Téma #188 |
Autor: | Monty |
Fórum: |
Datum publikace: | 04.05.2006 14:17 |
Počet návštěv: | 3319 |
Počet názorů: | 104 |
Definice hovna |
Pod ohlášením soutěže, vyhlášené Karlem Letounem, se v komentářích objevila zásadní fekalistická otázka:
JE PRŮJEM HOVNO?
a z ní vyplývající
JAKÁ JE DEFINICE HOVNA?
Vulgarismy obvykle nemívají pevně stanovené definice. Např. mohu nazvat kohokoli "píčou", přestože v obecném povědomí je píča vulgárním ekvivalentem ženského genitálu. Zajímavé ovšem je, že termín "čurák" se jednoznačně vztahuje pouze na nositele orgánu, který je tímto vulgarismem primárně míněn. Pojďme společně debatovat na filosofické a lingvistické úrovni o vulgarismech. Myslím, že tato debata může být velmi zajímavá a podnětná. |
|
Názory |
04.05.2006 18:26
Monty
|
blondýna napsal(a): To je nějaká blbost:-) Dítě se rodí v břiše matky, nenarozené, nevyvinuté dítě je tedy plod. Pokud vím, tak hovnu se říká produkt střev. Aby to bylo něco jako plod (název mě nenapadá), muselo by se to hovno nosit v břiše několik měsíců, až by se narodilo. Už to vidím v té porodnici. Tak tatínku, to je překvapení. Máte hovno! Nemáš pravdu. Na délce nošení plodu nezáleží. Nejkratší březost v živočišné říši má vačice opossum (Didelphis marsupialis) a vačice vydří (Chironectes minimus) Je normálně 12–13 dní, ale může být i kratší. Chceš snad říct, že vačice není matka, když v sobě nenosila plod několik měsíců??? |
04.05.2006 18:34
Monty
|
blondýna napsal(a): Mě by spíš zajímalo jak to slovo "hovno" vzniklo. Etymologie hovna je další nesmírně zajímavý problém.
Střílím od boku - v polštině je hovno nazýváno "guwno, guwienko". Myslím, že společný základ slov bude ve staroslovanském výrazu pro bahno nebo nějakou podobnou břečku. |
04.05.2006 18:36
blondýna
|
Ježišmarjá, proč vačice? Mluvila jsem sice všeobecně, o matce a dítěti (člověčím). Samozřejmě, že je vačice taky matka a musí k tomu mít taťku, aby měla to dítě. Jenomže to dítě (ať je tedy po tvém) prochází vývojem, spermie, vajíčko atd. Pak se to narodí. A láskyplně se o něj stará (ve většině případů). Tedy za předpokladu, že bychom přijali hovno za něco jako plod, které (to hovno) rovněž prochází jakýmsi vývojem, nebudeme se o něj následně láskyplně starat. Leda bychom byli magor. |
04.05.2006 18:42
blondýna
|
A ještě k té interrupci hovna:-) Diametrální rozdíl asi bude v tom, že když dejme tomu nechtěně otěhotníš, tak podstoupíš interrupci. A můžeš z toho mít trauma, jakožes neměla atp. Podstoupíš-li klystýr (tedy interrupci hovna, dle tebe), můžeš z toho mít taky trauma, ale nebude to srovnatelné s mateřským pudem, nebo čím. Nebo bude, ale v tom případě asi nebudeš komplet:-) |
04.05.2006 18:54
Monty
|
Ne ne, to je jinak.
My jsme brali hovno jako výsledný produkt, ale on je to možná spíš jen druhořadý odpad.
Když použiju paralelu s tím dítětem, tak o to se láskyplně staráš, ale během jeho příchodu na svět se uvolňujou různý šlemy, plodová voda a tak, a PLACENTA, kterou taky porodíš, se vyhodí.
Tzn. jdu-li na kadit, nejdu primárně vytlačit hovno, ale chci dosáhnout blaženého pocitu při vyprázdnění, jakési nirvány. To je PRODUKT.
Básnicky vzato, hovno je plodové lůžko slasti vyprázdnění. :o) |
04.05.2006 19:02
blondýna
|
No, na ty libé pocity jsem taky pravda myslela:-))) No já nevím, ale na záchod se chodí myslím proto, že musíš, že máš nutkání. Pokud tam někdo jde s prvotními pocity, jakože se dočká blaženého pocitu vyprázdnění (duchovně), tak je divnej.
Jenomže co třeba taková slepice? Když odbočím... Produkuje vejce, z nich se vylíhnou kuřata, běhají za ní po trávníku... idyla. No jo, ale co ta vejce, co jí seberou? Na volský oka? Jak ona to má zařízený? Taky je přece maminka...:-) |
04.05.2006 19:05
Repulsion
|
Jé, kurva, já už nosím v hlavě, vlastně nejen v hlavě - také pár poznámek už jsem si udělal - rozsáhlý esej na téma vulgarismy. Jednou z jeho základních myšlenek je tvrzení, že vulgarismy jsou výmyslem buržuazie, které se tím, že některé lidové výrazy vyřadila ze svého slovníku, chtěla zřetelněji distancovat od proletariátu. |
04.05.2006 19:07
Monty
|
Ty nutkavý pocity jsou ekvivalentem porodních bolestí. Když rodíš dítě, tak máš taky nejdřív jenom nutkání. Endorfiny se podle mne uvolňujou jak po porodu, tak po vysrání.
