Téma #713
Autor:Mario Czerney
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:29.01.2008 12:40
Počet návštěv:3673
Počet názorů:142

tak, a už u mňa skončil:-)

Tak, a po týhle fotce, u mě pan čuráček Švejnar skončil:-) Klaus bude určitě chtít taky hlasy komunistů, já bych byl raději bez prezidenta. A co vy?

Počet úprav: 2, naposledy upravil(a) 'Mario Czerney': 30.01.2008 17:55.

Názory
29.01.2008 18:12
Diotima
Oni nás zápaďáci "odepsali" Rusům - našim slovanským bratřím, už v Jaltě na konci války .. takže by nás tu Rusáci ovládli stejně, amíci ani v 68 nehnuli brvou .. a dnešní komunisti - můj upřímnej názor je, že v každý době, za jakékoli formy vlády se hamtavý vlčáci derou k moci - od  nepaměti
 např. v Evropě přes katolickou církev, nakonec i v rámci KSČ. Tyhle největší šelmy nebyly žádný komunisti, jen vlci v rouše beránčím, chtěly moc a prachy, a neštítily se ničeho, a jak začaly v listopadu 1989 politické změny a nejspíš i dlouho před nimi, už začaly přelívat peníze do švýcarských bank (to je doloženo), a hned, jak to šlo, tak přestoupily do stran, kde v tom mohly nejlíp pokračovat, ti nejbohatší už nikam, už uměli chodit v tom, jak se okrádá stát ve velkém a už měli dostatečný vstupní kapitál  (viz následné tunelování), taky to nakonec byla velká mafie vč. StB. V KSČ zůstali logicky jen  idealistický bulíci, zarputilci .. kteří měli ty ideály beztřídní společnosti a rovnosti v krvi po předcích .. možná zas mladý komunistický extrémisti by mohli být nebezpečný, ale to už se musí pohlídat, veškerý extrémismus .. ale šelmy, které mají největší tah za mocí a financemi, ty ovládaly, ovládají a budou ovládat většinu podstatných ekonomických, a tím i společenských a sociálních pochodů vždy - v demokracii i v totalitě .. teď záleží na většině, jak to zvládne .. jestli se vydupou dostatečně účinný zákony, aby se neměla dobře jen malá část národa a zbytek se potácel na hranici chudoby, a nakolik budou dodržována lidská práva.
29.01.2008 18:21
Mario Czerney

jak se kdo projevil potom, toho si SAMOZŘEJMĚ VŠÍMEJME (souhlasím), ale proč si nevšimnout co se dělo předtím? aha, a jsme u toho:-)

Zatímco před 16. listopadem 1989 bylo to nepodstatné, to bylo to předtím, úderem 18. listopadu 1989 bylo to POTOM, podle tvé logiky Mori.... jak tak koukám, ty jsi ten ukázkový vzorek českého bolševimsu, ale ono to co se tu děje a dělo z těch čtyřiceti let vyplývá .  a smrdí... a každýmu není dvacet, některým je 40, šedesát, osmdesát...takže dvacet let už není pro ně tak propastný podíl

když tu začnu hajlovat a začnu řvát: židi do plynu! hrozí mi vězení, ale co se týče třídních hesel a třídních nenávistí, je to celkem v pohodě, vždyť jsem se nezachoval nijak proti normám týhle společnosti...

Ne, nechci žádný msty a odplaty, chci jen, aby se o tom víc přemýšlelo, možná pak mori dojdeš k tomu, proč se chovám tak jak se chovám...

29.01.2008 18:23
Mario Czerney

Diotima: už mi naskočila hroší kůže: to z tý první věty, v česku se začíná vždycky s alibismem:-ú) už jsi viděla mé dnešní video, máš to tam spočítaný:-))

29.01.2008 18:24
Mario Czerney
ale nakonec s tebou souhlasím, víceméně:-) jen nevím, co s tím českym šmejdem!!??
29.01.2008 18:29
Mori
Mario, nedá se s tebou rozumně hovořit. Taky bych chtěla, aby lidi trochu přemýšleli.
Jakožto "ukázkový vzorek bolševismu" jsem ztratila motivaci se s tebou dále bavit a být nadále misinterpretována.
29.01.2008 18:33
Mario Czerney

Omlouvám se Ti Mori, m.

