Téma #731
Autor:--
Fórum:
LiTerra
Datum publikace:29.02.2008 10:12
Počet návštěv:2422
Počet názorů:56

Pořád není dobře...

Admini neřádí, sem tam se i najde něco k přečtení, lidí ubylo a tedy i denních přírůstků děl, takže je to přehlednější, leč je zde nový jev, který se mi nelíbí, a který se dost hrubě nelíbí:

A je to vzájemná nevraživost a hašteřivost uživatelů. Ono k podobným věcem samozřejmě docházelo tu a tam vždy, ale nyní mám pocit, že je to na denním pořádku.

Někdo napíše něco seedovi, a ten po něm hned vyjede. Já polemizuju s Mariem, a jákasi HanaKonvesz se do mě začne navážet, přestože se jí to vůbec netýká. Tvrz se snaží celkem v klidu diskutovat s Mariem, ten jí nadává, nakonec ho začne popichovat i ona atd...

Myslím, že by nejen výše jmenovaným neškodilo trošku zapracovat na své vznětlivosti, víc naslouchat ostatním a tolerovat jejich názory...

Názory
29.02.2008 12:47
Aglája
postmoderní rampouch napsal(a):
no já jsem v ostravě jednou spal a k těm pompejím to nemělo daleko
Ve spacáku pod Vítkovickým komínem?
29.02.2008 12:48
Aglája
Mario Czerney napsal(a):
Já se Agláje omlouvám imrvére od začátku co jsem jí poznal, člověk neví, kdy by se mohl v ostravě hodit nocleh
To je rozumný přístup, jsme furt vyprodaní, takže protekce je k nezaplacení.
29.02.2008 12:54
postmoderní rampouch
Aglája napsal(a):
no bylo to ještě za totáče a bylo husto, no
29.02.2008 12:58
Aglája
Aglája napsal(a):
no bylo to ještě za totáče a bylo husto, no
Za totáče tady člověk viděl co za sajrajt dýchá. To byly ještě v provozu všechny ty šachty. Pak byl pár let klid a teď řádí Mittal Steel. Už v únoru máme překročeny limity prachu na celý rok.
29.02.2008 15:33
potěš koště
...byly tu rozhodně šarvátky těžšího kalibru. já vím, jsme lidé s krátkou zápalnou šňůrou, ale osobní ataky by měl uhlídat každej. no, měl...
29.02.2008 16:36
LISKA
taky mám ten pocit. Někteří noví nickové mají tak stupidní připomínky, že ani nemám chuť číst jejich tvorbu.
29.02.2008 16:55
tvrz

potěš koště napsal(a):
...byly tu rozhodně šarvátky těžšího kalibru. já vím, jsme lidé s krátkou zápalnou šňůrou, ale osobní ataky by měl uhlídat každej. no, měl...

...sTVRZuji...ale nenechám si líbit osobní útoky a vulgární citace, které jsou mi Mariem podsouvány...
29.02.2008 17:00
--
tvrz napsal(a):

potěš koště napsal(a):

...sTVRZuji...ale nenechám si líbit osobní útoky a vulgární citace, které jsou mi Mariem podsouvány...
Jste jeden za 18 druhý za 20 bez dvou. Ale Mario by měl být větší gentleman...
29.02.2008 17:13
tvrz
-- napsal(a):
tvrz napsal(a):

potěš koště napsal(a):

Jste jeden za 18 druhý za 20 bez dvou. Ale Mario by měl být větší gentleman...
No tak to si nemyslím...přečti Mariovi výpady a posuď, zda adekvátně reaguji...ale vem to už čert...
29.02.2008 17:13
Mario Czerney
tvrz napsal(a):

potěš koště napsal(a):

jsme si něco slíbili ve zprávě ne? a navíc jedná se o jedinou citaci...  a navíc je to pouze parafráze z jedné mé básně...
29.02.2008 17:48
tvrz
Mario Czerney napsal(a):
tvrz napsal(a):

potěš koště napsal(a):

jsme si něco slíbili ve zprávě ne? a navíc jedná se o jedinou citaci...  a navíc je to pouze parafráze z jedné mé básně...
Nebudem už na sebe reagovat. Platí.
29.02.2008 22:48
stanislav

Velmi zajímavá jsou témata nonkonformity, vynucené konformity, vlivu skupiny, davového šílenství a předsudků. V kapitole o schizofrenii připomíná věznění politických odpůrců v ruských psychiatrických léčebnách a upozorňuje na stejné nebezpečí ve svobodné Americe a Británii: "Kdo se nepodrobí současným společenským mravům, je soudně zbaven svéprávnosti a izolován. Tito lékaři konají úklidovou práci ve společnosti, mají funkci policie a soudnictví."

