Názory |
31.08.2008 13:52
Repulsion_Bílý
|
Co jsem četl, tak to byly "rychlokvašky" - zdánlivě atraktivní příběh, ale držený schválně hezky na povrchu, aby se čtenář moc nezapotil a čtení mi vydrželo tak akorát do vlaku... vyložené brakem bych to nenazval, ale komerce to je.... pro mě absolutně nezajímavé... |
31.08.2008 15:11
tichoprostor
|
:o))... která že husa to zakejhá? |
31.08.2008 16:18
stanislav
|
mně je sympatickej... asi u řeky seděla, nebo jak se to menuje, se mi líbila nejvíc.. |
01.09.2008 01:11
tichoprostor
|
Repulsion_Bílý... lidi nikdy nečetli beletrii kvůli obsahu, čtenářům záleží jedině na originalitě a působivosti rukopisu, a na formátu. Je to stejné, jako s tím příměrem o Edit Piaf - i kdyby zpívala telefonní seznam, bude to velké umění.
Takhle jednoduché věci nám ale ve škole zatajovali :o)... kdyby se naši učitelé hlásili k tak primitivním, jednoduchým a důležitým východiskům, naši rodiče by žili v obavách o smysluplnost vlastních životů, které zasvětili krmení a výchově svých fakanů. Smyslem školství na všech úrovních je proces výchovy a vzdělávání a rozšiřování obzorů na nejvyšší možnou míru zkomplikovat a nabízet tak rodičům a daňovým poplatníkům, že žijí důstojným životem, že vzdělání je zárukou společenského postavení a ekonomické prosperity člověka anebo jeho rodiny.
Ti vyvolení, kteří to v rámci jakéhokoliv snažení skutečně se svými touhami někam dotáhnou... na nějaké školství pochopitelně serou, složitými oklikami se velice záhy, často už v průběhu vzdělávacího procesu, navracejí do výchozí pozice při zkoumání světa a dobírají se vlastních, originálních a nezaměnitelných úhlů pohledů.
Předpokládám, že ty, Repulsione, se svojí bystrostí snadno odhalíš pointu, kterou se ti snažím sdělit. Neplácej tady nic o povrchnosti příběhu anebo případné únavě čtenáře, prosím; na příběhu nezáleží, příběh není podstatný... i povrchní, nicméně veleoriginální úhel pohledu na třebas jen obyčejnou pitomost z tebe může udělat nesmrtelnou bytost, řekněme psavce. Na něco takového je však zapotřebí přijít... je třeba přijít na to, co je pro uspokojení, potěšení a nasycení *tvého klienta*, tedy čtenáře, důležité :o)
Paulo Coelho na to evidentně přišel. |
01.09.2008 01:14
Repulsion_Bílý
|
tichoprostor: ano, většina lidí má ráda mléčnou čokoládu... |
01.09.2008 01:23
tichoprostor
|
Repulsion_Bílý... mléčnou čokoládu? - pro své potěšení rozhodně ano. Předpokládám, že souhlasíš... beletrii člověk čte pro své potěšení. Umět zařídit potěšení je úkol hodný mistra, je to úkol pro špičkovou děvku, pro mimořádně nadaného klauna, pro talentované sportovce anebo textaře.
S trudnomyslnými a těžkopádnými sračkami se tě život naotravuje sám o sobě ažaž. |
01.09.2008 01:25
tichoprostor
|
(Jak říkám... jde jedině o formát a rukopis, na příběhu nezáleží) |
01.09.2008 01:27
nela
|
tichoprostor napsal(a): Repulsion_Bílý... mléčnou čokoládu? - pro své potěšení rozhodně ano. Předpokládám, že souhlasíš... beletrii člověk čte pro své potěšení. Umět zařídit potěšení je úkol hodný mistra, je to úkol pro špičkovou děvku, pro mimořádně nadaného klauna, pro talentované sportovce anebo textaře.
S trudnomyslnými a těžkopádnými sračkami se tě život naotravuje sám o sobě ažaž. Tvůj pohled na věc je zajímavý a pravdivý :) |
01.09.2008 11:00
Repulsion_Bílý
|
tichoprostor: Není vůbec třeba se v tom pitvat. S Coelhem problém nemám. Kdysi mi to kdosi vehementně doporučoval, tak jsem pár knih zakoupil, přečet, příliš jsem u toho netrpěl, ale nic to ve mně nezanechalo. Toť vše. Já to mám tak, že když si chci něčím zaplácat žaludek, tak jím takovou tu nejlevnější sójovou "čokoládu", a když si chcu pochutnat, koupím kvalitní 85 %... (btw: ona dobrá kniha nemusí být vůbec trudomyslná a těžkopádná - spíš naopak.)
|
01.09.2008 11:07
stanislav
|
coelho je príma, co to pitvat furt.... radši se podívejte na psa na balkoně... muhehehehehe... chňo chňo
 |
01.09.2008 12:37
tichoprostor
|
Stanislav... jé pejsek! :o)
Párkrát jsem v tom pokojíku přespal.
(Ba ne, to je jiný dům, to není žižkovské Argo, jen se trochu podobá a není modré) |
01.09.2008 12:46
tichoprostor
|
Repulsion... no tak upřímně - já jsem zvládnul asi tak prvních padesát stránek Alchymisty, pak jsem desky zaklapnul a prošel si jen zkrácené recenze, abych prostě věděl co a jak, mně tam chyběla sžíravá ironie a černý humor, tyhle texty moje vášně nejitří, na konejšení pastorem mám prozatím příliš mnoho energie. Snad k textům Coelha jednou dorostu, anebo se k nim spíš prostárnu. Prostárnu na duši. |
01.09.2008 12:54
stanislav
|
http://www.coelho.cz/
jen tak pro informaci... docela dobře zpracované stránky |
01.09.2008 12:59
tichoprostor
|
Stanislav... já vím, kdo je ta holka s modrými vlasy v záhlavním banneru :o) |
01.09.2008 13:08
stanislav
|
http://www.argo.cz/knihy/61774/u-reky-piedra-jsem-usedla-a-plakala/
jo, tohle je to, co mně docela se i líbilo... neni to nijak stupidní... dle mého tedy... |
01.09.2008 13:18
tichoprostor
|
Wicca má v české a moravské zemi hluboké tradice, především mezi lidmi od náctiletí do přelomu dospívání v pětadvaceti. Wicca nemá daleko k pravověrnému gothu, jen je trochu drsnější ve svých praktikách. |
01.09.2008 13:31
tichoprostor
|
Repulsion... '(btw: ona dobrá kniha nemusí být vůbec trudomyslná a těžkopádná - spíš naopak.)'
To jistě nemusí... je však velkým uměním onu těžkopádnost a trudnomyslnost, kterou špičková zábava musí z principu obsahovat, tragédie, ze které vynikající humor vychází a kterou svým nadhledem odlehčuje a ironicky překrucuje, taková kniha je pak důkazem skutečného mistrovství... a jsme zase jen u rukopisu a formátu. |
01.09.2008 13:31
kastel
|
stanislav napsal(a): coelho je príma, co to pitvat furt.... radši se podívejte na psa na balkoně... muhehehehehe... chňo chňo  ...tam ale bydlí spíš COALho, ne? :o) |
01.09.2008 13:36
tichoprostor
|
Repulsion... je však velkým uměním onu těžkopádnost a trudnomyslnost překrýt, ba dokonce ponížit a degradovat na úrověň psích štěků,... |
01.09.2008 21:32
narvah
|
četl jsem alchym,istu, líbilo, ale stejně je to brak.. nic než brak
|