Téma #926 |
Autor: | bříza |
Fórum: |
Datum publikace: | 07.11.2008 13:51 |
Počet návštěv: | 5346 |
Počet názorů: | 257 |
Mobbing |
Mobbing psychoteror
od slova to mob: srocovat se, dotírat, hromadně napadat - jedná se o systematické intrikování, šikanování na pracovišti, řízené kolegy
s cílem někoho poškodit, znemožnit a způsobit škodu - až 20% sebevražd se udává v souvislosti s mobbingem
- 5-8% populace bývá obětí mobbingu
- útok se může týkat možnosti vyjádřit svůj názor, sociálních vztahů, pověsti, úcty, vážnosti,
kvality osobního nebo pracovního života či zdraví - napřed lze vysledovat první útoky, schválnosti (které startuje mobber),
po té se aktivita mobbera systemizuje, dochází ke konkrétnímu napadání a poškozování, až dojde k zavržení a vyloučení ze světa práce (výpověď)
-------------------------------- Mám nepříjemný dojem, že se poslední dobou pár lidí z výšeuvedených důvodů odhlásilo. Co myslíte - neměli bychom s tím (rada) něco udělat ? Nebo Vám současná situace vyhovuje ? KDO je mobber ? Ten, kdo vyjadřuje negativní názor na dílo, nebo ten, kdo se systematicky za kritiku mstí v houfu podobně postižených jedinců ? |
|
Názory |
10.11.2008 17:37
Holan
|
Já si myslím, že zakopaný pes je jinde. Pro mě osobně a nejen mě si myslím, že vylepšením o smejlíky a možnosti dílo, pro pobavení, denní potřeba (jako kakání) je naprosto kontraproduktivní. Vysvětlím co mě k tomu vede.
Každý kdo na veřejném prostoru něco uveřejní, by to měl považovat za dílo, tudíž snahu vytvořit něco co by mohlo obohati celek. Dílo přeci může a musí a to v první řadě i pobavit. Denní potřebu napíšu na toaletní papír a neobtěžuji s tím okolí... tím si myslím, že prostě kategorie je jenom Dílo s tím, že každý v sobě musí najít míru toho co dílo je a co není...
A k tipování k čemu slouží ta přehršel ksichtíků a rajčat, jen k možnosti to po sobě ve vzteku, v nerozumu, v citovém pohnutí házet...včetně mě.
Vzpomínám na tu čistou literru, kdy byl jen tip - a ptám se není to dostatečný nástroj bez emocionálního podtextu k tomu, abych vyjádřil svůj souhlas. Pro mě zajisté je a shodl jsem se na tom i s Gossenem a dalšími.
Ono totiž úplně stačí, když je vidět kolk kdo tipů dostal, protože vše ostatní se v poslední a nejen poslední boje stává nástrojem v rukou uražených a malých, jejichž věčné vzdechy a slabomyslná díla prostor jako je literra doslova opanovali a zamořili.
S úctou Holan
|
10.11.2008 18:04
narvah
|
Přesně! Udělat zamořenou liderku opět čistou! Pořádně ji vypucovat. Od základů. Konec malým a uraženým! Myslím, že je to výborný nápad!
