Téma #771
Autor:Nortrom
Fórum:
LiTerra
Datum publikace:25.04.2008 17:32
Počet návštěv:3527
Počet názorů:163

literární kolektivizace
Mám nápad. Patrně je stupidní, ale to se zanedlouho dozvím :). Pojďme vymyslet námět a zprácnout ho v kolektivu lidí, kteří to chtějí zkusit. Je jedno, jestli to bude poezie nebo próza. Jde mi o to, že by tak mohl vzniknout opravdu vyladěný kus. Nejspíš se to nepodaří a možná se u toho párkát pohádáme.

Ale zase když si to nebudeme škadedit cíleně, mohla by to být vcelku zábava, ne? Kdo to chce zkusit, dejte vědět.

Na přihlášení je týden, co budu na dovolené :)

Počet úprav: 2, naposledy upravil(a) 'Nortrom': 25.04.2008 17:40.

Názory
25.04.2008 19:56
Method
nechci býti korektorem, jen medle přispívám, když už je zde ten nápad
25.04.2008 19:56
Lee

Repulsion_Bílý napsal(a):
Lee napsal(a):
To chceš jako říct, že zelený mužíček by měl mluvit ratíškovštinou?
Možná spíš starý Váša a ten zagyzděný Toncek...
A v  průběhu děje by byl dojemný příběh o tom, jak se miss a Váša zbližují, miss universe se učí první slova ratiškovsky a píše svůj první zamilovaný poem věnovaný Vášovi v ratiškovštině...

Jenže z povzdálí vše sleduje zákeřný Toncek a ten jejich lásce nepřeje a žerú ho z ní mole!
25.04.2008 19:59
Method
jo a nevím už kolik je to let, co jsem se zabookoval na tento server, možná to bude hnedle od jeho startu
jsem k službám na čísle ICQ 217070067
25.04.2008 19:59
Lee
Poslouchám Dona Giovanniho a přijde mi to nějaký hustý. Jestli on už mě nezaměřil zelený mužíček.
25.04.2008 20:00
Repulsion_Bílý
Lee napsal(a):

Lee napsal(a):
A v  průběhu děje by byl dojemný příběh o tom, jak se miss a Váša zbližují, miss universe se učí první slova ratiškovsky a píše svůj první zamilovaný poem věnovaný Vášovi v ratiškovštině...

Jenže z povzdálí vše sleduje zákeřný Toncek a ten jejich lásce nepřeje a žerú ho z ní mole!
Ovšem čtenář je až do konce udržován v nejistotě, na čem je vztah Váši a Misky založen - zda je Miska prostě gerontofilní, nebo čuje že má Váša negde na hambálku zašitý zelňák plný peněz, či je celá ta záležitost s psychologického hlediska mnohem složitější a svou roli v ní hraje jistá tajemná událost z dívčina dětství...
25.04.2008 20:00
Method
jo a používám vlastní dada slovník od roku 67- Svitáček, Horníček, Radůz Činčera výrazivo ale uvádět zatím nebudu, protože to chápe jen moje žena a syn
25.04.2008 20:03
Method
navrhuji použít jako platformu metakrylát , je převážně průhledný, silně syntetický, za tepla tvarovatelný, v mrazu se tříští a nesmí se na něj s hráběma
25.04.2008 20:04
Method
gerontofilní bztahy ? tak jo, ale proč ne zrovna dinosaurologické sečtělosti ?
25.04.2008 20:04
Repulsion_Bílý
Ryba s fazolemi na thajský způsob

Stačí myslet na základní poučku, že do thajské kuchyně patří všechny základní chutě současně: slaná, sladká, kyselá a ostrá. U vědomí toho a s použitím vhodných surovin se dá krásně svobodně tvořit. A dnešní nápad dospěl do naprosto skvostného výsledku.

Tři stroužky česneku jsem nakrájel na jemné plátky a vybral si dvě pekelně rudé chilli papričky. Chci-li místo plamenné ostrosti jen příjemně pikantní chuť, odstraním z nich jadérka – ale to jsem dnes rozhodně v úmyslu neměl. Nakrájel jsem je celé na tenounká kolečka a spolu s česnekem hodil na rozpálený olivový olej. Přidal jsem dvě kostky krásného rybího filé (už jsem se smířil s tím, že kvalitní filé bez kostí je obvykle nejlepší mraženou rybou, kterou v běžném českém supermarketu koupím – ty hroudy ledu vydávající se za noname rybí filety už nikdy kupovat nebudu). Na rybu jsem vymačkal šťávu z celé limetky, a žádný drobeček malý to nebyl, to bych dal i dvě. Když se ryba začala rozpadat, přidal jsem plechovku bílých fazolí (ty z Biosféry jsou velká dobrota), lžičku třtinového cukru a asi dvě lžičky rybí omáčky. Nakonec trochu zeleného koriandru (není-li čerstvý, U Antonína už prodávají i sušený) a nechat asi minutu povařit.

