Téma #249
Autor:Mario Czerney
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:31.08.2006 14:23
Počet návštěv:5585
Počet názorů:388

poslyšte...

Co komu provedl Urvisu? Koho urazil, kdo se jím cítí dotčen? Kdo si na něj stěžoval? Nebo se prostě jen někomu znelíbil? Napište mi to sem, hoďte mi odkaz, rád bych to věděl...
Děkuji.

Názory
07.09.2006 23:52
Lucyinka
No tak, Wopi... :-) Urvisu vám chce něco říct.

http://www.idstudio.cz/avatar
08.09.2006 01:11
Wopi
Lucyinka napsal(a):
No tak, Wopi... :-) Urvisu vám chce něco říct.

http://www.idstudio.cz/avatar
Jo, viděl jsem to. Hodně zjednodušuje a (řekněme) zkresluje. Ostatně - kolik nám toho už dokázal říct, to ani netušíš.
08.09.2006 01:15
LISKA
Bohužel ani ta kresba není nová.
08.09.2006 09:05
tynic
Bříza+Vladimír: Chápu, že povinnosti vyplývající z členství v radě, musíte vykonávat zdarma. Proč tím ale obhajujete autoritativní styl "řízení", mi není dost dobře jasné. Věřím, že povolání radního děláte dobrovolně a nikdo Vás do něj nenutil.

Bříza: "Uživatel v prostředí a priori buď důvěru má - nebo nemá"... nesouhlasím (nebo spíš vymezím). Člověk má apriori nedůvěru k prostředí které nezná. Čím více, v našem případě uživatel prostředí poznává, tím se v něm cítí bezpečnější. Získává důvěru (pokud se mu nebližuje). Pokud ovšem uživatele držíte v informačním vákuu, pak opravdu nebude mít šanci důvěru v prostředí získat.

Výmluva ochranou postižených je nesmyslná, protože záleží na stylu komunikace a nikoliv na jejím objektu, který nemusí být veřejný.
08.09.2006 10:34
bříza
Tyndo: "autoritativní styl" není třeba obhajovat - pouze se Ti snažíme vysvětlit fungování mechanismu. Jak jsem uvedl, v minulosti si rada dala opakovaně námahu s důkladným informováním - diskuzím a zpochybňování zásahů tím nikterak nezabránila. Rada se učí - časem a energií šetří protože je nedostatková (jako všechno, co je zadarmo). "Autorita" vyplývá ze samého faktu jakéhokoli "vedení". "Autoritativní styl" znamená v tomto případě, že se rada rozhoduje nezávisle na mínění KAŽDÉHO uživatele (což by bylo neobyčejně nepraktické, časově náročné a přesahuje možnosti rady), ale závisle na mínění svých členů, kteří jsou poctěni důvěrou majitele serveru - coby orgán poradní s právem hlasovacím. Čili: Literra je OD ZAČÁTKU deklarovaná, coby osvícená monarchie - nikoli, jako demokracie s volbami (všimni si, že rada volená NENÍ, nýbrž je definována jako "vrcholný Literrodárný orgán" ;). Uživateli se buď v prostředí dobře daří - a uspokojuje své potřeby interakce a sdílení snad vcelku korektního informačního prostoru nad DÍLY., nebo nikoli - je bezdůvodně napadán, urážen, zesměšňován, omezován a vyháněn, vedení serveru prosazuje své mínění a vkus ve věcech tvorby a "nežádoucí" tvůrce potlačují, či přímo blokují - potom pochopitelně důvěru poprávu ztratí (stejně, jako svědci takových věcí). Věř mi, že rada se nesnaží o nic jiného, než o udržení korektního prostředí a k blokování dochází výhradně v případě hrubě asociálního chování, které ohrožuje korektnost prostředí zásadní mírou. Buď tomu věříš (a máš pocit, že se to daří) - a nebo nevěříš (jsi přesvědčen o opaku). Já tomu zatím věřím a proto v té radě jsem. Jinak bych nechtěl být. Jaké JINÉ informace, coby uživatel potřebuji ?
08.09.2006 11:48
stanislav
mně se moc líbí, když kliknu na "poslyšte", je to moc hezký název této pěkné diskuse...
začínám být trošku citlivý (je to dlouhý proces), a tak i tím pádem musím souznít s citlivými básníky, jejichž nepochybnými vzory jsou zde básník bříza a básník Vladimír Ochrana. ovšem na druhou stranu nejlepším básníkem je zde beze sporu básník Vích, a tak musím uznat, že jeho výhrady ku blokování nejsou zdaleka asociální či dokonce hrubé. jsou osvícené a velmi lidské. ubližovat bližnímu není hezké. psát básničky je naopak krásné!   
08.09.2006 12:11
eliah bruno

sedlák je šelma veliká - umazal chalupníka
pak si zas pomyslil - že by ho očistil...

hodil ho do rybníka!

(z východního česka)

co už s vámi - rozumbradové no :-)))

.
08.09.2006 17:36
Vladimír Ochrana
tynic napsal(a):
Člověk má apriori nedůvěru k prostředí které nezná. Čím více, v našem případě uživatel prostředí poznává, tím se v něm cítí bezpečnější. Získává důvěru (pokud se mu nebližuje). Pokud ovšem uživatele držíte v informačním vákuu, pak opravdu nebude mít šanci důvěru v prostředí získat.
Jo zní to velmi hezky, jenomže ...... předložím ti dvě verze, jak může Rada své rozhodnutí o restriktivním opatření uživatelům oznámit:

1/ Zablokován uživatel ..... pro nepřijatelné chování vůči ostatním uživatelům.

