Téma #769
Autor:chudak
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:21.04.2008 10:47
Počet návštěv:2973
Počet názorů:104

Hodnocení literátek na Literra.cz
Jaké jsou literátky (tedy ty osoby u nichž převažuje hladina testosteronu v krvi zejména o víkendu) zde na Liteře?
Jsou spíše zakomplexované nebo seběvědomé, jsou trascendentní nebo naopak schovívavé?
Jaké jsou. Je nějaká vlastnost, vlastnosti, které je spojují? Na toto a mnoho jiného se pokusí odpovědět tato diskuze.

Názory
21.04.2008 10:48
chudak
Víte já si myslím že, literrátky zde na Liteřře jsou sice sympatická a někdy milá stvoření, ale chybí jim trochu umění sebereflexe. Mnohdy se sice objeví kvalitní dílo od Literátky, ale většinou je orámováno určitým patosem a neschopností se vyznat i v těch jednoduchých úkonech jako je krájení cibule nebo pokory při dochucování salátu.
21.04.2008 10:52
stanislav
já bych si dovolil upozornit na několik kategorií literátek, tak kupříkladu tu mám blonďaté autorky, pak třeba černovlasé, též nějaký zrzavý modýlek, že by tu byl? též je velice důležité dělení autorek na ty, které píšou své verše všemi deseti, a ty, které třeba jen jedním či dvěma prsty, prostě je možno zvolit mnoho způsobů, jak dojít k tomu, že je každá uplně jiná.
21.04.2008 10:54
stanislav
ne mám, ale máme, klávesnice mi vynechává psmenka, to po sobě musim číst... a neudělal jsem to bedlivě...
21.04.2008 10:57
chudak
Ovšem poté se váš výběr stanislave omezí na výběr čistě morfologický. Kdepak je ono duševno či schopnost rozeznat černou od šedé a to mě napadá mnohem více přirovnání. Ale na druhou stranu souhlasím, je třeba při snaze unifikovat jeden typ ženy jako typické Liteřřanky i tento fakt jako je barva vlasů či schopnost bušit na klávesnici prackami nebo pazourami.
21.04.2008 11:18
random_night
jsem sebevědomá, sebereflexivní, ale často raději využívám služeb zrcadla, které pod povrch nedohlédne, nesnáším k smrti krájení cibule, leč provádím je až několikrát týdně, saláty si nedochucuji. Jsem toho názoru, že schopnost krájet cibuli přes zjevnou nechuť je v mých dílech do značné míry patrná a je jejich nedílnou součástí. Patos je rovněž důležitou součástí mojí tvorby a není samoúčelný, nebo možná naopak ano, ale dokud účel má, je to v pořádku.
S ostatními literátkami mne patrně spojuje především pohlaví, to ovšem tu a tam i s literáty, že.
Schovívavá jistě nejsem, protože se poměrně dobře znám a se slovem "schovívavá" se ve svém popisu nesetkávám. Ale nesetkávám se s ním příliš často ani jindy, pročež bych doporučila studium Pravidel českého pravopisu.
21.04.2008 11:29
chudak
to random_night:
Vidíte. Máme tu první typický příklad Liteřanky. Umí sice číst mezi řádky, ale zase se stále fixuje spíše na formální správnost. Jedna hrubka dokáže vzbudit její city. Ovšem na druhou stranu se nezapře jistá tolerance vůči druhým, protože se mohla na této hrubce svést a postavit na ní celou svou ideologii a měla by k tomu právo. Narazili jsme zkrátka na Liteřanku, která je sice fér, ale nezapře se v ní určitá ženská ješitnost.
21.04.2008 11:29
závojenka
Při krájení cibule
jsem ochechule
U klávesnice
poběhlice (tojakožepíšuvšemipazouramarychloběžně!)
Kštice zšedla
líčka zbledlá
v patu stále
a. t. d.
Ale!
Plovoucí identita!
Jsi-li kominík
puč mi nick!
21.04.2008 11:36
chudak
zavojenka:
Tady je Literranka doslova rýmy posedlá. Nestačí že plodí u konvice stále více polednice. Ale to není výtka. Tvořit rýmy je do jisté míry odpuštěníhodná banalita. Tipoval ale také typoval bych to na drobnou slečnu se zájmem o sport, trochu rozběhaná až ulítaná, zkrátka nestíhačka. Ale pozitivní energie ta tam je. životní optimismus tu příští na koleje. Doufejme že se jí jednou nepoleje.

