Téma #844
Autor:patafyzik
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:31.07.2008 08:31
Počet návštěv:1146
Počet názorů:41

jedno malé hlasování
máte na obraze radši abstrakce nebo něco konkrétního?
mám pocit, že po boomu abstrakce v šedesátých letech je teď v hlubokém propadu popularity, zajímá mě, jak je to tady, díky

dali byste si např. na stěnu radši barevné fleky nebo vykreslené stromy?

Počet úprav: 1, naposledy upravil(a) 'patafyzik': 31.07.2008 08:33.

Názory
31.07.2008 09:33
MarekMotor
Mě je to jedno, jen když je to dobrý. Poslední dobou preferuju černobílou fotografii.
31.07.2008 09:48
osika
Černobílou abstraktní fotografii a nebo grafiku.
31.07.2008 10:12
marťánek paní Koutné
...já asi nějakou konkrétní abstrakci :-), ne, vážně, těžko bych se rozhodovala, ale kdyby to jináč nešlo, tak asi abstrakci...
(i když, takový konkrétně vymalovaný strom...)
31.07.2008 10:26
Alan Marceau
obrazy mám radši konkrétní, ale malíři pokojů bych dal radši za úkol fleky než stromy...
teď jsem měl takovou výstavní tour Vídeň+Brno a v Brně jsem byl na výstavě Petra Kvíčaly, což byla jediná abstraktní výstava, kterou jsem navštívil... a moc se mi to nelíbilo... ono to chce hodně komentářů a zasvěcenosti a hodně s tím pak udělá název... když nemám vodítko, nevím, co si myslet, to je pro mě problém... oni tyhle obrazy dostanou smysl, když o nich ten autor něco poví, ale aby člověku v galerii po boku stál autor a odpovídal případné dotazy, to je blbý a číst rozvleklý popisky u každýho obrazu člověk taky nezvládne
31.07.2008 10:41
fuj
na stenu?
nič
bielu

aha, ty nevieš, ako máš doma vymalovať?:)
31.07.2008 11:32
Albireo
Radši něco neabstraktní, ale ne přehnaně realisticko-naturalistické
31.07.2008 15:50
Repulsion_Bílý
To se nedá tak jednoznačně říct...

navíc jeden z obrazů, který na mě kdy nejvíc zapůsobili, bych si na zeď nikdy nedal - jmenoval se nevolnost, a byl geniální - skutečně se mi při pohledu na něj dělalo špatně. Ne, že by byl tak "hnusný", ale prostě kombinace barev a tvarů (či patvarů) mi skutečně způsobovala žaludeční nevolnost...
31.07.2008 16:47
Humble
Na stěnu bych si rozhodně pověsil něco konkrétního - barevné fleky tam jsou jaksi samy od sebe... :o)
01.08.2008 08:23
Dominika
barevné fleky...na stromy se kouknu z okna:)
01.08.2008 10:40
Lucretius Woogyankle
Stromy!
01.08.2008 11:43
Gunya
Nejlepsi je kombinace obojiho. Nevim proc bych mel predem preferovat takovy nebo maklovy obrazy - ukaz mi obrazy a ja ti reknu ktery se mi libi:)

Rozhodne malir by mel umet kreslit. Jestli caka na platno ( a treba ze pritom citil buh vi co a symbolizuje nevim co jeste) - tak mi to nic nerekne. Byli sme v krumlove v Artu a jeden spoluzak co dost maluje mi vysvetloval jakou si kapku na obrazu a jak bylo tezky takovou kapku plnou barev udelat - nezajimaj me kapky, nezajimaj me pocity malire, a ani moc (az na vyjmky samozrejme) technika jakou obraz delal. Pak prisel nejakej anglickej malir a zacal fakt cmarat na papir. Spoluzak na neho, ze zalozil novej smer - pičismus: nastesti nerozumel, ale neco takovy sem chtel taky rict:)

To co si sem dal je dost studeny - hodilo by se to spis do luxusniho bytu plnyho mramoru, skla a chromu (pokud by to nebylo vyvazeny necim jinym). Kazdopadne je to hezky, ale dal bych vic oranzovy:)
01.08.2008 11:54
MarekMotor
Začíná to zu bejt diskusí o bytový architektuře, takový to "mistře, nemáte něco do zelena, aby se mi to hodilo k pohovce?" - nebo se mi to jenom zdá? :-)))) Nic ve zlým!

Ale vážně:
Jeden malíř mi kdysi říkal, že pokud člověk z obrazu (a platí to i o všem ostatním) vynechá veškeré styly, směry, ideologie a podobné harampádí, zůstane exprese a ta je důležitá.
01.08.2008 14:28
patafyzik
bať
01.08.2008 14:41
haha
asi nezáleží ČO je namalované, ale PREČO..
01.08.2008 15:25
logik
na stěnu se hodí pouze flek v podobě zlatý akcie čezu, nebo tak něco
(i když já tam mám spoustu kravin)
01.08.2008 22:57
Diotima
mám raději k dlouhodobému pokoukání doma reálné krajiny, portréty, zátiší, na abstraktní umění se ráda podívám v galeriích. event. na internetu, v interiérech firem (velké formáty)
01.08.2008 23:05
sokrates

02.08.2008 03:19
play
na zdi
obojí
co oku lahodí
02.08.2008 12:59
Gunya
MarekMotor napsal(a):
Začíná to zu bejt diskusí o bytový architektuře, takový to "mistře, nemáte něco do zelena, aby se mi to hodilo k pohovce?" - nebo se mi to jenom zdá? :-)))) Nic ve zlým!

Ale vážně:
Jeden malíř mi kdysi říkal, že pokud člověk z obrazu (a platí to i o všem ostatním) vynechá veškeré styly, směry, ideologie a podobné harampádí, zůstane exprese a ta je důležitá.
No mozna si nekdo dava obrazy na zahradu, do auta, na pole, dno bazenu nebo na motorku:)

Mam rad akty a portety kresleny tuzkou:) Spoluzak z gymplu si kazdou holku se kterou chodil nakreslil. Mel stos fakt krasnejch portretu a aktu. Nemyslim cmaranice jaky delal knizak - fakt hezky obrazy. Asi to neni moc do galeri, ci bytu, asi to neni umeni - ale libilo se mi to:)
02.08.2008 13:03
Gunya
Ja jen ze konkretni veci se hodej jinam nez abstraktni:)
[ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)