29.01.2008 18:35
--
Už zas, Mario, už zas?

Takže to zkusíme jinak - který z evropských států podle Tebe vyjde z čistým štítem?

Dříve antisemitské, nyní papeženeské Polsko?
Někdejší fašistické Maďarsko?
Rakousko? (raději bez přívlastku, protože by to bylo na dlouhé lokte)
Napůl fašistická, napůl komunistická Itálie?
Rovněž hezky profašounovaná a prorudlá Francie?
Frankistické Španělsko?
Nebo snad Anglie, historicky jeden z největších světových zločinců?
Nebo že by kolaboračně "neutrální" Švýcarsko?

Normálně se narovnej a přestaň trpět za vlast. Už Ježíš Kristus (pokud existoval) dobře věděl, že na lidi nelze mít moc vysoké nároky (Otče, odpusť jim, oni nevědí, co činí) - a stejně se rozhodl je spasit.
29.01.2008 18:42
Diotima
Imagine, all the people ... (Johny Lennon) .. umělci byli vždycky spíš snílci .. tyhle vize o místě v kosmu, kde nikdo nebude strádat příliš tu stejně přetrvaj ..
(většina mý rodiny včetně sourozenců emigrovala před komunistama do zámoří, takže mě nařknout z komančovství nemůžeš ..)
29.01.2008 18:55
Mario Czerney

repe:
Když se podívám do zrcadla, vidím tam sám sebe. Nejsem ani Ital ani Polák, nejsem ani Brit. A jelikož mám ego, vidím tam Čecha. A po tvých poznámkách taky Evropana.
Každej ať se podívá do svýho zrcadla, a je dobrý podívat se sám na sebe. A v jistých souvislostech trpím, když si uvědomím, že je to i má krev a krev mých předků, kteří páchali bezpráví. A říkám, že češi se s tím neumí vyrovnat. Nic víc.
Přijde mi to, ty tvé výtky, jako bych v  obchoďáku ukradl pět dvd-přehrávačů, a pak mojí obhajou před ochrankou by bylo: krade se normálně v každým obchoďáku, třeba nedávno v tom obchoďáku tady naproti ukradl někdo dvd-přehrávačú osm.

29.01.2008 19:17
--
To je blbost. Protože krást v tom obchoďáku budeš konkrétně ty. Ale ty tady pořád pláčeš nad nějakými "Čechy". Co jsou to Češi? Lidi jako všichni ostatní. Někteří takoví, jiný makoví, ale takovou tu Gaussovu křivku máme rozloženu velice podobně jako jinde ve světě.

Máš nějaký osobní mindrák? Nebo v rodině nějakou černou ovci?

Opravdu Ti moc nerozumím. Já bych také raději, aby lidé byli obecně ušlechtilejší, ale celosvětově. Na Češích jako národu nic výjimečného neshledávám ani v pozitivním ani v negativním smyslu.

29.01.2008 19:41
Mario Czerney
babička byla u hitlerjungen, mýho dědu zastřelil nějakej blb v roce 1950, ze žárlivosti a ještě omylem a táta (ten se narodil v Třebíči) se rozloučil s KSČ někdy v polovině sedmdesátých let... část mé rodiny, z tý německý maminčiny strany, stihla odsun, druhá část ne, v osmdesátých letech velká grupa mej rodiny utekla do NSR,  jak z máminy, tak z tátovy strany... Bráška byl 17. listopadu na Národní třídě, patřil k té radikálnější skupině, kteří požadovali zákaz veřejných funkcí komunistům na deset let, ale bohužel to zapadlo... Jako patnáctiletej jsem rozmnožoval Několik vět, tiskl vlastní noviny:-)
 a když jsem jako klučina ráno chodil krmit králiky a slepice, ta moje stará paní sousedska, ta která taky nestihla odsun, měla otevřený okno a ta znělka Hlasu Ameriky zněla hodně nahlas a příjemně...
Jsem rád, že máš potřebu mi rozumět, určitě mindráků mám spoustu, to bezpochyby, ale nevím jestli zrovnma v otázce totilsmů, ...v týhle věci si prostě stojím na svým, to už nezměním. Navíc jsem přesvědčený, že mé vidění je to SPRÁVNÝ a tak se těžko můžes se mnou přít.