|
10.11.2008 18:21
Aglája
|
A co, kdyby každý, kdo na literru vstupuje, byl podroben vstupnímu testu, který odhalí, jestli je takové umělecké úrovně, aby mohl vyhovovat zdejším odborníkům, tedy těm, co literru nezamořujou? |
10.11.2008 18:24
Pomerančová
|
a co kdyby každý, kod na literru vstupuje, přinesl flašku rumu? |
10.11.2008 18:25
patafyzik
|
lepší nápad :) |
10.11.2008 18:26
Pan Japko
|
jo jasně, já už tady jsem, tak si flašku teda otevřu doma no
|
10.11.2008 18:27
patafyzik
|
zlatíčko napsal(a): Omluvy ve většině případů nelze než přijmout. OK. Nicméně, to co se tady děje, to začíná bejt fakt na palici. Ale ještě spíš k posrání. Omlouvám se. No, zlatíčko, víš, cos psal před týdnem o všech svých niccích? |
10.11.2008 18:32
Aglája
|
dobrý nápad... jdu na víno. Dělám zrovna referát do metodologie společenských věd a mám pocit, že bez alkoholové podpory to nedopíšu. |
10.11.2008 18:38
Pan Japko
|
Aglája napsal(a): dobrý nápad... jdu na víno. Dělám zrovna referát do metodologie společenských věd a mám pocit, že bez alkoholové podpory to nedopíšu. hezky já začal metodologii společenskovědního výzkumu:-) |
10.11.2008 18:42
zlatíčko
|
Pomerančová napsal(a): a co kdyby každý, kod na literru vstupuje, přinesl flašku rumu? patafyzik napsal(a): lepší nápad :) CoO? Diskuz snažící se o zpětný návratu ke slušnosti a smysluplnoslnosti servru a a oni si tu budou "srandičkovat" i dva majitelo-admino-moderátoři?
patafyzik napsal(a): zlatíčko napsal(a): Omluvy ve většině případů nelze než přijmout. OK. Nicméně, to co se tady děje, to začíná bejt fakt na palici. Ale ještě spíš k posrání. Omlouvám se. No, zlatíčko, víš, cos psal před týdnem o všech svých niccích? A co jsem psal vim vždycky, Roberte. Jak nápaditě si to ale ty nepochopil, to se nedá ani odhadnout. A vůbec - jsem ti dovolil mi tykat??? Děkuj pánubohu, že máš tak schopně se mnou vyjednávající adminy, jinak jsem
ti tu už veřejně ukousl hlavu. |
10.11.2008 18:45
Aglája
|
Pan Japko napsal(a): Aglája napsal(a): dobrý nápad... jdu na víno. Dělám zrovna referát do metodologie společenských věd a mám pocit, že bez alkoholové podpory to nedopíšu. hezky já začal metodologii společenskovědního výzkumu:-) Já vzájemné vztahy vědy, technologie a společnosti. Globalizace cílů, vědecký resortismus, smysl vědy, zapletu do toho i opovrhovaného Dana Browna, který v roce 2000 napsal román, který začíná pokusy v jaderném urychlovači části ve švýcarském CERNU. Jaké bylo před pár měsíci mé překvapení, když jsem zjistila, že si nevymýšlel...:O)) |
10.11.2008 19:18
Admin2
|
patafyzik napsal(a): No, zlatíčko, víš, cos psal před týdnem o všech svých niccích? Zlatíčko požádal administrátorstvo o zablokování všech svých nicků, jinak že tu bude dělat dusno. Já ho dnes zablokoval skutečně nedopatřením, to ale neznamená, že naplní-li své hrozby, jeho žádosti nevyhovím. |
10.11.2008 19:25
zlatíčko
|
Admin2 napsal(a): patafyzik napsal(a): No, zlatíčko, víš, cos psal před týdnem o všech svých niccích? Zlatíčko požádal administrátorstvo o zablokování všech svých nicků, jinak že tu bude dělat dusno. Já ho dnes zablokoval skutečně nedopatřením, to ale neznamená, že naplní-li své hrozby, jeho žádosti nevyhovím. Když už, tak už. Chci totální zákaz na literru. Jinak svoje hrozby začnu plnit. Už mě fakt serete! Máš patnáct minut na rozmyšlenou. Ty, mocnej. Admine. |
