Téma #926
Autor:bříza
Fórum:
LiTerra
Datum publikace:07.11.2008 13:51
Počet návštěv:5352
Počet názorů:257

Mobbing

Mobbing

psychoteror

od slova to mob: srocovat se, dotírat, hromadně napadat

• jedná se o systematické intrikování, šikanování na pracovišti, řízené kolegy
    s cílem někoho poškodit, znemožnit a způsobit škodu
  • až 20% sebevražd se udává v souvislosti s mobbingem
  • 5-8% populace bývá obětí mobbingu
  • útok se může týkat možnosti vyjádřit svůj názor, sociálních vztahů, pověsti, úcty, vážnosti,
    kvality osobního nebo pracovního života či zdraví
  • napřed lze vysledovat první útoky, schválnosti (které startuje mobber),
    po té se aktivita mobbera systemizuje, dochází ke konkrétnímu napadání a poškozování, až dojde k zavržení a vyloučení ze světa práce (výpověď)

--------------------------------
Mám nepříjemný dojem, že se poslední dobou pár lidí z výšeuvedených důvodů odhlásilo. Co myslíte - neměli bychom s tím (rada) něco udělat ? Nebo Vám současná situace vyhovuje ? KDO je mobber ? Ten, kdo vyjadřuje negativní názor na dílo, nebo ten, kdo se systematicky za kritiku mstí v houfu podobně postižených jedinců ?

Názory
07.11.2008 16:30
stanislav
břízo, tohle tu bylo odzačátku přeci. není to psychoteror, ale vymezování si území jednotlivými lidmi, třeba Pišta včera vtipně podotknul, že každý si vždycky na netu na někoho naběhne. jako aby tohle řešila rada, to je divný. to je a bude... od čeho jsou bloky etc., kdo se chce mydlit, vždycky si nějakou metodu najde, rada nerada porada neporada... systematicky po někom jít, to vyžaduje dva, když se na psychoteroristu vyflákneš, nemá coby řešil. a když to v konkrétní věci přeťápne, admin funguje a řeší věci dobře...

vzpomeň na Vláďu, jaký to bylo neštěstí, Humble s Charlienem jsou totál funkční a nedělaj dusna... naopak to hasej...
07.11.2008 16:43
stanislav
hehe, břízo, dělám "nevtíravou" methodou anketu na náhledy. a břízu jako strom zatim vyslovilo, že má rádo 4 lidu, jako dobrý... brekekekekekkeke....

http://hubertxy.webgarden.cz/
07.11.2008 16:51
bříza
stanislav napsal(a):
břízo, tohle tu bylo odzačátku přeci. není to psychoteror, ale vymezování si území jednotlivými lidmi, třeba Pišta včera vtipně podotknul, že každý si vždycky na netu na někoho naběhne. jako aby tohle řešila rada, to je divný. to je a bude... od čeho jsou bloky etc., kdo se chce mydlit, vždycky si nějakou metodu najde, rada nerada porada neporada... systematicky po někom jít, to vyžaduje dva, když se na psychoteroristu vyflákneš, nemá coby řešil. a když to v konkrétní věci přeťápne, admin funguje a řeší věci dobře...

vzpomeň na Vláďu, jaký to bylo neštěstí, Humble s Charlienem jsou totál funkční a nedělaj dusna... naopak to hasej...
Jestli můj příspěvek interpretuješ, jako útok na Charliena a Humbla, jsi (opět) mimo. Paralelně to s nimi řeším v radě. Tady se ale tento konflikt poněkud liší od těch předchozích. Viz já a Rep. Měli jsme období napadání, tolerabnce, ba dokonce i spřízněnosti - a dá se říci, že nad naším hněvem nezapadlo slunce. Když ale někdo zavile po druhém jde, nejdřív chce proti němu poštvat radu a pak si pozve kamarády na honitbu ... do jisté míry to lze tolerovat. Ale to by pak rada neměla reagovat vůbec. Jakmile Charlien (byť jen trošičku a dle pravidel) přiložil polínko na jednu stranu vah, rada zpozorněla. pročetl jsem si některé diskuze od díly Konvaliny a DTČ, kterým jsem dosud neměl důvod věnovat pozornost - a vidím, že trestat jenom jednu stranu je opravdu ošidné. Buď nic, nebo obě. Pokud se navíc začínají mazat účastníci a jiní posílají radu do prdele - je možné, že se přiblížil čas nějak reagovat. Uvažuji o tom. Mohl jsem tak učinit klidně sám i bez konzultace - stejně, jako Charlien. Nicméně mne napřed zajímá i názor ostatních přemýšlících lidí. Ten Tvůj už znám. Díky.
07.11.2008 16:52
bříza
stanislav napsal(a):
hehe, břízo, dělám "nevtíravou" methodou anketu na náhledy. a břízu jako strom zatim vyslovilo, že má rádo 4 lidu, jako dobrý... brekekekekekkeke....

http://hubertxy.webgarden.cz/
Byl bys tak hodný a nerozmělňoval to tady kecy od tématu?

