Téma #860
Autor:nela
Fórum:
Literatura
Datum publikace:29.08.2008 13:47
Počet návštěv:2523
Počet názorů:49

Paulo Coelho
- názory; brak nebo kvalitní psycho-literatura?

Názory
01.09.2008 12:46
tichoprostor
Repulsion... no tak upřímně - já jsem zvládnul asi tak prvních padesát stránek Alchymisty, pak jsem desky zaklapnul a prošel si jen zkrácené recenze, abych prostě věděl co a jak, mně tam chyběla sžíravá ironie a černý humor, tyhle texty moje vášně nejitří, na konejšení pastorem mám prozatím příliš mnoho energie. Snad k textům Coelha jednou dorostu, anebo se k nim spíš prostárnu. Prostárnu na duši.
01.09.2008 12:54
stanislav
http://www.coelho.cz/

jen tak pro informaci... docela dobře zpracované stránky
01.09.2008 12:59
tichoprostor
Stanislav... já vím, kdo je ta holka s modrými vlasy v záhlavním banneru :o)
01.09.2008 13:08
stanislav
http://www.argo.cz/knihy/61774/u-reky-piedra-jsem-usedla-a-plakala/

jo, tohle je to, co mně docela se i líbilo... neni to nijak stupidní... dle mého tedy...
01.09.2008 13:18
tichoprostor
Wicca má v české a moravské zemi hluboké tradice, především mezi lidmi od náctiletí do přelomu dospívání v pětadvaceti. Wicca nemá daleko k pravověrnému gothu, jen je trochu drsnější ve svých praktikách.
01.09.2008 13:31
tichoprostor
Repulsion... '(btw: ona dobrá kniha nemusí být vůbec trudomyslná a těžkopádná - spíš naopak.)'

To jistě nemusí... je však velkým uměním onu těžkopádnost a trudnomyslnost, kterou špičková zábava musí z principu obsahovat, tragédie, ze které vynikající humor vychází a kterou svým nadhledem odlehčuje a ironicky překrucuje, taková kniha je pak důkazem skutečného mistrovství... a jsme zase jen u rukopisu a formátu.
01.09.2008 13:31
kastel
stanislav napsal(a):
coelho je príma, co to pitvat furt.... radši se podívejte na psa na balkoně... muhehehehehe... chňo chňo

...tam ale bydlí spíš COALho, ne? :o)
01.09.2008 13:36
tichoprostor
Repulsion... je však velkým uměním onu těžkopádnost a trudnomyslnost překrýt, ba dokonce ponížit a degradovat na úrověň psích štěků,...
01.09.2008 21:32
narvah
četl jsem alchym,istu, líbilo, ale stejně je to brak.. nic než brak
01.09.2008 21:33
narvah

zlatíčko napsal(a):
Mně a spoustě mých kamarádek jeho knihy často pomohly v těžkých životních situacích. Je to těžká literatura na pochopení, ale když jí čtenář pochopí, bude jí navždy milovat a vracet se k ní.
fuck
01.09.2008 21:40
Repulsion_Bílý
zlatíčko napsal(a):
Mně a spoustě mých kamarádek jeho knihy často pomohly v těžkých životních situacích. Je to těžká literatura na pochopení, ale když jí čtenář pochopí, bude jí navždy milovat a vracet se k ní.
Tak je to s každou knihou. Třeba můj Mozkodlab. To je tak vynikající, všeobsažné, inspirativní, mnoharozměrné a nadčasové dílo... jenomže si toho málokdo všimne...
01.09.2008 21:42
narvah

Repulsion_Bílý napsal(a):
zlatíčko napsal(a):
Tak je to s každou knihou. Třeba můj Mozkodlab. To je tak vynikající, všeobsažné, inspirativní, mnoharozměrné a nadčasové dílo... jenomže si toho málokdo všimne...
nemáš to v pdf?
01.09.2008 21:45
narvah

Repulsion_Bílý napsal(a):
zlatíčko napsal(a):
nebo nechceš mi to poslat na dobírku? pokud to nebude stát hafol prachů, rád bych si to přečetl jakooooooooo
01.09.2008 21:54
Repulsion_Bílý
já už za to nic neberu :o) Jenže jsem lempl a včil navíc nepohyblivý (zlomená noha)... už jsem slíbil knížku osice... tak mi pošli adresu (už jsi mi ji dával, ale to už je dávno... a  já jsem nejen lempl, ale taky bordelář...) třeba se k tomu, až mi sundaj sádru, rozhoupu...
01.09.2008 23:25
tichoprostor
Repulsion_Bílý... Mozkodlaba jsem celého přelouskal.
01.09.2008 23:27
stanislav
tichoprostor napsal(a):
já si to nechávám na jindy...
01.09.2008 23:29
Repulsion_Bílý
stanislav napsal(a):
tichoprostor napsal(a):
já si to nechávám na jindy...
na svatýho Dyndy...
01.09.2008 23:33
tichoprostor
Do hodnocení Mozkodlaba se pouštět nebudu... komár komára neštípe.
01.09.2008 23:34
Repulsion_Bílý
tichoprostor napsal(a):
Do hodnocení Mozkodlaba se pouštět nebudu... komár komára neštípe.
to stačí...
01.09.2008 23:38
tichoprostor
Je to akademická psychologická studie, jejíž košilku jsi natřel namodro, vyzdobil růžovými puntíky, převázal žlutou pentlí, navoněl rozmarýnem, opatřil čárovým kódem... a nevrátil na sesternu.
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)