Téma #336 |
Autor: | Repulsion |
Fórum: |
Datum publikace: | 15.12.2006 10:36 |
Počet návštěv: | 1334 |
Počet názorů: | 81 |
Co budete mít dneska k obědu? |
Já nejspíš tortelini s takovou bryndzovou omáčkou. To protože mám v ledničce ty chlazené tortelini a bryndzovou pomazánku. Tak to dám do plastového rendliku - ty těstoviny i tu pomazánku (pomazánku samozřejmě vyškrábu z kelímku a kelímek vyhodím) - přileju trochu vody, přikryju to pokličkou a dám to tak na dvě minuty do mikrovlnky. Myslím, že to bude dobré. Předevčírem jsem měl tortelini s omáčkou z Nivy a bylo velice chutné. Včera jsem měl tu pizzu, jak jsem o ní psal, že jsem si ji omylem posypal skořicí místo oregánem. Jo, a moje nejstarší dcera - Berenika - má dnes v ZUŠ vánoční besídku. |
|
Názory |
18.12.2006 17:39
Shammann
|
na Petřinách |
18.12.2006 17:47
lipetka
|
Já měla dnes ohnivé kuře huba mě pálí ještě teď mám zálibu v ostrých pokmech :-)) |
19.12.2006 16:01
LoT
|
Shammann napsal(a): nikdy, NIKDY si nekupujte sýrový párky v Normě... NIKDY si nekupujte sýrový párky NIKDE! (se mi stala taková menší/větší nehoda s prostěradlem) |
19.12.2006 16:44
Hana
|
Gerzon napsal(a): Byl jsem z několika stran vybídnut, abych se tu vyjádřil, takže to činím, a to jako úplně poslední svůj vstup do
Literry. Nebudu už ani číst případné odpovědi na tento příspěvek.
1.
Příčinou mého odchodu z Literry nebylo, jak vám tu sdělit admin, uveřejnění tohoto "díla" (to bylo jen důvodem).
Skutečnou příčinoui byla skutečnost, že ačkoliv a admin a moderátoři uznali, jde/může jít o dílo s rasistickým
podtextem, tak v poměru 2:4+1 admin rozhodli, že proti němu nic nepodniknou. Příčinou mého odchodu tedy byla
skutečnost, že "vedení" Literry je ochotno a schopno tolerovat na Liteřře rasisimus.
2.
Dílem nebylo dotčeno, jak vám sdělil admin, moje "židovství", které jsem zdědil po některých svých předcích a které
ostatně není nijak zvlášť rozvinuté, ale můj smysl pro "fair play".
3.
Dále se chci vyjádřit k dalšímu sdělení admina o tom, že on nevidí rasový podtext díla. Není vůbec rozhodující,
jestli to admin vidí nebo nevidí, to po něm ani nikdo nechce. Admin není Žid, nemusí a nemůže vědět, jakým způsobem
se taková věc Židů dotýká, nemá k tomu prostě tu správnou kvalifikaci. Admin má jen prostě vzít na vědomí, že se
jich to dotýká a podle toho konat, což právě neučinil.
4.
V poslední době tu dochází ke štvanici na Konvalinu. Konvalina, ať je jaká je, má právo uveřejňovat na Liteřře svá
díla a nikdo nemá právo ji za to šikanovat. Pokud proti některému jejímu konkrétnímu dílu někdo něco má, nechť to
uveřejní jako názor pod dílem, ale jako korektní názor, který konkrétnímu dílu (ne tedy Konvalině) vytkne konkrétní
vady. Jiný postup, včetně toho, který použila autorka zdejšího díla, je více či méně nechutnou šikanou. Výsledkem
je, že oběť šikany, Konvalina, má nyní zakázaný přístup na Literru, protože admin jí to "doporučil" dokud se
"situace neuklidní", zatímco autoři laciných populistických výpadů proti ní tu mají eldorádo. S humorem a
odlehčováním už to nemá nic společného, protože už to dávno překročilo humorné rozměry, o odlehčování ani nemluvě.
Srovnejte si to sami se svým svědomím, ale jestli si budete i pak myslet, že je to tak v pořádku, pak jste ubožáci.
5.
