tak, a už u mňa skončil:-) |

Tak, a po týhle fotce, u mě pan čuráček Švejnar skončil:-) Klaus bude určitě chtít taky hlasy komunistů, já bych byl raději bez prezidenta. A co vy? |
|
Počet úprav: 2, naposledy upravil(a) 'Mario Czerney': 30.01.2008 17:55.
Názory |
29.01.2008 14:51
Mori
|
Stanislave, dík žes jim to vysvětlil za mě:-)
Bylo by bývalo nejlíp, kdyby se komunisti zakázali hned po revoluci, ale to už jsme prošvihli a teď už to nejde, komunisti (bohužel) nejsou v rozporu se zákonem, takže to "vyhranění se" jsou jen takové populistické žvásty. |
29.01.2008 14:51
--
|
modrý Wopi napsal(a): stanislav napsal(a): Repe, dej nám ochutnat ze své úvodní prezidentské řeči, až jako budeš zvolenej, už máš nějaký body? místo "pravda vítězí" by mohlo být na standartě "ale piču!" No dyk - koukal ses někdy na záznamy z poslanecké sněmovny? Jestli ano, pak jistě uznáš, že taková replika by byla v mnoha případech jedině na místě. |
29.01.2008 14:54
stanislav
|
v čem tě nerespektuju, Čárlí? nečteš ty náhodou nějaký tajný zvěsti mezi řádky? nejsem si toho vědom... |
29.01.2008 14:54
modrý Wopi
|
-- napsal(a): modrý Wopi napsal(a): stanislav napsal(a): Repe, dej nám ochutnat ze své úvodní prezidentské řeči, až jako budeš zvolenej, už máš nějaký body? místo "pravda vítězí" by mohlo být na standartě "ale piču!" No dyk - koukal ses někdy na záznamy z poslanecké sněmovny? Jestli ano, pak jistě uznáš, že taková replika by byla v mnoha případech jedině na místě. No dyk :) |
29.01.2008 15:04
stanislav
|
ale k tomu hlavnímu, fakt se mi nikdo neznechutí tím, že jako prezidentskej kandidát bude mluvit s komunisty. Klaus už tohle prolomil. Havel je chtěl izolovat a nikam je nezval. Švejnar myslim řekl, že by nepodopořil vládu, ve kterej by měli bejt komunisti, to mně stačí, další nějaký úlitby našim antikomunistum mi přijdou jako populistický hraní na strunu, že komančové jsou ee, že holt byly a budou ee... jejich návrat k moci nehrozí.... dělat z nich strašáky je zbytečný, to si myslim. a nikomu to ale netlačim, je to jen můj názor... když si někdo myslí něco jinýho, jeho věc... |
29.01.2008 15:09
Charlien
|
stanislav napsal(a): ale k tomu hlavnímu, fakt se mi nikdo neznechutí tím, že jako prezidentskej kandidát bude mluvit s komunisty. Klaus už tohle prolomil. Havel je chtěl izolovat a nikam je nezval. Švejnar myslim řekl, že by nepodopořil vládu, ve kterej by měli bejt komunisti, to mně stačí, další nějaký úlitby našim antikomunistum mi přijdou jako populistický hraní na strunu, že komančové jsou ee, že holt byly a budou ee... jejich návrat k moci nehrozí.... dělat z nich strašáky je zbytečný, to si myslim. a nikomu to ale netlačim, je to jen můj názor... když si někdo myslí něco jinýho, jeho věc... je samozřejmě v pořádku, že kandidáti na prezidenta hovoří s každou parlamentní stranou, tedy i s KSČM. Ale tvrdit u nich, že reforma je špatná a že by ji nepodepsal a pak při debatě říct že je potřebná a jen by se snažil zmírnit dopady je trochu svinstvo. Ale je to můj názor a nikomu ho nevnucuju. Myslím, že podpásovky v té debatě byly oboustranné:-) |
29.01.2008 15:24
stanislav
|
no, ono to byly podpásovky. ale já holt u Klause už to nesu jaksi mnohem s větší alergií... už mi stačí, že se zašklebí a votevírá se mi kudla v kapse.... Švejnar nemá ani politický názory, který by mě okouzlily, ani mě něčím nezaujal výrazně, ekonomy a bankéře jaksi taky nijak nezbožňuju, víc by se mi líbil nějakej profesor historie třeba, nebo i ten Halík, co dělá do náboženství a psychologie, ale situace je taková, že jedinej s nadějí protikandidát Klause je Švejnar, a když ty dva porovnávám tak jaksi, tak zatím víc plus vidím na straně Švejnara. ti komunisti, to mi tak neva. ale ono to je jedno, kdo bude prezidnet. tak moc důležitý pro náš život to neni. se domnívám. jen prostě Klause už bylo dle mýho dost.... |
