Téma #730
Autor:Mario Czerney
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:28.02.2008 18:58
Počet návštěv:5277
Počet názorů:99

#

Počet úprav: 2, naposledy upravil(a) 'Mario Czerney': 28.02.2008 19:06.

Názory
28.02.2008 19:45
LISKA
Konečně aspoň něco. Topolánek mě velice mile překvapil.
28.02.2008 19:55
Mario Czerney
I mě.
28.02.2008 20:14
postmoderní rampouch
smutný kino
28.02.2008 20:21
Mario Czerney
to je
28.02.2008 21:03
--
Inu mám z toho asi takový pocit, jako když dostal nobelovku Arafat...
28.02.2008 21:25
Aglája
Nějak se mi do toho vtírají Pelíšky..."No... dvě dávky."
Ani nevím proč, vlastně to nesouvisí.
28.02.2008 21:54
potěš koště
...to je průzkum veřejnýho mínění? Sem proti. Podříznout někomu omámenýmu krk, to je ale veliká ohavnost. Doufám, že se každej takovej bude smažit v pekle.
29.02.2008 06:10
tvrz

Věřím, že kdo zabije, ač z jakýchkoli důvodů, podepíše se mu to černě na duši...nemusí se smažit v pekle, on už tam je...a vyznamenání znamená souhlas a ten zas řetěz dalších mašínů...a terostistů...a fanatiků...a Topolánek je vůl...

29.02.2008 06:24
Mario Czerney

tvrz+potěš koště:
1.000.000 fanatických čs. komunistů proti pěti fanatickým českým klukům zdrhajících do Západního Berlína
Ve hře bez pravidel určovali pravidla komunisti.

--:
to jsem měl tehda taky divnej pocit, ale spíš si myslim, že tu nobelovku arafat od západu dostal, aby se uklidnil...

aglája:
někdy mi přijdeš neutrální jak švýcarsko s bankama plnejch zlata

29.02.2008 07:14
tvrz
Mario Czerney napsal(a):

tvrz+potěš koště:
1.000.000 fanatických čs. komunistů proti pěti fanatickým českým klukům zdrhajících do Západního Berlína

--:
to jsem měl tehda taky divnej pocit, ale spíš si myslim, že tu nobelovku arafat od západu dostal, aby se uklidnil...

aglája:

Uznávám jen pravidlo nejvyšší: nezabiješ....chápat se dá každý čin: mozek je úžasný nástroj...ale jak si s vraždou, byť v sebeobraně, poradí duše? Pravidla neurčuje druhý: a pokud ano, mám svobodu alespoň nesouhlasit s nimi...hrdina je dle mého ten, který nebrání zlu zlem...nemnozí! A sama nevím, jak bych obstála...
29.02.2008 07:49
potěš koště
Mario Czerney napsal(a):

tvrz+potěš koště:

--:

aglája:

...sem nevěděla, Mario, že vstupuju na půdu uzavřenýho klubu "souhlasících", jó, takový věci se holt maj říkat předem, aby jeden nebyl zklamanej... bych ti sem, samozřejmě, nelezla. vím přece, co se sluší a patří. takže moje omluva. (...jakže jsem to říkala? smažit v pekle? ano, tak to souhlasí!)
29.02.2008 08:14
Aglája
A co na tom slavit? Pár chlapíků se probojovalo ven a pár jiných chlapíků u toho postřílelo... Mně to nepřijde nijak úžasné ani z jedné strany. Je mi z toho hodně divně.
Neutrální jak Švýcarsko nejsem, jenom nevidím černobíle a dobrozlově. Na velká slova jsi tu ty. ..."1.000.000 fanatických českých komunistů proti pěti fanatickým českým klukům... ." A všichni byli zrovna na těch hranicích, viď? To ale musel být zápas.
29.02.2008 08:39
silent
hm, já nevím, já bych bratry Mašíny zas tak nedémonizovala. Kolik pohraničníků (např.) po dobu komunismu postřílelo jiné lidí, snažící se opustit tuto zemi? Jistě za to dostávali taky různá vyznamenání, služební postupy a tak. Byli za to později trestaní, vláčení tiskem apod.? Co třeba komunističtí bachaři, co s chutí týrali lidi k smrti? Omlacuje jim někdo jejich jednání o hlavu? Ne, to už bylo moc dávno a je to promlčené... Mně zaráží spíš tenhle nepoměr.
Mimochodem co to vlastně bylo za vyznamenání, co jim Topolánek dal? To nebylo žádné z těch, které s pompou uděluje prezident o státním svátku, ne? To státní bratři myslím nikdy nedostanou...
29.02.2008 09:06
JDqH
z hlediska vyššího principu mravního, vražda na tyranu není zločinem.

