Téma #108
Autor:Humble
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:18.07.2005 11:43
Počet návštěv:5808
Počet názorů:151

Je LiTerra zaprděná?
Necítíte ten důvěrně známý odér?
Co by to jen mohlo být...
Anaerobní proces rozkládající značky HTML?
Mohutný výron intelektuálna?
Důsledek nutriční hodnoty vtipné kaše?
Metanové pižmo grafomanských výpotků?
Zápach mršiny literární kritiky z Tarpejské skály svržené ramenními poplácávači?
Poznámka:
Poslední dva body brilantně rozvedl Repulsion ve svém rozboru.

Počet úprav: 2, naposledy upravil(a) 'Humble': 18.07.2005 16:48.

Názory
20.07.2005 14:23
Pišta_Hufnágl
Merle: Já si zvyknul za dva měsíce. Tys to nedokázal za dva roky :))))))))))
20.07.2005 14:33
stanislav
klub je hezká věc, ale krapátko i nadbytečná, od čeho jsou zprávy, avíza, oblíbení autoři, ty archivy a poznámky a podobně, sdružovat se je lepší neorganizovaně, dle mého...
ale klub psychotiků bych asi v žádném případě neodmítnul a vlez do něj mezi prvníma...
a jestli to je na písmáku, tak to přeci vůbec nevadí, dyť Lyrda by pindal, i kdyby to tady všecko bylo přesně naopak než na písmáku...
20.07.2005 14:34
Merle
pišta: tak tebe prudil, že kopíruješ písmáka? no, zvládnuls to fakt rychle :)
20.07.2005 14:35
Humble
Klub uživatelů kapalného ethanolu by možná taky nebyl od věci :o)
20.07.2005 14:58
Pišta_Hufnágl
Merle: Já byl dokonce obviněn, že jsem obšlehnul písmáka, a spolupracoval na vývoji Artelieru. Byť vrcholem mého programátorského umění je vložit obrázek... :)
20.07.2005 15:05
Merle
pišta: mezi být obviněn a být dva roky průběžně pruzen vidím trochu rozdíl, ale budiž

faktem je, že nemáme v úmyslu kopírovat písmáka. sice v radě už zazněl názor, že by se mělo cosi jako kluby, kroužky, společenstva vytvořit - ale zatím to tak nevypadá.
20.07.2005 15:09
Humble
Merle: Něco takového tu ale už v podstatě vytvořeno je - veřejné archívy. Kdyby se jen recykloval kód, přidala se k tomu klubová diskuse (což by se mohlo přidat ke všem archívům) a přifařilo jako další položka k archívům, bylo by to v pohodě. Co si o tom myslíš? :o)
20.07.2005 15:22
Merle
humble: klub jako opravdu klub by toho chtěl trochu víc (včetně pořádný analýzy). založit si vlastní diskuzi nikdo nikomu nebrání v diskuzích, ale až na pár pokeců a letní flirt se k tomu nikdo nemá...
20.07.2005 15:27
Pišta_Hufnágl
Merle: No těžko ohledně tohoto můžu být pruzen soustavně, když tomu skutečně nerozumím ani za mák... :) Ale také si užívám svoje, neboj.

Myšlenka rekonstrukce archivů mi přijde zajímavá - podle mého by stačilo zavést funci registrace více nicků k jednomu archivu, provázat avíza, a bylo by splněno.
20.07.2005 15:29
Humble
Pišta: No dyk tohle už funguje u veřejných archívů - akorát že to jsou takové ty zlaté fondy, nápovědy apod., které zakládají pouze admini. Tak, jak to navrhuješ, je to jenom o položce v menu a přístupových právech pro všechny :o)
21.07.2005 20:18
Big_George
Je fakt, že kluby ve smyslu prostoru, kde se podbně prdlí "členové" mohou věnovat intenzivně svým úchylkám. tu docela chyběj - se slzou v oku vzpomíném zejména na klub divnovědců - ostatně na kožním taky nebylo špatně....
21.07.2005 20:37
Pavla
a klub loupačů a pojídačů strupů (zejména z kolen)!
ach jejej, kdeže loňské sněhy jsou...
21.07.2005 21:16
Humble
...a Ziggyho nelétající šapitó šašků v důchodu :o)