29.01.2008 15:35
stanislav
|
http://www.jansvejnar.cz/?page=zivotopis
švejnar má i svý stránky, du mu je prošmejdit... hehe.. |
29.01.2008 15:36
Charlien
|
stanislav napsal(a): no, ono to byly podpásovky. ale já holt u Klause už to nesu jaksi mnohem s větší alergií... už mi stačí, že se zašklebí a votevírá se mi kudla v kapse.... Švejnar nemá ani politický názory, který by mě okouzlily, ani mě něčím nezaujal výrazně, ekonomy a bankéře jaksi taky nijak nezbožňuju, víc by se mi líbil nějakej profesor historie třeba, nebo i ten Halík, co dělá do náboženství a psychologie, ale situace je taková, že jedinej s nadějí protikandidát Klause je Švejnar, a když ty dva porovnávám tak jaksi, tak zatím víc plus vidím na straně Švejnara. ti komunisti, to mi tak neva. ale ono to je jedno, kdo bude prezidnet. tak moc důležitý pro náš život to neni. se domnívám. jen prostě Klause už bylo dle mýho dost.... no nevím... prezident nemá vlastně moc co do toho vládnutí mluvit, takže je to jedno kdo z těhle dvou tam bude. Já tedy raději Klause než Švejnara, byť je nemám rád oba. |
29.01.2008 15:39
stanislav
|
Mnoho témat nepodléhá jednoduchým pravolevým schématům. Tvrdit například, že starost o životní prostředí nebo ježdění na snowboardu jsou projevem levicového myšlení, je nesmysl. Když Václav Klaus prohlašuje „Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci“, snaží se předem vyloučit jakoukoli diskusi. Kdokoliv by se do ní odvážil vstoupit, je předem odsouzen jako neseriózní a nerozumný. Tento styl uvažování a myšlení je většině lidí naprosto cizí. Žádný z vrcholných evropských státníků se nevyjadřuje podobně dogmatickým způsobem. Černobílé je i schéma „my“ versus „naši nepřátelé“ v oblasti věcí veřejných. Vyhlašovat tu občanskou společnost, tu zastánce Evropské unie, tu ochránce životního prostředí za nepřátele svobodné společnosti, to je dogmatický přístup, který znehodnocuje volný „trh myšlenek“, znemožňuje demokratickou výměnu názorů a poškozuje tak demokracii samu. http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-svejnar.php |
29.01.2008 15:40
stanislav
|
já zas radši Švejnara, ale nějak bych to nehrotil. o život nejde. je normální, že se lidé se svými náhledy liší... |
29.01.2008 15:41
Charlien
|
stanislav napsal(a): já zas radši Švejnara, ale nějak bych to nehrotil. o život nejde. je normální, že se lidé se svými náhledy liší... jasně...
Ty jeho stránky jsou takový americký:-)) |
29.01.2008 15:47
stanislav
|
tohle je fakt supr http://domaci.ihned.cz/c3-23103405-002000_d-zadne-niceni-planety-nevidim-a-nikdy -jsem-ani-nevidel
HN: Nevěříte, že si ničíme svoji planetu? Klaus: Budu dělat, že jsem to vůbec neslyšel. To může říkat snad jen pan Al Gore, normální člověk těžko. Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Vy zastupujete ekonomický tisk, tak předpokládám jistou ekonomickou erudici. Na to vám odpoví ta moje knížka. Ale například víme, že existuje obrovská vazba mezi ohledem na přírodu a vyspělostí a bohatstvím lidské společnosti. Je evidentní, že čím chudší lidská společnost je, tím brutálněji se k přírodě chová, čím vyspělejší, tak to platí opačně. Zrovna tak platí, že jsou společenská uspořádání, která likvidací třeba soukromého vlastnictví a podobně ničí přírodu daleko více, než společenství svobodnější. To jsou dlouhodobé tendence a vedou jednoznačně k tomu, že příroda dnes 8. února je ochraňovaná neskonale více než osmého února před deseti, padesáti, sto lety. Jak je tedy možné vyslovit tu větu, kterou jste vyslovil? V bezvědomí? Nebo jako provokaci? Že bych byl tak naivní a nechal se vyprovokovat k těmto odpovědím? Spíš myslím, co na srdci, to na jazyku, je to prostě váš názor. |
29.01.2008 15:50
Aglája
|
stanislav napsal(a): tohle je fakt supr http://domaci.ihned.cz/c3-23103405-002000_d-zadne-niceni-planety-nevidim-a-nikdy -jsem-ani-nevidel