10.11.2008 19:29
Humble
|
zlatíčko napsal(a): Když už, tak už. Chci totální zákaz na literru. Jinak svoje hrozby začnu plnit. Už mě fakt serete! Máš patnáct minut na rozmyšlenou. Ty, mocnej. Admine. A teď se zamysleme. Je tohle mobbing? :o)Pomerančová napsal(a): a co kdyby každý, kod na literru vstupuje, přinesl flašku rumu? A co uživatel, který je zablokovaný a následně odblokovaný. Je povinen rovněž přinést flašku rumu? Nebo ji za něj donese admin? Co na to Jan Tleskač? |
10.11.2008 19:32
narvah
|
ich čume ich žase
|
10.11.2008 19:32
zlatíčko
|
Humble napsal(a): zlatíčko napsal(a): Když už, tak už. Chci totální zákaz na literru. Jinak svoje hrozby začnu plnit. Už mě fakt serete! Máš patnáct minut na rozmyšlenou. Ty, mocnej. Admine. A teď se zamysleme. Je tohle mobbing? :o) Pomerančová napsal(a): a co kdyby každý, kod na literru vstupuje, přinesl flašku rumu? A co uživatel, který je zablokovaný a následně odblokovaný. Je povinen rovněž přinést flašku rumu? Nebo ji za něj donese admin? Co na to Jan Tleskač? A co střízlivej admin? Dokážeš si to TY aspoň představit? Deset. |
10.11.2008 19:41
Humble
|
zlatíčko napsal(a): A co střízlivej admin? Dokážeš si to TY aspoň představit? Deset. Kupodivu dokážu. Právě když je admin nezvykle střízlivej, dělá ptákoviny jako dneska. Tvou interpelaci beru jako výzvu k vypnutí compu a odchodu domů. Čeká tam na mě výtečný cider, dobrý ročník, jižní svah... |
10.11.2008 19:46
zlatíčko
|
Humble napsal(a): zlatíčko napsal(a): A co střízlivej admin? Dokážeš si to TY aspoň představit? Deset. Kupodivu dokážu. Právě když je admin nezvykle střízlivej, dělá ptákoviny jako dneska. Tvou interpelaci beru jako výzvu k vypnutí compu a odchodu domů. Čeká tam na mě výtečný cider, dobrý ročník, jižní svah... OK, beru. A máš pravdu, teda jen s tim vypnutim comu.
Protože, ach bóže bóže, kde jsou ty časy, kdy jsem alespoň chlastal. Jsem se na tu spoušť druhej den podíval a musel se stydět. Ale takhle? Prokletej osud - nás příliš racionálně progresivních, ale přitom hodnejch, změkčilejch lidí. Vždyť já bych dneska už nedovedl ani praštit člověka zezadu do hlavy. Vyhráli jste tedy, přiznávám. Povoluju vám umírat po svym. |
10.11.2008 21:32
bříza
|
No - dobře to tu rozkecáváte. ;) - Takže - jestli tomu dobře rozumím:
a) je tu návrh na částečné autorské moderování diskuzí pod vlastními díly - pokud autor kritiku "zneviditelní", musí to zdůvodnit a jde automaticky avi moderátorovi, který bude dbát na to, aby vyřazovány byly opravdu kritiky zlé a kontraproduktivní - nikoli věcné (aby si kdosi nevytvářel fanklub). Zablokování uživatele (jako dosud platí) je dostatečnou ochranou proti osobnímu pronásledování.
b) zrušení rajčat (provokují nevěcnou agresi)
c) zrušení emotikonů (provokují první signální soustavu)
d) zrušení kategorií "denní spotřeba" - "dílo" (provokují grafomanii)
-------
Zapomněl jsem ještě něco, nebo můžu debatu uzavřít a přesunout návrhy do rady ?
|
10.11.2008 21:53
Humble
|
a) v případě, že autor bude vyřazovat věcné kritiky, moderátor či admin by měl mít možnost tuto funkci autorovi zablokovat
b) nevím, rajče beru jako protipól literky
c) smailíky nejsou zas až tak špatné, přinejmenším dělají stránky designově bohatší
d) odlišení tvorby od méně vážně míněných věcí mi nepřijde špatné, ponechal bych |
Pozn.: Téma je zamknuto, takže nelze přidávat žádné názory.
|