K autorce tohoto díla:
- nevěřím, že výběr židovského hřbitova byl náhodný. Byl možná podvědomý (lépe: nebyl možná vědomý), ale určitě ne
náhodný (výběr křesťanského hřbitova by mohl pobouřit větší okruh lidí, tak to radši ne, radši tam vrazím židovský,
to pobouří nanejvýš jen pár žiďáků)
- nevěřím, že autorka sama považuje dílo za nevinné. Kdyby tomu tak bylo, uveřejnila by je pod svým (hlavním)
nickem, neukryla by se za alternick. Právě skutečnost, že se ukryla za druhý nick jasně vypovídá o tom, že už v době
uveřejnění věděla, že dílo není "košer"
- jestli chce autorka dokázat, že to skutečně myslela "nevinně", pak k tomu má možnost - nechť odhalí svůj hlavní
nick a nese za dílo odpovědnost pod svou hlavní identitou. Pokud to neudělá, je prostě a jednoduše zbabělec. dnes 16:24
eliah bruno napsal(a):
Já v této věci nemám vyhraněný názor ani na jednu stranu..... píše Admin
Je věcí každého Žida, jak pojímá své židovství.
Mne se tvrdě dotklo, když Vladimír Öchrana mi napsal v polemice:
Bruno- jdi opruzovat na SVŮJ TelAvivskej čet a nepleť se mezi NÁS!
Jsem splachovací-- a takovej árijskej Zmrd mi nevadí - ani když se stane morálním arbitrem Literry... rukuvruce s Wopim... dalším Zmrdem....
proto chápu afekt kolegy Gerzona....
ne každý dovede pochopit s lhostejností jejich Humor...
ne každej Žid dovede - po všech zkušenostech s hulvátstvím Literrským...
vnímat rozdíl mezi NEDOROZUMĚNÍM... - a kurvou- jež Adminem se zove..
shalom - ELI zdraví afektovaně (hehe) Slovanstvo!!!!!!!!!!!!
a důraz na to že dílko ani autorka mi nevadí... a necítím se dotknutý...
|
19.12.2006 16:47
Wopi
|
Hano, vyřiď prosím brunovi, ať si mě v této souvislosti nebere do úst, díky. |
19.12.2006 16:53
Hana
|
Wopi napsal(a): Hano, vyřiď prosím brunovi, ať si mě v této souvislosti nebere do úst, díky. myslím si, že víš, proč si tě do úst bere... vyřízeno - a bruno ti vzkazuje - citace: "sklapni!" |
19.12.2006 16:56
Wopi
|
Myslím, že nevím. Ale nevím spoustu věcí. Ani proč psi vyjou na měsíc, proč ratlíci štěkají za plotem. To je fuk. Nemusím vědět všechno, nehlásím se na báňskou. |
19.12.2006 17:04
Hana
|
Wopi napsal(a): Myslím, že nevím. Ale nevím spoustu věcí. Ani proč psi vyjou na měsíc, proč ratlíci štěkají za plotem. To je fuk. Nemusím vědět všechno, nehlásím se na báňskou. to je mi ale mile shovívavý příměr... tolik laskavosti jsem nečekala |
19.12.2006 17:22
vittorijo
|
hanko proč to tady je??? |
19.12.2006 17:23
vittorijo
|
sa to akoze ma zacat odznova? |
19.12.2006 18:15
Vladimír Ochrana
|
Jen tři dodatky k vyjádřením Gerzona a eliaha bruna vůči adminovi
1/ Co se týče problému se zveřejněním díla hanobícího údajně židovství,
nebyl jsem sám, kdo to takhle závažně neviděl. Proto jsem čekal na vyjádření kolektivu moderátorů a sám oslovil autorku, čímž se rozvinula diskuze na to téma i pod dílem samotným.
Možná kdyby Gerzon a druhý protestující našli ihned dostatek osobní odvahy k tomu oslovit autorku přímo, nebylo by co řešit.
A výtka, že bylo mojí povinností ihned jednat, protože byly uráženy náboženské symboly? To znamená, že mám ihned mazat, cokoliv se nebude líbit jednomu nebo dvěma lidem? Kde byl Gerzon a případně jiní pohoršující se, když se tady svého času znevažovaly symboly křesťanské?
2/ Je naprostá lež, že Konvalina má zakázaný přístup na LiTerru. Pouze jsem jí v osobní zprávě, kde konstatovala svoji znechucenost poměry zde a děkovala za můj přístup v hájení jejích práv doporučil, aby nezavdávala podnět k dalším konfrontacím a útokům.
