Téma #550
Autor:Aglája
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:08.08.2007 12:28
Počet návštěv:646
Počet názorů:24

Co říkáte na protestsongy?
Zrovna si tady kolega vedle pouští Pink a její song Bushovi. Onoho pána nemusím, ale text písně se mi zdá silně populistický a laciný. Myslíte, že tyhle osobní vzpoury proti establišmentu, stejně jako koncerty typu Live 8 mají nějakou váhu? Jaký je váš názor?

Názory
08.08.2007 12:58
Monty
Pokud jde o můj názor, dovolil bych si žádný nemít. Ono na mém názoru ostatně pramálo záleží, ať už bych si stran té války myslel cokoli. A pokud jde o zplundrované záhonky mrkve a kapusty - nemám zrovna nejvřelejší vztah k této zelenině. A potom - na čí straně bychom měli stát? Myší nebo žab? Podívejte, příteli, nejsme ani žáby, ani myši, takže buďme rádi, že máme obě ruce, nohy a tak dále.

To jsem napsala v 16ti letech v jedný divadelní hře... je to odpověď Vlkodlaka na Mylordovu otázku, jestli by se neměl nějak vložit do té žabomyší války, co už druhý rok probíhá u něj na zahradě. :o)
08.08.2007 15:26
myšák
život je jeden velkej protestsong - tedy byl (pro mě), dokud to protestování nebylo tak snadný a laciný, jako je dneska. Občas mi dnešní protestcokoli splývá s agitkou.

Když dneska nějakej zaslechnu, většinou je prvoplánovej a jednoduchej a skutečnost bývá většinou mnohem složitější a vícerozměrnější

Všechny hromadné akce, co jsem viděl, jsou pózy a kýče
Koncert za ekologii - a spálí se tolik kerosinu při nesmyslným šíbování přes půl planety
Koncert proti hladu - a stojí to tolik, že by z toho žilo xx tisíc lidí

Nemám to rád
08.08.2007 15:41
Aglája
myšák napsal(a):
život je jeden velkej protestsong - tedy byl (pro mě), dokud to protestování nebylo tak snadný a laciný, jako je dneska. Občas mi dnešní protestcokoli splývá s agitkou.

Když dneska nějakej zaslechnu, většinou je prvoplánovej a jednoduchej a skutečnost bývá většinou mnohem složitější a vícerozměrnější

Všechny hromadné akce, co jsem viděl, jsou pózy a kýče
Koncert za ekologii - a spálí se tolik kerosinu při nesmyslným šíbování přes půl planety
Koncert proti hladu - a stojí to tolik, že by z toho žilo xx tisíc lidí

Nemám to rád
Dneska jsou protestsongy bezpečné, páč je víceméně demokracie, takže nikdo nic neriskuje...Koncerty jsou kýčovitý strašně, ale ...prachy které se za ten koncert utrží jdou, dejme tomu, hladovějícím v Africe...ale kde je jistota, že se to dostane potřebným a neskončí to zase v kapse, nějakého "nepotřebného"...Spíš mi přijde, že jde jen o polechtání našeho blahobytného ega: "Koukejte, já jsem dal a díky mě má nějaký chudák somálský dneska oběd..."
08.08.2007 15:46
myšák
Já v Nepálu viděl opravdový hlad - a kámoši v Indii a Bangladéši ještě horší, v Africe... je mi z těch monstrakcí nanic.
O tom, kdo se na všelijaké "pomoci" napakuje, si iluze nedělám.

A špatný je i sám princip - pomáhat se musí zevnitř, ne zvenku, i dobře míněná pomoc zvenku vede jen ke krátkodobému zvyšování konzumu a větší závislosti
08.08.2007 16:06
Aglája
myšák napsal(a):
Já v Nepálu viděl opravdový hlad - a kámoši v Indii a Bangladéši ještě horší, v Africe... je mi z těch monstrakcí nanic.
O tom, kdo se na všelijaké "pomoci" napakuje, si iluze nedělám.

