Téma #171 |
Autor: | Repulsion |
Fórum: |
Datum publikace: | 15.03.2006 16:09 |
Počet návštěv: | 5656 |
Počet názorů: | 181 |
Kolik prochlastáte? A jak? |
Máte o tom přehled? Počítali jste to někdy? Mně to vychází na mě a mojí ženu na takových cca 1500 Kč měsíčně, což dává 750 na jednoho, ale můj podíl bude určitě vyšší. To máme 18 000 ročně. No. To není zrovna zanedbatelné. Ale život bez chlastu si tak nějak nedokážu pořádně představit.
Do hospody sice skoro nechodíme, ale večer si rádi dáme panáka. Nejraději whisky. Nejsme nároční. Stačí nám Vat 69 z Makra za cca 200 Kč. No. Já si jednou-dvakrát do roka dopřeju nějakou tu single-malt n-letou (1000 - 1500 láhev - do dražších nejdu). Ta mi ale vydrží na půl roku. Pak rád gin-tonic - hlavně v létě. Nějaké to červené víno (spíš ke slavnostním příležitostem - kupuji v cenové hladině 150-200 za sedmičku). No a samozřejmě pivo. Ale toho není moc. Už jsem řek, že do hospody moc nechodíme.
A když už jsme u toho, co cigára? Já jsem v podstatě nekuřák - jeden balíček Samsona (90 kč) mi vydrží na měsíc i déle. |
|
Počet úprav: 2, naposledy upravil(a) 'Repulsion': 15.03.2006 16:16.
Názory |
15.03.2006 18:37
Monty
|
Tak já prochlastám málo, protože skrz tu špatnou ledvinu moc pít nemůžu, ale ta druhá otázka v názvu auditka mi něco připomněla.
Kdysi jsem přemejšlela nad tím, jak bejt permanentně v lihu za co nejmenší peníz a přišla jsem na to, že úplně nejlepší by bylo píchat si do žíly líh zředěnej nějakým fyziologickým roztokem, dalo by se to dávkovat podle promile, kdo by chtěl bejt jak ožralej, a bylo by to prakticky zadarmo. Jedinej problém je správný dávkování, protože permanentně nachmelenej člověk už nemívá tak jasnou mysl a pevnou ruku. Asi by musel mít připravený lahve s roztokem na dlouho dopředu a připravit si je ještě za střízliva. |
15.03.2006 18:39
Monty
|
No... my doma ve dvou ročně prohulíme, pokud dobře počítám, skoro 40 tisíc. To je jedna pěkná dovolená u moře, na kterou nejedem. Ale vůbec mne to nemrzí. Co tebe, Stanislave? |
15.03.2006 18:49
stanislav
|
nikotin je jedna z nejdůležitějších škodlivin. nedokážu si představit, že bych s kouřenim ustal. za alkohol utratim 0,- Kč!!!! ale ony limonádičky jsou dražší než pívo, takže takový vítězství to zas neni. |
16.03.2006 20:48
Raimund Jezu
|
Protože mám podlomené zdraví,tak kromě vína už nic jiného pít nesmím.A jenom tak na chuť 2 - 4 deci.Jak vypiju víc než litr, tak mně není dvakrát moc dobře, stáří je stáří. |
17.03.2006 11:26
Emmet_RAY
|
za chlast utratím kolem 3000 měsíčně, převážně za točená piva, kterých vypiju tak těch čtyřicet týdně minimálně, občas je podlejvám whiskou 7crown - protože panák stojí jenom 24 kč
momentálně mám ovšem alkoholovou pauzu, protože už mne přestalo bavit být pořád o nouzi a hladu (když má člověk 2500 měsíčně a propíjí pravidelně 3000, tak se to někde projeví). Do hospody jsem ale chodit nepřestal, jen tam piju Birelly, tak šest až osm za večer. Akorát mám strach, abych pak, až začnu zase pít, nezjistil, že jsem přišel o svou dlouho pěstovanou výdrž a nelízlo mne hned prvních šest piv.
cigartey kouřím značky Vice Roy a to patnáct denně |
17.03.2006 11:38
Repulsion
|
Nazdar Emmete. To jsem rád, že se konečně našel někdo, kdo to umí pořádně roztočit a nebojí se to přiznat. Jsem si říkal, tak tohle téma nebude vděčné a jak se tady každý hezky rozepíše - a ono hovno. Buď o tom lidi nemaj přehled, nebo se to stydí veřejně přiznat. |
17.03.2006 12:28
Shammann
|
Emmet je jasnej leader!
