Téma #171
Autor:Repulsion
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:15.03.2006 16:09
Počet návštěv:5666
Počet názorů:181

Kolik prochlastáte? A jak?
Máte o tom přehled? Počítali jste to někdy? Mně to vychází na mě a mojí ženu na takových  cca 1500 Kč měsíčně, což dává 750 na jednoho, ale můj podíl bude určitě vyšší. To máme 18 000 ročně. No. To není zrovna zanedbatelné. Ale život bez chlastu si tak nějak nedokážu pořádně představit.

Do hospody sice skoro nechodíme, ale večer si rádi dáme panáka. Nejraději whisky. Nejsme nároční. Stačí nám Vat 69 z Makra za cca 200 Kč. No. Já si jednou-dvakrát do roka dopřeju nějakou tu single-malt n-letou (1000 - 1500 láhev - do dražších nejdu). Ta mi ale vydrží na půl roku. Pak rád gin-tonic - hlavně v létě. Nějaké to červené víno (spíš ke slavnostním příležitostem - kupuji v cenové hladině 150-200 za sedmičku). No a samozřejmě pivo. Ale toho není moc. Už jsem řek, že do hospody moc nechodíme.

A když už jsme u toho, co cigára? Já jsem v podstatě nekuřák - jeden balíček Samsona (90 kč) mi vydrží na měsíc i déle.

Počet úprav: 2, naposledy upravil(a) 'Repulsion': 15.03.2006 16:16.

Názory
19.03.2006 12:01
Confused Garth
Jo, a ještě něco.
Já jsem to sem nechtěl psát, protože spoustu lidí mě pak odsoudí jako alkoholika, aniž by mě stihla poznat. A mě to pak mrzí. Tak se to účelově a lehce pokrytecky snažím neřvat do světa. No.
19.03.2006 12:35
Shammann
Pakliže to zprůměruju
tak obyčejný mandarin
investuje měsíčně zhruba 1350 korun
19.03.2006 12:39
Confused Garth
Shammann napsal(a):
Pakliže to zprůměruju tak obyčejný mandarin investuje měsíčně zhruba 1350 korun
Nevím, zda je to možné považovat za investici.. ;)
19.03.2006 12:39
stanislav
Shammann napsal(a):
Pakliže to zprůměruju tak obyčejný mandarin investuje měsíčně zhruba 1350 korun
nevěř všemu, co tu čteš. mandarínové prochlastaj mnohem víc. ale po mandarínsku to zamlčujou. 1350,- Kč jim stačí tak maximálně na jeden večírek... :o)
19.03.2006 12:41
Confused Garth
Ale ne. Ty večírky jsou samozřejmě mnohem dražší. Já jsem se z toho pokusil vyextrahovat jenom tu částku, kterou dám za alkohol, který vypiju já. Samozřejmě v tom není to, že za někoho zaplatím, pochutiny, taxíky...
19.03.2006 12:46
stanislav
jenže většinou po nějakém večírku nejde nic moc extrahovat. v rámci lihové nálady se prostě spořit přestane, i když...

... některý mandarin zná i spořit. 

19.03.2006 13:27
stanislav
no. nechtěl jsem vás naštvat, mandaríni, já jen soudím podle sebe, že když jsem ještě nebyl abstinent, tak jsem toho prokalil mnohem víc než nějakejch hubenejch patnáct stovek měsíčně.
19.03.2006 13:36
Vích
Já bych rád v tomto pomalém maratónském tempu vydržel. Sprinteři zase tak daleko nedoběhnou, jak vysvítá z tvé zkušenosti..
19.03.2006 13:39
Confused Garth
Já kalím většinou jeden den v týdnu. V sobotu, i když jsou samozřejmě výjimky. A jak říkám, záleží, co všechno do "kalení" počítáš. Ty mejdany jsou samozřejmě mnohem dražší. A samozřejmě když jsem studoval, tak to bylo úplně jiný. Ale to jsem zas neměl peníze, takže jsem pil většinou jenom pivo a rum.
19.03.2006 13:40
stanislav
ovšem užil jsem si třeskutě, i když jsem tak trochu sprintoval. nebylo to jedno léto, ale řádka let... intenzivního večírkování... ovšem nemohu to nikomu doporučovat... jelikož jsem se dopracoval stavu, kdy jsem alkohol zcela zavrhnul.
19.03.2006 13:51
stanislav
na ČT 2 zrovna ukazovali pravýho čínskýho mandarína! tý jo. fešáček.
19.03.2006 15:06
Confused Garth
stanislav napsal(a):
na ČT 2 zrovna ukazovali pravýho čínskýho mandarína! tý jo. fešáček.
mandarini jsou hezcí kluci, však
19.03.2006 16:50
Hana
jen zatahuju dalšího do diskuze avízem a jinak to bohužel neumím :o)

už jo, už jsem se to naučila... ale zastavit už to nešlo :o)))
19.03.2006 17:19
splasenetrubky
jakožto nekuřák mám teď v zimě i díky 100% zakouřeným hospodám v okolí i významně sníženou potřebu návštěv těchto zařízení, páč mě pak ty dvě-4piva vyjdou na slušný bolehlav. Dám si občas rád nějaké pivko či víno, v zimě doma třebas svařák.... něco slivovice by se taky našlo, ale ta mi vydrží tak na "sto let.". V létě toho vypiju asi jako většina trochu víc, ale moje spotřeba za měsíc jde spíše do desítek, max stovek, než tisíců :). Nějak mi to nepřijde důležité, propíjet vydělané peníze. :o)

PS: jo a taky mám rád medovinu, mam na ni dobrej zdroj a jednou za rok doplnuji zasoby :))))
19.03.2006 17:23
stanislav
mně to přijde dokonale ujetý počítat peníze, co kdo propije.  :o)))
to spíš jsem kdysi počítal, kolik peněz utratím za věci zbytečný, jako jídlo a tak, a měl bych to radši vrazit do píva... Ták dnes jsem projed osum piv a tak, takhle na to správnej alkoholik musí jít! 
19.03.2006 17:28
Confused Garth
Já chci taky zdroj na medovinu.
19.03.2006 17:29
Hana
stanislav napsal(a):
mně to přijde dokonale ujetý počítat peníze, co kdo propije.  :o)))
to spíš jsem kdysi počítal, kolik peněz utratím za věci zbytečný, jako jídlo a tak, a měl bych to radši vrazit do píva... Ták dnes jsem projed osum piv a tak, takhle na to správnej alkoholik musí jít! 
jo, to jsem párkrát zaslechla našeho tatínka, jak říkal Elišce: nemůžu ti koupit tatranku, mám jen na dvě piva!!!
a při mém dotazu: hele, zbylo mi posledních padesát korun - co koupíme dneska na jídlo? - zazněla odpověď: no, nic - já už si za to koupil cigarety... :o))
19.03.2006 17:32
Confused Garth
No jo, Stanislav moudře dí. My to dělali úplně stejně.
19.03.2006 17:35
stanislav
že si tatínek koupil za penízky na papání cigarety! oj, to je pohnutá balada! uplně vidim ty hladový krčky v oblacích kouře ze Startek (Měrka píše startky s velkým s, kdybyste to náhodou někdo nevěděl)! 
19.03.2006 17:38
Hana
stanislav napsal(a):
že si tatínek koupil za penízky na papání cigarety! oj, to je pohnutá balada! uplně vidim ty hladový krčky v oblacích kouře ze Startek (Měrka píše startky s velkým s, kdybyste to náhodou někdo nevěděl)! 
startky my mívali k obědu i večeři často (je to ještě pohnutější balada, než to vypadá... :o(
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)