Téma #926
Autor:bříza
Fórum:
LiTerra
Datum publikace:07.11.2008 13:51
Počet návštěv:5368
Počet názorů:257

Mobbing

Mobbing

psychoteror

od slova to mob: srocovat se, dotírat, hromadně napadat

• jedná se o systematické intrikování, šikanování na pracovišti, řízené kolegy
    s cílem někoho poškodit, znemožnit a způsobit škodu
  • až 20% sebevražd se udává v souvislosti s mobbingem
  • 5-8% populace bývá obětí mobbingu
  • útok se může týkat možnosti vyjádřit svůj názor, sociálních vztahů, pověsti, úcty, vážnosti,
    kvality osobního nebo pracovního života či zdraví
  • napřed lze vysledovat první útoky, schválnosti (které startuje mobber),
    po té se aktivita mobbera systemizuje, dochází ke konkrétnímu napadání a poškozování, až dojde k zavržení a vyloučení ze světa práce (výpověď)

--------------------------------
Mám nepříjemný dojem, že se poslední dobou pár lidí z výšeuvedených důvodů odhlásilo. Co myslíte - neměli bychom s tím (rada) něco udělat ? Nebo Vám současná situace vyhovuje ? KDO je mobber ? Ten, kdo vyjadřuje negativní názor na dílo, nebo ten, kdo se systematicky za kritiku mstí v houfu podobně postižených jedinců ?

Názory
08.11.2008 23:08
bříza
MĚ se nesměješ stando
08.11.2008 23:10
stanislav
bříza napsal(a):
MĚ se nesměješ stando
směju se tomu všemu.... ale ne jako výsměšně, prostě mě popadla radost...
08.11.2008 23:16
bříza
stanislav napsal(a):
bříza napsal(a):
MĚ se nesměješ stando
směju se tomu všemu.... ale ne jako výsměšně, prostě mě popadla radost...
- jsi někdy fakt podivnej. Snažil ses alespoň porozumět o čem píšu? Nebo se dál poddáváš své vlně alergie na lidi, kteří nepasují do Tvého vidění světa?
08.11.2008 23:19
stanislav
břízo, nemám alegrii na nikoho, prosim tě, mně si nijak nevizualizuj. já mám jiný věci teď v hlavě než tvuj mobbing. jako klídek...
08.11.2008 23:19
stanislav
břízo, nemám alergii na nikoho, prosim tě, mně si nijak nevizualizuj. já mám jiný věci teď v hlavě než tvuj mobbing. jako klídek...
08.11.2008 23:20
stanislav
a do třetice:

břízo, nemám alergii na nikoho, prosim tě, mě si nijak nevizualizuj. já mám jiný věci teď v hlavě než tvuj mobbing. jako klídek...
08.11.2008 23:21
stanislav
a dnes jsem o tobě hovořil velmi pěkně, s johannou a diotimou v pátý koloně...
08.11.2008 23:22
bříza
Tak se věnuj těm věcem co máš v hlavě a zdrž se komentářů k věcem, na které nemáš čas.
08.11.2008 23:23
Lucretius Woogyankle
Břízovi to velmi zle pálí. Možná by neměl dělat práci co delá, ale měl by nastoupit jako projekťák ke mně.

