Téma #964 |
Autor: | Montrealer |
Fórum: |
Datum publikace: | 10.12.2008 09:36 |
Počet návštěv: | 3645 |
Počet názorů: | 156 |
Nepodepsal jsem petici proti KSČM |
Na stránce serveru iGoogle jsem dnes uviděl zprávu: Pod peticí proti KSČM se podepsalo téměř 19000 lidí. Stránka mě navedla na adresu www.viteznyunor.cz kde je možné petici podepsat. Začal jsem vyplňovat údaje, které elektronický dotazník vyžadoval, ale když jsem měl napsat ulici a číslo domu, z dotazníku jsem vyskočil. Svoje osobní údaje poskytovat nebudu, i když je už 19000 lidí poskytlo. Jsem od přírody opatrný. A na stránce si každého, který už petici podepsal, mohu vyhledat, což se mi nelíbí. Ale kdo se nebojí, může podepsat, proto to sem dávám. |
|
Názory |
16.12.2008 18:54
M. T. Eichman
|
nesmrtel napsal(a): Já petici podepsala taky proto, že jsou ještě naživu oběti komoušů a to pro ně musí být hrozná rána, že jsou už zas u vesel. Demokracie je demokracie, ale ...asi bych chtěla krále :) taky jsou ještě naživu oběti kapitalismu... a přibývaj... a umíraj. já vím, že razím dost nepopulární názor, ale házet vinu na ty lidi, co jsou na okraji společnosti, pouze na ně samotné, to je moc jednoduchý. jenže trh prostě nefunguje a nevyřeší nejenže všechno, ale spíše vůbec nic a kupu problémů přidá.
jo, jináč jsem unavenej tvrdit něco v tom smyslu, že čtyřicet let u nás nebyl komunismus, ale státní monopolní kapitalismus, a že dneší komunisté už jsou trochu někde jinde.. sice tam, kde je nejsem ochoten následovat, ale to je vedlejší. všechny tyhle snahy jsou jen o cenzuře myšlenek. zvlášť v dnešní době, kdy je s kapitalismem spokojeno stále míň lidí. jako můžem diskutovat o tom, jestli je to všechno jen o komunistické straně nebo o komunistickém myšlení... ale to by byla dost virtuální debata. v praxi jsou tyhle věci propojený - aby myšlenky nezůstaly na papíře, potřebuješ nějaké politické hnutí. |
16.12.2008 18:54
stanislav
|
děte už s těma komoušema. pravý komouše vystříleli fašouni za války, co zbylo, sou jen kurvy... |
16.12.2008 18:55
stanislav
|
... který byli a budou kdykoliv... nějaký ideje, na to nikdo moc nehraje... |
16.12.2008 18:56
M. T. Eichman
|
nesmrtel napsal(a): M. T. Eichman napsal(a): kastel napsal(a): Zakládat rodiny když na to nemám je fakt nezodpovědnost, a nemyslím minority. Jediná cesta - každej musí začít u sebe... tohle je sice pravda, ale to bychom taky vymřeli (ó, jaká to škoda). zas jako očekávám, že když budu chtít rodinu, stát pomůže.... když už teda je a stojí mě kurevský peníze. tenhle ods-ckej pravicovej ještě víc než ten v sociálně-demokratickým ladění. platím ještě větší daně a když něco chci, musím si zaplatit. proč jako teda tenhle stát platím? za to, co mu nacpu, bych si mohl dovolit dvě tři děti navíc.
mám nápad - jako anarchokomunista začnu u sebe - přestanu dotovat tenhle neefektivní (stále) policejní stát - a peníze fakt vrazím do svý rodiny. to ti nedovolej, protože teď už sou tam zas komouši, namýuši :) marně hledám v tomto státě jen odlesk jediné komunistické myšlenky. jasně, jsou tam lidé, co se dřív prohlašovali za komunisty a dnes jsou velcí pravičáci... to odsouhlasím. ale komunisti to nejsou. |
16.12.2008 18:57
stanislav
|
u nás nikdy nebyli komunisti, v sedumdesátejch a osumdesátejch, buďto prchli, nebo zalezli, normalisace neměla s komunismem lautr nic společnýho... |
16.12.2008 19:01
M. T. Eichman
|
rok 1968 ale byl zajímavým pokusem o to, skutečně vzít komunistické myšlenky vážně. stalinisté se zalekli a dopadlo to, jak to dopadlo. ale dost lidí, co znám, tvrdili, že tenkrát fakt nikoho nenapadlo (kromě pár naivních rádobyrestituentů), že by se měl změnit ekonomický systém a měl by tu zas být volný trh. šlo o to, doladit to politicky tak, aby lidi měli možnost přímo se účastnit rozhodování, a to míň formálními cestami.
