Téma #681
Autor:Pomerančová
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:13.12.2007 15:27
Počet návštěv:1320
Počet názorů:52

Exkurze do věznice?
Moje mladší dítě mělo včera ve škole výchovnou besedu. No výchovnou.. nějaká paní vězeňská psycholožka přišla dětem vyprávět o sexuálních deviacích. Obsah besedy by byl na samostatné vyprávění (názory z minulého století, čokoláda za správnou /paní psycholožkou určenou/ odpověď na otázku,  upozornění na knihy typu: Žil jsem jako pedofil",  a podobně.)

Přišlo mi to přinejmenším zvláštní. A ještě zvláštnější mi připadá, že akce má pokračovat exkurzí do věznice.

Tak nevím, jsem pro otevřenou a pokrokovou výchovu, ale tohle mi nepřijde pro 13leté děti nejvhodnější. Co myslíte vy? :-)

Počet úprav: 1, naposledy upravil(a) 'Pomerančová': 13.12.2007 15:35.

Názory
19.12.2007 06:32
stanislav
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10109769637-exit-316/307298380190026-10.09.
2007-16:35-milost.html

tohle pust dceři, to je výchovné!!!! hehehehe
19.12.2007 06:59
stanislav
jsem si to sjel, ten pořad o Milosti
... ten příběh o slovenském kytaristovi a jeho ženě mě vzal u serdéčka...
19.12.2007 16:11
Zrzavý_kotě
stanislav napsal(a):
jsem si to sjel, ten pořad o Milosti
... ten příběh o slovenském kytaristovi a jeho ženě mě vzal u serdéčka...
mě taky..

loni mě podvedl přítel po šestiletém vztahu a rozešli jsme se :( milost jsem mu nedala..
19.12.2007 16:18
Zrzavý_kotě
exkurze do věznice - nevím.. možná lépe ve 13 letech, protože si možná uvědomí všechny souvislosti, když se utvářejí názory na svět a upevňuje výchova, než později, kdy už je sice rozumnější, ale už může být pozdě.. viz Lumig

Lumig napsal(a):
viz gossen, navsteva veznice, nevim, spis ve vzssim rocniku na gymplu..asi jsem suchar:-ú
ta čokoláda je ale divná..
20.12.2007 18:23
LISKA
nevím, ale mám pocit, že čím víc o zlých věcech vím, tím míň mne děsí. Člověk má mít před kriminálem hrůzu, a to co těm prckům ukážou, určitě hrozné nebude. V tom vidím tu chybu.
20.12.2007 22:52
rohoz
Liško,

jako laici, jedno zda děti či dospělí, jen ztěží pochopíme, že hrůznost trestu odnětí svobody spočívá v tom,že:

1) odsouzení tráví 23 hodin denně ( 1 hodina vycházky na dvoře) na ploše 3-4 m2 na osobu, převážně nejméně po 5 osobách, ale často i ve větším počtu
2) nemají žádné soukromí, snad v nočních hodinách na WC
3) ten čast tráví navíc s lidmi, kteří jsou ze 60% psychopaty, kterým nemohou věřit, ačkoliv v lidské přirozenosti je touha a potřeba věřit silně zakořeněna
4) mají poměrně silně stereotypní režim bez mžnosti z vlastní vůle ho změnit
5) trpí značnou nejistotou a strachem z rozpadu vnějších citových a sociálních vazeb

I kdyby cely v kriminálech byly vybaveny jako hotelové pokoje při zachování ýměry 4 m2 na člověka, pak to bude pro běžného člověka velmi tvrdý trest. To, že se velká část vězňů do kriminálu vrací opakovaně, není dáno měkkými podmínkami. Za komunismu byla recidiva naprosto stejná a kriminály byly až nelidské.
20.12.2007 23:35
LISKA
Rohozi,

mluvíme každý o něčem jiném. To, co mi říkáš, vím, ale to tam ty děti neuvidí. Chápeš? Můžou jim ukazát maximálně společenskou místnost ve vězení bez ostrahy. Jinam se nedostanou.
21.12.2007 09:17
Pomerančová
LISKA napsal(a):
nevím, ale mám pocit, že čím víc o zlých věcech vím, tím míň mne děsí. .
pocit je spravny... nejvic desi neznamo.
21.12.2007 09:28
rohoz
Liska,

nemáš pravdu. Exkurzím se ukazují jak společenské místnosti a prostory pro volný čas, tak i pro pracovní terapii, ale i obyčejné ložnice a cely pro výkon kázeňských trestů Navíc je vše proloženo výkladem a jsou zodpovídány zvídavé otázky. A už vůbec není pravdou, že exkurze jsou vpouštěny do věznic bez ostrahy. Takové věznice ani nejsou. Jsou 4 typy věznic - s dohledem, dozorem, ostrahou a zvýšenou ostrahou. Nevím, zda se exkurze vpouští do věznic se zvýšenou ostrahou, ačkoliv si myslím, že tam exkurzím hrozí zřetelně menší nebezpečí než v ostatních mírnějších typech věznic, poněvadž volný pohyb odsouzených je tam významně omezen. Do II. nejtěžší skupiny - vězení s ostrahou - však exkurze chodí, byť ne příliš často.
23.12.2007 21:34
papouch
jaká je správná odpověď? (papoušek chce čokoládúú .-)
23.12.2007 21:35
Pomerančová
papouch napsal(a):
jaká je správná odpověď? (papoušek chce čokoládúú .-)
spravna odpoved je: rum ;-)
[ << ] [ < ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)