Díky
07.11.2008 17:01
stanislav
co na mě startuješ? to neumíš nic filtrovat? to přejdi a jeď dál svou...
07.11.2008 17:03
dlouhátlustáčára
stanislav napsal(a):
zklidni se prosím
07.11.2008 17:04
stanislav
dlouhátlustáčára napsal(a):
stanislav napsal(a):
zklidni se prosím
ty jsi fakt démon.... :o))))))))))))))
07.11.2008 17:07
bříza
stanislav napsal(a):
Tohle není čas a místo na happening. Něco někoho doopravdy bolelo a jsme za to spoluodpovědní.
Nemám dnes na humor náladu a rád bych tu alespoň JEDNOU vedl korektní cílenou diskuzi, bez nekoherentního demenciálně zabíhavého myšlení (viz Hrabalovy taneční hodiny pro starší a pokročilé).
07.11.2008 17:32
stanislav
tak si posyp hlavu popelem. a obejmi se s čárou, vyřešíš prd. tak to vidim... osice ste nablili oba do bot...
07.11.2008 17:34
stanislav
tedy bříza to ve vteřině vyžehlil, čára jede svou dál...
07.11.2008 17:36
Albireo

patafyzik napsal(a):
to je fuk - omluva byla, tak co to furt vytahuješ? tvá nenávist je fakt bezmezná?
V téhle diskusi vidím jedinou nenávist, a to až chorobnou - Tvoji vůči Čáře.
07.11.2008 17:40
patafyzik
názor je často utvářen počtem a kvalitou informací, z nichž je utvářen
07.11.2008 17:41
--
stanislav napsal(a):
tak si posyp hlavu popelem. a obejmi se s čárou, vyřešíš prd. tak to vidim... osice ste nablili oba do bot...
jenom aby standa věděl - smázl jsem Repa především proto, že už mi nebylo příjemné potkávat se Stanislavem v jednom prostoru. A to proto, že se projevil jako pěkný hajzl. A nikoliv poprvé. Podobně se zachoval před časem v konfliktu s čekankou. Moje chyba, že jsem tenkrát zaujal stanovisko, že je to "jejich interní záležitost", a že nebudu "zaujímat strany".

A Charlien to tentokrát pěkně posral a předvedl ukázkovou předpojatost s následným kličkováním - když jsem mu vysvětlil, že vytříděné dílo není ani vulgární ani dostatečně urážlivé, aby bylo "hozeno do koše", vytasil se s tím, že "není dostatečně kvalitní". Jinými slovy se zachoval jako kokot. On asi v té funkci adminské časem každý zkokotovatí. Asi by bylo zase třeba to prostřídat...
07.11.2008 17:43
patafyzik
"ovlivněn" jsem chtěl napsat
07.11.2008 17:44
stanislav
Repe, jsem ti to řikal, že jsem hajzl. nevěříš mi? to neni dobrý... a jsem rád, že jsem ti nepříjemný. z plna hrdla...
07.11.2008 18:08
zlatíčko
maso
ale aspoň že konečně k věci
sakra poučný tohle všechno
ale naprostý perly jsou ta otočení k včerejším "kamarádům"
já jsem taky pěknej kokútek, ale takovýhle svinstva -
to se fakt vidí málokdy
obávám se ovšem, že se rada stejně nepoučí
stále jí bude přednější kvantita, ať je splácaná z čehokoliv
místo literatury se tu bude dál rozebírat
co že měl kdo k večeři
nebo se pletu?
chtěl bych...
07.11.2008 18:10
patafyzik
Konvalina napsal(a):
kdysi se mi někdo nabourával do účtu, řešilo se to, ale nevyřešilo, protože ten vtipálek se přihlašoval z veřejného NETu.
Jo, to mě spletlo právě, ale už jsem si to uvědomil.
07.11.2008 18:11
stanislav
Konvalino, s osikou si teď píšu. za ní nemluvím, ale komentuji to ze svého úhle pohledu. dle mého je to výborná básnířka, to ty ani čára nejste, je to tu o literatuře, pokud vím, tak proto mám radši lidi, co psát uměj... a je mi velmi sympatická, netajím se tím... a co vám provedla, vím... ale podle mě o život nejde, tak bych nerad byl sudič jako někdo jiný tady....
07.11.2008 18:16
stanislav
vyhýbat se sobě je dobrá věc, ale někdy holt člověk má chuť říct o něčem, že je to hodně nepovedený či něco takovýho podobně, na tom neni nic špatnýho, si udělej zónu Konvalinino (doporučuju momentální vytříděno) a budeš tam sama se svými blízkými... nebo si všechny zablokuj, co ti vaděj...
07.11.2008 18:27
zlatíčko
Konvalina napsal(a):
Zlatíčko, pomlčelo bych, od tebe tady taky byla dost nestravitelná sousta. Já prostě nechápu, že v tak velikým prostoru se sobě nedokáží vyhýbat ti, kdo si nemají co říct. Znovu opakuju - místa je tu pro všechny dost a každý si může vybrat, co se mu líbí. Chce to jen a jen toleranci.
Omlouvám se za chyby, blbne mi klávesnice, ne všechny chyby stačím uhlídat a opravit.
Kotě, chceš, abych si sypal popel na hlavu? Nepotřebujem to ani jeden. To ti raději přiznám, jak s postupem času začínáš mluvit rozumněji než dřív. Holt rosteš a - to je ve vyšším věku obdivuhodný. Všechna čest, fakt.
Kecáš ale, že bych někdy psal komentáře k dílům, co se mi nelíbili. V komech jen vždy jen chválil! Pravda, pokud někde někdo něco plácnul hodně blbýho, vyjádřil jsem se. A teprve potom, když si to dotyčný nerozmyslel, přitvrzoval jsem. Připouštim smysluplnost otázky, jestli jsem to častokrát úmyslně nevyprovokoval. Případně, že některé mé vyšší stupně přímosti byly nadlimitní.
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Pozn.: Téma je zamknuto, takže nelze přidávat žádné názory.