nerozjasní a někteří lidé se nevrátí ke slušným a korektním mravům, neboj se, že by rada nevěděla co činit. Jak vidím, frustrace, zloba a agresivita z některých jen odkapává. Chceme se FAKT chovat, jako krysy v příliš těsné kleci, nebo máme na víc ???
Kolego, literra je uzavřená, sama sebe ovlivňující jednotka, která musí ale dodržovat nejen pravidla pozitivní (kodex), ale i záležitosti ještě přirozenější. Srovnání s přírodou: jak dlouho by fungovala, kdyby šelmy přestaly lovit? Jinak s tebou souhlasím. Čárlí, ty a humble nejste blbci.
Zpacifikujte páťu a literra má ještě šanci. A ať jen neplácám: pokud, sám přispěju aktivitou z nejslušnější. LIDI JAKO JE MARTAN SI PROSTĚ NEMŮŽETE NECHAT ODCHÁZET! Však Stáňu si také jeho obdivovatelé najdou. V Pátý koloně. Už brzy. Vždyť on se tam už přeci sám hrdě chystá!
07.11.2008 19:29
Lucretius Woogyankle
A můžete jmenovitě říct, kdo proti komu ten mobbing provozuje?

Nějak mi dělá problémy to vysledovat.
07.11.2008 19:36
zlatíčko
Lucretius Woogyankle napsal(a):
A můžete jmenovitě říct, kdo proti komu ten mobbing provozuje?

Nějak mi dělá problémy to vysledovat.
To je právě ono! On konečně možná nejde žádnej konkrétní proti žádnýmu jinýmu. Tahle diskuze je výborně směřovaná. A mohla by skutečně vést k návratu smysluplnosti celýho serveru. Ale některý věci je potřeba si říct už konečně naplno (a jistě to je možné i slušně). To se dnes trochu vydařilo. Dobrá práce, břízo.
07.11.2008 19:38
Lucretius Woogyankle
Takže tu žádný mobbing není?
07.11.2008 19:53
zlatíčko
Lucretius Woogyankle napsal(a):
Takže tu žádný mobbing není?
Je. Ale teď i snaha, aby už nebyl. Aby nikdo, kdo by to zkusil, aby tu nezůstával. Proč? Protože by se s nim nikdo nebavil! Dosti řečí o tom, kdo se včera jak vylil, co právě jít, co nakreslily jeho děti. Bavme se (takřka) jen o literatuře! Pak se staneme pro lidi, co si tu hodlají utvářet svůj náhradní život (za ten skutečný, jimy nepodařený), prostě nezajímavými. A odejdou sami. Pak se vrátí i marťan a s ním i spousta další. Takových, kterým jde PŘEDEVŠÍM o to, mít si s kým povídat o svých literárních snahách. Co chtějí slyšet smysluplné kritiky a nechtějí být přitom obtěžování nevyžádanym mektánim.
07.11.2008 19:55
Wiki
Albireo napsal(a):
a tuhle informaci máš od koho Albi ,

fascinuje mě, jak se tu řeší cizí osudy, problémy, aniž by nás o to někdo žádal a aniž bychom byli v obraze....

ty pavlačový domy byly přece jenom chytře vymyšlený, tam to na sebe partaje vykřičely, vychrstly si na hlavu lavor špinavý vody a bylo vykydáno....

poslední dobou pozoruju, že existuje pár jedinců tady, kteří nic jinýho nedělaj, než pořád jenom někoho řeší....
a přitom vědí úplný prd a všechno vidí zcela logicky jenom subjektivně...

kdo se vymazal, zase za čas přijde-.....internet je totiž jako droga...a pokud nepřijde, určitě jeho básničky někde najdeme, když budeme hledat
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Pozn.: Téma je zamknuto, takže nelze přidávat žádné názory.