HN: Nevěříte, že si ničíme svoji planetu? Klaus: Budu dělat, že jsem to vůbec neslyšel. To může říkat snad jen pan Al Gore, normální člověk těžko. Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Vy zastupujete ekonomický tisk, tak předpokládám jistou ekonomickou erudici. Na to vám odpoví ta moje knížka. Ale například víme, že existuje obrovská vazba mezi ohledem na přírodu a vyspělostí a bohatstvím lidské společnosti. Je evidentní, že čím chudší lidská společnost je, tím brutálněji se k přírodě chová, čím vyspělejší, tak to platí opačně. Zrovna tak platí, že jsou společenská uspořádání, která likvidací třeba soukromého vlastnictví a podobně ničí přírodu daleko více, než společenství svobodnější. To jsou dlouhodobé tendence a vedou jednoznačně k tomu, že příroda dnes 8. února je ochraňovaná neskonale více než osmého února před deseti, padesáti, sto lety. Jak je tedy možné vyslovit tu větu, kterou jste vyslovil? V bezvědomí? Nebo jako provokaci? Že bych byl tak naivní a nechal se vyprovokovat k těmto odpovědím? Spíš myslím, co na srdci, to na jazyku, je to prostě váš názor. Jo, přesně tohle mě nadzvedlo. To snad není možné, že člověk, u kterého se předpokládá IQ v plusových hodnotách, tohle vysloví. |
29.01.2008 15:50
stanislav
|
http://www.svejnarprezidentem.cz/?page=279.jakym-budu-prezidentem
hehe, samý chci, chci, budu, budu... fakt amícký... |
29.01.2008 15:55
stanislav
|
Švejnar: Budu držet slovo a všem měřit stejně.
muhehe, dobrej Mirek Dušín... to se mi líbí... |
29.01.2008 16:16
stanislav
|
no, on ten Filip je tedy dobrý hovado: http://www.kscm.cz/article.asp?thema=2665&item=37149&category=
Když jste tak pro občany, odpovězte mi jasně v letošním roce osmiček na otázky, které se dotkly milionů lidí. Jsou to otázky, které dostávají i prezidentští kandidáti. Byl únor 1948 komunistickým pučem? Nebyl. Bylo to provedeno ústavní cestou, dokonce ústavnější, než byla takzvaná sametová revoluce v roce 1989.
Tu paralelu s rokem 1989 jste prosím vzal kde? Klement Gottwald před šedesáti lety nepoužil kooptaci. Tedy, že by se tam někdo dostal ne na základě voleb, ale jen rozhodnutím volených členů. Tak se přece stal Václav Havel poprvé prezidentem. Zvolil ho komunistický parlament.
Moment, ale po uchopení moci komunisty v únoru 1948, došlo k popravám politicky nepohodlných lidí. Další tisíce lidí putovaly do vězení. To nepovažujete za zločiny? To byly excesy, které odsuzujeme. Od toho se distancujeme. Nechceme opakovat chyby minulosti.
Navíc se odehrálo znárodňování, soukromý majetek byl zabavován a to vedlo k tomu, že Československo se nerozvíjelo tak, jak by mohlo. Ani to neuznáváte? Vždyť únor 1948 rozhodně zbrzdil náš vývoj. Ekonomický potenciál Československa byl obrovský. Také by nebylo co privatizovat po roce 1989, kdyby vývoj tehdy nebyl dobrý
To myslíte vážně? Že nejdříve se něco ukradne a staví se na tom? Myslím to jinak. Snadno se to dnes odsuzuje, ale těžko šlo postupovat po druhé světové válce v rozděleném, bipolárním světě jinak, než jak se to odehrálo. Ale mně to nevyčítejte, já jsem to neřídil.
Neřídil, ale zopakujme si to. Únor 1948 podle vás nebyl puč, ale pak nastaly věci, které i vy odsuzujete? Jednoznačně. Už jsem mluvil o excesech. Nevím, co po nás pořád chce někdo omluvy. Už jsme se přece mnohokrát omluvili. Kdo to chtěl slyšet, tak to slyšel, kdo nechce, chce omluvu každý den. Je to z jejich strany jen politická hra.
Skočíme do srpna roku 1968 a vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Já říkám, že to byla brutální okupace. Co si myslíte vy? Když to beru jako právník, tak to byla realizace tehdy platných mezinárodních smluv
Cože? Bylo to přece proti vůli vlády a naprosté většiny občanů. Co je na tom v pořádku? Byli jsme součástí Varšavské smlouvy, tak to myslím. Zpochybňujete snad, že tady budou vojáci NATO?
