Téma #746
Autor:Repulsion_Bílý
Fórum:
LiTerra
Datum publikace:01.04.2008 16:09
Počet návštěv:1603
Počet názorů:35

Že mám moc hezký nick?

Nevydržel jsem to. Musel jsem se s touto vysoce uspokojivou myšlenkou vytasit. Zpočátku jsem si myslel, že přidávat cokoliv k "Repulsion" nemůže fungovat. Leč nyní mé oko narcistně ulpívá na přívlastkové verzi a náramně si lebedí...

Počet úprav: 1, naposledy upravil(a) 'Repulsion_Bílý': 01.04.2008 16:10.

Názory
01.04.2008 16:10
stanislav
již jsem o tom pohovořil pod dílem Mistra Rampoucha, kterak je to sofistikované... Bravo Bílému Repulsionovi, Sláva Čest...
01.04.2008 16:13
stanislav
http://daydie.blog.cz/0709/bila-basen Bílá báseň 13.9.2007 23:38 | WiruZ | Votre création a nejhorší pohled je na cukrové feťáky a jejich přespříliš staré ruce I. Přihřáté ráno, ran zatápím jim v kamnech drhnu kachličky svých úst a obdivuji se. Drobounkým soškám ptáků na zmrzlých drátech elektrického mostu. Usměvavé, zaspané ráno prskající vzduch vajíček je cítit topinky kafe na kamnech, A v tryzně, vlastní výlevce trčí, chomáč vlasů, který smutně připomíná mojí vlastní existenci. To nevšední skoro stejné ráno vzpomínám na něj a taky na provázky rozhýbanou, chlupatou mořskou pannu. Je zima a pojídáme tři roky staré cukroví, mlaskáš se ke mně, tiskneš. A snažíme se nastavit v bezohledném boji spoušť blesku, domácích foto-trpitelů. Je bílá nemoc je bílá dívka v roztrhaných kalhotech s trochou revoluce pod čepicí. Pohlavní brýle křivý úsměv, víš lásko, že ti nepomůžu, ani ty sama, sypáním si soli do hnisajících ran - být litován není totiž něco extra. Myslím na bláto a mrzí mě, když jsem zabalen do svetru a ty mě přehlížíš hrstkou imaginárních přátel i když je slunce a ty to víš. Mrzí mě to tvoje mám tě ráda a vrtošivé, nedočkavé pohledy zpět domů tlačej se ze všech stran. Mrzí mě náledí tvých slov a mrzí mě tvé veselí na úkor mého smutku. Asi nejsem nic extra, a ani neumím vrátit těch předešlých tisíc nocí, kdy si mě milovala. II. Ostnatý drát prý vymyslela jeptiška schována za sukní z lesbických lásek, prý dívčí klín zaoblen a horký touhou - plný nenávisti. Rezavý ostnatý drát, bílý drát oddělující rodiče od dětí, (na výběr se hraje - a raz a dva, jedno třetí kam chceš kulku drahá, aby to nebolelo) trhající cáry masa (jako slova z novin) na proužky vojenských košil. Skrývající vyhublé tváře židů scvrklá přání na neúnosno, praskající z kostí černé obaly knih, schované počátky století za krásou neónových bab a hroudou hlíny. Říkala mi kamarádka, že v osvětimi je pavilón s dvoj tunou lidských vlasů asi na prodej. A někdy se mi stane, že si vzpomenu na pocit. Ten starý vulgární náznak deja-vu. Bílá velryba co proplouvá potopenými (opilými) koráby zpocená chaluhami jako mrtví lidé, polykají kameny a smějí se a jsou jimi pokrytá dna moří a bílé noci. Kryšťálové tramvaje s němým požitkem a óóóó obdiv velryb, nemocných spoutanou leukémií vlasatých dětí. Světla tvého života vytrysknou ze světle-modrou zářivkou nad popraskaným stropem bulovky. Ospalé brýle a přes ně přehozený pruh vlasů a i spálená malba. Dosahuje - po cestě - červené auto milión pikniků, to víš, že nice milujeme tě se klaníme vlastě sami sobě lesklými rovnátky, blyštící rty rtěnka na zrcadle jako z papíru noclehárny člověk by nevěřil co vše lze zapomenout na vlakovém nádraží či v zastavárně. I srdce v tečce nikdy. Napnutá podprsenka pedofilní isis alenky v říši divů. V kraji a kurva drahý - do tmy kráčící/vykradený Ulysses. I bývá dobře a jsem šťastný. III. Bílé pláně, schované na horách (malá obscese slov to je vlastně báseň). Poslední večeře snad lednice tvá schizofrenická madona a milující magdaléna. a každá galantní slavnost a každá skořice a každá máma na požádání, i každá bílá báseň. Požehnaná, vratká. Chodí za mnou cizí lidé cizí duše a vrážejí mi do rukou - nutí své vlastní bílé básně, pche a cha, jako by to byl život nebo něco legračního, A ani si neuvědomují, že věci tak bílé jako jsou bílé děti jako je sníh na hlavě mého dědy jako jsou sochy jako bílé zuby (a žluté nikotinové prsty se třesou) nemohou mít svojí vlastní /krásnou/ identitu. A vnímám bílé roztavené zvony, které nestačily uletět před válkou bílých koní bílé tróji. Snímám další a další písmena a začínám věřit v bílé básníky (jejich poetika je především bílá jako alkohol, kterým živí svá nanicovitá, moučná těla svíjející se v šeru jako bílý červ). Dotýkám se knih a snažím se je pochopit nikoliv jako celek, ale vzniklé fragmenty, bílé legendy. Posedlost vlastní posedlostí, to trvá všichni jdou a dupou na verandě bráním se před slovy a ty mě sprostě lekáš, jseš jako ona ona ona ona ona onnnnnnnnnnnna sesunu se do podlaží vlasaté postele vědom si všímání, když jseš tichá jako Vánoce a mokrá mořem s první hroudou hlíny dopadající na víko rakve, začalo se na člověka - zapomínat
01.04.2008 16:40
silent
No já nevim, nick je to dobrý, ale ta síla, to srovnání. To zavazuje. To už není taková švanda jako obyčejný Repulsion. Jen si vezmi Gandalfa, co s ním ten přechod z šedé udělal...Uvidíme, co udělá s Repusionem...
01.04.2008 16:47
Repulsion_Bílý
silent napsal(a):
No já nevim, nick je to dobrý, ale ta síla, to srovnání. To zavazuje. To už není taková švanda jako obyčejný Repulsion. Jen si vezmi Gandalfa, co s ním ten přechod z šedé udělal...Uvidíme, co udělá s Repusionem...
To srovnání bych zas tak moc neprožíval, použil jsem to jenom kvůli "popularitě fenoménu". Sám nejsem žádný velký tolkienofil. A Gandalf taky není u mě kdovíjak oblíbená postava...

