Téma #699
Autor:Gossen
Fórum:
Obecná diskuze
Datum publikace:08.01.2008 10:26
Počet návštěv:1728
Počet názorů:56

Ó jak je všechno úžasné...
"První veřejný výčet nejohroženějších památek v Česku je na světě. Národní památkový ústav na internetu zveřejnil na šest set budov, soch nebo zámků, jimž reálně hrozí zánik. Soupis na adrese http://www.monumnet.npu.cz není zdaleka konečný, jenom do konce ledna se má rozšířit o další stavby, například o chátrající roubené komory a seníky z Bílých Karpat."

Jedni troubové se nám dnes snaží vsugerovat jak se máme úžasně, druzí troubové jak bychom se měli mnohem líp... kdyby se ovšem vrátili k moci oni, jak jinak...
Je mi celkem fuk, jestli se zdraží elektřina, plyn, potraviny... to je takový folklór na který si člověk rychle zvykne... Co mi fuk není je fakt, že devastace kulturního dědictví započatá v dobách vlády jedné strany úspěšně pokračuje... a je úplně jedno, jestli si v premiérském křesle válí šunky ten či onen...
Ale abych se neuvztekal... vlastně se chci zeptat, co myslíte, jaký by měl být podíl odpovědnosti státu za zachování kulurních památek, přesněji nemovitostí označených za kulturní památky státní institucí? Současný stav je totiž, jak se zdá, naprosto nevyhovující...

"Pokud je vám známé ohrožení nějaké kulturní památky, která zatím v seznamu chybí, může zaslat informaci Národnímu památkovému ústavu, který prověří, zda se jedná o kulturní památku, stav jejího ohrožení a případně ji do seznamu zařadí. Adresa pro zaslání podnětu je ohr@up.npu.cz"

Citace v úvozovkách z aktuálně.cz a MonumNet

Názory
08.01.2008 15:48
stanislav
Olympiáda je supr, juchů, Bém je borec!

Lidé jsou rakovina planety. Se holt nesmíme divit, že to pěkně bují všecko, co intelektuál pokládá za neblahé, milovník zkázy však plesá!
08.01.2008 15:52
Gossen
stanislav napsal(a):
Olympiáda je supr, juchů, Bém je borec!

Lidé jsou rakovina planety. Se holt nesmíme divit, že to pěkně bují všecko, co intelektuál pokládá za neblahé, milovník zkázy však plesá!
mně by byl ten magor normálně ukradenej, bohužel, hodlá rozfrcat moje peníze na píčoviny... což mě docela serirituje...
08.01.2008 15:54
stanislav
já mu klidně i nějaký peníze na magistrát donesu. jen co je někde vydělám. já Olympiádu chci, a z tvejch peněz mě bude bavit mnohem víc, než z jinejch... hehe
08.01.2008 15:57
Pomerančová

a Jánošík pořád nikde...

08.01.2008 16:01
stanislav
Pomerančová, taky přispěješ na olympioniky? já bych chtěl sponzorovat vzpírání či lukostřelbu, co ty?
08.01.2008 16:02
Gossen
stanislav napsal(a):
já mu klidně i nějaký peníze na magistrát donesu. jen co je někde vydělám. já Olympiádu chci, a z tvejch peněz mě bude bavit mnohem víc, než z jinejch... hehe
já jí nechci... je to jeden z nejstupidnějších projektů od roku devadesát... absolutně nereálný a prodělečný... všem musí být jasné, že není nejmenší šance aby se něco podobného v praze konalo, praha nemá na to uspořádat mnohem menší podniky... jde jenom o to, blýsknout se před částí voličů a přelít desítky milionů z peněz daňových poplatníků do kapes soukromých subjektů... asi netřeba podotýkat, že za ty peníze by se dalo udělat ledacos užitečného...
08.01.2008 16:05
stanislav
nene, mýlíš se, olympiáda je úžasná věc. a my ji uděláme skromnou. skromňoučkou. za pár šupů určitě. věř svým zastupitelům, jsou to borci a muži na svém místě. Bém je geniální stratég. s knihovnou to skoulel skvěle, s olympiádou se mu to povede ještě líp. olympiáda je to nejlepší od revoluce, co tu budeme mít. už se moc těším. na ty svý vzpěrače.
08.01.2008 16:06
Pomerančová
stanislav napsal(a):
Pomerančová, taky přispěješ na olympioniky? já bych chtěl sponzorovat vzpírání či lukostřelbu, co ty?
já bych chtěla aby někdo sponzoroval mě, to by se mi líbilo, abych tady nemusela za mrzký penáz blbnout od rána do večera... a jestli je podmínkou lukostřelba, tak si ten luk s nějakého klacku a provázku udělám, to není problém...
08.01.2008 16:10
stanislav
Pomerančová, až zbohatnu, pošlu ti nějaké peníze, na vzpěrače se vykašlu,  je však docela pravděpodobné, že asi nezbohatnu, co naděláme...
08.01.2008 16:11
Gossen
tak jo, mohla by se uspořádat u béma na zahradě ( http://i.idnes.cz/07/113/maxi/ZRA1f3309_repo_dm_.JPG ) okolní vilovou čtvrť bych zplanýroval, před vrátka dovedl dálnici od letiště, na střeše postavil heliport...

pan hororlezec by jistě souhlasil....

08.01.2008 16:15
stanislav
skvělý nápad, Gossene, konečně se v tobě zas probudil Mistr. to ti to trvalo... :o))))))))
08.01.2008 16:16
Gossen
mám pomstychtivou, za barákem mu ještě postavíme bloba... :-)))
08.01.2008 16:16
Pomerančová
stanislav napsal(a):
Pomerančová, až zbohatnu, pošlu ti nějaké peníze, na vzpěrače se vykašlu,  je však docela pravděpodobné, že asi nezbohatnu, co naděláme...
škoda, no. ale i tak je to od tebe valmi slechetne! :-)
08.01.2008 16:21
stanislav
Gossen napsal(a):
já bych mu zboural barák a místo něj tam dal bloba, a jemu jako odškodnění bych nechal nějakej pokojík v podzemí, někde kousek od výtahu... hehe
08.01.2008 16:29
Gossen
a já že sem pomstychtivej? :-))) ať si postaví stan, třeba mu nějakej zbyl z himalájí... :-)
08.01.2008 17:44
Lee

Gossen napsal(a):
:-)))
11.01.2008 00:48
Vích
chápu vaše spravedlivé rozhořčení, kam je možno poslat nějakou korunu, já mám rád pinčes, tak bych přispěl na pimpongáče. Mně udělal radost ten roční bilbord okolo Husa, těch soch je po Praze víc, jsou to skvělý reklamní plochy, třeba takový Palacký, ten by stál za to!
13.01.2008 15:17
papouch
> Pokud je vám známé ohrožení nějaké kulturní památky...
Albireo..?
13.01.2008 15:54
Gossen
papouch napsal(a):
Albireo..?
papí, řeč je o nemovitých památkách... :-)
13.01.2008 22:16
papouch
šak von brzo zkamení.. ,-)
Gossen napsal(a):
papouch napsal(a):
Albireo..?
papí, řeč je o nemovitých památkách... :-)
[ << ] [ < ]

Přidat názor
Avízo:
Jen pro autora

(Pro přidání názoru je třeba se přihlásit)