Na jiném místě si všímá obranných mechanismů, které nám pomáhají žít v klidu i se svými chybami, umožňují zvládat stres, úzkost a náročné situace (např. vytěsnění, fantazie, potlačení, popření, projekce, identifikace). V manželství mohou tyto mechanismy fungovat pozitivně. Nebezpečné však bývá tzv. přesunutí, či přesměrování emoční energie a nepřátelství z jedné osoby nebo předmětu na jiný, bezpečnější. Jednoduše řečeno, hledání obětního beránka. Důsledkem systematizovaného nebo organizovaného přesunutí se stává vztek vybíjený na menšinách (lynčování černochů, antisemitismus).
S tím souvisí pojem zaujatá mysl, předsudek, resp. stav mysli pramenící z neadekvátních informací nebo z nevědomosti. Snad každý chápe, že předsudky poškozují lidské vztahy a zabraňují komunikaci, jenže lidé nedokážou fungovat bez rozdělování věcí a osob do kategorií a bez třídění událostí. Čím jednodušší je naše mysl, čím méně toho víme, tím obecnější kategorie používáme, což vede k hrubému zevšeobecňování a nesprávným předpokladům.
Takto si vytváříme na základě emočních, nikoliv rozumových faktorů iracionální kategorie a bezmyšlenkovitě užíváme stejná měřítka na všechny příslušníky nějaké skupiny. Odtud bývá jen krok k rasismu.

Další téma: Mysl v davu- kolektivní nevědomost - vliv skupiny a davu. Lidé nenávidí samotu, izolaci, a prázdnotu, ve skupině hledají pocit identity, bezpečí, vědomí osobní hodnoty. Je však třeba zdůraznit, že vlastnosti skupiny se liší od vlastností jednotlivých členů: "Úsudek a inteligence skupiny jako celku je nižší než u nejinteligentnějšího jedince a vyšší než u jedince nejméně inteligentního." Jinak řečeno: rozum a soudnost inteligentních a vzdělaných v davu klesá, zatímco ti primitivnější, kteří obvykle trpí pocitem méněcennosti, zde naopak získávají netušené možnosti. K základním vlastnostem davu patří snížená zodpovědnost, zvýšené emoce, pocit anonymity a beztrestnosti.
S tím souvisí termín vynucená konformita, vymývaní mysli a vnucování názorů pomocí přesvědčovacích technik, což je charakteristickým rysem nejen totalitní, ale i moderní demokratické společnosti. Nemusí to být jen zastrašování a vyhrožování, nýbrž i odmítnutí, nebo naopak příslib pomoci a lásky, jestliže převezmeme něčí myšlenky, postoje, vkus a názory. A tak se lidé často chovají, mluví, hodnotí a přemýšlejí jim cizím způsobem.

http://www.christnet.cz/magazin/clanek.asp?clanek=1461

http://vasinasi.blog.cz/0707/robert-m-youngson-o-silenstvi-podivinstvi-a-geniali
te

01.03.2008 12:36
Mario Czerney
ok, stando, když jsem si přečetl tvůj příspěvek, a když už studeješ ty různý psycho a alternativní věci, a tak. doporučuju ti ke studiu knihu Osho / Hořčičné semínko, Nakladatelství Pragma
:-)
01.03.2008 14:50
stanislav
Osho je mi nesympatický, protože byl na mamon. a to není pěkné.
01.03.2008 15:19
postmoderní rampouch
01.03.2008 17:25
Mario Czerney
stanislav napsal(a):
Osho je mi nesympatický, protože byl na mamon. a to není pěkné.
on sice sbíral ty fordy - ale třebas na tom opravdu nelpěl, ...také o tom píše v té své knize... píše něco v tom smyslu, že každý den vzniká nový a nový model auta, ale že nejsou žádní noví lidé, že člověk je ten nejstarší a nejoježděnější krám světa.-) já si myslím, že by ses tam dozvěděl plno pěkných myšlenek, máš-li být šamanem se vším všudy
01.03.2008 17:30
Mario Czerney
01.03.2008 17:32
Mario Czerney

a myslím, že jsou si s Repem docela podobní... a to je panečku Prorok!!
01.03.2008 18:04
postmoderní rampouch
Mario Czerney napsal(a):
týjo, ten je ještě lepčejší než já
01.03.2008 18:44
stanislav
já od něj četl pár věcí, dokonce mám doma nějaký kazety s jeho muzikou. ale nějak mi prostě neučaroval, no. se stává...
[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)