Téma #336
Autor:Repulsion
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:15.12.2006 10:36
Počet návštěv:1332
Počet názorů:81

Co budete mít dneska k obědu?
Já nejspíš tortelini s takovou bryndzovou omáčkou. To protože mám v ledničce ty chlazené tortelini a bryndzovou pomazánku. Tak to dám do plastového rendliku - ty těstoviny i tu pomazánku (pomazánku samozřejmě vyškrábu z kelímku a kelímek vyhodím) - přileju trochu vody, přikryju to pokličkou a dám to tak na dvě minuty do mikrovlnky. Myslím, že to bude dobré. Předevčírem jsem měl tortelini s omáčkou z Nivy a bylo velice chutné. Včera jsem měl tu pizzu, jak jsem o ní psal, že jsem si ji omylem posypal skořicí místo oregánem.
Jo, a moje nejstarší dcera - Berenika - má dnes v ZUŠ vánoční besídku.

Názory
15.12.2006 11:40
Pomerančová
Lee napsal(a):
Já vůbec nevím, co si vyberu, ani jaká je nabídka. Ale už mám hlad. Teď sním pomeranč.
Mám si to brát osobně? :-D
jinak já právě dojedla dva chlebíčky šunkový, koupený u Odkolka v Brandýse na náměstí na rohu, když jsem čekala na bus na most. jenže u Odkolka byla nějaká fronta a ten bus mi ujel, takže jsem musela čekat na další a dát si ještě kávovej řez a ice capuccino s pomerančovou příchutí...
a teď mě napadá - nejsem náhodou kanibal?! :-O
Ale toho Odkolka všem vřele doporučuji, když budete mít cestu kolem, chlebíčky maj skvělý a nejrůznější pečivo taky :_)
15.12.2006 12:05
Repulsion
malá mikve napsal(a):
já teda nevím, jestlis viděl daňka, aspoň v dokumentech bejvá občas k vidění, on je poměrně velkej, větší než třeba bernardýn a toho guláše z něj bude možná docela hodně a ještě zbyde v mrazáku na další guláše, ale knedlíky budu muset asi přidělat...
Jo vy ho máte fakt celého? Tak to je jiná... já myslel, že jste vyfásli tak akorát tu porci na guláš...
15.12.2006 12:26
malá mikve
Repulsion napsal(a):
malá mikve napsal(a):
já teda nevím, jestlis viděl daňka, aspoň v dokumentech bejvá občas k vidění, on je poměrně velkej, větší než třeba bernardýn a toho guláše z něj bude možná docela hodně a ještě zbyde v mrazáku na další guláše, ale knedlíky budu muset asi přidělat...
Jo vy ho máte fakt celého? Tak to je jiná... já myslel, že jste vyfásli tak akorát tu porci na guláš...
...si přiď s kastrůlkem
15.12.2006 13:01
lipetka
dnes jsem se rozhodla postit ,ale po přehlídce dobrot ,zde prezentovaných si asi někam na něco skočím a to velmi rychle :-)) vypadá to na nějaé velmi naostřené maso mňam ...... :-)
17.12.2006 22:01
Aki
já jsem si upek kuře...
18.12.2006 16:56
Shammann
nikdy, NIKDY si nekupujte sýrový párky v Normě...
18.12.2006 17:19
stanislav
Shammann napsal(a):
dík za informaci. a adresně, ve které Normě měli ten humus?
18.12.2006 17:39
Shammann
na Petřinách
18.12.2006 17:47
lipetka
Já měla dnes ohnivé kuře huba mě pálí ještě teď mám zálibu v ostrých pokmech :-))
19.12.2006 16:01
LoT
Shammann napsal(a):
NIKDY si nekupujte sýrový párky NIKDE! (se mi stala taková menší/větší nehoda s prostěradlem)
19.12.2006 16:44
Hana
Gerzon napsal(a):
Byl jsem z několika stran vybídnut, abych se tu vyjádřil, takže to činím, a to jako úplně poslední svůj vstup do

Literry. Nebudu už ani číst případné odpovědi na tento příspěvek.

1.
Příčinou mého odchodu z Literry nebylo, jak vám tu sdělit admin, uveřejnění tohoto "díla" (to bylo jen důvodem).

Skutečnou příčinoui byla skutečnost, že ačkoliv a admin a moderátoři uznali, jde/může jít o dílo s rasistickým

podtextem, tak v poměru 2:4+1 admin rozhodli, že proti němu nic nepodniknou. Příčinou mého odchodu tedy byla

skutečnost, že "vedení" Literry je ochotno a schopno tolerovat na Liteřře rasisimus.

2.
Dílem nebylo dotčeno, jak vám sdělil admin, moje "židovství", které jsem zdědil po některých svých předcích a které

ostatně není nijak zvlášť rozvinuté, ale můj smysl pro "fair play".

3.
Dále se chci vyjádřit k dalšímu sdělení admina o tom, že on nevidí rasový podtext díla. Není vůbec rozhodující,

jestli to admin vidí nebo nevidí, to po něm ani nikdo nechce. Admin není Žid, nemusí a nemůže vědět, jakým způsobem

se taková věc Židů dotýká, nemá k tomu prostě tu správnou kvalifikaci. Admin má jen prostě vzít na vědomí, že se

jich to dotýká a podle toho konat, což právě neučinil.