Jo, v klubech se krásně prdělo :o)
25.07.2005 12:43
Endif
Archív/Veřejné archívy - tlačítko "Nový archív".... jak prosté :)
25.07.2005 14:34
karel_letoun
Pavla napsal(a):
No fuj, ty seš ale prase ...
15.08.2005 15:07
hurvinek
karel_letoun napsal(a):
Pavla napsal(a):
No fuj, ty seš ale prase ...
kdyz nekdo nevi ktera bije... mlceti zlato
22.08.2005 13:27
midiman
Doprděno jest. Amen.

Anebo snad ne? Kdy se zase objeví další nářek nad úrovní atd.?

Ale že to byl místy hodně nudný zápisník, tahleta diskuze. A místy docela zábava. A já se považoval za grafomana ... už mlčím :-).
22.08.2005 13:31
Humble
Všichni jsme grafomani :o)
22.08.2005 14:04
midiman
Humble napsal(a):
Všichni jsme grafomani :o)
V tomhle máš pravdu určitě... hmm, ale to je dost málo, jen tak přitakávat. Tak aby se projevilo moje grafomanství, malinko obhajoby Literry:

Literra je možná zaprděná, možná není pozorovatelné zvyšování kvality příspěvků - to bych ani neočekával, protože kdo se dostane dejme tomu "nad Literru", přestane sem asi postupně chodit a jeho místo v tomto prostředí zaujme někdo jiný... Lidi přicházejí a odcházejí, že. Ale v zásadě není příliš poznamenaná intelektuálníma plkama a jen málo grupováním (neplést s gruppensexem!).
Oproti tomu Totem mi připadá jako studentský klan, případně několik klanů, kde se hraje na nějakou vysokou úroveň, a přitom, systém bodování, pchá, vždyť je to strašně subjektivní. Copak je tvorba nějaká soutěž?

Kolikrát jsem si říkal, jakpak by asi dopadlo nějaké dílko dejme tomu skutečně hodně tištěného, léty prověřeného autora - kdyby se tady ocitlo v plné kráse a nebyla by to zrovna na první pohled rozpoznatelná proláklina, jakpak by to asi skončilo? Možná míň tipů, než... ale raději mlčím.

S tipy by se mělo šetřit - souhlasím, to ale záleží na tom, jaká bude nasazená celková laťka - ta je na Liteřře dost nízko a kdejaké dílko nachytá nějaké ty tipy. A co s tím naděláme?

Dokud bude Literra literární země a bude postavená tak jak je, musí se počítat s grafomanií a balastem. A osobní zpovědi a výlevy srdce, to mi nevadí - když nic jiného, dost často v tom bývá aspoň otisk člověčiny.

22.08.2005 14:37
Humble
Já bych LiTerru charakterizoval jako společensko-literární server (když budu našemu grafomanství hodně fandit, napíšu "literárně-společenský"). Nejde jen o to psaní, ale možná hlavně o to plkání. To není nic proti ničemu, jde o to se bavit.

Kvanta nových dílek většinou nevalné úrovně ovšem zabíjejí i tu společenskost - plkat pod stovkou děl současně se prostě nedá. :o)

Myslím, že by se obecně mělo víc číst ostatní a míň psát.

Pokusy dát na literární server dílko prověřeného autora různým způsobem proběhly - pamatuji na Puškinovu báseň umístěnou na Písmáku. Tipů dostala opravdu prachmálo, ale je to pochopitelné. Nejde jen o to napsat geniální dílo, je třeba ho také prodat - komunikovat s ostatními, číst jejich věci atd.

LiTerru nehaním, chraňpřírodo, nakonec i tuhle diskusi jsem vyvolal jen jako reakci na dle mého názoru ne zcela korektní osočování tohoto serveru.
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)