Téma #108 |
Autor: | Humble |
Fórum: |
Datum publikace: | 18.07.2005 11:43 |
Počet návštěv: | 5657 |
Počet názorů: | 151 |
Je LiTerra zaprděná? |
Necítíte ten důvěrně známý odér?
Co by to jen mohlo být...
Anaerobní proces rozkládající značky HTML?
Mohutný výron intelektuálna?
Důsledek nutriční hodnoty vtipné kaše?
Metanové pižmo grafomanských výpotků?
Zápach mršiny literární kritiky z Tarpejské skály svržené ramenními poplácávači?
Poznámka:Poslední dva body brilantně rozvedl Repulsion ve svém rozboru. |
|
Počet úprav: 2, naposledy upravil(a) 'Humble': 18.07.2005 16:48.
Názory |
18.07.2005 13:02
Emmet_RAY
|
zápach mršiny
a já nejsem resuscitátor |
18.07.2005 13:05
Humble
|
to po Tobě ani nikdo nechce :o) |
18.07.2005 14:14
jan-ek
|
Jo, hádám, že to poslední je správně... |
18.07.2005 14:26
Repulsion
|
Metanové pižmo a zápach mršiny. |
18.07.2005 14:28
jan-ek
|
Aha, výpotky jsem nějak přehlíd, to bude tím, že se občas potím. |
18.07.2005 15:21
Humble
|
Repulsion napsal(a): Metanové pižmo a zápach mršiny. Ehm, tyhle dva body jsem sem chtěl dát, ty zbylé jsou omáčka, jelikož se mi to zdálo moc krátké :o)
Pokládám (zcela neorižinelní, jelikož pomnohokráte opakovanou) řečnickou otázku:
Stojí vůbec někdo o vpravdě objektivní kritizování?
A abych nebyl za svatouška, Tys mi taky kdysi cosi pěkně zdrbnul, přičemž zapravdu jsem Ti dal až s delším odstupem. Moje okamžitá erekce spočívala v tom, že jsem vyhledal Tvá dle mého soudu nejslabší díla a vrátil Ti to :o))) |
18.07.2005 15:34
Emmet_RAY
|
na Liteře nemá cenu pokoušet se o objektivní kritiku, tady většina lidí stojí o přátelské polácávání, jinak by totiž bylo nutné říct, že devadesát procent toho co píše Čekanka nebo Pavla jsou jenom takové zápisky z deníčku bez větších literárních kvalit
v poezii jsem si všiml pouze jedné slušné autorky - Hester
ono je to možná tím, že na to koukám blbě, protože na Totemu už je osm doporučení jistým ukazatelem kvality, jenže tady dostane osm tipů cokoli
atd
ostatně Literru jsem přirovnával k ZOO a Totem k džungli
a džungle je mi osobně sympatičtější |
18.07.2005 15:34
Igor_Indruch
|
Humble napsal(a): Stojí vůbec někdo o vpravdě objektivní kritizování? Tato otázka je irelevantní - viz. Repulsion manifesto III, Rady grafomanům, bod 5:
Pište kritiky. Nejlépe negativní kritiky. Nikoliv kvůli ostatním, ale hlavně kvůli sobě. Napsat kritiku totiž vyžaduje nevnímat cizí text jen první signální, ale doopravdy se nad ním zamyslet. Pokud vám autor či jiný grafoman začne oponovat, tím lépe. Začnete svůj názor hájit, takže vás to donutí ještě více se soustředit na dané dílo. Možná vám bude scházet „munice“ a tak budete muset nahlédnout do odborných příruček či si trošku zasurfovat po netu, abyste si doplnili vzdělání. Porostete. Navíc, když budete ostatní kritizovat, začnete si dávat pozor, aby vás nemohli kritizovat za totéž. Vaše tvorba se začne zlepšovat.
|
18.07.2005 15:37
Emmet_RAY
|
ano.. a zrovna nějaké skvělé a úderné kritiky pana Indrucha si nepamatuju, naopak se účastní stejného četu jako ostatní, mám ten dojem |
18.07.2005 15:43
Igor_Indruch
|
Emmet_RAY napsal(a): ano.. a zrovna nějaké skvělé a úderné kritiky pana Indrucha si nepamatuju, naopak se účastní stejného četu jako ostatní, mám ten dojem Pan Indruch tady teď nějakou dobu vůbec nebyl, pak tu žil jako Repulsion, nějakou dobu se k dílům vůbec nevyjadřoval, potom pár kritik napsal. Byly ovšem doby, kdy pan Indruch kritizoval, až se hory zelenaly :o)) |
18.07.2005 15:49
Humble
|
Repulsion: safra, tu Tvojí věc jsem jaksi přehlédl.
Nepište tolik. Kdo má ty vaše sračky pořád číst? Tlačí-li vás myšlenky, nebojte se je nosit chvíli v hlavě. Mazlete s s nimi a nechte je uzrát, než je vyplivnete na papír nebo do počítače. Máte-li strach, že něco zapomenete, dělejte si poznámky. Ale nemusíte vždycky stvořit "dílo" na jeden zátah. Zkuste si osvojit určitou "tvůrčí" disciplínu. Automatické psaní je samozřejmě také metoda, ale pravdou je, že jen málo takto vzniklých děl má nějakou hodnotu.