4.
V poslední době tu dochází ke štvanici na Konvalinu. Konvalina, ať je jaká je, má právo uveřejňovat na Liteřře svá

díla a nikdo nemá právo ji za to šikanovat. Pokud proti některému jejímu konkrétnímu dílu někdo něco má, nechť to

uveřejní jako názor pod dílem, ale jako korektní názor, který konkrétnímu dílu (ne tedy Konvalině) vytkne konkrétní

vady. Jiný postup, včetně toho, který použila autorka zdejšího díla, je více či méně nechutnou šikanou. Výsledkem

je, že oběť šikany, Konvalina, má nyní zakázaný přístup na Literru, protože admin jí to "doporučil" dokud se

"situace neuklidní", zatímco autoři laciných populistických výpadů proti ní tu mají eldorádo. S humorem a

odlehčováním už to nemá nic společného, protože už to dávno překročilo humorné rozměry, o odlehčování ani nemluvě.

Srovnejte si to sami se svým svědomím, ale jestli si budete i pak myslet, že je to tak v pořádku, pak jste ubožáci.

5.
K autorce tohoto díla:

- nevěřím, že výběr židovského hřbitova byl náhodný. Byl možná podvědomý (lépe: nebyl možná vědomý), ale určitě ne

náhodný (výběr křesťanského hřbitova by mohl pobouřit větší okruh lidí, tak to radši ne, radši tam vrazím židovský,

to pobouří nanejvýš jen pár žiďáků)

- nevěřím, že autorka sama považuje dílo za nevinné. Kdyby tomu tak bylo, uveřejnila by je pod svým (hlavním)

nickem, neukryla by se za alternick. Právě skutečnost, že se ukryla za druhý nick jasně vypovídá o tom, že už v době

uveřejnění věděla, že dílo není "košer"

- jestli chce autorka dokázat, že to skutečně myslela "nevinně", pak k tomu má možnost - nechť odhalí svůj hlavní

nick a nese za dílo odpovědnost pod svou hlavní identitou. Pokud to neudělá, je prostě a jednoduše zbabělec.
dnes 16:24
eliah bruno napsal(a):
Já v této věci nemám vyhraněný názor ani na jednu stranu..... píše Admin
Je věcí každého Žida, jak pojímá své židovství.
Mne se tvrdě dotklo, když Vladimír Öchrana mi napsal v polemice:
Bruno- jdi opruzovat na SVŮJ TelAvivskej čet a nepleť se mezi NÁS!

Jsem splachovací-- a takovej árijskej Zmrd mi nevadí - ani když se stane morálním arbitrem Literry... rukuvruce s Wopim... dalším Zmrdem....

proto chápu afekt kolegy Gerzona....
ne každý dovede pochopit s lhostejností jejich Humor...
ne každej Žid dovede - po všech zkušenostech s hulvátstvím Literrským...
vnímat rozdíl mezi NEDOROZUMĚNÍM... - a kurvou- jež Adminem se zove..

shalom - ELI zdraví afektovaně (hehe) Slovanstvo!!!!!!!!!!!!

a důraz na to že dílko ani autorka mi nevadí... a necítím se dotknutý...

19.12.2006 16:47
Wopi
Hano, vyřiď prosím brunovi, ať si mě v této souvislosti nebere do úst, díky.
19.12.2006 16:53
Hana
Wopi napsal(a):
Hano, vyřiď prosím brunovi, ať si mě v této souvislosti nebere do úst, díky.
myslím si, že víš, proč si tě do úst bere... vyřízeno - a bruno ti vzkazuje - citace: "sklapni!"
19.12.2006 16:56
Wopi
Myslím, že nevím. Ale nevím spoustu věcí. Ani proč psi vyjou na měsíc, proč ratlíci štěkají za plotem. To je fuk. Nemusím vědět všechno, nehlásím se na báňskou.
19.12.2006 17:04
Hana
Wopi napsal(a):
Myslím, že nevím. Ale nevím spoustu věcí. Ani proč psi vyjou na měsíc, proč ratlíci štěkají za plotem. To je fuk. Nemusím vědět všechno, nehlásím se na báňskou.
to je mi ale mile shovívavý příměr... tolik laskavosti jsem nečekala
19.12.2006 17:22
vittorijo
hanko proč to tady je???
19.12.2006 17:23
vittorijo
sa to akoze ma zacat odznova?
19.12.2006 18:15
Vladimír Ochrana
Jen tři dodatky k vyjádřením Gerzona a eliaha bruna vůči adminovi

1/ Co se týče problému se zveřejněním díla hanobícího údajně židovství,
nebyl jsem sám, kdo to takhle závažně neviděl. Proto jsem čekal na vyjádření kolektivu moderátorů a sám oslovil autorku, čímž se rozvinula diskuze na to téma i pod dílem samotným.

Možná kdyby Gerzon a druhý protestující našli ihned dostatek osobní odvahy k tomu oslovit autorku přímo, nebylo by co řešit.

A výtka, že bylo mojí povinností ihned jednat, protože byly uráženy náboženské symboly? To znamená, že mám ihned mazat, cokoliv se nebude líbit jednomu nebo dvěma lidem? Kde byl Gerzon a případně jiní pohoršující se, když se tady svého času znevažovaly symboly křesťanské?

2/ Je naprostá lež, že Konvalina má zakázaný přístup na LiTerru. Pouze jsem jí v osobní zprávě, kde konstatovala svoji znechucenost poměry zde a děkovala za můj přístup v hájení jejích práv doporučil, aby nezavdávala podnět k dalším konfrontacím a útokům.

3/ Eliah Bruno je lhář, který vytrhává to, co jsem tehdy řekl, z kontextu a ještě si to poněkud upravil.

19.12.2006 18:24
Vladimír Ochrana
A Hano, chápu tady správně, že mě Bruno nazývá "arijským zmrdem a kurvou"?
19.12.2006 18:34
Humble
Zřejmě se snaží obhájit oprávněnost své blokace ;)
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)