A špatný je i sám princip - pomáhat se musí zevnitř, ne zvenku, i dobře míněná pomoc zvenku vede jen ke krátkodobému zvyšování konzumu a větší závislosti
Takže zevnitř...myslíš jako Angelina Joli, která se snaží o pomoc zevnitř? Tedy snad...Přijet, ošetřit pár dětí, nakrmit je, udržovat kontakt s místními organizacemi...Na druhou stranu bez publicity a monstrózních koncertů by lidi ani nevěděli, že někde je to tak strašné, že je pomoc nutná...
08.08.2007 17:17
_-.-_
nemám rád protestsongy ani protitestsongy
08.08.2007 19:19
stanislav
já protestsongy miluju, třeba ten od Mládka, jak brojí proti vylívání použitého oleje v přírodě...
09.08.2007 10:30
Monty
stanislav napsal(a):
já protestsongy miluju, třeba ten od Mládka, jak brojí proti vylívání použitého oleje v přírodě...
Ale tomu se podle mne říká častuška.... :o)
09.08.2007 11:17
Natasha
Záleží na dobovém kontextu. V době, kdy za písničku hrozí kriminál, je to poněkud jiná pohádka než když je to pak jen sebepropagace.

Pink si dovolila tento druh odvahy až ve chvíli, kdy Bushova kariéra tvrdé pěsti Ameriky končí - před pár lety by ji to ani nenapadlo.
Takže je to v jejím případě pouze marketingový kalkul popových manažerů - a na to smrkám :)
09.08.2007 11:21
Aglája
Natasha napsal(a):
Záleží na dobovém kontextu. V době, kdy za písničku hrozí kriminál, je to poněkud jiná pohádka než když je to pak jen sebepropagace.

Pink si dovolila tento druh odvahy až ve chvíli, kdy Bushova kariéra tvrdé pěsti Ameriky končí - před pár lety by ji to ani nenapadlo.
Takže je to v jejím případě pouze marketingový kalkul popových manažerů - a na to smrkám :)
Jo, taky to tak nějak vidím. To se to protestuje, když ti nic nehrozí...
09.08.2007 11:26
Monty
Aglája napsal(a):
Natasha napsal(a):

Jo, taky to tak nějak vidím. To se to protestuje, když ti nic nehrozí...
Pojďte proti něčemu protestovat.
Ale aby nám za to něco hrozilo.
Aspoň kopanec do řiti... :o)
09.08.2007 11:30
Natasha
Monty, tady leda virtuální, to nemá vejšku :)
09.08.2007 11:31
Monty
Natasha napsal(a):
Monty, tady leda virtuální, to nemá vejšku :)
Nevadí, já taky nemám vejšku. :o)
09.08.2007 11:41
Natasha
To já jo, heč - s mými 180cm si leckdo musí povyskočit, aby mě nakopal.
09.08.2007 11:43
Monty
Natasha napsal(a):
To já jo, heč - s mými 180cm si leckdo musí povyskočit, aby mě nakopal.
:o)))
11.08.2007 08:23
jenyk_
...mne jsou fuk...........a casto bejvaj, zvlast dneska, podbizivy az beda: viz Pink...nevim, zda ji to verit...(?)----------
12.08.2007 00:24
logikJJ
jako všecko
sou dobrý nebo blbý
i dřív to tak bejvalo
12.08.2007 00:57
jenyk_
...ja nestudoval tuto problematiku, zeano, ale pokud otroci dreli na bavlnikovem poli a muzi popojizdejici pysne na konich mezi nimi po nich bicem nedivim se, ze si ti skloneni, zpoceni, sem tam tam broukli, az hrozive toto znelo!!!:DDDDD

p.s. DO BOJE!!!!)))))))))))))))))))))
03.09.2007 18:58
sokrates
osobní a propagační jsou určitě k ničemu, ale v obecné, informační či buřičské rovině bych se za ně stavěl , je to dobrý ukázat prstem ...

04.09.2007 02:48
Mosazné É
Jednou jsem čekal na autobus a lavička na zastávce byla plná mladých hlučných lidí. Pak se tam těžcce přišourala babička o holi a opravdu slušně poprosila jestli by jí neuvolnili místo na lavičce. Vůbec si jí nevšímali. A víte co ? ta úžasná babka jednoho z nich zcela asertinvně přetáhla holí. A následně si sedla. Babka byla Hvězdou protestsongů
[ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)