Názory |
06.02.2009 11:52
neverdie
|
písmák udělal kdysi óenko jako studentskej projekt.. jako proč tamnedat tohle |
06.02.2009 12:16
kastel
|
nepsal bych konkurenční |
06.02.2009 12:20
neverdie
|
ok. tak novej pokus beze jmen a bez písmáka.. chtělo by to doplnit pár větama, řekl bych..
Myšlenka založit nový server pro amatérskou literární tvorbu vzešla ze skupinky autorů, kteří měli potřebu vytvořit prostředí, které bude otevřené a umožní publikovat texty komukoliv, kdo bude schopen dodržovat nezbytná pravidla pro internetovou komunikaci.
Server byl oficiálně spuštěn 28. října 2003. Dostal název Literra - literární země. |
06.02.2009 12:20
neverdie
|
kastel napsal(a): nepsal bych konkurenční jo, už sem to pořešil |
06.02.2009 12:23
patafyzik
|
mnohem lepší |
06.02.2009 12:29
neverdie
|
ještě bych tam šoupl nějak tak obecně, že server dává možnost vyjádřit se jak literárně, tak multimediálně a že je prostředím, kde svá díla prezentují významné osobnosti české literatury.. nebo něco v tom smyslu.. ještě to promyslím.. to nahoře je jako fakt trochu málo.. |
06.02.2009 12:29
neverdie
|
jako samože s mírou.. žádná přeháňka, hehe |
07.02.2009 08:27
neverdie
|
ok.. nová verze.. prosím o vyjádření.. (je to jako fakt lepší beze jmen sem zjistil)
Server Literra
Myšlenka založit nový server pro amatérskou literární tvorbu vzešla ze skupiny autorů, majících potřebu vytvořit prostředí, které bude otevřené a umožní publikovat texty komukoliv, kdo bude schopen dodržovat nezbytná pravidla pro internetovou komunikaci (viz. kodex). Tento projekt, který byl oficiálně spuštěn 28. října 2003, dostal název Literra - literární země. Od vzniku serveru na něm publikovali svá díla i některé osobnosti českého literárního světa. Literra je dnes serverem určeným především k prezentaci psané, obrazové a multimediální tvorby. Kvalita publikovaných děl je posuzována běžnými uživateli serveru. |
07.02.2009 08:27
neverdie
|
Pokračování (jen pro pobavení..)
Literra je serverem:
- který má komunitní charakter - někteří uživatelé po určité době svého působení na serveru mají potřebu poznat své virtuální kamarády osobně (jsou pořádány srazy, kde se vytváří prostor k navázání přátalských, někdy i intimních vztahů, které mnohdy vyústí v heterosexuální či homosexuální péesko)
- který je rozdělen na dva hlavní klaky: jeden vede Kovalina a druhý Stanislav; každý přicházivší autor má zhruba 14 dní na to, aby se rozhodl, ke kterému klaku se připojí, respektive za jaký bude virtuálně bojovat (according Čekanka)
- na kterém neverdie experimentuje s lidmi, získává body a honí si ego (according Xicht) |
07.02.2009 08:32
Standa
|
myšlenka, kerá vzešla? ty jsi děsnej pathetyk. |
07.02.2009 08:33
Standa
|
běžnej uživatel, to je docela nadávka. tady sou samý exoty... |
07.02.2009 08:35
neverdie
|
Standa napsal(a): běžnej uživatel, to je docela nadávka. tady sou samý exoty... tak ty slova srando símtě nahraď nečím, co považuješ za adekvátní.. seš chytrej kluk, to dáš ;) |
07.02.2009 08:55
Standa
|
nedám koukám na dětskej fylm vo pelykánovy, co se stal čelověkem, jako to mě bere, ne nějaký tvý rozbory. lidérky... lidérka je dobrá, to je celý. |
07.02.2009 17:25
neverdie
|
Standa napsal(a): nedám koukám na dětskej fylm vo pelykánovy, co se stal čelověkem, jako to mě bere, ne nějaký tvý rozbory. lidérky... lidérka je dobrá, to je celý. jasně srando |
08.02.2009 02:07
M. T. Eichman
|
chtělo by to prostě ty diskuse z písmáka, který tam tenkrát probíhaly... což asi bude někde v nedobytným archívu písmáka anebo spíš v háji, protože to tam určitě taky tu a tam promazávaj.
ale fakt by bylo zajímavý to analyzovat - jako nějaký ty proklamovaný hodnoty a ty nějaký minimální doporučený normy chování a porovnat s dalším vývojem a přítomností. jak to všechno šlo do prdele...
(jo, často se mi honí hlavou, co se to stalo s tou dnešní mládeží... to maj vymytý mozky nebo co?) |
08.02.2009 09:03
neverdie
|
Server Literra
Myšlenka založit nový server pro amatérskou literární tvorbu vznikla ve skupince autorů, majících potřebu vytvořit prostředí, které bude otevřené a umožní publikovat texty komukoliv, kdo bude schopen dodržovat nezbytná pravidla pro internetovou komunikaci (viz. kodex). Tento projekt, který byl oficiálně spuštěn 28. října 2003, dostal název Literra - literární země. Od vzniku serveru na něm publikovali svá díla i některé osobnosti českého literárního světa. Literra je dnes serverem určeným především k prezentaci psané, obrazové a multimediální tvorby. |
08.02.2009 10:42
bříza
|
M. T. Eichman napsal(a): chtělo by to prostě ty diskuse z písmáka, který tam tenkrát probíhaly... což asi bude někde v nedobytným archívu písmáka anebo spíš v háji, protože to tam určitě taky tu a tam promazávaj.
ale fakt by bylo zajímavý to analyzovat - jako nějaký ty proklamovaný hodnoty a ty nějaký minimální doporučený normy chování a porovnat s dalším vývojem a přítomností. jak to všechno šlo do prdele...
(jo, často se mi honí hlavou, co se to stalo s tou dnešní mládeží... to maj vymytý mozky nebo co?) Jo - taky bych uvítal přístup k písmáckým "archivním materiálům" - už kvůli básničce "opouštění", kterou jsem tehdy napsal - a která je nenávratně ztracená.
Analyzovat ztrátu iluzí, že lze očekávat od lidí, co se zajímají o básničky přátelský přístup, invenci a empatické chování - nemá smysl. Byla to NAŠE iluze, která s realitou internetu nemá mnoho společného. Nesouhlasím, že VŠECHNO šlo do prdele. Jenom se ti důležití stáhli v sebeobranném gestu z "veřejného" prostoru do soukromí zpráv a anonymity. Ve veřejném prostoru NELZE žádným způsobem nadekretovat empatii, pokud nevznikne sama. A jak se tu lidé "mají rádi" a "zajímají o sebe navzájem" je zřejmé už třeba z toho, že prakticky nevyužívají "chat" - který byl za Oldova písmáka neustále plný do hluboké noci. Naopak se "chatuje" v nekonečných "pseudodiskuzích" o hovadinách - bez jakéhokoli reálného impaktu. Literra nemůže změnit, nebo obohatit lidi - pokud nerozumí své situaci a nechtějí se změnit - či pracovat na sobě - sami. To je hranice mezi "zábavou" a "kulturou" - váha, na které každý váží sám sebe. |
08.02.2009 11:03
kalais
|
ten text mám ve svém archivu, břízo, jeslti ho chceš |
08.02.2009 12:01
bříza
|
kalais napsal(a): ten text mám ve svém archivu, břízo, jeslti ho chceš - to bych moc rád - díky
:) |
08.02.2009 12:05
kalais
|
tak já ho prolezu a pošlu v čase ;) |