Názory |
15.09.2008 21:29
stanislav
|
kastel napsal(a): stanislav napsal(a): čuk a gek sou skvělý, sme jim se ždímalem udělali cestovní kancelář. sme promotali komunisty s podnikáním, už v sedumdesátejch letech.... hehe ...to rozveď - to je zajímavé I:o) já už si to moc nepamatuju, ale jistou roli v tom hrály ždímalovy angličáky, moji gumový indiáni z NDR a jiný věci, též se celé to dění odehrávalo na plachtách papíru, které mi věnovala matka z konstrukční kanceláře, z jedné strany byly nějaké nesmysly, na těch čistých jsme budovali onu říši čuka a geka... |
15.09.2008 22:36
Mario Czerney
|
moje Michal Ajvaz: Druhé město a potom Prázdné ulice, Osho: Hořčičné semínko... a taky Malý princ...
|
15.09.2008 22:50
hrobnick
|
Mario Czerney napsal(a): moje Michal Ajvaz: Druhé město a potom Prázdné ulice, Osho: Hořčičné semínko... a taky Malý princ... jo, to jsou taky pecky! |
18.09.2008 13:45
mysicky
|
mozna Cizinec od Camuse |
18.09.2008 13:50
Repulsion_Bílý
|
mysicky napsal(a): mozna Cizinec od Camuse Moc se mi to nelíbilo, ale docela jsem se v tom poznal - jedná se v podstatně o popis člověka se schizoidní poruchou osobnosti :o) |
18.09.2008 14:05
mysicky
|
Repulsion_Bílý napsal(a): mysicky napsal(a): mozna Cizinec od Camuse Moc se mi to nelíbilo, ale docela jsem se v tom poznal - jedná se v podstatně o popis člověka se schizoidní poruchou osobnosti :o) me se to libilo dost :) dobry psychopat |
18.09.2008 14:19
Pan Japko
|
mysicky napsal(a): Repulsion_Bílý napsal(a): mysicky napsal(a): mozna Cizinec od Camuse Moc se mi to nelíbilo, ale docela jsem se v tom poznal - jedná se v podstatně o popis člověka se schizoidní poruchou osobnosti :o) me se to libilo dost :) dobry psychopat Cizinec je parádní věc.....stejně tak i Mor |
18.09.2008 14:42
Repulsion_Bílý
|
Pan Japko napsal(a): mysicky napsal(a): Repulsion_Bílý napsal(a): mysicky napsal(a): mozna Cizinec od Camuse Moc se mi to nelíbilo, ale docela jsem se v tom poznal - jedná se v podstatně o popis člověka se schizoidní poruchou osobnosti :o) me se to libilo dost :) dobry psychopat Cizinec je parádní věc.....stejně tak i Mor Mně se právě víc líbil Mor - možná trošku lacinější, ale podle mého názoru sugestivnější... |
18.09.2008 14:54
stanislav
|
jsem onehdá četl cizince a mor znovu a opět mně to přišlo miloučký...
ale nejlepší je Nevolnost od Sartra a tam nejpříjemnější ze všech postav je autodidakt, jak ho vyfakujou z knihovny... to mi ho bylo fakt líto... |
18.09.2008 15:00
guy
|
Když už se tu probírají ti jakoby existencální frantíci, tak musím konstatovat, že ještě víc než věci od Camuse mě svýho času upoutaly Penězokazi od Gida, z těch jsem si dokonce dělal hafo výpisků .. |
18.09.2008 15:01
stanislav
|
camus a sartre, to šíleně letělo v osumdesátejch letech u nás, jako tedy minulýho století, se divim, že je to furt v kurzu, nebo tedy zas tak moc nedivim, ponivadž to jsou pěkný kousky, co sesmolili... |
18.09.2008 15:03
stanislav
|
dobře zmapovaný tyhle věci jsou na internetu na těhle stránkách:
http://www.odaha.com/odaha.php?f=francouzska-literatura |
18.09.2008 15:09
Repulsion_Bílý
|
Ono jsou to všechno knížky, co jsem čet na gymplu, páč to byla nutnost (ne kvůli škole, ale my tam měli takovou partičku, co jsme si hráli na hrozné intelektuály... )... no a z těch knížek, co jsme o nich tak jako zapáleně diskutovali, mě pro změnu nejvíc oslovil asi Elias Canetti - Zaslepení. To byla šílená schíza, docela dost mě to pohltilo, nějakou dobu jsem se z toho nemohl vzpamatovat... brrr |
18.09.2008 16:07
stanislav
|
a vono ti to zustalo, co? Repuškine, že jo... hehe.. ta hra na intika.... |
18.09.2008 16:10
Repulsion_Bílý
|
stanislav napsal(a): a vono ti to zustalo, co? Repuškine, že jo... hehe.. ta hra na intika.... Myslím, že ne... poslouchám přece heavy-metal (včetně toho pověstného blití do mikrofonu), jezdím na motorce a vůbec se dopouštím celé řady nepravostí... :o) |
18.09.2008 16:14
stanislav
|
pust si břízu, to budeš konečně intik, hraje mu to na dnešním příspěvku... |
18.09.2008 16:14
stanislav
|
http://www.myspace.com/zatoryband |
18.09.2008 16:15
kastel
|
no, největší schíza pro mě bylo Vyhoďte ho z kola ven, páč jsem to nikdy ..nebyl schopnej dočíst, protože tam byl ten indián fakt magor - Zaplať Bůh za ten geniální film, kde byl nejnormálnější - jinak bych o to přišel. Možná, že v 15 - 16 ty bylo ještě na mě brzo. |
18.09.2008 16:16
Repulsion_Bílý
|
stanislav napsal(a): pust si břízu, to budeš konečně intik, hraje mu to na dnešním příspěvku... Já jsem to poslouchal - chvilku - a právěže už nejsem ten intik, tak mi ten text přišel hrozně legrační a nějak jsem to nedal :o) |
18.09.2008 16:17
Pan Japko
|
jako podklad výborný |