Téma #988
Autor:narvah
Fórum:
LiTerra
Datum publikace:30.12.2008 07:12
Počet návštěv:5708
Počet názorů:197

Historie serveru Literra

Myslím, že by nebylo úplně od věci, kdyby pod ikonkou "o serveru" byla zařazena také kolonka, která by shrnovala historii serveru. Mě třeba by zajímalo, kdy, kým a proč byl server založen, následně pak kterým uživatelům serveru a v jakých letech vyšla sbírka a tak. Údaje by mohly být postupně doplňovány. Pokud by byla ze strany vedení serveru pozitivní reakce, můžete sem zmíněné informace začít psát.

Je třeba dbát o kulturu liderky jakoo!

Názory
06.02.2009 11:52
neverdie
písmák udělal kdysi óenko jako studentskej projekt.. jako proč tamnedat tohle
06.02.2009 12:16
kastel
nepsal bych konkurenční
06.02.2009 12:20
neverdie
ok. tak novej pokus beze jmen a bez písmáka.. chtělo by to doplnit pár větama, řekl bych..

Myšlenka založit nový server pro amatérskou literární tvorbu vzešla ze skupinky autorů, kteří měli potřebu vytvořit prostředí, které bude otevřené a umožní publikovat texty komukoliv, kdo bude schopen dodržovat nezbytná pravidla pro internetovou komunikaci.
Server byl oficiálně spuštěn 28. října 2003. Dostal název Literra - literární země.
06.02.2009 12:20
neverdie
kastel napsal(a):
nepsal bych konkurenční
jo, už sem to pořešil
06.02.2009 12:23
patafyzik
mnohem lepší
06.02.2009 12:29
neverdie
ještě bych tam šoupl nějak tak obecně, že server dává možnost vyjádřit se jak literárně, tak multimediálně a že je prostředím, kde svá díla prezentují významné osobnosti české literatury.. nebo něco v tom smyslu.. ještě to promyslím.. to nahoře je jako fakt trochu málo..
06.02.2009 12:29
neverdie
jako samože s mírou.. žádná přeháňka, hehe
07.02.2009 08:27
neverdie
ok.. nová verze.. prosím o vyjádření.. (je to jako fakt lepší beze jmen sem zjistil)

Server Literra

Myšlenka založit nový server pro amatérskou literární tvorbu vzešla ze skupiny autorů, majících potřebu vytvořit prostředí, které bude otevřené a umožní publikovat texty komukoliv, kdo bude schopen dodržovat nezbytná pravidla pro internetovou komunikaci (viz. kodex). Tento projekt, který byl oficiálně spuštěn 28. října 2003, dostal název Literra - literární země. Od vzniku serveru na něm publikovali svá díla i některé osobnosti českého literárního světa. Literra je dnes serverem určeným především k prezentaci psané, obrazové a multimediální tvorby. Kvalita publikovaných děl je posuzována běžnými uživateli serveru.
07.02.2009 08:27
neverdie
Pokračování (jen pro pobavení..)
Literra je serverem:
- který má komunitní charakter - někteří uživatelé po určité době svého působení na serveru mají potřebu poznat své virtuální kamarády osobně (jsou pořádány srazy, kde se vytváří prostor k navázání přátalských, někdy i intimních vztahů, které mnohdy vyústí v heterosexuální či homosexuální péesko)
- který je rozdělen na dva hlavní klaky: jeden vede Kovalina a druhý Stanislav; každý přicházivší autor má zhruba 14 dní na to, aby se rozhodl, ke kterému klaku se připojí, respektive za jaký bude virtuálně bojovat (according Čekanka)
- na kterém neverdie experimentuje s lidmi, získává body a honí si ego (according Xicht)
07.02.2009 08:32
Standa
myšlenka, kerá vzešla? ty jsi děsnej pathetyk.
07.02.2009 08:33
Standa
běžnej uživatel, to je docela nadávka. tady sou samý exoty...
07.02.2009 08:35
neverdie
Standa napsal(a):
běžnej uživatel, to je docela nadávka. tady sou samý exoty...
tak ty slova srando símtě nahraď nečím, co považuješ za adekvátní.. seš chytrej kluk, to dáš ;)
07.02.2009 08:55
Standa
nedám koukám na dětskej fylm vo pelykánovy, co se stal čelověkem, jako to mě bere, ne nějaký tvý rozbory. lidérky... lidérka je dobrá, to je celý.
07.02.2009 17:25
neverdie
Standa napsal(a):
nedám koukám na dětskej fylm vo pelykánovy, co se stal čelověkem, jako to mě bere, ne nějaký tvý rozbory. lidérky... lidérka je dobrá, to je celý.
jasně srando
08.02.2009 02:07
M. T. Eichman
chtělo by to prostě ty diskuse z písmáka, který tam tenkrát probíhaly... což asi bude někde v nedobytným archívu písmáka anebo spíš v háji, protože to tam určitě taky tu a tam promazávaj.

