Téma #955
Autor:Alan Marceau
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:28.11.2008 22:37
Počet návštěv:652
Počet názorů:21

Bittová a Fajt
Právě jsem vytáhl ze své sbírky toto LP a říkám si, že je to jeden z velkých pokladů naší hudby. Myslím, že v době vydání to musela být velká věc, ovšem veskrze nepovšimnuta. Na druhou stranu jsem četl o jisté anketě o nejlepší čs. hudební počin do r.89 (v "populární hudbě") a tam se toto umístilo na třetím místě (můžete tedy taky zkusit hádat, co bylo první a co druhé).Znáte?? Máte ho rádi?? A máte rádi oba inteprety?? Kdo nezná, vřele dporučuju.

Názory
28.11.2008 22:38
stanislav
už mě nebaví bittová ani fajt. ale jeden čas jsem to sjížděl...
29.11.2008 01:26
Repulsion_Prorok
ivu bittovou jsem viděl poprvé naživo někdy v roce 84 nebo 85 a bylo to jako zjevení (nějaký čas jsem pak byl do ní platonicky zamilován :o))) Desky mám od ní skoro všechny. Taky jsem ji viděl živě s Dunajem, a to bylo teprv peklo (bohužel deska, i když není špatná, je po zážitku z těch koncertů ubohoučký odvárek... nepouštím si to....)
Posledních pár let nám doma nejčastěji hrajou lidovky z Classic - hrozně se to totiž líbí i našim dětem....

a není pravda, že ta deska byla "nepovšimnuta" - byla piovšimnuta docela dost, ale halt to není žádná masovka...
29.11.2008 09:47
nesmrtel
Bittovou mám ráda, i tuhle desku, ale taky už ji moc neposlouchám...
29.11.2008 09:49
stanislav
nesmrtel napsal(a):
já to mám někde doma, zkusim to asi časem, co to udělá...
29.11.2008 10:27
Teichman
fajt teď hraje v projektu autopilote, s didgeridoo-istou smeykalem a klávesákem romanem holým.. mají japonskou zpěvačku. pro mě jednoznačně nejlepší český hudební počin tohoto roku. vřele doporučuji!
29.11.2008 10:31
patafyzik
nesmrtel napsal(a):
29.11.2008 13:27
bříza
Bittová je pro mne poslouchatelná pouze s Václavkem. To dohromady báječně funguje. Potřebuje, aby ji někdo řídil a směroval. Jinak je poněkud neukotvená.
Egomaniak Fajt to být nemůže. Fajt je, byl a bude hroznej.
29.11.2008 13:29
patafyzik
jojo, Václavek....
29.11.2008 13:47
nesmrtel
patafyzik napsal(a):
jojo, Václavek....
jojo Václavák:)
29.11.2008 18:24
Alan Marceau
Fajt jednu dobu vyhledával různý zajímavý zpěvačky z východu... byl jsem na nějaký šamance někde z Ruska, ze Sibiře, už nevím přesně odkud a jak se jmenovala, a pak na Urně, která byla mongolka. Ta byla dobrá, ale šamanka byla fakt úžasná... Bittová s Václavkem je výborná, ale nejradši kromě B a F mám takový to CD s Netherlands Wind Ensemble. To je opravdu velkej zážitek
29.11.2008 19:05
HanaKonvesz
nemám ani pojem, co nyní dělá a ským, myslím, že jede svou cestou a jde dopředu. spíš by mi zajímaly nejnovější věci. neukotvené tao! bittové sláva, že nedělá muziku pro posluchače. břízo, malé avi v lahvi :-)
četli jste její zápisky? docela stojí zato! když hrála v bologni s václavkem, zpívala pouze česky a ty íčka z toho byli tak paf, že na to vzpomínám dodnes. jojo. :-)
30.11.2008 11:05
Repulsion_Prorok
bříza napsal(a):
Bittová je pro mne poslouchatelná pouze s Václavkem. To dohromady báječně funguje. Potřebuje, aby ji někdo řídil a směroval. Jinak je poněkud neukotvená.
Sakra, břízo, takový úzkoprsý názor bych od muzikanta Tvého kalibru nečekal :o)

Jakože Bílé inferno je samozřejmě skvělé... ale s tou neukotveností a pořebou mít nějakéhos svého "směřovatele" tedy bych moc nesouhlasil. Ona si halt dělá co chce, co jí zrovna zajímá, vždycky se všecko nepovede nebo to určité skupině posluchačů nazacinká o uši, ale to už k tomu patří... je-li Bittová neukotvená, je dobře neukotvená a je dobře, že tomu tak je :o)
30.11.2008 12:38
nesmrtel
Repulsion_Prorok napsal(a):
bříza napsal(a):

Jakože Bílé inferno je samozřejmě skvělé... ale s tou neukotveností a pořebou mít nějakéhos svého "směřovatele" tedy bych moc nesouhlasil. Ona si halt dělá co chce, co jí zrovna zajímá, vždycky se všecko nepovede nebo to určité skupině posluchačů nazacinká o uši, ale to už k tomu patří... je-li Bittová neukotvená, je dobře neukotvená a je dobře, že tomu tak je :o)
Hm, taky mi ten názor břízův nadzdvihl obočí ...kdopak si démonku ochočí :)
30.11.2008 12:39
stanislav
mě bříza neudivil, standardní výkon...
30.11.2008 12:41
nesmrtel
stanislav napsal(a):
Hm? Krotitelé jsou vzrušujcí :)
30.11.2008 12:42
Repulsion_Prorok
stanislav napsal(a):
:o))
01.12.2008 09:10
bříza

- už sis taky mohl všimnout, že u muzikantských názorů je nejdůležitější zkusit co nejvíc třísknout o stůl. Čím třískneš je celkem vedlejší ... ;)
01.12.2008 09:16
Repulsion_Prorok
bříza napsal(a):

- už sis taky mohl všimnout, že u muzikantských názorů je nejdůležitější zkusit co nejvíc třísknout o stůl. Čím třískneš je celkem vedlejší ... ;)
Halt se mám pořád čemu učit :o)
07.12.2008 11:05
tynic
Vedle Bílého inferna mě chytila nahrávka Mater, kterou udělala s Godárem. Nahrávky s Fajtem a Dunajem mě nějak neoslovily.
07.12.2008 16:47
bříza
tynic napsal(a):
Vedle Bílého inferna mě chytila nahrávka Mater, kterou udělala s Godárem. Nahrávky s Fajtem a Dunajem mě nějak neoslovily.
to neznám! :)
zapůjčíš ?
[ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)