Názory |
17.06.2008 12:19
HanaKonvesz
|
šánnatas napsal(a): být nesmrtelný není vůbec dobrá věc, sám mohu potvrdit, sice stále jiné lidské ksichty, ale stále stejně nepoučené, stále stejně chybující, to se na to za pár stovek let omrzí koukat evidentně záleží, kde to jako nesmrtelnej chytneš hehe |
17.06.2008 12:24
Aglája
|
HanaKonvesz napsal(a): šánnatas napsal(a): být nesmrtelný není vůbec dobrá věc, sám mohu potvrdit, sice stále jiné lidské ksichty, ale stále stejně nepoučené, stále stejně chybující, to se na to za pár stovek let omrzí koukat evidentně záleží, kde to jako nesmrtelnej chytneš hehe To si vybral dobře, ta druhá varianta musí být ještě nudnější. :o) |
17.06.2008 12:27
HanaKonvesz
|
Aglája napsal(a): HanaKonvesz napsal(a): šánnatas napsal(a): být nesmrtelný není vůbec dobrá věc, sám mohu potvrdit, sice stále jiné lidské ksichty, ale stále stejně nepoučené, stále stejně chybující, to se na to za pár stovek let omrzí koukat evidentně záleží, kde to jako nesmrtelnej chytneš hehe To si vybral dobře, ta druhá varianta musí být ještě nudnější. :o) v očistci je to takový dočasný , tam by to mohlo být zajímavý, třeba :-) |
17.06.2008 12:34
Aglája
|
HanaKonvesz napsal(a): Aglája napsal(a): HanaKonvesz napsal(a): šánnatas napsal(a): být nesmrtelný není vůbec dobrá věc, sám mohu potvrdit, sice stále jiné lidské ksichty, ale stále stejně nepoučené, stále stejně chybující, to se na to za pár stovek let omrzí koukat evidentně záleží, kde to jako nesmrtelnej chytneš hehe To si vybral dobře, ta druhá varianta musí být ještě nudnější. :o) v očistci je to takový dočasný , tam by to mohlo být zajímavý, třeba :-) :o) Nevím...furt čekáš...Ale sledovat ty lidi, jak se cukají, vymlouvají... "já mu tu krávu neukrad, on to na mě hodil, proč mám tři sta let lízat síru?"...:o)) |
17.06.2008 12:38
závojenka
|
OČISTEC UŽ ŽIJEME, JEN TO CHÁPOU NEMNOZÍ!
Peklo jsou ti druzí (kdopak to řek? :+))) |
17.06.2008 12:47
HanaKonvesz
|
Aglája napsal(a): HanaKonvesz napsal(a): Aglája napsal(a): HanaKonvesz napsal(a): šánnata
s napsal(a): být nesmrtelný není vůbec dobrá věc, sám mohu potvrdit, sice stále jiné lidské
ksichty, ale stále stejně nepoučené, stále stejně chybující, to se na to za pár
stovek let omrzí koukat evidentně záleží, kde to jako nesmrtelnej
chytneš hehe To si vybral dobře, ta druhá varianta musí být ještě
nudnější. :o) v očistci je to takový dočasný , tam by to mohlo být zajímavý, třeba :-) :o) Nevím...furt čekáš...Ale sledovat ty lidi, jak se cukají, vymlouvají... "já
mu tu krávu neukrad, on to na mě hodil, proč mám tři sta let lízat
síru?"...:o)) bych řekla, že v očistci se od výmluv ustupuje - to by mělo být účelem , to mi
přijde že by mohla bejt sranda docela |
17.06.2008 12:50
Aglája
|
Dobrovolně? ... Jestli lhali na zemi, tak v očistci se jim to taky musí dokázat... Nebeské záznamy a tak :o) Pak teprve vyměknou, pod hrozbou trestu a začnou se kroutit. |
17.06.2008 12:50
patafyzik
|
eurotran nám přeložil:
Očistec termínu je obecně definován jak “prostředky který volit dokonalost dosahu předtím, než vstoupí do Kingdom nebe”.
Termín očistec v souhlasu s učením katolíka, je “místo nebo stav světského trestu za ty kdo, opouštět pozemský život ve slušnosti boha být ne úplně prostý chyb venial, nebo úplně neplatili uspokojení kvůli jejich hříchům.” [1]
Mezi mnoho teorií na očistci být: hlavní katolická teorie, diskutoval dole; hlavní evangelická víra v okamžitém a bezbolestném případě; zapomenutá teorie, který řekne to, když člověk zemře jejich nedokonalosti jsou zaostalé na zemi; “sekunda boha v pekle” teorie, který říká očistec je extrémně bolavý ale okamžitý; a mnoho jiní.
