Téma #786
Autor:stínka_
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:17.05.2008 11:47
Počet návštěv:2555
Počet názorů:90

Osoba a dílo

Co očekáváš od názoru čtenáře,

AUTORE,

publikující na literárním serveru?

Lze se od díla odosobnit,

aby kritika nenabourávala sebehodnocení,

a když, tak jakým způsobem?

Názory
17.05.2008 11:52
stanislav
očekávám, že bude laskavý. vřelý a vysoce pozitivní. a k lichotkám nebude mít daleko.
17.05.2008 12:39
stínka_
stanislav napsal(a):
očekávám, že bude laskavý. vřelý a vysoce pozitivní. a k lichotkám nebude mít daleko.
Tak áno, ode dneška tě všechny mé zlé nicky budou jenajen hladit :-)
Ale na stínku bacha! NOMENOMEN!
17.05.2008 13:44
Repulsion_Bílý
Už nic. Když jsem nejprve na Písmák a posleze sem vlez, hledal jsem především spřízněné duše. To se částečně vyplnilo. Literatura, pokud se zde něco takového vyskytne, probíhá tak jako paralelně.
17.05.2008 13:45
postmoderní rampouch
Repulsion_Bílý napsal(a):
Už nic. Když jsem nejprve na Písmák a posleze sem vlez, hledal jsem především spřízněné duše. To se částečně vyplnilo. Literatura, pokud se zde něco takového vyskytne, probíhá tak jako paralelně.
podepisuju
17.05.2008 14:50
stanislav
též se mi moc líbí, když se řiká pičo, jedno kde...
17.05.2008 14:52
stanislav
a taky mám rád, když si lidé sem tam podumají nad tím, proč sem furt lezou, do piči... hehe
17.05.2008 15:36
stínka_
Dum dum dum
durman dum UM

17.05.2008 16:42
stanislav
mně hlavně příde děsně důležitý vědět jméno čtenáře, a dnes jsem se dozvěděl, že stínka je Viktorie, protože tu čtu každej vejšplecht pomalu. každej čtenář by se měl nejdřívě služně představit, a pak začít teprve chválit...
17.05.2008 17:09
postmoderní rampouch
sláva, to se jmenuje stejně jako plzeňský fotbalový tým...
17.05.2008 17:15
postmoderní rampouch
internet je šalba, jak jsem se právě dozvěděl

"Třináctileté americké školačce Megan Meierové nevyšla internetová láska. Pár hodin poté, co jí šestnáctiletý "Josh" napsal, že "na světě bylo lépe bez ní", oběsila se. Jenže jak se později ukázalo, Megan naletěla.
Pod přezdívkou "Josh" si s ní na internetovém serveru MySpace dopisovala 49letá sousedka Lori Drewová. A nyní si vyslechla obvinění.

Lori si zřídila za pomoci svých zaměstnanců fiktivní profil včetně fotografie 16letého chlapce na MySpace. "Josh" se pak ozval školačce odvedle a několik týdnů ji podle agentury AP balamutil slovy typu "jsi sexy" nebo "miluji tě".

Jenže dívenka, která se stala obětí takzvané kyberšikany, nebyla jen naivní, ale i nemocná. Podle rodičů, kteří smrt dcery neunesli a rozešli se, jejich sousedka o tom, že se Megan léčí s depresemi, věděla.

Přesto jí přicházely od "Joshe" kruté zprávy. A několik hodin po té poslední se dívka oběsila v koupelně. O tom, že její láska ve skutečnosti neexistuje, se nikdy nedozvěděla.

"Každý, kdo užívá internet k šikaně a obtěžování jiných lidí, si musí uvědomit, že jeho činy budou mít vážné následky," řekl právník Thomas O’Brien. Za internetový podvod hrozí Lori Drewové podle agentury Reuters až dvacet let vězení.

Já sice nechápu, co je na zprávách "jsi sexy" a "miluji tě" krutého, ale že je potřeba nebrat všechno smrtelně vážně, to pobírám.
17.05.2008 17:36
stanislav
hukot. já si z toho vzal poučení, že se nemám oběsit, aby soused nešel do basy.
17.05.2008 17:41
dlouhátlustáčára
postmoderní rampouch napsal(a):
internet je šalba, jak jsem se právě dozvěděl

"Třináctileté americké školačce Megan Meierové nevyšla internetová láska. Pár hodin poté, co jí šestnáctiletý "Josh" napsal, že "na světě bylo lépe bez ní", oběsila se. Jenže jak se později ukázalo, Megan naletěla.
Pod přezdívkou "Josh" si s ní na internetovém serveru MySpace dopisovala 49letá sousedka Lori Drewová. A nyní si vyslechla obvinění.

Lori si zřídila za pomoci svých zaměstnanců fiktivní profil včetně fotografie 16letého chlapce na MySpace. "Josh" se pak ozval školačce odvedle a několik týdnů ji podle agentury AP balamutil slovy typu "jsi sexy" nebo "miluji tě".