Další myšlenka:
-proč jste v stoupil do KSČ?
-kvůli dětem, aby mohli studovat
No, a Repe, představ si, tenhle názor, kterej jsem slýchaval později, ten už mi přijde jako zvrhlost.

a ještě: nemyslím si, že člověk musí mít mindrák, aby toužil po svobodě.

.-)
29.01.2008 19:46
Monty
Vaše starosti a kuvajtskou naftu bych fakt chtěla mít.
29.01.2008 19:59
modrý Wopi
Monty napsal(a):
mně by stačila ta nafta
29.01.2008 20:18
Charlien
modrý Wopi napsal(a):
Monty napsal(a):
mně by stačila ta nafta
taky bych si zamluvil ňákej ten vrt:-)
29.01.2008 20:34
Mario Czerney
to není nic pro mě, mít naftu, to jsou zase jen starosti
29.01.2008 20:35
--
Mario Czerney napsal(a):
Navíc jsem přesvědčený, že mé vidění je to SPRÁVNÝ a tak se těžko můžes se mnou přít.
a ještě: nemyslím si, že člověk musí mít mindrák, aby toužil po svobodě.

.-)
Ale jaké vidění, to jsem pořád nepochopil. Jenom pořád čtu, jak nadáváš na nějakou anonymní, nedefinovatelnou masu, že se nevypořádala s komunistickou minulostí. Jak by sis to představoval?

Někdo se prostě vypořádal a někdo ne. Jestliže toužíš po svobodě, tak by sis měl uvědomit, že ke svobodě patří neodlučně i to, že "zlo" kolikrát zůstane nepotrestáno, protože "svoboda" respektuje takově věci jako presumpce neviny apod. tudíž nemá vždy na vše potřebný metr.

29.01.2008 20:43
Mario Czerney
tys to tu igore, trošku zaonačil, já tu jen napsal, že pan švejnar i u mě skončil, jelikož diskutuje se stranou, jejíž ideologie a metody mi nejsou po chuti, a navíc na tu po komunsitické straně něco zůstalo...
Já pořád jen nadávám? Ty sis  udělal nějakou představu a vytvořil sis úhel o mém úhlu pohledu.
Takže ještě jednou: kdbych chtěl bejt prezident, nešel bych za komunistama pro rady, ikdyby to mělo znamenat, že jím nebudu.
29.01.2008 20:45
Mario Czerney

a navíc nám tu po komunistický straně...(opr.)

29.01.2008 20:48
--
Nezaonačil jsem nic, Mario, základním téma diskuze OK. Reagoval jsem na tento Tvůj výlev:

Mario Czerney napsal(a):

k tomu komunismu, Mori a Stanislave, a k tomu, že už se s tím nedá nic dělat... myslím, že se svědomím národa je pořád třeba něco... dělat, hm...
Zatímco poválečné Německo byl odsunuto na druhou kolej, bylo Němcům (ať už lidsky nebo nelidsky) jasně dáno na vědomí, že se dopustili zla, že tvořili totalitní systém a nezachovali se moc hezky. Navíc k tomu přispěla i poválečná bída, takže si to pěkně vyžrali...
A co český národ a Československo po roce 1989? NIC. Lautr hovno. Všichni se přes noc oklepali, nic špatnýho se přece vlastně ani nestalo, a to co bylo, to už je pryč a taková byla prostě doba..., rozezvonili se klíče a minulost považujeme za něco, s čím je třeba nelámat si hlavu, maximálně zabřehnout do idylických vzpomínek na cokoli... Společnej nepřítel byl: fašismus, s tím nebyl problém, to byl systém zlodějů a vrahů, nenávistných bestií... 
Ale zůstane to v Češích, někde hluboko, ale zůstane, ten jejich nevyléčenej bolševismus... jako vřed, kterej nikdo nevidí, ale jednou ho ucítí v hubě

29.01.2008 20:55
Mario Czerney

Odkládám tuto vážnou diskuzi, repíku, mám střevní potíž a zároveň psychickou, a jsem docela unaven, ale neutíkám odsud, jen to odkládám 
Napsal bych ti vtip, ale ty by ses možná urazil. Napsal bych ti ho, kdybys mi slíbil, že se neurazíš :o)

[ << ] [ < ] [ > ] [ >> ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)