Téma #988 |
Autor: | narvah |
Fórum: |
Datum publikace: | 30.12.2008 07:12 |
Počet návštěv: | 5714 |
Počet názorů: | 197 |
Historie serveru Literra |
Myslím, že by nebylo úplně od věci, kdyby pod ikonkou "o serveru" byla zařazena také kolonka, která by shrnovala historii serveru. Mě třeba by zajímalo, kdy, kým a proč byl server založen, následně pak kterým uživatelům serveru a v jakých letech vyšla sbírka a tak. Údaje by mohly být postupně doplňovány. Pokud by byla ze strany vedení serveru pozitivní reakce, můžete sem zmíněné informace začít psát.
Je třeba dbát o kulturu liderky jakoo! |
|
Názory |
30.12.2008 12:37
nesmrtel
|
patafyzik napsal(a): To, že má něco nějakou tvář, neznamená totalitu. Přesně, pokud jsi u někoho na návštěvě, respektuješ hostitele, pokud zlobíš, záleží na jeho toleranci. Když se ti místo ani tvář nelíbí, najdeš jiné. |
30.12.2008 12:38
M. T. Eichman
|
tak jo... to s tou totalitou jsem přehnal.
ale svý další dílko zařazovat do zóny nebudu. jsem zvědavej jako... abych pak nemusel odvolávat to odvolání. :-)
jináč jsem si vzpomněl na jeden zasvětitelský "erotický" román... zelená kobyla od aymého. jako předpubertální výrostek, stižený chřipkou a znuděný doma jsem to vytáhl z knihovny rodičů a začal pochytávat rozumy. taky to byla pro mě dost důležitá knížka (vedle toho již profláklého kafky a jeho povídek), když se dívám na témata svých miniatur. :-) |
30.12.2008 12:39
narvah
|
já óny drsoň a jasoň pochopil jako možnost volby uživatele, co chce číst |
30.12.2008 12:41
bříza
|
M. T. Eichman napsal(a):
třeba zóny... to mi přijde zbytečný, k něčemu naprosto tak marnýmu na písmákoj nikdy nedošli. je to spektákl... zbytečný ohýbání hřbetu.
nebo máte pocit, že všichni mladí dnes čtou? nebo že se nedostanou ještě k něčemu tvrdšímu sami? vsadím se o kilo, že každýmu děcku či mladýmu v levných knihách prodaj 120 dní sodomy od sadeho bez mrknutí oka.
je to blbý, ale čtení je dnes silně minoritní zábava. a těch pár jedinců se k těm "drsoňským" věcem tak či onak nakonec dostanou. a myslim, že z nich nevyrostou o nic větší devianti, než z ostatní populace...
a jako mám pocit, že doteď se tady ta a tam promazávaj diskuse či blokujou autoři, co nejsou nějak v souladu s "kodexem". asi je to většinou oprávněný... ale jestli to činí tyhle stránky lepšími, než kdyby se "provokatéři" ignorovali - to nevím.
ad zóny: - Jde o princip. Pokud NĚKDO dělá cosi, s čím JÁ nemohu souhlasit, zachovám si SVŮJ postoj - i pokud tento nemá do t.zv. "materiálního" světa viditelný dopad. Hájím tak VLASTNÍ integritu - bez jakýchkoli mesianistických tendencí.
ad promazávání: Literra promazává MINIMÁLNĚ! Pamatuju nanejvýš pár případů. Kdyby se provokatéři ignorovali, bylo by to samozřejmě nejlepší - a pokud se ignorují, není jakýkoli zásah "shůry" na pořadu dne. Blbý je, když se pouštějí do nekonečných hádek, vulgárně se napadají, urážejí, popř. spamují hakenkrejcama, genitáliema a podobné legrácky. Takže pokud rada dojde k závěru, že to už server poškozuje, naučila se za ty roy už jednat vcelku efektivně. Možná, že si to teď neuvědomuješ, ale je to i ve tvém vlastním zájmu. (takový Stanislav by mohl vyprávět ... že ?)
;) |
30.12.2008 12:44
M. T. Eichman
|
nesmrtel napsal(a): patafyzik napsal(a): To, že má něco nějakou tvář, neznamená totalitu. Přesně, pokud jsi u někoho na návštěvě, respektuješ hostitele, pokud zlobíš, záleží na jeho toleranci. Když se ti místo ani tvář nelíbí, najdeš jiné. ale ono to je trochu jinak... jak jsem psal, byl jsem zde v tý první vlně, měl jsem představu, že vytvoříme něco odlišného od písmáka a těch autokratických manýr tamních redaktorů - a ono to vypadá naprosto stejně. akorát že už dávno nemám energii řešit furt nějaký kauzy nějakých nonkonformistů a šílenců.
