Dílo #43116
Autor:nudlová polévka
Druh: Tvorba
Kategorie:Próza/Miniatura
Zóna:Jasoň
Datum publikace:27.09.2007 11:22
Počet návštěv:5530
Počet názorů:47
Hodnocení:17 2 1 3
Patří do sbírky:promluvy divoženky
Patří do archívu:<Soukromý> Shari: ňam ňam

Prolog
 
křehký skořápkový pád

 zrovna jsem seděl pod naklánějícím se lesem a pozoroval slepičí vejce. procházelo se přede mnou a zpívalo prostonárodní písně.

  pohladila mě ve vlasech, přisedla ještě blíž a chytila kolem pasu. chvíli jsme mlčky seděli a pozorovali potulující se, teď už prasklou skořápku.

„je pěkné začínat nový život.“

„ale už ne tolik, když se musíš probourat skrz tvrdou slupku. už od začátku překonávat překážky. ptáci to nemají tak jednoduché.“

„narozdíl od lidí, máš pravdu, dítě si pár měsíců hoví ve vyhřívané placentě, pak už nemusí nic, než se nechat vyndat císařským řezem. už se ani nemusí tlačit, to zvládnou jiní.“

 hned poté se svlékla a chvíli lezla po čtyřech napříč loukou. když se vrátila, byl její oděv plný skořápek, které vedle mě urovnala na hromádku a šla se do lesa oblepit smůlou. polepila si skořápkami celý hrudník, břicho i nohy.

„můžeš mi prosím oblepit záda? já si tam pořádně nevidím a ani nedosáhnu.“

„tak se otoč. proč sis vlastně nechala koukat prsa?“

„abych si za letu mohla mnout bradavky a za pádu svádět jiné dravce.“

 lepil jsem kousek za kouskem.

„copak nebudem padat spolu?“

„vždyť se mnou nechceš ani líhnout, nejsi na mě dost hodný.“

 záda už byla úplně polepená. rozeběhla se směrem k nedaleké skále. pak se vrátila. lehla si na záda. skořápky se jí pod tlakem zaryly do kůže a vyjekla bolestí. kleknul jsem si k ní, svléknul se a začal se s ní milovat. zarývala mi nehty do kůže, kousala mě bez přestávky do ramen, pak vyběhla znovu, zatímco já jsem úplně zničený ztěžka dýchal a chladil si vlažnou trávou četné škrábance. leželo se mi dobře.

 tentokrát spadla sama.

 

Epilog
 

Počet úprav: 1, naposledy upravil(a) 'nudlová polévka', 27.09.2007 19:04.

Názory čtenářů
30.09.2007 22:19
nudlová polévka
 
way napsal(a):
anebo... Recept pro silné (nátury a žaludky). Vezměte jednoho pořádného švába, marinujte ho den ve víně, osmažte v loji a ochuťte čokoládou. Úplná delikatesa, tvrdí čínský list Jang Čcheng. Švábi, z nichž sestavil jídelníček nejmenovaný německý biolog, jsou výživnější než hovězí maso a nabídku lze různě obměňovat. Patří k ní například smažení švábi, švábí lívanečky nebo jen švábí kaše. „Připravený podle správného receptu může být šváb vítaným pokrmem u rodinného stolu“, dodal list. Dlužno podotknout, že v Číně dosahují švábi délky i několika centimetrů a zřejmě získávají stejně dobrou kulinářskou pověst, jakou již mají v Kantonu na jihu země hadi, psi, škorpióni či další podobné lahůdky.
už je mám téměř slíbené a recept jsem samozřejmně doporučil dál:)
30.09.2007 22:31
viollet
vsak ty mas to kousani rad! :)
a nerikej, ze ne.. :D
30.09.2007 22:34
nudlová polévka
 
viollet napsal(a):
vsak ty mas to kousani rad! :) a nerikej, ze ne.. :D
no jo, tak mám:)
[ << ] [ < ]

Přidat názor        ...nápověda k hodnocení
Avízo:
Anonym neuděluje tipy Skrytý názor

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)