Slepici budu řešit, až dokouřím cigáro. |
04.05.2006 19:09
Monty
|
Repe, to už jsme tu snad i někdy řešili... nebo ne tady, ale někde jsem právě rozvíjela teorii, že termín vulgární - vulgaris - znamená OBECNÝ, čili přeneseně PROSTÝ. Prostý lid, např. Tvoje teorie sedí jako prdel na hrnci. |
04.05.2006 19:18
blondýna
|
No, já si zapálila:-) Takže... dítě i hovno prochází vývojem (pardon). U obého se (většinou) dostavují libé pocity. Potravu přijímáš orálně a můžeš u toho mít blažené pocity. Na dítě jste s taťkou v posteli (nebo jinde). Blažené pocity jsou taktéž (většinou). Ve stadiu, kdy je vývoj (obého?) ukončen, jdeš k porodu, nebo na záchod. Uvolňují se endorfiny, držíš dítě v náručí, hovno nikoliv. Protože u dítěte se předpokládá vývoj a u hovna nikoliv. Taktéž je to s placentou, ta se sice používá k lékařským účelům, ale kojit ji nelze. Nebo o tom alespoň nevím:-) |
04.05.2006 19:21
Wopi
|
blondýna napsal(a): No, já si zapálila:-) Takže... dítě i hovno prochází vývojem (pardon). U obého se (většinou) dostavují libé pocity. Potravu přijímáš orálně a můžeš u toho mít blažené pocity. Na dítě jste s taťkou v posteli (nebo jinde). Blažené pocity jsou taktéž (většinou). Ve stadiu, kdy je vývoj (obého?) ukončen, jdeš k porodu, nebo na záchod. Uvolňují se endorfiny, držíš dítě v náručí, hovno nikoliv. Protože u dítěte se předpokládá vývoj a u hovna nikoliv. Taktéž je to s placentou, ta se sice používá k lékařským účelům, ale kojit ji nelze. Nebo o tom alespoň nevím:-) Tentokrát lze s blonckou jedině souhlasit. Jakmile se oprostí od utkvělých myšlenek o wopim a pravidlech literry, hned je to poznat :)) |
04.05.2006 19:22
Repulsion
|
Jinak musím všechny přítomné - ač nerad - znova odkázat na své dílo
Kadíš jak hrom!
které o této problematice poměrně vyčerpávajícím způsobem pojednává |
04.05.2006 19:26
Monty
|
Musela jsem se na to jít vysrat. :o)
Hovno samozřejmě nedržíš v náručí, hovno není ten produkt! Hovno je placenta!
Podívej, podle buddhismu je završení života v nirváně. Dosažení nirvány je smyslem existence, vysvobozením člověka.
Cestu, vedoucí k vysvobození, formuloval Buddha v tzv. ušlechtilé osmidílné stezce. Ta zahrnuje následující: pravé pochopení, pravé myšlení, pravou řeč, pravé jednání, pravý život, pravé úsilí, pravou bdělost a pravé soustředění. Ušlechtilá osmidílná stezka tvoří poslední ze čtyř vznešených pravd, jež lze pokládat za základní prvek buddhistické filosofie. Jde o pravdu o utrpení, o vzniku utrpení, o zániku utrpení a stezce, vedoucí k zániku utrpení.
Analogie se sraním je jasná jako facka.
|
04.05.2006 19:27
Monty
|
Wopi napsal(a): Tentokrát lze s blonckou jedině souhlasit. Jakmile se oprostí od utkvělých myšlenek o wopim a pravidlech literry, hned je to poznat :)) Pokud s tím souhlasíš, jsi hovno buddhista! |
04.05.2006 19:27
Wopi
|
Monty napsal(a):
Analogie se sraním je jasná jako facka.
Ano. Především PRAVÉ SOUSTŘEDĚNÍ. |
04.05.2006 19:28
Repulsion
|
Kadíš jak hrom, Monty, Kadíš jak hrom. |
04.05.2006 19:29
Wopi
|
Monty napsal(a): Pokud s tím souhlasíš, jsi hovno buddhista! No taky se obávam, že než dojdu nirvány, ještě pár salmonel schytam... |
04.05.2006 19:29
blondýna
|
Já se na to vyseru:-))
Hovno nemůže být placenta, protože placenta je plodové lůžko, lůžko, postýlka pro někoho. Hdyby bylo hovno placentou, muselo by to hovno mít děťátko. |
04.05.2006 19:30
Repulsion
|
Jinak hovny se hodně zabýval třeba Sigmund Freud. A samozřejmě Markýz de Sade. |
04.05.2006 19:30
Monty
|
blondýna napsal(a): Já se na to vyseru:-))
Hovno nemůže být placenta, protože placenta je plodové lůžko, lůžko, postýlka pro někoho. Hdyby bylo hovno placentou, muselo by to hovno mít děťátko. Děťátkem hovna je NIRVÁNA! Hovno je plodové lůžko VYKOUPENÍ Z UTRPENÍ! |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|