Názory |
19.02.2006 14:44
Monty
|
Vích napsal(a): Vůbec mě nenapadá nějaká ještě horší písnička než tahle Kecy, a co třeba:
Jsi moje máma, moje máma
kterou já mám nade vše rád
jsi jak kouzelná víla
co mi dává
chuť se smát? |
19.02.2006 14:47
stanislav
|
nebo ta z toho autobusu, jak ji zpívá Bek. o té škodověnce... jak voní benzínem... |
19.02.2006 14:53
Monty
|
stanislav napsal(a): nebo ta z toho autobusu, jak ji zpívá Bek. o té škodověnce... jak voní benzínem... Myslíš tuhle?
Sedí motýl na patníku, odpočívá si,
žádný vítr, milé slunko, krásné počasí
náhle ho to sfoukne dolù s velkým rámusem
a jenom ta píseň zbyla za autobusem:
Ta bílá dálka to je láska má
já jedu k ní a ona vstříc mi běží
náš cit má miliony HP
mezi námi všechno klape
v rytmu jediném
-ona mi voní benzínem!
Dálka je píseň kterou mám tak rád
má tisíc slok, má tisíc kilometrù
na plný plyn ji motor zpívá
ona ve mně rozehřívá - srdce mé,
na velký výkon stavěné!
I kdybych měl maharadžu vozit na slonu
na tom vzácném - na bílém - o velkém výkonu
a kdybych i dvacet perel za tùru měl brát
- odmítl bych, vždyť já mám svou škodověnku rád!
Ta bílá dálka to je láska má
já jedu k ní a ona vstříc mi běží
náš cit má miliony HP
mezi námi všechno klape
v rytmu jediném
-ona mi voní benzínem!
Dálka je píseň kterou mám tak rád
má tisíc slok, má tisíc kilometrù
na plný plyn ji motor zpívá
ona ve mně rozehřívá - srdce mé,
na velký výkon stavěné!
|
19.02.2006 14:57
stanislav
|
to je ona. nejlepší je ta pasáž se slonem. a srdce na velký výkon stavěné. ho vidim, jak u toho má tu pusu od ucha k uchu, ten trumpeta. :o) |
19.02.2006 15:01
Monty
|
stanislav napsal(a): to je ona. nejlepší je ta pasáž se slonem. a srdce na velký výkon stavěné. ho vidim, jak u toho má tu pusu od ucha k uchu, ten trumpeta. :o) Ano, je to velmi kvalitní píseň a Pepíček Bek v té roli podal neméně kvalitní výkon. Velký výkon, na jaký byl stavěnej. |
19.02.2006 19:46
Vích
|
já myslel smutnou, ty vaše jsou moc veselý.. |
19.02.2006 22:29
Monty
|
Vích napsal(a): já myslel smutnou, ty vaše jsou moc veselý.. Mno, tak když jsem byla dítě, kamarádky tatík našel někde ve sběrnejch surovinách sešit s písničkama a nalepenejma obrázkama zpěváků ue 60tých let a dal nám to, a mj. tam byla píseň "Mrzáček":
Na dvorečku malém
je slyšet křik a smích
přibelhalo se tam malé
děvčátko o berlích
Chtělo si také hrát
šlo proto k dětem blíž
bylo však odehnáno
že je jen na obtíž.
Jedné noci strašné
anděl si je k sobě vzal
a ret malého dítěte
naposled zašeptal:
Maminko, až budu v nebi
smím si tam s andílky hrát?
Nebudou říkat, že jsem mrzák
že jim mám pokoj dát?
|
19.02.2006 22:30
Monty
|
A mimochodem, jsem teď koukala na bleskove.cz na seznam kandidátů do Vyvalených a je tam nějakej Vích, muzikant z Prahy, to jseš ty? :o) |
19.02.2006 22:37
Confused Garth
|
Monty, to je dost děsná písnička. Navíc smutná. Děsná a smutná. Já dneska asi neusnu. |
19.02.2006 22:44
Vích
|
Jo ta už je horší, tam už té naděje moc není, ta by se mohla Barbarovi líbit.
Ne to nejsem já, v mládí jsem hrál sice na mandolínu, ale rodina pro to neměla pochopení.. ani se jim nedivim :). |
19.02.2006 22:54
Monty
|
Confused Garth napsal(a): Monty, to je dost děsná písnička. Navíc smutná. Děsná a smutná. Já dneska asi neusnu. Jéžišku, tak to buď rád, že si tu druhou smutnou nepamatuju celou. Ale vím, že se jmenovala "Květinářka" a začínala:
Ulicí města šel mladý pán
hezké děvčátko volalo naň:
Kupte mé kvítí, co prodávám
nemocnou mámu já doma mám.
Pak šlo v podstatě o to, že ji vzal k sobě domů, ošukal a opustil, byť jí sliboval lásku až za hrob a přišlo finále:
Ulicí města šel mladý pán
hezké děvčátko volalo naň:
Kupte mé kvítí, co prodávám
na pohřeb mámy vydělávám. |
19.02.2006 22:56
Confused Garth
|
Ta je o trošku optimističtější. |
19.02.2006 22:56
Monty
|
Vích napsal(a): Jo ta už je horší, tam už té naděje moc není, ta by se mohla Barbarovi líbit.
Ne to nejsem já, v mládí jsem hrál sice na mandolínu, ale rodina pro to neměla pochopení.. ani se jim nedivim :). ¨
Jak jsi probůh přišel na mandolínu, když se řekne mandolína, tak si vzpomenu na starej českej film "Dívka v modrém", jak ten převlečenej týpek s mandolínou leze za Lídou Baarovou oknem a má ty šílený shrnutý podkolenky... |
19.02.2006 22:57
Vích
|
jo, to je taky doják |
19.02.2006 22:58
Monty
|
Confused Garth napsal(a): Ta je o trošku optimističtější. Jako myslíš, že smrt matky, nejspíše ženy ve středním věku (když má dceru vhodnou k osouložení), je OPTIMISTIČTĚJŠÍ než smrt malého mrzáčka nebo co? |
19.02.2006 23:01
Vích
|
Našel jsem tátovu mandolínu u dědy na půdě a hrál na ni Komáři se ženili, asi tak před válkou balili holky.. já nic. |
19.02.2006 23:03
Confused Garth
|
Nesrovnávám smrt matky a mrzáčka, ale písničky. Ta první je prostě větší doják. |
19.02.2006 23:04
Monty
|
Vích napsal(a): Našel jsem tátovu mandolínu u dědy na půdě a hrál na ni Komáři se ženili, asi tak před válkou balili holky.. já nic. Tak ono balit holky na "Komáři se ženili"... to by holky musely bejt buď hodně velký recesistky, nebo by jim muselo být kolem pěti let. :o)
Měl jsi dát nějaký prudce moderní trendy flák a měl bys je rázem omotaný kolem... mandolíny. :o) |
19.02.2006 23:05
Monty
|
Confused Garth napsal(a): Nesrovnávám smrt matky a mrzáčka, ale písničky. Ta první je prostě větší doják. No, to asi jo. Ta druhá už je i taková lehce erotická, že jo. I když je tam ten pohřeb. Myslím teda, že je erotická v tý pasáži, kterou si nepamatuju. Zkusím to najít na netu. |
19.02.2006 23:06
Confused Garth
|
Já jsem na mandolínu uměl humoresku a pár dalších jednoduchých skladeb. Ale jednou jsem ji v opilosti vrátil a tím skončila moje dráha solového mandolinisty. |