Téma #1215
Autor:Alan Marceau
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:15.11.2009 18:32
Počet návštěv:3717
Počet názorů:91

Média v roce 90
Píšu teď něco do školy a hrozně by mě zajímalo, jak to bylo s médii těsně před revolucí a po ní. Vy, pamětnicí, co jste tehdy četli za časopisy, noviny, knihy, na co jste koukali v televizi, co jste poslouchali v rádiu a tak?? Jaký čtivo vás těsně po revoluci nejvíc potěšilo? Děkuju.

Názory
23.11.2009 21:48
stanislav
média sou fajn, koukáme na prima cool, supr seriály... :o))

frejzr a érl... božský týpci... :o)
23.11.2009 22:04
HanaKonvesz
bříza napsal(a):
stanislav napsal(a):
on ale machiaveli doopravdy nebyl intrikán či manipulár, či jak je to pod pojmem machiavelismus vykládáno, v tom je ten průser.  
Proboha - to je (a byla) přeci totálně nepřípadná poznámka! Já se přece nehádám o podstatu Macchiavelliho myšlenkových proudů - já pouze respektuji, že chtějí -li se lidé o něčem domluvit, mohou v zájmu srozumitelnosti jeho jménem nazvat nějaký fenomen! Podobně, jako pojmenovali zmíněný "Sadismus", kterýžto termín si od té doby žije vlastním životem, odděleným od osudu svého původního nositele. V ten moment se z něj totiž stává definice a je totálně lhostejné, jestli a co kdo jak kdysi myslel, nebo nemyslel.
(Vysvětli prosím Haničce, že jsme se bavili o Koukolíkovi - než mě utluče svým diplomem z Macchiavelliho ... ;). Já na to nějak nemám sil ... )
zdůraznila jsem, že definice slova macchiavelismus má několik verzí stejně tak je to jeden z nejzneužívanějších argumentů. ty mi závidíš ten diplom břízo nebo proč vo tom tlacháš? já mluvila vo zkoušce. já vím, že tě aristokratka s nejstarší univerzitou na světě fascinuje, ale ten projev břízo... takovej trošku buranskej, no.
23.11.2009 23:40
stanislav
mě tedy aristokratka vystudovavší Boloňskou universitu fascinuje. jako kdybys fascinovala i břízu, to by jako nebylo nejlepší... :o))
24.11.2009 08:25
bříza
HanaKonvesz napsal(a):
... já vím, že tě aristokratka s nejstarší univerzitou na světě fascinuje, ale ten projev břízo... takovej trošku buranskej, no.
.... nic si z toho nedělej. Jakou Tě Příroda stvořila, taková jsi. Ani horší, ani lepší, než ostatní.

Je príma, že jsi zdůraznila, že na pojem macchiavelismus se lze dívat různě, když jsem to předtím naznačil. Jeden by si toho nemusel všimnout. Své vzdělání, jako argument jsi uvedla sama. Osobně Ti opravdu nezávidím.
24.11.2009 12:28
stanislav
závidět je ošklivý. to je jasný. a jsme všichni dítka Boží. je to tak. 
02.12.2009 20:46
Wiki
Těsně před revolucí , tedy několik let, jsme četli Mladou Frontu, Svobodné Slovo kteréžto nebyy bulvárními médii Melodii, chodili jsme do filmového klubu na hoch umělecké filmy a mysleli jsme si, bůh ví co, nezažíváme, Každý týden ve čtvrtek jsme čekaLI na nově vydávané knihy a když jsme sehnali trošku avantgardu v uvozovkách, bli jsme šťastní.
Samizdatem jsem hltali Hraběte,choodili na tajné koncerty Hutky atd.
Divadlo Járy Cimrmana byl vrchol úletu.Když jsme sehnali desku Vpodňanskýho, Oldfielda, genesis....to byly časy....
Prostě, byli jsme šˇatsttní z každé knížky, kterou jsme marně sháněli, z filmu, který nebyl běžně k mání a z folkařů, kteří zpívali proti režimu, byly to ÚŘASNÝ ZÁŽITKY, DNESKA SE JIM NIC NEVYROVNÁ,
v podstatě za každý kulturní úlovek jsme byli tak šťastní, jak dneska nedokážem být.
Komunisty nenávidim, mimochodem, aby bylo jasno.
02.12.2009 20:47
stanislav
mně vyhovuje spíš současnej stav, kdy si můžu sehnat, co chci.
02.12.2009 23:27
Alan Marceau
já jsem taky šťastnej, že toho je tolik k mání...
[ << ] [ < ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)