Lahodně kyselá chuť limetky, pekelná řež chilli papriček, slanost rybí omáčky a třinová nasládlost kolem kousků jemné ryby ponořené v máslové konzistenci fazolí, to je Pražské jaro pro všechny chuťové pohárky, co je v puse najdete, a možná obbjevíte i pár nových, o kterých jste dosud neměli ani tušení. A omamná vůně jasmínové rýže, která je k tomu ideálním doplňkem, vás pak oklikou přes nos dorazí úplně.

Volba Chardonnay k tomu byla na první pohled pravda trošku netypická, ale nakonec se ukázala docela zajímavou. Nicméně pro příště bych – byť se jedná o rybu – sáhnul raději po červeném, a to dokonce po nějakém silnějším a plnějším. Myslím, že třeba s nějakým shirazem bych moc neminul. Ale každému, co jeho jest, neříkám, že by to tak muselo vyhovovat každému.

25.04.2008 20:05
Method
opravit chybu, nebo ne ? Hola, kdo je ten, co to vše způsobil ,
25.04.2008 20:05
marťánek paní Koutné
Lee napsal(a):

Lee napsal(a):

Ovšem čtenář je až do konce udržován v nejistotě, na čem je vztah Váši a Misky založen - zda je Miska prostě gerontofilní, nebo čuje že má Váša negde na hambálku zašitý zelňák plný peněz, či je celá ta záležitost s psychologického hlediska mnohem složitější a svou roli v ní hraje jistá tajemná událost z dívčina dětství...
...samozřejmě, že vztah zištný. Odhalí to její mladší sestra, která najde rýzovací pánev z Klondajku, kopnutou pod postelí a hned ví,kolik uhodilo. Její láska je čistá...
25.04.2008 20:07
Method
takže jako recepty ? dobrý ! to se mi to bude psát !
25.04.2008 20:07
Lee

neptejte se, co může kluk s čepicí udělat pro vás.

ptejte se, co můžete vy udělat pro kluka s čepicí.

a co ty na tohle, KOnvalino???!
25.04.2008 20:09
Repulsion_Bílý
Lee napsal(a):
neptejte se, co může kluk s čepicí udělat pro vás.

ptejte se, co můžete vy udělat pro kluka s čepicí.
<
Honil si kačera
zrána i zvečera
25.04.2008 20:10
Repulsion_Bílý
MATURITNÍ OTÁZKY Z NĚMČINY BEZ ČESKÉHO PŘEKLADU
Kniha obsahuje 30 konverzačních témat z německého jazyka a je určena především budoucím maturantům, uchazečům o studium na vysoké škole a samoukům
25.04.2008 20:11
marťánek paní Koutné
Konvalina napsal(a):
Co dělala ta sestra pod postelí? Že vona to byla Popelka?!
...je to popelka, její otec byl místní popelář, se kterým se ondá zapletla matka miss, v náhle propuknuvší vášni, když jej viděla koulet nádoby s odpadky...
25.04.2008 20:13
Repulsion_Bílý
Máte vlastní internetové stránky?
Vydělejte si umístěním reklamy na plyšové mikroby, dostanete provizi z každého prodeje, a to ikdyž se uskuteční dávno poté co od vás někdo kliknul na jejich reklamu.
www.giantmicrobes.cz

25.04.2008 20:13
Method
jen tak trochu k tomu, jakou, že by vlastně měla zevnější formu třetí derivace hmoty ?

vycházíme-li z toho, že už druhá derivace je rovna nule, pak je zjevné, že třetí derivace bude jasně antihmota
25.04.2008 20:14
postmoderní rampouch
Method napsal(a):
jo a nevím už kolik je to let, co jsem se zabookoval na tento server
zabukováním serveru neargumentuj, tam nemám vážnější konkurenci :))
25.04.2008 20:16
Method
barrel je vlastně sud a sudy se následkem toho musejí válet, neb se zpívá Roll on the barrel - takže vyvalit rovná se válet, anžto je jich pomnožno
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)