Očistec byl základní prvek v třídílném světě-schéma vyjádřené v Danteovi je Divine komedie, zapsaný brzy 14. století.
Základní pojetí, extrahoval od bible a apoštolské tradice, byl odkazoval se na Clement Alexandrie (202)?, Tertullian (c. 210), Cyprian Kartága (253), Lactantius (307), Cyril Jeruzaléma (350), Gregory Nyssy (382), St. John Chrysostom (392), a St. Augustine (411),? mezi ostatními. Papež Gregory já formálně začal učení ohledně pokání v tomto životě snížit čas v očistci. V 1254 dogma Purgatory bylo prosazeno katolickou církví proti těm kdo popíral to. (vidět Denziger § 456: “[W] e, protože oni říkají místo purgation z tomto druhu nebylo ukázáno k nim s jistý a pořádný název jejich učiteli, my opravdu, volat to očistec podle tradic a autority svatých otců, přát si to v budoucnosti to být volán tím jménem...”). Římská katolická doktrína je normálně objasněna v této módě, s pojetími mít historické kořeny být daná explicitní jména dogmatickým výnosem v pozdnější době (viz papežská neomylnost pro další příklad). Různé další Scripture poezie citované na podporu období purgation po smrti a/nebo účinnost modliteb pro mrtvý zahrnovat Dana 12:10; Zech 13: 9; Mal 3: 2-3; 2 Mac 12:42 - 45; Matthew 5:26; Lk 12:47 - 48; Lk 12:58 - 59; 1 Cor 3:13 - 15; Apoc 21:27; a jiní. |
17.06.2008 12:51
závojenka
|
Aglája napsal(a): Dobrovolně? ... Jestli lhali na zemi, tak v očistci se jim to taky musí dokázat... Nebeské záznamy a tak :o) Pak teprve vyměknou, pod hrozbou trestu a začnou se kroutit. KRUTÍ BRKO!
to bude mít Kroutvor už ze Země náskok :+) |
17.06.2008 12:51
patafyzik
|
doufám, že je to jasné |
17.06.2008 12:53
Aglája
|
patafyzik napsal(a): doufám, že je to jasné Jasné je jen to, že jsi Stanislav. :o) Nikdo jiný nemá tak rychle po ruce článek k tématu :o) |
17.06.2008 12:55
závojenka
|
Aglája napsal(a): patafyzik napsal(a): doufám, že je to jasné Jasné je jen to, že jsi Stanislav. :o) Nikdo jiný nemá tak rychle po ruce článek k tématu :o) Jé, tak to je ale hezký nick! |
17.06.2008 13:07
Aglája
|
Konvalina napsal(a): Aglája napsal(a): patafyzik napsal(a): doufám, že je to jasné Jasné je jen to, že jsi Stanislav. :o) Nikdo jiný nemá tak rychle po ruce článek k tématu :o) Ale jdi, myslím, že jsi vedle, jak ta jedle :-))) Vím, že nic nevím, ale mé dedukce bývají na 95% správné :-))) No dobrá... šeptni mi to do zpráv :o) |
17.06.2008 13:10
Danny
|
IDDQD |
17.06.2008 13:16
Aglája
|
To bude asi nějaká latinská zkratka :o)) |
17.06.2008 13:32
patafyzik
|
Konvalina napsal(a): Promiň, ale nešeptnu, musíš dedukovat jako já, není to tak velký oříšek :-))) bať bať |
17.06.2008 13:55
marťánek paní Koutné
|
patafyzik napsal(a): Konvalina napsal(a): Promiň, ale nešeptnu, musíš dedukovat jako já, není to tak velký oříšek :-))) bať bať ...aha, teď ses vodkopal :-))))) |
17.06.2008 14:18
stanislav
|
peklo je Konvalina. kdo to řekl? já... hehe
patafyzik nejsem. ani senzibil. ani Aglája. |
17.06.2008 14:51
dlouhátlustáčára
|
Nesmrtelná může být snad už jen lidská hloupost.... |
17.06.2008 14:52
závojenka
|
dlouhátlustáčára napsal(a): Nesmrtelná může být snad už jen lidská hloupost.... To je zas kravina!
|
Pozn.: Téma je zamknuto, takže nelze přidávat žádné názory.
|