proč nám nevadí partyzáni za 2. světové, ale mašíni ano? bojovat se zbraní v ruce proti okupantům je něco jiného než proti diktátorskému režimu? jen proto, že 99 % zbylých občanů nikdy nepozvedlo hlas proti tomuto režimu veřejně? to ho činí legitimním? a jeho zákony? rozpakoval by se protinacistický odbojář zabít příslušníka wehrmachtu nebo SS, který je v bezvědomí, jen z útlocitu? ne, šlo mu samotnému o život.

bohové chraň, abych zabíjení člověka člověkem, přesněji vraždění, považoval za nezadatelné právo každého z nás, ale v určitém kontextu nelze jinak. pasivní rezistence má svá omezení v přístupu té strany, které je vzdorováno. v okamžiku, kdy tato strana bez rozpaků vraždí, jedinou obranou je zub za zub. křesťanská teze o druhé líci se v dějinách ukázala jako nefunkční, možná je to pěkná myšlenka, ale je neuplatnitelná. čekat na exterminaci nikam nevede. nejsem fatalista a nevěřím ani v osud, karmu, nebe/peklo, moudrého boha nebo reinkarnaci. své věci si každý musí ohlídat sám. v okamžiku, kdy mi někdo začne přímou akcí usilovat o život z důvodů jiných, než že já sám tak činím jemu, budu se bránit i za cenu toho, že jej zabiju.

třetí odboj, protikomunistický, má stejné právo na uznání jako druhý, protiněmecký. nemám topolánka rád, ale snad poprvé skutečně prokázal nějakou skutečnou odvahu, odvahu rýpnout do našeho vosího hnízda pivních filozofů.
29.02.2008 09:16
tvrz
JDqH napsal(a):
z hlediska vyššího principu mravního, vražda na tyranu není zločinem. proč nám nevadí partyzáni za 2. světové, ale mašíni ano? bojovat se zbraní v ruce proti okupantům je něco jiného než proti diktátorskému režimu? jen proto, že 99 % zbylých občanů nikdy nepozvedlo hlas proti tomuto režimu veřejně? to ho činí legitimním? a jeho zákony? rozpakoval by se protinacistický odbojář zabít příslušníka wehrmachtu nebo SS, který je v bezvědomí, jen z útlocitu? ne, šlo mu samotnému o život. bohové chraň, abych zabíjení člověka člověkem, přesněji vraždění, považoval za nezadatelné právo každého z nás, ale v určitém kontextu nelze jinak. pasivní rezistence má svá omezení v přístupu té strany, které je vzdorováno. v okamžiku, kdy tato strana bez rozpaků vraždí, jedinou obranou je zub za zub. křesťanská teze o druhé líci se v dějinách ukázala jako nefunkční, možná je to pěkná myšlenka, ale je neuplatnitelná. čekat na exterminaci nikam nevede. nejsem fatalista a nevěřím ani v osud, karmu, nebe/peklo, moudrého boha nebo reinkarnaci. své věci si každý musí ohlídat sám. v okamžiku, kdy mi někdo začne přímou akcí usilovat o život z důvodů jiných, než že já sám tak činím jemu, budu se bránit i za cenu toho, že jej zabiju. třetí odboj, protikomunistický, má stejné právo na uznání jako druhý, protiněmecký. nemám topolánka rád, ale snad poprvé skutečně prokázal nějakou skutečnou odvahu, odvahu rýpnout do našeho vosího hnízda pivních filozofů.
Ano, pozvednout hlas, i zbraň, ale pak si to musím zodpovědět sobě sám...zabil jsem: co to znamená? Budu se k tomu činu vracet: vidět oběť, nebo i tyrana, jak umírá...Nevěříš-li v nic, ani v Boha, ani v Zákon, ani v Právo, zač chceš bojovat? a oč? a s kým? Braň se, to právo ti nikdo na světě neupře, ale budou tě soudit jiní/když ty sám sebe ne/,jestli byla obrana přiměřená...pokud ne, použils svůj hadí mozek a tak ses stal nástrojem a stádním jedincem, který je kdykoli manipulovatelný, zneužitelný pro cokoli: pro boj za věc, která za to z hlediska věčnosti nestojí. Pasivní rezistence: není jen sedět u piva a žvanit/taks to, doufám, nemyslel/...pokud nejsi schopen domýšlet své činy, jsi nesvobodný a zasloužíš si vládu blbů!
29.02.2008 09:19
Mario Czerney