Bral bych to všema deseti.
08.11.2008 23:25
stanislav
břízo, jasan, jsem tady moc nemluvil s tebou, jestli todle chápeš, ty empate... jinak, johanna je na 27, u vládi ochrany, to jako jsou reálný věci, ne mobbing z učebnice...
08.11.2008 23:28
bříza
stanislav napsal(a):
břízo, jasan, jsem tady moc nemluvil s tebou, jestli todle chápeš, ty empate... jinak, johanna je na 27, u vládi ochrany, to jako jsou reálný věci, ne mobbing z učebnice...
- jasnovidec bohužel nejsem. Směšovat tyhle dvě věci ale nelze.
08.11.2008 23:29
stanislav
bříza napsal(a):
stanislav napsal(a):
- jasnovidec bohužel nejsem. Směšovat tyhle dvě věci ale nelze.
jasně.
09.11.2008 02:23
kalais
břízo a stanislave
kašlete na to:)
Stando zejtra je mrkev párty ve strašnicích
09.11.2008 02:25
stanislav
kalais napsal(a):
břízo a stanislave kašlete na to:) Stando zejtra je mrkev párty ve strašnicích
jako počítám s tim... :o)
09.11.2008 02:28
kalais
stanislav napsal(a):
kalais napsal(a):
břízo a stanislave kašlete na to:) Stando zejtra je mrkev párty ve strašnicích
jako počítám s tim... :o)
ok musím se vyspat
ale přijdu kol poledne jako:)
09.11.2008 02:33
stanislav
bezva.
09.11.2008 03:27
Gunya
Jestli je literra pracoviste, proc mi tak mizerne platite?)

Proc sem tahas sebevrazdu a populaci - a vubec, jakou populaci myslis (svetovou?)? Plati to treba i u populace eskymaků, nebo treba indianu v amazonskem pralese? Odkud si cerpal? To by si mel uvist, btw.

Napriklad wikipedie uvadi 4-8 procent. A 1% je - pokud myslis veskerou populaci - pak hodne dulezity, nebo spis je to hodne lidi.

Vis co, s tim ze se nekdo veze s davem, s tim nemuzes nic moc delat. Kazdopadne chapu na co narazis.

Ja nevim jestli radu zajima navrh jednotlivce, .. je nas tu mraky. Podle me by se ctenar mohl lip branit, kdyby mohl nektery kritiky smazat a rict (ci spis napsat dotycnymu) proc je smazal. Nez blokovat celkove autora.

Treba jak sem o tvym dilu rekl ze Mario rika ze to nejspis sracka.. , pak mi doslo, ze sem prekrocil nejakou mez a ty si me hned bloknul, pritom sem ti jeste psal zpravu, ze se mi proste nelibi to dilo a nemam nic proti tobe a moje prvni kritika byla podle me dost poeticka. Ne ze bych z toho mel nejaky mindraky, kdybych vedel ze ses takova citlivka, ze pak dilko smazes a ze z toho budes mit takovy trauma, tak bych ji nepsal.
Navic si mi pak psal zpravu jako nejvetsi kamos a pritom si me bloknul, prislo mi to divny, stejne jako oznacit neurcite mobbery a pritom svoji tezi nepodlozit (ani po vyzve Stanislava) fakty.

K tomu mazani kritik, nekdy treba nekdo chytne amok (jako treba - jak uz sem jednou rikal, a neni to mysleno ve zlym - satanas u myho dilka From wolf to whuff) a napise 40 skoro stejnech kritik pod moje dilko, tak bych proste napsal, hele woe, vyspi se a pak zkus napsat neco normalniho, akorat mi tu kazis dilko. Je dost pravdepodobny ze dotycnymu by to doslo.
Kdyz zacinajici interpeti o sobe udavaji recenze, kritiky (napr: http://www.malabilavrana.cz/napsali.htm), neboji se zverejnit i negativni kritiky, ale urcite by neradi zverejnovali, jak jim nekdo psychotropne nadava apod.

09.11.2008 03:30
Gunya
Ci je urazi, ci jak si jiz rekl, ujima jim na cti.
09.11.2008 08:38
narvah
sem nevěděl, že liderka je pracoviště jakoo.. ale třeba jo.. třeba tu šeci pracujeme, hehe
09.11.2008 08:38
stanislav
narvah napsal(a):
sem nevěděl, že liderka je pracoviště jakoo.. ale třeba jo.. třeba tu šeci pracujeme, hehe
no já tu nepracuju. já práci nesnáším.
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Pozn.: Téma je zamknuto, takže nelze přidávat žádné názory.