Téma #779 |
Autor: | HanaKonvesz |
Fórum: |
Datum publikace: | 06.05.2008 10:09 |
Počet návštěv: | 3064 |
Počet názorů: | 88 |
mámproblém s článkem o tom, co je typicky české. |
Drazí přátelé
žádám Vás o pomoc při hledání toho, co je to takzvané češství. v případě, že si myslíte, že jsou mezi obyvateli evropských států rozdíly, které lze pojmenovat jako národní , řekněte mi prosím Vás jaká jsou ta česká specifika. úplně vážně teď to myslím doopravdy.
Děkuji
HK
|
|
Počet úprav: 1, naposledy upravil(a) 'HanaKonvesz': 06.05.2008 14:26.
Názory |
14.05.2008 23:36
HarryHH
|
stanislav napsal(a): hm, chlubit se tím, že je člověk čech, to je hezký, nebo mít mindrák, já to lokalizoval na prahu strašnice, tam by mě zajímalo, nakolik jsme specifický.... ale rozhodně něčim jsme uplně jiný... muhehhee .... kurva tím že jsi Čech ... na prahu Strašnic ...
a já že jsem Čech z Valašských kopců ....
.... nikde jinde totiž nenajdeš tak nádherně užvaněný Český dršky nad pivem jako v baru u "Tondy" ... a nebo u nás v hospodě "U Králů" ...
*- ... "bar u Tondy" .... možná neznáš protože se asi jmenuje a nebo jmenoval jinak, tak jsem ho nazval já ...
Je to pod tram zastávkou Zborovská a občas jsem tam po půlnoci chodíval ... bydlil jsem totiž sedum let a ž do minulého roku v Plaňanské ..
... no a prostě to být mezi svýma a doma ... to je asi ono ... "nespecifikovatelné" ...
*- ... a samozřejmě že to není o hospodách ... ale dost dobře se to na tom demonstruje ...:-)) |
15.05.2008 07:39
HanaKonvesz
|
Harry HH , kápnuls na to - mezi svými, to je vono. mezi některými svými |
15.05.2008 07:47
HarryHH
|
HanaKonvesz napsal(a): Harry HH , kápnuls na to - mezi svými, to je vono. mezi některými svými ... jo Hanko, celý život je třeba hledat mezi svýma ty svý ....
a taky mezi našimi loukami, lesy a potoky ... to svý místo ...
... .... a když si uvědomímš že není potřeba hledat ....
že prostě že TADY ty lidi a místa jsou ... s údivem poznáš že jsi tu v Česku doma ...
*- ... ovšem pro nespokojence / a to jsme my všichni / bude platit vždycky
***- ..." .... nejdříve musíš odejít, .... aby se´s mohl vrátit .... !! ... " ...
|
15.05.2008 08:58
HanaKonvesz
|
HarryHH napsal(a): HanaKonvesz napsal(a): Harry HH , kápnuls na to - mezi svými, to je vono. mezi některými svými ... jo Hanko, celý život je třeba hledat mezi svýma ty svý ....
a taky mezi našimi loukami, lesy a potoky ... to svý místo ...
... .... a když si uvědomímš že není potřeba hledat ....
že prostě že TADY ty lidi a místa jsou ... s údivem poznáš že jsi tu v Česku doma ...
*- ... ovšem pro nespokojence / a to jsme my všichni / bude platit vždycky
***- ..." .... nejdříve musíš odejít, .... aby se´s mohl vrátit .... !! ... " ... ty něco na tom bude, jsou lidi, kteří si potřebují ověřovat, jsou tací, co věří svému úsudku a nepotřebují odejít aby se vrátili moudřejší. to mi fascinuje tento typ lidí co se umí ovládat, ale přitom prožívají svůj život hustě doplnejch, znám a obdivuju, převládají ženy, je to zvláštní. často by to do nich jeden neřek.. hudebníci hodně, je to věc ta hudba, jojo
|
15.05.2008 10:58
stanislav
|
k tondovi nechodim, ale bydlim nad lokálerm u tonyho, taky supr hnusnej lokál... hehe... přes zborovskou někdy chodim k rodičum, oni taky bydlej ve strašnicích, směrem k malešicum... já spíš směrem k trati na benešov... hehehe |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|