Téma #779 |
Autor: | HanaKonvesz |
Fórum: |
Datum publikace: | 06.05.2008 10:09 |
Počet návštěv: | 3057 |
Počet názorů: | 88 |
mámproblém s článkem o tom, co je typicky české. |
Drazí přátelé
žádám Vás o pomoc při hledání toho, co je to takzvané češství. v případě, že si myslíte, že jsou mezi obyvateli evropských států rozdíly, které lze pojmenovat jako národní , řekněte mi prosím Vás jaká jsou ta česká specifika. úplně vážně teď to myslím doopravdy.
Děkuji
HK
|
|
Počet úprav: 1, naposledy upravil(a) 'HanaKonvesz': 06.05.2008 14:26.
Názory |
07.05.2008 10:06
stínka_
|
...je to jasný: každý správný Čech je antifašista, alkoholik a ekologický terorista...a basta:-) |
07.05.2008 10:48
Mbonita
|
stínka napsal(a): ...je to jasný: každý správný Čech je antifašista, alkoholik a ekologický terorista...a basta:-) a váží si darů země...pivo a vepřová s knedlíky a zelím:-))) |
07.05.2008 11:12
HanaKonvesz
|
stínka napsal(a): ...je to jasný: každý správný Čech je antifašista, alkoholik a ekologický terorista...a basta:-) to je slovo stínko , aby to Čech všechno stih, musí obsadit strategické kvoty a z nich situaci průběžně hodnotit a kritizovat. předvídavost našich předků jest ohromující, s jakým rozmyslem opatřili nejdůležitější kvoty bezpečnými přístřešky se sličnými šenkýřkami a zachovali to nejpodstatnější pro příští.. sláva předvídavým předkům! jo jo |
07.05.2008 11:18
stínka_
|
SAFRA, TO SE NENAJDE NIKDO, KDO BY ČECHA OBHÁJIL?!:-)
Tak teda já: Čech má zlatý český dno jistý, takže je dál, než zenovej mnich...:-) |
08.05.2008 00:35
Vích
|
taky se přidám: Čechy jsou prdel světa |
08.05.2008 08:00
stanislav
|
Vích napsal(a): taky se přidám: Čechy jsou prdel světa kde fyzicky makaj jen ukrajinci a jiný exoti. hehe |
08.05.2008 08:36
HanaKonvesz
|
Vích napsal(a): taky se přidám: Čechy jsou prdel světa ale celkem půvadná , dalo by se říci, měkká taková..:-) |
08.05.2008 10:06
stínka_
|
HanaKonvesz napsal(a): Vích napsal(a): taky se přidám: Čechy jsou prdel světa ale celkem půvadná , dalo by se říci, měkká taková..:-) Jak Prdel? snad Žaludek, ne? :-)
Náhodou: Čechy krásné, Čechy mé!!! a zvláště Krušné hory a Slavkovský les: tam mi nikdo nelez!!! |
08.05.2008 10:52
HanaKonvesz
|
slovensko je moc kostnatá prdel zase světa, ono je to těžký no. |
08.05.2008 10:55
Vích
|
stínka napsal(a): HanaKonvesz napsal(a): Vích napsal(a): taky se přidám: Čechy jsou prdel světa ale celkem půvadná , dalo by se říci, měkká taková..:-) Jak Prdel? snad Žaludek, ne? :-) Náhodou: Čechy krásné, Čechy mé!!! a zvláště Krušné hory a Slavkovský les: tam mi nikdo nelez!!! srdce Evropy, pokud je Rusko Evropa, žaludek, pokud Evropa končí Ukrajinou, prdel, protože si tu každý dělá ze všeho jemnou prdel, až bych skoro řekl "prdel naše vezdejší" |
08.05.2008 11:01
HanaKonvesz
|
Vích napsal(a): stínka napsal(a): HanaKonvesz napsal(a): Vích napsal(a): taky se přidám: Čechy jsou prdel světa ale celkem půvadná , dalo by se říci, měkká taková..:-) Jak Prdel? snad Žaludek, ne? :-) Náhodou: Čechy krásné, Čechy mé!!! a zvláště Krušné hory a Slavkovský les: tam mi nikdo nelez!!! srdce Evropy, pokud je Rusko Evropa, žaludek, pokud Evropa končí Ukrajinou, prdel, protože si tu každý dělá ze všeho jemnou prdel, až bych skoro řekl "prdel naše vezdejší" tak, prdel má své impozantní místo v rámci milých pojmenování, moc se mi to líbí, takový klidný a pomalý slovo je to , slovenská riť je daleko akutnější. třebas italsky je prdel culo (kulo) , tam dokonce doslovně che culo - jaká prdel - znamená jaký jsi měl štěstí velký... fascinující záležitost ... :-) |
08.05.2008 11:06
Vích
|
ono i takové z prdele klika má něco do sebe |
08.05.2008 11:07
stínka_
|
...a zní ze všech hrdel
"Vezdejší prdel"
Xenofób zapěl:
"Lepčí než vlezlejší
zpěv cizích hrdel!"