Jinak v celkovém rámci nám přinesla závojenka něco jako pochopení, že i takový detail jako je krájení cibule se dá dělat s radostí.
21.04.2008 11:44
závojenka
S tou cibulí: souhlas:-)
pozpátku se čteš KA duch!
21.04.2008 11:45
Lee
Lee je moudrá!
21.04.2008 11:47
závojenka
Lee napsal(a):
Lee je moudrá!
To kdykoli dosvědčím!
21.04.2008 11:48
stanislav
dokonalá žena je Aachen - 
http://www.literra.cz/moduly/autor/php/stranka_autora.php?autor_id=473
bude to možná tím, že vyskočila z hlavy muže, tyto literrátky jsou takové skoro až ideální, s tou chybou, že ne reálné, toliko virtuální...
21.04.2008 11:49
chudak
Lee napsal(a):
Lee je moudrá!
... a stručná
21.04.2008 12:00
postmoderní rampouch
závojenka napsal(a):
S tou cibulí: souhlas:-)
pozpátku se čteš KA duch!
a četlas Temnou věž?
21.04.2008 12:14
HanaKonvesz
chudak : a zajímá tě teda spíš jaké jsou literátky, nebo jaké jsou osoby se zvýšenou hladinou testosteronu v krvi zejména o víkendu? jsou osoby disponující zvýšenou hladinou zejména o víkendu nějak transcendentně propojené s literou či literaturou, osobo?

Lee je moudrá
závojenka je moudrá
random night je moudrá
literátka
stanislav je moudrý
literát.
postmoderní rampouch je moudrá/ý
literát
a já jsem také moudrá literátka!!!
21.04.2008 13:26
chudak
HanaKonvesz
tady lze skvěle vypozorovat jak jeden detail vždy dokáže v hlavě Literky vyprovokovat k reakci ať už tím či oným směrem. U některých to bylo krájení cibule u HanyK. zase zanechal dojem testosteron. Nejraději by o něm mluvila nejen o víkendu. Ale zase proč ne? Každý si asociuje ty věci ke kterým má blízko.
21.04.2008 13:36
marťánek paní Koutné
...od ostatních literátek se odlišuju tím, že jsem hloupá. Dokáže mě vytočit tupej, ale fakt tupej nůž, zejména při krájení. A taky zájmena: ten, ta, to...
21.04.2008 13:48
HanaKonvesz
chudak napsal(a):
HanaKonvesz
tady lze skvěle vypozorovat jak jeden detail vždy dokáže v hlavě Literky vyprovokovat k reakci ať už tím či oným směrem. U některých to bylo krájení cibule u HanyK. zase zanechal dojem testosteron. Nejraději by o něm mluvila nejen o víkendu. Ale zase proč ne? Každý si asociuje ty věci ke kterým má blízko.
je pravda, že jsem si při té příležitosti díky googlu nastudovala sérii textů o testosteronu, dovzdělala jsem se a možná bych o něm mohla mluvit i týden, otázka je, zda by bylo s kým. škoda žes mi neřek, koho se tvá otázka týče, nu což, počkáme na další diskuzi , ne? :-)

Marťánek paní Koutné je moudrá literátka, a skromnááá. !
21.04.2008 14:07
marťánek paní Koutné
Konvalina napsal(a):

Necítím se být literátka, píšu devíti prsty a jedním mačkám čudlík na fotovýcvaky tzn. ukazovák pravé ruky zaměstnávám téměř nadměrně a nezodpovědně. Aby mi nezakrněl palec pravé ruky, zavazuju se, že se naučím ho nějak používat, byť jen na šťourání se v nose.
Ad marťánek: nezoufej, jsem ještě blbější, ale čeština mi celkem jde. Nemáš ve svém názoru překlep? Opravdu tě vytáčí tupej, ale opravdu tupej nůž? To já bych s gustem napsala tupej muž :-))) Ty totiž nepochopím, kdybych se rozkrájela.

...tupej muž je holý neštěstí! Nějakej ten závitek navíc u chlapa, je pro mě větší afrodiziakum, než pěkný biceps :-))
21.04.2008 14:20
HanaKonvesz
já málem zapomněla napsat, že :

Mario Czerney je moudrý literát.

Amen.
[ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)