ale fakt by bylo zajímavý to analyzovat - jako nějaký ty proklamovaný hodnoty a ty nějaký minimální doporučený normy chování a porovnat s dalším vývojem a přítomností. jak to všechno šlo do prdele...

(jo, často se mi honí hlavou, co se to stalo s tou dnešní mládeží... to maj vymytý mozky nebo co?)
08.02.2009 09:03
neverdie
Server Literra

Myšlenka založit nový server pro amatérskou literární tvorbu vznikla ve skupince autorů, majících potřebu vytvořit prostředí, které bude otevřené a umožní publikovat texty komukoliv, kdo bude schopen dodržovat nezbytná pravidla pro internetovou komunikaci (viz. kodex). Tento projekt, který byl oficiálně spuštěn 28. října 2003, dostal název Literra - literární země. Od vzniku serveru na něm publikovali svá díla i některé osobnosti českého literárního světa. Literra je dnes serverem určeným především k prezentaci psané, obrazové a multimediální tvorby.
08.02.2009 10:42
bříza
M. T. Eichman napsal(a):
chtělo by to prostě ty diskuse z písmáka, který tam tenkrát probíhaly... což asi bude někde v nedobytným archívu písmáka anebo spíš v háji, protože to tam určitě taky tu a tam promazávaj.

ale fakt by bylo zajímavý to analyzovat - jako nějaký ty proklamovaný hodnoty a ty nějaký minimální doporučený normy chování a porovnat s dalším vývojem a přítomností. jak to všechno šlo do prdele...

(jo, často se mi honí hlavou, co se to stalo s tou dnešní mládeží... to maj vymytý mozky nebo co?)
Jo - taky bych uvítal přístup k písmáckým "archivním materiálům" - už kvůli básničce "opouštění", kterou jsem tehdy napsal - a která je nenávratně ztracená.
Analyzovat ztrátu iluzí, že lze očekávat od lidí, co se zajímají o básničky přátelský přístup, invenci a empatické chování - nemá smysl. Byla to NAŠE iluze, která s realitou internetu nemá mnoho společného. Nesouhlasím, že VŠECHNO šlo do prdele. Jenom se ti důležití stáhli v sebeobranném gestu z "veřejného" prostoru do soukromí zpráv a anonymity. Ve veřejném prostoru NELZE žádným způsobem nadekretovat empatii, pokud nevznikne sama. A jak se tu lidé "mají rádi" a "zajímají o sebe navzájem" je zřejmé už třeba z toho, že prakticky nevyužívají "chat" - který byl za Oldova písmáka neustále plný do hluboké noci. Naopak se "chatuje" v nekonečných "pseudodiskuzích" o hovadinách - bez jakéhokoli reálného impaktu. Literra nemůže změnit, nebo obohatit lidi - pokud nerozumí své situaci a nechtějí se změnit - či pracovat na sobě - sami. To je hranice mezi "zábavou" a "kulturou" - váha, na které každý váží sám sebe.
08.02.2009 11:03
kalais
ten text mám ve svém archivu, břízo, jeslti ho chceš
08.02.2009 12:01
bříza
kalais napsal(a):
ten text mám ve svém archivu, břízo, jeslti ho chceš
- to bych moc rád - díky

:)
08.02.2009 12:05
kalais
tak já ho prolezu a pošlu v čase ;)
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)