Zpochybňuji, pokud to nebude na základě oboustranné dohody. A rok 1968 se neodehrál na základě takových dohod, a když, tak jen vynucených. To chcete zpochybnit? Nezpochybňuji, ale nějaké dohody tam byly. Samotný vstup vojsk Varšavské smlouvy byl tehdy vítězstvím vojáků nad politiky.
Zeptám se na rok 1968 ještě jinak. Opět bych chtěl jasnou odpověď: Odsuzujete vy osobně vstup vojsk Varšavské smlouvy v srpnu 1968 do tehdejšího Československa? Ano, protože to nejvíce poškodilo komunistické myšlenky.
Když se přesuneme do současnosti, a abychom si vysvětlili lépe vaše postoje, nevyhovuje i vám spíše vývoj po revoluci 1989? Vždyť můžete svobodně mluvit, podnikat, cestovat, emigrovat, studovat. To jsou podstatné a zásadní změny oproti komunistickému režimu. Nevidím to černobíle, ale ty současné možnosti, o kterých vy mluvíte, souvisejí i s celkovou kvalitou života. V tomto směru vidím před rokem 1989 plusy i minusy.
Ale vy se máte určitě lépe, ne? Kvalita života je dnes pro mne horší, to nezáleží jen na výšce platu. Zabezpečení rodiny před rokem 1989 bylo pro mě ve větším klidu.
Má se tedy podle vás společnost celkově lépe, či hůře než před revolucí? Nemá se lépe. Je strašně rozhádaná, lidi jdou proti sobě, to právě té kvalitě životě neprospívá.
Vám nevadila kdysi velká vnitřní nesvoboda? Vy jste ji nepociťoval? Pracoval a žil jsem v prostředí, kde lidé hovořili poměrně otevřeně. Ani dnes by si mnohdy nedovolili říci, co tehdy. Vyhodili by je z práce.
Už podruhé se dnes ptám: To myslíte vážně? Myslím to tak, že tenkrát si troufli lidé říci víc než dnes. Protože se bojí, že je vyhodí z práce. Jistěže byli tehdy lidi méně politicky svobodní než v současnosti, ale ekonomicky byli svobodnější. |
29.01.2008 16:42
modrý Wopi
|
nesvobodu nepociťoval, byl placeným spolupracovníkem stb |
29.01.2008 17:51
Mario Czerney
|
k tomu komunismu, Mori a Stanislave, a k tomu, že už se s tím nedá nic dělat... myslím, že se svědomím národa je pořád třeba něco... dělat, hm... Zatímco poválečné Německo byl odsunuto na druhou kolej, bylo Němcům (ať už lidsky nebo nelidsky) jasně dáno na vědomí, že se dopustili zla, že tvořili totalitní systém a nezachovali se moc hezky. Navíc k tomu přispěla i poválečná bída, takže si to pěkně vyžrali... A co český národ a Československo po roce 1989? NIC. Lautr hovno. Všichni se přes noc oklepali, nic špatnýho se přece vlastně ani nestalo, a to co bylo, to už je pryč a taková byla prostě doba..., rozezvonili se klíče a minulost považujeme za něco, s čím je třeba nelámat si hlavu, maximálně zabřehnout do idylických vzpomínek na cokoli... Společnej nepřítel byl: fašismus, s tím nebyl problém, to byl systém zlodějů a vrahů, nenávistných bestií... Ale zůstane to v Češích, někde hluboko, ale zůstane, ten jejich nevyléčenej bolševismus... jako vřed, kterej nikdo nevidí, ale jednou ho ucítí v hubě |
29.01.2008 18:06
Mori
|
Mario Czerney napsal(a): k tomu komunismu, Mori a Stanislave, a k tomu, že už se s tím nedá nic dělat... myslím, že se svědomím národa je pořád třeba něco... dělat, hm... Jo, jsem pro je nevolit, rozhodně:-)
Ale veškerej morální kredit není jenom v tom, co kdo dělal před 89 - je to už hnedle 20 let a měli bysme si taky všímat toho, jak se kdo projevil potom! Tím myslím, že ten kdo nebyl ve straně nemusí nutně být morálně na výši. A myslím, že to, jak řešíš komunisty, je přehnaný. Byli tu a už tu nebudou, a je třeba se dívat taky trošku do současnosti a dopředu, myslím. Tím neříkám, že na tu dobu můžem docela zapomenout, ale je zbytečný se v tom nadměrně plácat. |
(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)
|