Jenže dívenka, která se stala obětí takzvané kyberšikany, nebyla jen naivní, ale i nemocná. Podle rodičů, kteří smrt dcery neunesli a rozešli se, jejich sousedka o tom, že se Megan léčí s depresemi, věděla.

Přesto jí přicházely od "Joshe" kruté zprávy. A několik hodin po té poslední se dívka oběsila v koupelně. O tom, že její láska ve skutečnosti neexistuje, se nikdy nedozvěděla.

"Každý, kdo užívá internet k šikaně a obtěžování jiných lidí, si musí uvědomit, že jeho činy budou mít vážné následky," řekl právník Thomas O’Brien. Za internetový podvod hrozí Lori Drewové podle agentury Reuters až dvacet let vězení.

Já sice nechápu, co je na zprávách "jsi sexy" a "miluji tě" krutého, ale že je potřeba nebrat všechno smrtelně vážně, to pobírám.
S tím lze jen souhlasit.Nesmí ale jít o pubertální dívku , léčící se z depresí. ruku na srdce většina lidí tady má nějaký malý problémek - jinak by nepublikovali.Známá úavda je ta, že ten kdo je umělecky velmi produktivní si tím nahrazuje něco, co mu chybí jinde jde vlastně o jakýsi druh pychopatie a tento člověk si svou dysharmonii léčí tímto způsobem.Nechci se nikoho dotknout ani z nikoho dělat psychopata,ale kdo v současné době není dysharmonickou osobností?
Pokud zde cokoliv vložím, musím počítat s tím, že kritika může být krutá.
Ale zase je zde možnost kohokoliv ranit urazit a ponížit. Ono je třeba číst i mezi řádky - jsou díla, vypovídající o tom, že autor se vypisuje ze svého smutku a trápení a to by měl pozorný a soudný kritik poznat
Někteří " kritici" toho velmi zneužívají a chodí si zde řešit osobní problémy a jsou už potom tak oslněni vlastními úspěchy, že se přestávají kontrolovat a pak teprve vyjde najevo jejich ubohost, trapnost a nízkost.

Milá stínko,tvrzi, konikleci, horomilo, závojenko- tím, že tady budeš řádit jak černá ruka si přátele nezískáš.
Možná na chvíli ano, ale jakmile prohlédnou tvou ubohou hru, rychle zmizí.
Už jsi jich stejným způsobem několik ztratila,ale zjevně jsi nepoučitelná

Upozorňuji, že je to můj názor, nikoliv útok.
17.05.2008 17:58
Repulsion_Bílý
Dlouhátlustáčára je Konvalina?
17.05.2008 17:59
dlouhátlustáčára
ne není
17.05.2008 18:04
stínka_
No a já ti za ten názor děkuji.
Snažím se číst mezi řádky a za své chování jsem se už omluvila.
Už jsem tu jen za sebe.
Sama jsem byla překvapená, jak mi anonymita nesvědčí a jak neumím
"krotit své zvíře".
Žádnou ubohou hru jsem nehrála, ověřovala jsem si svou
schopnost fungovat na internetu.
Žádný osobní problém jsem si tu neřešila a nevyřešila.
Reaguji na díla jak cítím.
17.05.2008 18:10
Repulsion_Bílý
dlouhátlustáčára napsal(a):
ne není
To je zvláštní, že mluví jako Konvalina...
17.05.2008 18:13
postmoderní rampouch
Milá stínko,tvrzi, konikleci, horomilo, závojenko- tím, že tady budeš řádit jak černá ruka si přátele nezískáš.
Možná na chvíli ano, ale jakmile prohlédnou tvou ubohou hru, rychle zmizí.
Už jsi jich stejným způsobem několik ztratila,ale zjevně jsi nepoučitelná

Upozorňuji, že je to můj názor, nikoliv útok.
A proč pořád ty útočíš? (to, že řekneš "není to útok" na věci nic nemění)
17.05.2008 18:14
stínka_
Dlouhátlustá
čára je Konvalina?
ne není
To je zvláštní, že mluví jako Konvalina...
Taky nevím, kdo to je...

PS: Čáro, jak můžeš vědět, že jsem ztratila přátele?
Hledám zpřízněné duše a také se učím komunikovat, s čímž mám jako introvert problém. Inu jak vidno, velký...
17.05.2008 18:14
postmoderní rampouch
Ale metoda je to dobrá. Dám někomu facana a řeknu "to byl huban" :)))
17.05.2008 18:24
stínka_
Právě proto jsem otevřela tuto diskuzi,
že mám rozostřené hranice, co už je urážka, kdy
se "názor" mění v osobní útok. Je jasné, že na LiT jsou lidé
citlivější, ale dokud jsem nezakusila...Učím se a nechci urážet,
zároveň mě ale moc zajímá, jestli autor to, co napíše, vnímá
jako dílo, nebo jako "zpověď" a tím může být jakákoli
reakce špatná, nevhodná, bolestná...
[ > ] [ >> ]

Pozn.: Téma je zamknuto, takže nelze přidávat žádné názory.