Proměna Repulsiona je ovšem značná, nicméně nedokážu posoudit, jak moc bude patrná navenek. Ale správný noshled ji určitě vicítí...
01.04.2008 17:03
stanislav
bacha na gandalfí memy, s tim si nehraj, Repe, to tě chytne a nepustí!
01.04.2008 17:03
stanislav
viciťuju, že jsi čím dál tím rozkošnější... hehehehe
01.04.2008 17:07
Repulsion_Bílý
stanislav napsal(a):
Viz výše. Jsem gandalfích memů vědom, i rizik s tím spojených. Já ovšem nejsem žádný Frodo Pytlík...
01.04.2008 17:10
stanislav
že jsi si vědom gandalfích memů, tě neochrání, cejtim, jak tě ta morální stránka věci zcela pohlcuje, dokonce se bojím, že v poslední tvé básni už nejsou píče, jen city a myšlenky, to je nebezpečné!
01.04.2008 17:14
Repulsion_Bílý
stanislav napsal(a):
že jsi si vědom gandalfích memů, tě neochrání, cejtim, jak tě ta morální stránka věci zcela pohlcuje, dokonce se bojím, že v poslední tvé básni už nejsou píče, jen city a myšlenky, to je nebezpečné!
Ale Repulsion byl vždycky děsný moralista - v tom se přece nic nemění! (Piče taky nebyl ve všem. Vlastně byly jen asi v 5 básních... řekl bys o člověku, co si dal 5x za život roastbeef, že jí pořád roastbeef - ne, naopak. Jednalo by se v jeho případě o velmi vzácnou událost...)
Zato city a myšlenky byly snad vždy ve všem, ne?
01.04.2008 17:16
stanislav
Tvá slova zas mají váhu železobetonu, zas jsi zvládl pevnou logickou notu. Jsi Velký duch. bílý či rudý, stále to budeš ty...  
01.04.2008 17:39
postmoderní rampouch
stanislav napsal(a):
bílý či rudý, stále to budeš ty...

rudý ne, prosím :)
01.04.2008 18:45
Lee

Repulsion_Bílý napsal(a):
stanislav napsal(a):
Viz výše. Jsem gandalfích memů vědom, i rizik s tím spojených. Já ovšem nejsem žádný Frodo Pytlík...
Kdo příliš studuje umění nepřítele...

...Kdepak. Memy ovládnou každého. Už to, že má Repulsion v nicku Bílý je dílo memů, nikoliv pouze promyšlená marketingová akce, jak se nám i sám sobě Prorok snaží namluvit.
01.04.2008 20:47
Repulsion_Bílý
Lee napsal(a):
 nikoliv pouze promyšlená marketingová akce, jak se nám i sám sobě Prorok snaží namluvit.
To vám namlouvá Mário. Je ovšem otázkou, zda je pánem své vůle. Ano, ano, jsou to záhady na tom světě...
01.04.2008 22:06
Vích
cítím, že bys rád povýšil na Proroka světla, to je správné, ale neutečeš tomu, leda skokem do postmoderní nicoty, chacha!
02.04.2008 09:25
postmoderní rampouch
postmoderní nicota zmrzla většinou na rampouch
02.04.2008 13:22
vk
Som rad, ze sa este daju najst sofistikovane diskusie.
16.04.2008 15:18
miirdas
lepší by bylo třebas repulsion_zatuchlý
16.04.2008 16:24
stanislav
miirdas napsal(a):
hehe, miirda nemá repa rád... to je ale všivárna!
16.04.2008 16:27
postmoderní rampouch
já bych se spíš přikláněl k repulsion_moudrý
16.04.2008 16:27
miirdas

stanislav napsal(a):
miirdas napsal(a):
hehe, miirda nemá repa rád... to je ale všivárna!
miirdas je velmi škodolibá záležitost
[ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)