Téma #428 |
Autor: | Faun |
Fórum: |
Datum publikace: | 11.02.2007 17:26 |
Počet návštěv: | 1886 |
Počet názorů: | 86 |
Negativní kritika??? |
Vážím si toho, že Literra je tolerantní prostor, ale přeci jen mám pocit, že mnoho lidí si tu myslí, že příliš negativní kritika je něco neslušného. A tak ve snaze "neublížit" autorovi mnozí od dílka, ke kterému mají zásadní výhrady, raději tiše odejdou. Myslím, že je to škoda. Autor, který chce opravdu psát dál, i negativní kritiku musí unést a myslím, že jí i ocení. Pomůže mu více než tiché prošumění, které "neublíží". Pokud bude taková kritika neútočná a v rámci slušnosti, určitě by to autorům i Liteřře samotné pomohlo vytvořit opravdu tvůrčí prostředí. |
|
Názory |
11.02.2007 17:36
tulák
|
hehehe
seš docela vtipnej, víš to? |
11.02.2007 17:49
Faun
|
No Jardo, já si pamatuju "kauzu Chobotnice". Tam už o kritiku nešlo, že jo? |
11.02.2007 17:59
tulák
|
většinou o ní nejde
sympatie a antipatie, to je oč tu běží
(taky už držím hubu, většinou)
šlo o osobní obtěžování, to jen jestli vzpomínáš
a potom výrok "upal se" což bych nepovažoval za návod k sebevraždě
v kontextu toho, jak byl použit |
11.02.2007 18:11
Faun
|
Já prostě nevěřím, že tu "běží" o sympatie a antipatie, jak říkáš. Já sám z Literry osobně skoro nikoho neznám a myslím, že tak je to většinou. Není tedy důvod ani příležitost k nějakým sympatiím nebo antipatiím. Impuls k založení tohoto tématu jsi mi vlastně dnes dal Ty. Chybí mi Tvoje ( jakékoli) kritiky u děl ( a nejde mi o má vlastní). Zajímá mě názor Tvůj i ostatních. Zrovna dnes jsem dost negativně ohodnotil jedno dílko a vím, že Ty jsi ho četl také. Tvůj názor jsem se ale nedozvěděl. A mrzí mě to. Jistěže, každý si může dělat co chce, i mlčet. Zrovna Tvoje mlčení mě ale mrzí. No nic... |
11.02.2007 18:13
Faun
|
Já prostě nevěřím, že tu "běží" o sympatie a antipatie, jak říkáš. Já sám z Literry osobně skoro nikoho neznám a myslím, že tak je to většinou. Není tedy důvod ani příležitost k nějakým sympatiím nebo antipatiím. Impuls k založení tohoto tématu jsi mi vlastně dnes dal Ty. Chybí mi Tvoje ( jakékoli) kritiky u děl ( a nejde mi o má vlastní). Zajímá mě názor Tvůj i ostatních. Zrovna dnes jsem dost negativně ohodnotil jedno dílko a vím, že Ty jsi ho četl také. Tvůj názor jsem se ale nedozvěděl. A mrzí mě to. Jistěže, každý si může dělat co chce, i mlčet. Zrovna Tvoje mlčení mě ale mrzí. No nic... |
11.02.2007 18:33
tulák
|
přestal sem ty kritiky psát
podíváš li se na různý nicky přezdívky, zjistíš .....
ále co, koho tady zajímá můj názor
odchodem Vl. Ochrany z pozice admina sem ztratil víru ve změny který by literu někam posunuly, takže čtu, čtu a čtu
díla, diskuze, všecko
nemám nikoho v oblíbenejch, pár lidí mě má za kritiku bloknutýho
nojo, neboj za chvíli se vyrojej
nadutý hlupci co maj patent na rozum |
12.02.2007 05:20
najednenoze
|
Je... tak to je dobrý.
Myslím tím to, jak se nikomu pod "NADUTÝ HLUPCE" nechce psát.