2/ Zablokován uživatel ......, který napsal o uživateli ......, že je klerofašistický zmrd, o uživatelce ......., že je komunistická štětka,
o uživatelce ......., že je blbá kráva, se kterou je pod jeho úroveň diskutovat, uživateli ....... že je neschopný skřet s pedofilními rysy.
a tak dále a tak dále.

A teď mi, prosím, odpověz na otázku: Opravdu druhá verze na rozdíl od první tak podstatně ovlivní tvoji důvěru?
08.09.2006 17:46
Shammann
Druhá část je taková průkaznější, nezlob se..
08.09.2006 17:54
Wopi
Shammann napsal(a):
Průkaznější jo. Lepší rozhodně ne.
08.09.2006 18:02
Vladimír Ochrana
Shammann napsal(a):
Nezlobím se, jenom trochu kroutím hlavou. Pořád je to totiž o té důvěře nebo nedůvěře. A už vidím, jak tady citujeme urážky a čelíme zástupu
nedůvěřivců, kteří budou chtít důkazy, jestli jsme je náhodou nevytrhli z kontextu.
08.09.2006 18:05
bříza
Shammann napsal(a):
- doprdele Shammane - my jsme tady U SOUDU ??? - jo chápu - každý si rád udělá názor sám ... na tom je bulvár založený.... jenomže nezapomeň, JAK SE DÁ INFORMACÍ MANIPULOVAT - takže jakékoli zdůvodnění lze napadnout s tím, že jde o SUBJEKTIVNÍ JEDNOSTRANNÝ (t.j. zkreslený) POHLED a donekonečna spřádat nejroztodivnější konspirační teorie o tom, jak to celé mohlo být vlastně jinak. Takže: radši si v klidu myslete, že jsme se proti vám spikli a ze svých temných skrýší vás sledujeme a řídíme ... osobně už jsem unavený furt takovéhle blbosti vyvracet a mám 1000 chutí s tou radou seknout - stejně mám pořád míň a míň času ... (btw: Wopi už oznámil, že končí ... takže buďte v klidu ... kult osobnosti vezme zasvé )
08.09.2006 18:10
Shammann
bříza napsal(a):
Shammann napsal(a):
- doprdele Shammane - my jsme tady U SOUDU ??? - jo chápu - každý si rád udělá názor sám ... na tom je bulvár založený.... jenomže nezapomeň, JAK SE DÁ INFORMACÍ MANIPULOVAT - takže jakékoli zdůvodnění lze napadnout s tím, že jde o SUBJEKTIVNÍ JEDNOSTRANNÝ (t.j. zkreslený) POHLED a donekonečna spřádat nejroztodivnější konspirační teorie o tom, jak to celé mohlo být vlastně jinak. Takže: radši si v klidu myslete, že jsme se proti vám spikli a ze svých temných skrýší vás sledujeme a řídíme ... osobně už jsem unavený furt takovéhle blbosti vyvracet a mám 1000 chutí s tou radou seknout - stejně mám pořád míň a míň času ... (btw: Wopi už oznámil, že končí ... takže buďte v klidu ... kult osobnosti vezme zasvé )
doprdele Břízo - nejsme - jediné co jsem napsal, že by to bylo průkaznější, rozhodně sem se nevyjádřil nějak ve směru, že bych s tím sympatizoval. Takže prosím tě v klidu.
08.09.2006 18:14
Shammann
bříza:Mno a trošku si mě rozčilil s tím bulvárem...a mimoto nikdá sem ani cint neutrousil o tom, že sem nespokojenej s tím jak rada funguje, takže je mi líto, že to bereš takhle...
08.09.2006 18:29
bříza
A jak jinak se tohle divadýlko dá brát, než "takhle" ? Vždyť si tuhle diskuzi přečti - kolik rozumbradů má tisíce skvělých nápadů, poznámek a výhrad k radě ... (jináč já su v klídku :))) - to "doprdele" bylo takové spíš "soudružské" .... ;) .... nech adrenalin spát ... to mě ani nenapadlo - škádlit čerta)
08.09.2006 18:29
LISKA
Já bych to shrnula asi takhle: jsme tady všichni na návštěvě, ať už jsme oblíbení, nebo ne. Když si někdo s hostů stěžuje hostiteli, že ho jiný host už poněkolikáté poblil, očekává se od hostitele, že s tím něco udělá. Obsah zvratků snad není až tak důležitý.
08.09.2006 18:33
Vladimír Ochrana
LISKO, dneska tě žeru i s navijákem :-))

Vážně jsi to hezky vystihla.
08.09.2006 18:35
Shammann
bříza napsal(a):
A jak jinak se tohle divadýlko dá brát, než "takhle" ? Vždyť si tuhle diskuzi přečti - kolik rozumbradů má tisíce skvělých nápadů, poznámek a výhrad k radě ... (jináč já su v klídku :))) - to "doprdele" bylo takové spíš "soudružské" .... ;) .... nech adrenalin spát ... to mě ani nenapadlo - škádlit čerta)
v těhle virtuálních výměnách názorů strašně chybí, že je člověk nemůže emocionálně zabarvit...pak vznikaj různý nešikovný situace...jsem rozčilenej jenom trošku..to je ještě dobré...až ti napíšu, žes mě nasral znamená to nadměrný výskyt velkých žil v oblasti spánkové a tudíž i nebezpečnou situaci. Prostě mi přišlo, žes na moji vcelku nevinnou poznámku reagoval přemrštěně..zvlášť s tím bulvárem..
08.09.2006 18:48
bříza
- To bych si nedovolil - vždyť víš, že ve mě vzbuzuješ otcovsko - ochranitelský instinkt.... ;)
08.09.2006 18:53
Shammann
bříza napsal(a):
- To bych si nedovolil - vždyť víš, že ve mě vzbuzuješ otcovsko - ochranitelský instinkt.... ;)
Nepovídej, už si to konzultoval s odborníky?:-)
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)