|
17.03.2006 12:36
Monty
|
Repulsion napsal(a): Nazdar Emmete. To jsem rád, že se konečně našel někdo, kdo to umí pořádně roztočit a nebojí se to přiznat. Jsem si říkal, tak tohle téma nebude vděčné a jak se tady každý hezky rozepíše - a ono hovno. Buď o tom lidi nemaj přehled, nebo se to stydí veřejně přiznat. Tak ono kdyby ses ptal před nějakejma deseti lety, to bys viděl leadera... :o))) |
17.03.2006 12:44
Repulsion
|
Pche, před deseti lety, to byl leader každej! Flašky od whisky, tequily, vodky, ginu, martini, vína a šampáňa jsme nestačili nosit do popelnice!!! |
17.03.2006 12:50
Shammann
|
he he |
17.03.2006 13:05
Repulsion
|
Tak jsem nějak najednou dostal chuť tequilu... |
17.03.2006 15:45
Monty
|
Repulsion napsal(a): Pche, před deseti lety, to byl leader každej! Flašky od whisky, tequily, vodky, ginu, martini, vína a šampáňa jsme nestačili nosit do popelnice!!! No jo, no.
Tak nezbejvá než přiznat, že jsme starý, odepsaný a trapně střízliví.
Mládí vpřed! Go, Emmet, go! |
17.03.2006 19:21
Vích
|
Pravda poslední dobou přestávám kouřit, jsem sociální kuřák, a jak lidi s cigaretama přestávají, má to na mě vliv, že já vlastně nechtíc taky. Jen na srazu Literry jsem si po dlouhé době dobře zahulil, padly tam 2 krabičky, když je s kým, je to radost. Alkohol je v přiměřeném množství vyloženě zdravý, mniši věděli, co spojuje lidi. Mám zvyk posledních 20 let jednou týdně zajít do osvěžovny. Podle cenové skupiny to tedy lítá mezi 1000 - 2000 za měsíc? To je asi jako za benzin. |
18.03.2006 11:12
Vladimír Ochrana
|
jsem nekuřák, takže v tomto směru mám vystaráno
o částce za alkohol přehled nemám, pivo občas, obvykle když je s kým jít na pivo, nestává se mi to často, více v létě, mám rád víno, to mi vychází tak na zhruba na jednu, vyjímečně dvě sedmičky týdně, panáky nepravidelně, buď proto, že je důvod a je s kým, anebo někdy v dobré náladě i sám, jen tak na radost ze života, ale není to často, tvrdý alkohol prakticky nekupuju, obvykle je to tak, že mi někdo z nějakého důvodu dá nějakou flašku, já ji postavím doma na knihovnu a po několika měsících začnu mít pocit, že tam stojí dlouho ... |
18.03.2006 11:22
stanislav
|
básník jednatel budiž nám vzorem! střídmost, šlechetnost a tak dál. jen to nekuřáctví je mi s podivem, vždyť u tvůrčích jedinců jest nikotin denním chlebem. podporuje je v básnickém úsilí. bičuje mozek, oblouzený inspirací. že to básník jednatel zvládá bez něj. to je pozoruhodné! |
18.03.2006 11:34
Vladimír Ochrana
|
no jo, stanislave, rokenrol, sex, kofein a alkohol v přiměřené míře jsou fajn, leč nikotin a drogy můj život naprosto míjí
co se šlechetnosti básníka jednatele týče, mám na to oblíbenou hlášku z divadelní hry Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho: "... jsem pouhý lidumil amatér, asi tak jako svatý Václav nebo Albert Schweitzer". :-) |
18.03.2006 12:17
stanislav
|
básník jednatel svatý Vladimír Václav Albert Ochrana Schweitzer. lidumil nekuřák
dobrá vizitka! hehe |
18.03.2006 12:21
Repulsion
|

|
18.03.2006 12:25
Shammann
|
pekelný portrét
(šel sis pak hrát s legem?) |
18.03.2006 12:25
stanislav
|
geniální reklama na LEGO!!!! hua hahahahaha |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|