Však pějme hrdi:
o medu strdí
svět na nás prdí
my však HRRR v svět!
(volám Švorcový, esli to bude recitovat!) |
08.05.2008 11:12
Vích
|
hehe, prďme píseň dokola okolo stolalala, hehehe |
08.05.2008 11:18
HanaKonvesz
|
ještě k těm ručičkám, na druhou stranu není třeba opomenout
frajery z valašska co dělaj puky pro MS
frajera co vynalezl oděvy z dutého vlákna Moira
frajerky a frajeři co brousí sklo
( mimochodem je to příšerný záhul pro lokty , záda a hlavně oči. když se něco zkazí, třeba klidně celá série, musí se to z důvodu ochrany kvality zničit. a tak je z toho takový strašně smutný rituál, že když se to teda někomu povede, tak vstane a odnese si to k takový veliký bedně a jednu po druhé tam háže ty krásný sklenice jen proto, že fabrika má jasně stanovené vzory.. a pokaždý když se ozývá to smutný třískání, tak ostatní kolegové solidárně přestanou brousit a prožijí to spolu. poděbrady glass)
profesora Holého, který usnadnil onbroským způsobem život nemocným AIDS
frajeři a frajerky z jaderky, co dodali přístroje na výzkum marzu pro nasa
já myslím, že ty zlatý český ručičky mají přímou návaznost na schopnost improvizovat za každé situace spojenou s jistou leností, která čechy nutí přemejšlet, jak si věci usnadnit. viz chytrý honzík...
|
08.05.2008 11:19
HanaKonvesz
|
Vích napsal(a): ono i takové z prdele klika má něco do sebe no jo vlastně :-) |
08.05.2008 11:34
Vích
|
Je dobře připomenout naše borce v exilu, co se doma nestali proroky Forman, Kundera, Kaplický |
08.05.2008 11:37
stanislav
|
http://www.youtube.com/watch?v=go_ErvijtEc&feature=related
ten do toho vidí, tenhle znalec! hehehehe |
08.05.2008 11:39
stínka_
|
Vích napsal(a): Je dobře připomenout naše borce v exilu, co se doma nestali proroky Forman, Kundera, Kaplický No tak to nevím, ti už se hlásí spíše k Evropanství, řekni jim Čechu a dostaneš do zubů :-) Kundera zvlášť, ne? V antiku jsem sehnala jeho sb. "Poslední máj" o Fučíkovi a nestačila se divit :-) Už ho víc chápu, zlidštil se mi... |
08.05.2008 11:47
HanaKonvesz
|
stínka napsal(a): Vích napsal(a): Je dobře připomenout naše borce v exilu, co se doma nestali proroky Forman, Kundera, Kaplický No tak to nevím, ti už se hlásí spíše k Evropanství, řekni jim Čechu a dostaneš do zubů :-) Kundera zvlášť, ne? V antiku jsem sehnala jeho sb. "Poslední máj" o Fučíkovi a nestačila se divit :-) Už ho víc chápu, zlidštil se mi... no vono forman taky nějak nepropaguje svoje češství , ale nutno připomenout mistra Varhanoviče, to je rytíř Hudby, to jo. taky že zdrhá do ameriky, aby moh dělat kvalitní hudbu a nejezdit v trabantu |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|