Téma #926
Autor:bříza
Fórum:
LiTerra
Datum publikace:07.11.2008 13:51
Počet návštěv:5343
Počet názorů:257

Mobbing

Mobbing

psychoteror

od slova to mob: srocovat se, dotírat, hromadně napadat

• jedná se o systematické intrikování, šikanování na pracovišti, řízené kolegy
    s cílem někoho poškodit, znemožnit a způsobit škodu
  • až 20% sebevražd se udává v souvislosti s mobbingem
  • 5-8% populace bývá obětí mobbingu
  • útok se může týkat možnosti vyjádřit svůj názor, sociálních vztahů, pověsti, úcty, vážnosti,
    kvality osobního nebo pracovního života či zdraví
  • napřed lze vysledovat první útoky, schválnosti (které startuje mobber),
    po té se aktivita mobbera systemizuje, dochází ke konkrétnímu napadání a poškozování, až dojde k zavržení a vyloučení ze světa práce (výpověď)

--------------------------------
Mám nepříjemný dojem, že se poslední dobou pár lidí z výšeuvedených důvodů odhlásilo. Co myslíte - neměli bychom s tím (rada) něco udělat ? Nebo Vám současná situace vyhovuje ? KDO je mobber ? Ten, kdo vyjadřuje negativní názor na dílo, nebo ten, kdo se systematicky za kritiku mstí v houfu podobně postižených jedinců ?

Názory
10.11.2008 21:58
Aglája
a) ok
b) když litery, tak i rajčata, ale s odůvodněním
c) smajlíky jsou ok
d) kategorii díla bych zrušila úplně
10.11.2008 22:57
Lady
co takhle použít prach obyčejnou slušnost
a mluvu rádoby kultivovanou a je vše vyřešeno
10.11.2008 23:03
narvah
Přesně tak! I já nabádám ke slušnosti! Slušnost je základ! Slušný člověk je základ! Konec malým a uraženým! Odmořme liderku! Deratizujme ji! Zastavme onu virovou nákazu! I rada serveru zdá se ohrožena touto nebezpečnou infekcí, jakou je člověk neslušný - člověk škůdce!! Znovu apeluji na radu! Podrobme všechny výslechu! Načipujme všechny čipem "slušnosti"!! Dřív, než bude pozdě!!!
10.11.2008 23:09
Lady
moje svoboda má končit kde začíná svoboda druhého

a tím je řečeno podstatné

nemusím sprostě urážet druhého abych zvedl své zmrazené sebevědomí

když už je ti tolik kolik píšeš měl by jsi to vědět havrane
10.11.2008 23:15
narvah
Přesně tak! Nesmíme sprostě urážet druhé, abychom zvedli své zmrazené sebevědomí! Naše svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého! Buďme tedy svobodní pouze do míry, kterou nám stanoví jiný uživatel serveru! Jednoduše: buďmě k sobě SLUŠNÍ!! 
11.11.2008 00:09
Holan
ad) c - právě že ty smejly jsou nic neříkající blbost, pokud tu zveřejňuji dílo, jde mi o reakci čtenáře vyjádřenou slovy a to už nemluvím o větě nebo dokonce souvětí.
(kolik lidí je ohotno napsat víc než príma, hmm, !!! ono totiž něco kloudného chce čas a přemýšlení...ale proč v dnešní době?

Asi jsis nevšiml, že už jde nejde ani o kritiku jen prostě smailík a čau
ptám se k čemu je to dobré?

Když někomu napíšeš kritiku, tak tě se svýma alternikama zasype těma smajlíkama.... že to vypadá hezky ano je to strakatý....

Když budu chtít každý den všechno posypu zeleným ksichtíkem a odradím tolik lidí že tu nikdo nezůstane. To smejlování je největší omyl, je mi jasné, že ten kdo to vymyslel se toho bude držet jak hovno košile.

Ale jednou na to přijde sám...a to bude Radost :-)
11.11.2008 00:14
Lady
většina lidí, s vyplaženým jazykem přehltne díla, natož, aby něco o nic napsal, pokud má čas tak se i vyjádří, ale někdy toho času není nazbyt...
11.11.2008 00:18
Holan
Lady napsal(a):
většina lidí, s vyplaženým jazykem přehltne díla, natož, aby něco o nic napsal, pokud má čas tak se i vyjádří, ale někdy toho času není nazbyt...
pro takové by bylo nejlepší ještě zavést fukci automatického osmajlování dle náhodného losu....
11.11.2008 00:22
Lady
kde žiješ, asi milionář poflakující se v oparu někde na jachtě- jinak si neumím představit, že nechápeš normální lidi co třeba chodí do roboty den co den , či maminy s řvoucímy ratolestmy u prsu chichi
11.11.2008 00:27
narvah
Přesně! Zničit smajlování! Podpořit myšlení uživatelů! K čemu je smajlování dobré? K ničemu! Je to největší omyl! Přesně tak! Kdo to vymyslel?

Pryč s lidmi s vyplazeným jazykem!!

Pryč s nákazou!

Čistá liderka! Čistá liderka! Čistá liderka!
11.11.2008 00:30
Lady
tak si ji umyj ....použila bych oblíbený slogan některých rádoby vykastrovanců, ale budu slušná
11.11.2008 00:37
narvah
Přesně! Být slušná! To je vono! Musíme začít od sebe!
11.11.2008 00:40
Lady
v tobě je něco strašně ....., ale protože jsem se teď skvěle pobavila nechám tě letět černý ptáku
11.11.2008 00:47
Holan
K čemu, ptám se k čemu je autorovi když se u jeho díla seřadí všechny smajlíky z tabulky (navrhuji ještě nějaké doplnit - např. budu o tom přemýšlet, jsem úplně mimo mísu, secvaklo atd...)

a když dáš všech třeba 20 "kritik" dohromady je z toho holá věta:

ano, príma, hmm, !!, *, - - - - - - -

výpovědní hodnota pro autora (i ostatní návštěvníky) = 0
11.11.2008 00:53
Lady
poku mám možnosti a čas a stojí to dílo za pitvu ať příznivou či nikoli tak se ozvu, ale času není nikdy nazbyt a už končím sovy jdu věšet prádlo a spát, ráno čeká dřina a má roztomilá robátka
11.11.2008 07:46
stanislav
Holan má recht, když někdo velmi spěchá, tak ať nepíše lautr nic. jen si přečte letem světem, co mu libo. smajlíky, rajčata literky, všechno todle, je totální kokotina... 

jinak přiznám se k jedné věci, včera jsem pravil, že jsou mi tady všichni do jednoho s výjimkou Hany a její party totál ukradený, sice jsem žertoval, ale jaksi myslím to svým způsobem uplně vážně, ať si každej řeší svý stavy jak a kde chce, je mi to ganc egál, ale chová se pokudmožno k lidem, které osobně nezná, jako k tomu, kterého potká na ulici, taky mu hned neřekne, že má místo mozku sračku... a je psychopat a podobně...
11.11.2008 07:47
stanislav
a nějaký spotřeby, tvorba či pro pobavení je nesmysl taky na entou... ve všem souhlasím s Holanem....
11.11.2008 08:18
bříza
[Změna zámku]
Důvod... diskuze je uzavřená.
11.11.2008 08:19
bříza
[Změna zámku]
Důvod... OK Děkuju všem za názory. Diskuzi považuji za uzavřenou. :)
15.11.2008 19:03
ríša
Mluvící břízy na LiTeře
démonům přivíraj dveře
černý ptáky ve větvích hostí
věští z kostí?
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Pozn.: Téma je zamknuto, takže nelze přidávat žádné názory.