jasně, z určitýho úhlu pohledu nejsem fakt nic víc než host... ale přesto je tu i ten úhel pohledu někoho, kdo zavrhnul písmáka a literru bral jako svůj nový domov, těšil se v přechodném sběrném táboře na totemu na novou utopickou domovinu, až konečně vznikne... hele, chci říct, že tu a tam se cítím tak trochu jako hostitel a moc se mi nelíbí pořádky, které tu vládnou. |
30.12.2008 12:45
kastel
|
narvah napsal(a): jo, to je dobrej rozhovor - jo,jo - na dobrejch otázkách se dá stavět:o) |
30.12.2008 12:50
M. T. Eichman
|
bříza: to se těma zónama, to jsem nepochopil. prostě si myslím, že soudnej člověk po pár řádcích jakýhokoliv díla pozná, jestli chce a má smysl číst dále nebo ne.
jinak s tím promazáváním... chci věřit tomu, že to skutečně je užíváno jako poslední možnost a že se tak děje minimálně. osobně to posoudit nemůžu, nemáš čas a energii ani znalosti, jak zjistit, na čí straně je pravda, když tu a tam někdo si v diskusích a tvorbě stěžuje na promazávání diskusí pod díly apod. |
30.12.2008 12:53
patafyzik
|
M. T. Eichman napsal(a): bříza: to se těma zónama, to jsem nepochopil. prostě si myslím, že soudnej člověk po pár řádcích jakýhokoliv díla pozná, jestli chce a má smysl číst dále nebo ne.
no a abysme byli krytý i před nesoudnýmni, jsou tu zóny. Dalo hodně práce vymyslet, jak to udělat, aby tu mohla být opravdu VŠECHNA díla, zkus vymyslet něco lepšího a jednoduššího. |
30.12.2008 12:53
patafyzik
|
M. T. Eichman napsal(a): tu a tam někdo si v diskusích a tvorbě stěžuje na promazávání diskusí pod díly apod. nesmíš věřit každému |
30.12.2008 12:56
nesmrtel
|
Zóny mi přijdou dobrý. Vždyť kdo je soudný? Já soudnost na LiT ztratila tolikrát, že doteď zírám... |
30.12.2008 13:00
stanislav
|
dost často si věc smaže člověk sám a pak se může rozšířit fáma, že mu to provedl admin. co já vím, tak admini jednají velmi slušně a dle mého jejich funkce je docela nezastupitelná. na internetu jsou jedinci, kteří mají rozkoš z napadání druhých a v podstatě už nedělají nic jiného, že je tu bloklej urviš, filip sklenář a sem tam mário a zlatíčko, není vůbec pro nic za nic... zprvu jsem myslel, že je to jakože nepěkné, teď bych blokoval každýho druhýho pomalu. si je dávám do bloku u sebe a je to. |
30.12.2008 13:06
bříza
|
- jsi zapomněl aktuelně na Konvalinu. Mário má časově neomezenou nemožnost vytvářet archivy. Rada začíná razit princip (tam kde to jde): zneužiješ funkci, přijdeš o ni - aniž by bylo bezpodmínečně nutné blokovat ... připadá mi to vcelku inteligentnější. |
30.12.2008 13:07
stanislav
|
bříza napsal(a): - jsi zapomněl aktuelně na Konvalinu. Mário má časově neomezenou nemožnost vytvářet archivy. Rada začíná razit princip (tam kde to jde): zneužiješ funkci, přijdeš o ni - aniž by bylo bezpodmínečně nutné blokovat ... připadá mi to vcelku inteligentnější. přijde mi to rozumný, samosébně. |
30.12.2008 13:13
narvah
|
já jsem do té doby, než si mário vytvořil jeden ze svých archívů tohle nijak neřešil. teď už mi přijde jako důležitý, že to tu je
|
30.12.2008 13:14
patafyzik
|
a vo tom to je |
30.12.2008 13:25
narvah
|
nevím, konvalino, ale včera si metodu "gramofonové desky" předvedla i v mé diskusi. třikrát jsem ti odpověděl "ne". |
30.12.2008 13:26
stanislav
|
Konvalina napsal(a): Jo a blokace, tak ty nejsou k ničemu. Zavřeš dveře, vleze oknem, to je moje zkušenost. Proto nemám od jisté doby pod blokem nikoho. ale já tebe jo a vim proč. |
30.12.2008 13:27
patafyzik
|
Konvalino, přečti si kodex. |
30.12.2008 13:33
patafyzik
|
Ujela jsi čtyřikrát a úmyslně. Nelži. |
30.12.2008 13:36
M. T. Eichman
|
patafyzik napsal(a): M. T. Eichman napsal(a): bříza: to se těma zónama, to jsem nepochopil. prostě si myslím, že soudnej člověk po pár řádcích jakýhokoliv díla pozná, jestli chce a má smysl číst dále nebo ne.
no a abysme byli krytý i před nesoudnýmni, jsou tu zóny. Dalo hodně práce vymyslet, jak to udělat, aby tu mohla být opravdu VŠECHNA díla, zkus vymyslet něco lepšího a jednoduššího. zrušit zóny a nechat to všechno v jednom balíku... případně rozšířit kategorie. |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|