Pod tohle se bezvýhradně podepisuju. |
18.07.2005 16:03
Humble |
|
18.07.2005 16:06
Emmet_RAY
|
Igor_Indruch napsal(a): Emmet_RAY napsal(a): ano.. a zrovna nějaké skvělé a úderné kritiky pana Indrucha si nepamatuju, naopak se účastní stejného četu jako ostatní, mám ten dojem Pan Indruch tady teď nějakou dobu vůbec nebyl, pak tu žil jako Repulsion, nějakou dobu se k dílům vůbec nevyjadřoval, potom pár kritik napsal. Byly ovšem doby, kdy pan Indruch kritizoval, až se hory zelenaly :o)) "Jó.. za mlada, to jsem bývala krasavice," povídá babička s povzdechem a jízlivě dodá, jak Vomáčková od vedle zase přibrala..
|
18.07.2005 16:09
Humble
|
Emmet_RAY napsal(a): "Jó.. za mlada, to jsem bývala krasavice," povídá babička s povzdechem a jízlivě dodá, jak Vomáčková od vedle zase přibrala.. Bejvávalo, teď už si halt s Igorem domlouváme ty knajpy :o) |
18.07.2005 21:33
hunk
|
Srovnávám dva servery.
Literra je zaprděná - Totem je zapšklý.
Na Liteře není valného umění, na Totemu už vůbec. (Mluvím o psaní...)
Na Liteře je kamarádšoft na Totemu mafie.
Na Totemu nikdo psát neumí, na Liteře nechce.
Na Totemu není kritika - na Liteře není kritika.
Na Liteře ani na Totemu nesedí v adminských rolích ani podprůměrně talentovaní amatérští umělci.
TAK ČEMU SE FURT DIVÍTE??? COPAK TO SNAD NEVÍTE? |
18.07.2005 23:23
stanislav
|
Já grafomany miluju, proto sem lezu.
K čemu furt nějaký kritiky? Kdo chce umět psát, ať se to naučí sám!
Kdo je věčně zvědavej na nějaký pseudomoudra pseudoliterátů?
A miluju přiblblý hádky. proto mě štve, že servery svý kecaly vyháněj...
...a spíš inklinujou k nudě klidného provozu bez šarvátek.
Nejkrásnější na internetu byly vždy pomatený nápady třeba Lyryka, kolem kterých se strhla mela, jenže to to ještě nemohl vymazat...
jakmile nějakej člověk může druhýho napadnout seshora, je zle.
Já bych byl nejradši, kdyby žádný adminové vůbec nebyli, nějaký blokace, jasoňové a jiný piškuntálie, to by bylo teprve tóčo... a pohodička...
A s tou zaprděností by to měla vymyslet blondýna, ona tenhle pojem zavedla. :o))
|
18.07.2005 23:36
Igor_Indruch
|
stanislav napsal(a): K čemu furt nějaký kritiky? Kdo chce umět psát, ať se to naučí sám!
Dyk právě - jak vyplývá z výše uvedeného pátého Repulsionova přikázání, jest psaní kritik jedním ze způsobů, jak se zdokonaliti v psaní. A taky bych se bez jasoňů a podobných piškuntálií obešel. Co je to za server, kde slušný člověk nemůže pořádně napsat ani PIČA, aniž by ho hned nějak neokleštili! |
18.07.2005 23:49
stanislav
|
zdokonalovati se v psaní?
já tohle moc nepropaguju.
je to sice jen a jen můj náhled, ale nejlepší a nejsrandóznější dílka jsou ta nedokonalá, upřímně grafomanská. jakmile jednou tohle člověku zachutná, už z literárního serveru nezmizne, dokud ho někdo nevyfakuje.
nějakej borec, kterýmu jde o čistotu, nudu, vyšší hodnoty a řádný (bez urážek, hádek a výsměchů různých a pod.) chod serveru.
na dobrou literaturu jsou knihy, na různé psychopatické, psychotické, neurotické, historkovité a jiné výkřiky literární servery. odhadovat, nakolik komu hrabe, je tady to nejlepší. :o)))
|
18.07.2005 23:51
Igor_Indruch
|
A co když jde někomu o bordel, srandu a hodnoty? |
18.07.2005 23:59
stanislav
|
hodnoty? jako jaký? nevšims sis postmoderny a bezbřehé plurality vůkol? kde žiješ? :o))
tahat desatero do jakýkoliv literatury, i týhle zcela amatérský, je jasnej konec a krok zpátky.
nejlepší je nechat každýmu jeho hodnoty či nehodnoty, ať si je hájí, brání nebo sere na ně, pakliže ti nejde fyzicky po krku, a to se tady jaksi stát nemůže... tady je všechno jen virtuální a pro nezblblé zcela neškodné. taková hra jakási. nic jinýho. :o) |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|