3/ Eliah Bruno je lhář, který vytrhává to, co jsem tehdy řekl, z kontextu a ještě si to poněkud upravil.
|
19.12.2006 18:24
Vladimír Ochrana
|
A Hano, chápu tady správně, že mě Bruno nazývá "arijským zmrdem a kurvou"? |
19.12.2006 18:34
Humble
|
Zřejmě se snaží obhájit oprávněnost své blokace ;) |
19.12.2006 18:35
vittorijo
|
hanko,
mal som na mysli to ze to podla mna nesuvisi s temou..
ad tvoja sprava:
mam rad ak sa vyjadruju obe strany hocijakeho konfliktu, ale toto bolo k teme (gerzon vs. rasizmus na literre) iba natolko aby si bruno mohol zasa rypnut.. nenapisal nazor ale iba urazky (viditelne iba potreboval priljat olej do ohna)
ale aspon uz nevaham nad tym aky som si na elijaska urobil nazor.. |
19.12.2006 18:38
Vladimír Ochrana
|
Odesílatel: kuřecí hovínko
Příjemce: Vladimír Ochrana
Odesláno: dnes 10:30
dobré dopoledne...
předně bych chtěla podotknout, že za všemi svými názory si stojím...
ale omluvu přijmi za boj o "neposkvrněnost" bruna. bohužel byla zrovna zablokovaná ta diskuze:-))...a neviděla jsem tudíž ten její závěr, kdy opravdu zbytečně hloupě vulgárně perlil...a neměla bych ho omlouvat já... ani vypjatá situace. myslím, že to pro tebe nebylo lehkých pár dní a semtam nějaká ta omluva se hodí...ať jsem jaká jsem...ještě dokážu být soudná...alespoň zpětně :-)
Omlouvám se autorce této soukromé zprávy, že jsem ji takto veřejně použil bez jejího předchozího souhlasu. Neučinil bych to, pokud pořád ještě alespoň v koutku duše nedoufal, že se tady některým rozsvítí v hlavě. |
19.12.2006 18:43
Shari
|
Humble napsal(a): Zřejmě se snaží obhájit oprávněnost své blokace ;) |
19.12.2006 18:43
Hana
|
Vladimír Ochrana napsal(a): A Hano, chápu tady správně, že mě Bruno nazývá "arijským zmrdem a kurvou"? odpovídám ti ve zprávě protože jsem se moc rozepsala a nechcu otravovat ostatní... pokud to bude potřeba, vložím sem tu odpověď dodatečně
|
19.12.2006 18:47
lipetka
|
Hana napsal(a): Vladimír Ochrana napsal(a): A Hano, chápu tady správně, že mě Bruno nazývá "arijským zmrdem a kurvou"? odpovídám ti ve zprávě protože jsem se moc rozepsala a nechcu otravovat ostatní... pokud to bude potřeba, vložím sem tu odpověď dodatečně mne by ta odpověď docela zajímala |
19.12.2006 19:29
kuřecí hovínko
|
Vladimír Ochrana napsal(a): Odesílatel: kuřecí hovínko
Příjemce: Vladimír Ochrana
Odesláno: dnes 10:30
dobré dopoledne...
předně bych chtěla podotknout, že za všemi svými názory si stojím...
ale omluvu přijmi za boj o "neposkvrněnost" bruna. bohužel byla zrovna zablokovaná ta diskuze:-))...a neviděla jsem tudíž ten její závěr, kdy opravdu zbytečně hloupě vulgárně perlil...a neměla bych ho omlouvat já... ani vypjatá situace. myslím, že to pro tebe nebylo lehkých pár dní a semtam nějaká ta omluva se hodí...ať jsem jaká jsem...ještě dokážu být soudná...alespoň zpětně :-)
Omlouvám se autorce této soukromé zprávy, že jsem ji takto veřejně použil bez jejího předchozího souhlasu. Neučinil bych to, pokud pořád ještě alespoň v koutku duše nedoufal, že se tady některým rozsvítí v hlavě. je mi najednou nějak jedno co se komu bude rozsvěcet...
mě jsi docela osvítil zveřejněním oné zprávy
takže...za svůj názor se nestydim, bruno umí štípnout do říti daleko inteligentnějším způsobem, než řvát dokola ZMRDEEE zmrde...to ano. což jsem ostatně řekla i jemu...takže tak
odblokováním diskuze krom brunových šťavnatostí vyšlo také najevo, že o prstu v řiti nemluvil v souvislosti s žádnou křehkou dívkou...ale s wopim...takže se wopi poněkud mýlil...a repulsion měl pravdu...omluv netřeba samozřejmě
jak jsem psala...za všemi svými názory si stojím...plus si další utvářím.
řekla bych, že zveřejnění mé zprávy mělo daleko přízemnější důvod než pokus o nějaké rozsvěcení...jsou tu dospělí lidé, se svým rozumem a názorem...pokus "rozsvěcet" jen upevnil můj názor, že se tu neustále někdo snaží strkat všechny jednou vyježděnou trasou, o které si myslí, že jen ta jediná je správná...
|
19.12.2006 19:31
kuřecí hovínko
|
jo a k obědu sem měla tuňáka s rajčatovým salátem...výtečná věc... |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|