A přitom (asi) hodně lidí svrbí jazyk, jak by rádi sdělili světu svoje moudré zkušenosti.
|
12.02.2007 05:26
najednenoze
|
Veřejně prohlašuju, že o sobě vím, že jsem nadutej hlupec.
A jinak si taky myslím, že jde (a nejen tady)o to "já na bráchu, brácha na mě"
a pak taky "kdo nečůrá s náma, čůrá proti nám."
A to je vlastně všechno.
Bída, no.
|
12.02.2007 15:33
Rubik-On
|
hm... často píšu jen "nelíbí", když se mi to nelíbí, ale snažím se komentovat vše... krom děl, co mě vůbec nezaujmou... proto jsem taky pro smajlíka dílo "nevyvolalo žádný pocit"... a vnímal bych ho jako největší kritiku...
neovlivňuje mě autor... je mi upřímně jedno, kdo to napsal, když to stojí za h...
to je můj pohled |
12.02.2007 16:25
Cekanka_ucekana
|
už jsem to někdy někde psala, že, paradoxně, pro mě jsou v týhle chvíli nejdůležitější kritiky lidí, který dobře znám, o kterejch vim, že jim stojim za to, aby mi řekli pravdu, o kterejch vim, že mi nebudou mazat med kolem prdele, aby nebyli za ošklivý, o kterejch vim, že jejich názor neovlivňujou ani žádný antipatie ale i tak se nakonec řídim svejma pocitama, protože ani mí přátelé mi nemůžou rozumět vždycky ve všem :-) |
12.02.2007 17:24
Wopi
|
tulák napsal(a): odchodem Vl. Ochrany z pozice admina sem ztratil víru ve změny který by literu někam posunuly nojo, to musíš vědět ty nejlíp, co takový odchod pro server znamená |
12.02.2007 17:31
Humble
|
Když je dílko ouplný shit, raději nepíšu nic a co nejrychleji přejdu jinam.
Když mě dílko přes zásadní nedostatky zaujme, nelítostně ho zkritizuju.
Když mě dílko zaujme a považuji ho za opravdu dobré, chválím.
Myslím, že můj přístup není ojedinělý. |
12.02.2007 17:37
Cekanka_ucekana
|
když už si někdy něco přečtu a přijde mi to bejt ouplný shit, tak většinou řeknu, že je to děsný, což bych neměla, protože to jakože nevyjadřuje muj názor, což jsme se učili na asertivitě :-))))) |
12.02.2007 17:39
Wopi
|
Humble napsal(a): Když je dílko ouplný shit, raději nepíšu nic a co nejrychleji přejdu jinam.
Když mě dílko přes zásadní nedostatky zaujme, nelítostně ho zkritizuju.
Když mě dílko zaujme a považuji ho za opravdu dobré, chválím.
Myslím, že můj přístup není ojedinělý. Když dílko napíše kamarád a dá mi všimné, dostane literku.
Když dílko napíše kamarád a nedá všimné, dostane jen tip.
Když dílko nenapíše kamarád a dá mi všimné, nějak se domluvíme.
:)) |
12.02.2007 17:42
Cekanka_ucekana
|
Wopi a kdo je tvuj kamarád? |
12.02.2007 17:44
Rubik-On
|
ja sem jeho kamarád... pořád ho prudim se slovíčkama
eh, promiň Wopi... |
12.02.2007 17:46
Cekanka_ucekana
|
kamarád je kdo prudí? |
12.02.2007 17:48
Rubik-On
|
Cekanka_ucekana napsal(a): kamarád je kdo prudí? ne nutně... a měl to být fórek...
no nic...
budu radši zase mlčet... |
12.02.2007 17:49
Wopi
|
čeky -
ale noták furt :) |
12.02.2007 17:51
Cekanka_ucekana
|
Rubik-On napsal(a): Cekanka_ucekana napsal(a): kamarád je kdo prudí? ne nutně... a měl to být fórek... no nic... budu radši zase mlčet... já fóry nechápu, neb jsem děsně nevtipná
Wopi napsal(a): čeky - ale noták furt :) co furt? se ptám, jestli jsem kámoš! |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|