potěš koště: taky netuším, že je tu nějaký klub souhlasících. Také netuším s čím souhlasících. A nevím jak si na to přišla.

29.02.2008 09:55
Mario Czerney
tvrz: Tvůj názor ti upřít nechci, ale.. prosím trošku té věcnosti ...by to nebylo naškodu. Nemám v úmyslu tě urážet, ale přijde mi, že tu hážeš ptačím zobem.
Však zajímavě mírumilovně píšeš a je stejně interesantní jak hned dokážeš člověka ohodnotit a co si zaslouží: vládu blbů a taky peklo a smažení. Divný kontrast.
29.02.2008 10:00
--
JDqH: S Mariem už jsem se o tom bavil - já osobně si Mašinů vážím, obdivuji jejich odvahu, odhodlání i bojové schopnosti (s přirovnáním k Arafatovi jsem to trochu přehnal, Mašínové jsou mi sympatičtější podstatně víc), akorát bych jim nedával žádné vyznamenání.

Mašínové mohli v té době ledacos dokázat, kdyby měli nějaké pořádné vedení. Takhle nadělali víc škody jak užitku. Ale co by taky člověk chtěl po dvacetiletých klucích, že?

Jsem jak proti "démonizování" tak proti přehnané adoraci.
29.02.2008 10:02
tvrz
Mario Czerney napsal(a):
tvrz: Tvůj názor ti upřít nechci, ale.. prosím trošku té věcnosti ...by to nebylo naškodu. Nemám v úmyslu tě urážet, ale přijde mi, že tu hážeš ptačím zobem.
Však zajímavě mírumilovně píšeš a je stejně interesantní jak hned dokážeš člověka ohodnotit a co si zaslouží: vládu blbů a taky peklo a smažení. Divný kontrast.
...jaký kontrast? Peklo jsou ti druzí...a jaká věcnost? jestli nerozumíš tomu, co píšu, za to já nemůžu...a soudruh není žádná urážka: vem to slovo bez komoušský nálepky! Komunisty, fašisty, teroristy, blbce mám na háku: překlad: nechci s nimi nic mít!
29.02.2008 10:06
Mario Czerney
-- napsal(a):
JDqH: S Mariem už jsem se o tom bavil - já osobně si Mašinů vážím, obdivuji jejich odvahu, odhodlání i bojové schopnosti (s přirovnáním k Arafatovi jsem to trochu přehnal, Mašínové jsou mi sympatičtější podstatně víc), akorát bych jim nedával žádné vyznamenání. Mašínové mohli v té době ledacos dokázat, kdyby měli nějaké pořádné vedení. Takhle nadělali víc škody jak užitku. Ale co by taky člověk chtěl po dvacetiletých klucích, že? Jsem jak proti "démonizování" tak proti přehnané adoraci.
Porád s tou "škodou a s tím užitkem". Myslím, že škody jdou na vrub těch co vládli, nemyslíš Repe?
Přehnaná adorace ale vzniká spíš jako výtlak osmdesátiprocentní většiny, která řve, že "mašínové jsou ubozí vrazi".
[ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)