|
16.12.2008 19:09
stanislav
|
šedesátej osmej byl jedinej pokus o cosi, co má sílu a myšlenku plus étos, bohužel cccp, varšavská smlouva, RVHP etc. jako nám nehrálo moc do karet... |
16.12.2008 19:28
nesmrtel
|
stanislav napsal(a): děte už s těma komoušema. pravý komouše vystříleli fašouni za války, co zbylo, sou jen kurvy... ne jeleni :) |
16.12.2008 19:44
stanislav
|
nesmrtel napsal(a): stanislav napsal(a): děte už s těma komoušema. pravý komouše vystříleli fašouni za války, co zbylo, sou jen kurvy... ne jeleni :) jeleni nejedí vepřový... |
16.12.2008 21:13
Mario Czerney
|
|
16.12.2008 21:26
Mario Czerney
|
žvásty typu, že ti a tamhleti komunisti nebyli ty správní komunisti mě fakt berou a takovejch fašistů taky bylo...že jo myšlenka která hlásá BOJ, je nebezpečná... třída nebo rasa, stejný svině...
|
16.12.2008 21:40
Mario Czerney
|
stanislav napsal(a): u nás nikdy nebyli komunisti, v sedumdesátejch a osumdesátejch, buďto prchli, nebo zalezli, normalisace neměla s komunismem lautr nic společnýho... Samozřejmě, že měla: politiku dělaj lidi a vždycky tomu tak bude... v každý politický straně je vždycky dost hajzlů... a pokud jsou hajzlové v nebezpečné, extrémistické straně, síla nebezpečí se o to zvětšuje... Myslet si, že komunismus (materialismus ve snu) sem padne jako dech boží, nebo světlo pana Marxe... víme, že ne:-) - - Ne, komunismus, který je sám o sobě nebezpečnou myšlenkou budou vždycky dělat JENOM lidi - snad to chápeš, Stando... Nejde tu o žádnou nenávist k lidem, ale ctění určitých hodnot - teda já to tak mám |
17.12.2008 02:35
kastel
|
Tož Stando, mám takovou utkvělou myšlenku, že mě to tady už nebaví - svoboda je v tom, vybrat si místo a čas. Čus - asi se uvidíme... |
17.12.2008 08:39
nesmrtel
|
kastel napsal(a): Tož Stando, mám takovou utkvělou myšlenku, že mě to tady už nebaví - svoboda je v tom, vybrat si místo a čas. Čus - asi se uvidíme... na pravdě bóží :) |
17.12.2008 09:28
stanislav
|
Mario, utopie neboli snění o spravedlivé společnosti není o žádném třídním boji, ale o harmonii ve společnosti, Marxe jde číst různě, hlavně on nebyl zdaleka jediný, že z něj bylo uděláno cosi, to je právě ten nesmysl, každej si najde něco, on byl hlavně ekonom, který rozpoznal mechanismy fungování kapitalistický společnosti, že vymejšlel, jak z toho ven, to se mu moc nepovedlo, a Rusové to přetavili v ěnco uplně jiného. vykládat ho jde na tisíc a jeden způsob, stejně tak Kropotkina a další a další lidi, kteří byli sociálně smýšlející. udělat z marxismu jen boj mezi třídama může jen člověk, který tohle chce vidět, pročež je něco nepatrně i s jeho optikou divný... |
17.12.2008 09:49
Mario Czerney
|
Ať žije Adolf Hitler, on to taky myslel s mými předky dobře - a kdo mu to překazil - bože Rusáci! Ty vždycky všechno překazí...
Ale teď vážně: Marxe lze číst různě... A já u toho nechci být, až si ho zase někdo přečte... Spravedlivá společnost - není a nebude, jelikož SVOBODNÁ společnost je založena na lidské RŮZNORODOSTI. A odbočil si zase do nějakých teorií... Mě to přijde, jako kdybys přinesl osobní počítač do třetího století po Kristu a řekl: tak a tohle vám teď pomůže...! Tak daleko je od nás Marx, Stando
|
17.12.2008 09:53
nesmrtel
|
Jo Áda! a to jste četli na intru, že nějakej nácek tak pojmenoval svýho synka a jak mu to jméno cukrář nechtěl napsat na dortu? To je patafyzika! Ještě se dočkáme lecjakých zmrtvýchvstání! |
17.12.2008 09:59
stanislav
|
Mário, já Marxe vůbec nepropaguju, sral mě celý mládí, jen prostě nechci bejt jednostrannej, asi tak.. |
17.12.2008 10:00
stanislav
|
věcí, který ho vyvrátily, a řekly, že lidská svoboda a důstojnost je jinde, je milion... |
17.12.2008 17:15
M. T. Eichman
|
Mario Czerney napsal(a): žvásty typu, že ti a tamhleti komunisti nebyli ty správní komunisti mě fakt berou a takovejch fašistů taky bylo...že jo myšlenka která hlásá BOJ, je nebezpečná... třída nebo rasa, stejný svině...
teď je ta otázka, pro koho je tato myšlenka nebezpečná... víš, když před pár staletími pár utopistů chtělo na králích a šlechticích, aby uznávali nějaká základní lidská práva - vysmáli se jim, anebo je rovnou zavřeli, až zčernali. tyhle věci nám nikdo nedal zadarmo - museli jsme je vybojovat!
tím tady nehlásím revoluci, terorismus, občanskou válku... apod. - jen říkám, že bohužel až s těmito násilními počiny jsme dostali práva na život, zdraví, spravedlivý soud, volit, vzdělávat se ... atd. |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|